Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Oversigt over forlag

Vi samarbejder med alle de store danske og udenlandske forlag (Gyldendal, JP/Politikens forlag, Lindhardt og Ringhof, Modtryk, Gads Forlag, People’s Press mfl.), og kan derfor tilbyde alle de nyeste titler og bestsellers. Forlag er virksomheder, som udgiver bøger, som vi herefter udbyder videre, til alle som ønsker en god læseoplevelse. Der findes mange forlag i Danmark, så hvis du f. eks leder efter bøger fra politikkens forlag, Gyldendal eller Gads forlag, så er du kun ét klik væk fra deres bøger - Her er en liste over forlag, så klik på et af de mange nedenunder, for at finde frem til netop det forlag du ønsker bøger fra.

Hvad er et forlag?

Et forlag er som tidligere nævnt virksomheder, som står for at udgive alle de mange titler til bogslæserne verden over. Forlaget udgiver både bøger og andet trykt materiale, som bliver sendt til et trykkeri, og som herefter typisk bliver solgt til blandt andre supermarkeder, kiosker, fysiske bogforhandlere og naturligvis til online boghandlere som Tales.dk.


Hvor mange forlag findes der i Danmark?

Bøger er populære hos mange danskere, hvorfor der findes over 300 forskellige forlag i Danmark. Ifølge nogle brancheanalyser er antallet af danske forlag væsentlig større - og faktisk flere end 1000 forlag, fordi at en hel del vælger at etablere sit eget forlag til sine udgivelser. Størstedelen af danske forlag udgiver derfor få titler, og markedet bliver således af den grund domineret af få store forlag. Du kan se et udvalg af danske og udenlandske forlag i listen ovenover. Har du f. eks skrevet din egen bog, og ønsker at udgive den gennem dit eget forlag, så kan du læse mere om processen længere nede på siden.


Hvilket forlag skal jeg vælge?

Da udviklingen af antal forlag er i kraftig vækst, kan det selvfølgelig godt være svært at finde det helt rigtige forlag til dig. Medmindre du har et særlig forhold til et bestemt forlag, så anbefaler Tales ikke, at du kun finder bøger fra et bestemt forlag. Du kan naturligvis finde inspiration fra alle forlag og dykke ned i deres udvalg, hvilket Tales har gjort mere overskueligt med listen med populære forlag ovenover.


Hvordan finder man et forlag?

Du har skrevet en fantastisk bog, men mangler at finde et forlag, som vil udgive din bog. Dette er et typisk issue, som ofte går igen. Der er mange måder at finde et forlag på. Du kan naturligvis søge rundt på nettet eller finde frem til nogle af dem på denne side. Men inden du vælger at præsentere dit manuskript til en redaktør fra det ønskede forlag, så bør du sikre dig, at din bog nu også er HELT klar. Her kan du finde mange guides rundt på nettet, som kan hjælpe dig med dette.


Hvordan starter man et forlag?

I dette tilfælde er du måske endelig færdig med manuskriptet til din bog, men ønsker selv at udgive bogen, fordi du ikke føler der er det helt rigtige forlag til netop dit værk. Som følge den teknologiske udvikling er det i dag lettere end nogensinde før at lave sit eget forlag. Som før nævnt er flere og flere forfattere begyndt at selvudgive sine bøger (både almindelige og kendte danske forfattere). Der er både fordele og ulemper ved at oprette sit eget forlag, og her er blandt andet e-bøger og print on demand til en stor hjælp. For at gå din helt egen vej som selvudgiver, så kræver det egentlig ikke så meget for at komme i gang, men der vil helt naturligt dukke en masse spørgsmål op undervejs. Det er derfor en rigtig god idé at søge om hjælpe til dette eksempelvis fra dine bekendtskaber. Du skal helt sikkert nok kende en, som kan hjælpe dig godt i gang, og som du kan sparre med, når der opstår tvivl.


Kort fortalt er den helt store fordel, at du selvfølgelig kan udgive dine egne bøger, men hvor du i lige så høj grad kan hjælpe andre (nye) forfattere med deres drømme.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.