Den ikoniske hjørnebutik med udsigt til Rundetårn i København har eksisteret som boghandel siden 1901. Arnold Busck har igennem fire generationer været en af Danmarks største boghandlere, men gik desværre i konkursbehandling d. 27. april 2020. Virksomheden har været hårdt ramt under corona epidemien og har været nødt til at sælge virksomheden. Deres online handel styres nu af konkurrenten Saxo mens butikken nær strøget overtages af JP/Politikens Forlag.
Foto credit: ArnoldBusck
En nødvendighed i litteraturmiljøet
Du spørger måske dig selv, hvorfor Arnold Busck Købmagergade har betydning i dag? Først og fremmest er butikken som nævnt mere end 100 år gammel og derfor en integreret brik i Københavns shoppingmiljø. Om ikke andet er butikkens facade et velkendt ansigt, når man slentrer fra Nørreport ind mod Strøget. Butikken er af mange genkend som et litterært kulturhus og mødested for både forfattere og forlag.
En af grundene til at butikken stadig har relevans i dag, er på grund at de mange arrangementer, udgivelser og forlæg som bliver holdt på adressen. Det er en helt fantastisk mulighed for at lærer dine yndlings forfattere bedre at kende. Der er også god mulighed for at høre mere om tanker og skriverprocesser bag nye bøger. Debuterende forfattere får også en chance for rampelys i butikken. På den måde er der altså bedre mulighed for at opdage nye og spændende forfattere. Grundet nedlukningen af detailhandel i Danmark har Arnold Busck optaget samtlige oplæsninger og interviews fra forretningen, som nu er tilgængelig på deres YouTube kanal. Nedenfor kan du se en video med forfatteren Katrine Marie Guldager, som omtaler sin bog “Et rigtigt liv”
Vi mener det er essentielt for enhver læsehest at have adgang til et stærkt kulturelt knudepunkt. Derfor værdsætter vi at Arnold Busck Købmagergade fortsat holder åbent. Forhåbentligt kan vi se frem til endnu flere forelæsninger, interviews og konferencer i fremtiden. Tales ønsker Arnold Busck god vind og håber det bedste for butikken i Købmagergade .