Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger i Twilight Sagaen i rækkefølge

Her på vampyrsiden byder vi dig indenfor til en spændende verden af bestseller serien Twilight. Twilight sagaen har lige siden den første udgivet bog i 2005 taget verden med storm, og allerede 6 år senere havde den populære Twilight serie solgt mere end 120 millioner eksemplarer på verdensplan og blevet oversat til mere end 38 forskellige sprog. Vi har derfor samlet en oversigt over alle twilight bøgerne i den rigtige rækkefølge, så der ikke længere kan komme tvivl om, hvordan rækkefølgen på serien skal læses eller høres. Vi kan varmt anbefale at lytte til de spændende Twilight lydbøger. Gå på opdagelse efter din første eller næste oplevelse fra Twilight og bliv en del af den beundrende rejse.
Vis mere

Bag om Twilight serien

Den amerikanske fantasy og kærlighedsserie skrevet af den berømte forfatter Stephenie Meyer, har formået at skabe nogle fantastiske læseoplevelser blandt de unge læsere. Twilight serien også kaldet Twilight-sagaen følger læseren den unge pige Isabella ‘Bella’ Swan, varulven Jacob Black og vampyren Edward Cullen. Bøgerne foregår ud fra Isabella Swans synsvinkel, også kaldet Bella som er historiens hovedperson. Bella er flyttet til en lille by kaldet Forks i staten Washington, USA. Her møder den unge pige for første gang den mystiske Edward, som hurtigt vækker hendes opmærksomhed. Det viser sig dog, at Edward ikke er en helt normalt dreng, og Bella udvikler pludselig følelser for en 109 år gammel vampyr. Herefter følger vi Bellas liv, som tager en usædvanlig drejning, da hun må forvandle sig til en vampyr, for at kunne tilbringe sit liv sammen med Edward. Det er netop denne forvandling, vi følger gennem seriens bøger, hvor vi i øvrigt møder Bellas nye gode ven Jacob Black, men som heller ikke viser sig til at være helt almindelig.
Hvis du ikke endnu har læst bøgerne, er det langt fra for sent at komme igang. Twilight-sagaen har i højeste grad medvirke til en ny og stor interesse for dramatiske historier om vampyrer og varulve, hvilket har resulteret i, at størstedelen af boglæsere verden over kender til Stephenie Meyers spændende bøger. Hvis du også ønsker at læse en helt unik historie om fantasy og kærlighed, eller blot mangler at læse nogle af dem, kan du i oversigten ovenover finde alle vores twilight bøger på dansk såvel som på originalsproget. Det kan være at du på nuværende tidspunkt allerede har læst den første bog i serien, og dermed at nået til Twilight 2, så kan denne findes på både dansk og engelsk. Du har måske allerede læst de fire første bøger i serien, men mangler i stedet at fuldføre serien med Twilight 5 Midnatssol, så er du heller ikke mange klik væk, for at have denne mellem hænderne.

Twilight bøgerne blev hurtigt en succes verden over, og bøgerne vandt desuden i 2008 ‘The British Book Awards’. Den første twilight bog i serien blev udgivet i 2005, og serien fik bare 6 år senere solgt mere end 120 millioner eksemplarer og oversat til mere end 38 forskellige sprog. De første fire bøger i serien er i øvrigt blevet filmatiseret, og som man troede at serien ikke længere kunne få mere succes, fik dette for alvor populariteten i højsædet. En af de mest populære bøger er Twilight 4, som har titel navnet ‘Breaking Dawn’ og på dansk Daggry. Bogen slog ny rekord i 2008, som værende den mest solgte novelle i USA nogensinde.Twilight rækkefølge

Twilight seriens succes er særligt opstået fra de unge, men vi kan bare ikke komme udenom at dramaet i kærlighedsserien, medfører til en god læseoplevelse for både mænd, kvinder og unge i alle aldre. Men selvom serien er så vældig populær, er det ofte det samme spørgsmål, som opstår igen og igen “hvor mange Twilight bøger er der”. Den første bog i serien Tusmørke udkom i 2005, og serien blev siden fuldendt i 2008, med den fjerde bog i serien. Dramaserien har derfor bestået af 4 Twilight bøger i en længere periode, men blev herefter i 2020 udvidet med endnu en succesfuld bog ‘Midnatssol’, som er den nyeste og sidste Twilight bog, som afslutter sagaen med et brag. Twilight består således af Tusmørke, Nymåne, Formørkelse, Daggry og sidst men ikke mindst Midnatsol. Hvis du derfor mangler inspiration til en ny læseoplevelse, eller er på udkig efter en eller flere alletiders gaver, kan vi varmt anbefale den forrygende Twilight-saga. På baggrund af seriens store popularitet, findes der derudover også andre Twilight bøger, men som ikke er en del af den originale saga. Her kan lydbogen Bree Tanners korte liv efter døden nævnes, som fortæller historien ud fra Bree Tanners perspektiv, som vi for første gang blev introduceret til i Twilight 3 ‘Formørkelsen’. Bogen giver derfor et helt nyt syn på f. eks Bella, familien Cullen og vampyren Victoria. I anledningen af 10-års jubilæet af den første udgivet bog ‘Tusmørke’ blev der i 2015 udgivet en ny tolkning af historien, som på dansk fik titlen Liv og død. Denne bog tog en meget uventet drejning, da karakterne byttede køn, Bella som blev til Beau, og Edward til Edythe. Hvis disse ikke vækker din store interesse, og du hellere vil stifte bekendtskab til den originale Twilight serie, vil vi naturlig foreslå at begynde med Twilight 1, og derefter læse de resterende bøger i rækkefølge. Hos tales.dk har vi samlet alle bøgerne på engelsk, hvis du ønsker at læse serien på originalsproget. Bøgerne findes naturligvis også på dansk, så alle vores glade læsere kan være med og blive en del af den spændende verden.FAQ - Oftest stillede spørgsmål til Twilight serien

Hvem har skrevet Twilight?

Forfatteren af Twilight er en amerikansk forfatter ved navn Stephenie Meyer. Hun har derudover også skrevet de fire bøger i Tusmørke serien. Twilight serien handler om teenageren Bella Swan og en vampyr ved navn Edward Cullen. En kærlighedshistorie mellem det normale menneske og udødelige vampyr.


Hvor mange Twilight bøger er der i bogserien?

Der er 5 bøger i alt fra serien om Twilight. De følgende bøger er Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn og Midnight Sun. En kanon og fantasifuld historie om den forbudte kærlighed.


Hvornår udkom den første Twilight bog?

Den første bog i serien skrevet af Stephenie Meyer, udkom d. 5. Oktober 2005.


Hvorfor er Twilight 1 filmen så blå?

I den første film af Twilight trilogien, er der en meget blå tone igennem forløbet og det er der en god grund til. Det blev ændret i New Moon og grunden til det er Twilight Sagaen havde forskellige filminstruktører og med det kom der forskellige film stile. Derudover er der en kæmpe forskel mellem den første film og resten og det handler simpelthen om farvetonen. Den blå tone gav en unik design effekt af vampyrernes kolde blod, den første film handlede mere om mødet mellem Bella og Edward, derfor gav det mere mening at begive filmen ud på en blå tonet farve.


Hvorfor er Twilight så god?

Historien benytter karakterer som sættes ind i nogle komfortable arketyper, en pige som ikke ved hvor smuk hun er og vampyrer som er de populære rige unge i byen. 


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.