Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Anvendt elektroteknik – elektricitetskilder omhandler og præsenterer de elektricitetskilder, som ikke baserer sig på induktionsprincippet. Det gælder fx termoelektricitet, solceller, batterier, akkumulatorer og brændselsceller.Derudover præsenterer bogen halvlederne og deres egenskaber, da halvledere har stor betydning for flere af de omtalte elektricitetskilders funktion.Anvendt elektroteknik – elektricitetskilder sigter mod at give læseren forståelse for de overordnede principper og kendskab til de terminologier, der knytter sig til emnet.Anvendt elektroteknik – elektricitetskilder er målrettet de videregående tekniske uddannelser, især på erhvervsakademierne og maskinmesterskolerne. Bogen lægger vægt på en praktisk tilgang til stoffet. Bogen kan derfor ses som et supplement til Anvendt elektroteknik – elektriske maskiner af samme forfatter.
Anvendt elektroteknik – elektriske maskiner omhandler de elektriske maskiner, der indgår i elektriske energiinstallationer og de tilhørende stærkstrømstekniske emner. Først behandles elektriske maskiners fællestræk og teorien bag, hvorefter maskintyperne gennemgås mere indgående. Først transformere og beregning af kredsløb hvori disse indgår. Herefterbehandles jævnstrømsmaskiner, synkron- og asynkronmaskiner og til sidst reluktansmotoren. Bogen indeholder appendikser om isolationsklasser iht. IEC 60085, isolationsmaterialer, ledermaterialer og metallernes spændingsrække. Endelig er der eksempler fra ICE 60034-serien på angivelse af beskyttelse og kapsling, køleformer, udførelse og montage samt driftsarter. Bogen er en fortsættelse af Grundlæggende elektroteknik af samme forfatter og forudsætter derfor fysiske og matematiske kundskaber svarende til dennes slutniveau.Anvendt elektroteknik – elektriske maskiner er målrettet de videregående tekniske uddannelser, især på erhvervsakademierne og maskinmesterskolerne og lægger vægt på en praktisk anvendelsesorienteret tilgang til stoffet.
Grundlæggende elektroteknik giver en grundig indføring i den fysik og matematik, der udgør den teoretiske basis for arbejdet med elektriske energiinstallationer. Målgruppen er primært studerende ved erhvervsakademierne og maskinmesterskolerne. Bogen giver en forståelse af de komponenter, apparater og maskiner, man som færdiguddannet skal arbejde med ved projektering, drift og vedligehold.Grundlæggende elektroteknik har mange gennemregnede eksempler, der hurtigt kan (gen)findes via en oversigt. Der er desuden en fortegnelse over fagområdets symboler med tilhørende forklaringer. Endelig beskriver det sidste kapitel det stigende problem, som højere harmoniske strømme i elektriske installationer udgør, og viser principperne for mulige løsninger.Forfatterens erfaring fra eget virke og mange års undervisning afspejler sig i den uhøjtidelige tone og den praktiske tilgang til emnet.
Anvendt elektroteknik – projektering af elektriske installationer er en lærebog til undervisningen i alle faser af projektering og dimensionering af elektriske installationer. Bogen giver en grundlæggende forståelse af de faser, en projektering og dimensionering indbefatter. Den guider læseren igennem faserne trin for trin med et specifikt fokus på læringsforløb inden for elfaget. Anvendt elektroteknik – projektering af elektriske installationer gennemgår de danske regelsæt for installationer, og den giver en anvisning på, hvordan standarden 60364 kan anvendes til at projektere og dimensionere en elektrisk installation. Dele af bogen er rettet mod elrådgiverne som en guide til nyetraditioner og praksisser inden for følgende områder: • Anlæg med og uden spænding efter standarden EN50110-1 • Måling af kortslutningsstrømme og konvertering af målte strømme til projektive strømme • Installationens arkitektur • Bæredygtig dimensionering • Kravspecifikation. Lærebogen har endvidere gennemregnede eksempler og er rigt illustreret. Anvendt elektroteknik – projektering af elektriske installationer er målrettet de videregående tekniske uddannelser, især elinstallatøruddannelsen og maskinmesteruddannelsen,men kan også anvendes som håndbog af elrådgivere.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.