Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I den søvnige og hyggelige landsby Clos-de-Provence er der netop afholdt begravelse for den afholdte Jules Bernard, og særligt slagter Barbaroux er vemodig over at have mistet sin ven og medpetanquespiller. Da han åbner kølerummet i sin slagterforretning, får han imidlertid sit livs chok, da han finder vennens lig derinde!
For syvende gang sker der ting og sager i den provencalske landsby Clos-de-Provence. Den charmerende og pigeglade slagter Gustave Barbaroux ligger for døden, og hans kone, Florianne, går i aktion for at redde hans liv. Ved indvielsen af egnens første krematorium afsløres det, at det allerede har været i brug, og byens frustrerede politichef har dermed fået en mordsag i hænderne, som måske kan føre til hans længe ønskede forfremmelse. Kommunalvalget nærmer sig, og Barbaroux‘ ærkefjende, fiskehandler Raboulet, er opstillet som kommunistisk borgmesterkandidat med store chancer for at vinde. Men en om muligt endnu værre katastrofe rammer byen, da den under et frygteligt uvejr bliver oversvømmet …Erik Pouplier (f. 1926) har ved siden af sit arbejde som journalist skabt sig et omfattende og mangfoldigt forfatterskab. Mange af Erik Poupliers romaner foregår i Provence i Frankrig, og han har endvidere skrevet flere uformelle og hyggelige guidebøger om regionen baseret på hans mange ferier og ophold der.
Den lille franske by Clos-de-Provence har fået ny borgmester, en rigtig bykonge, dynamisk og fuld af skøre ideer. Clos-de-Provence skal forvandles til en driftig og sprudlende by. Alle bilerne skal væk fra pladsen foran rådhuset, bulldozerne rykker ind, udgravningerne begynder som forberedelse til flisebelægning. Pladsen skal forvandles til byens åndehul. Med slagter Barbaroux i spidsen gør borgerne oprør, og Clos-de-Provence kommer til at opleve en hed sommer med både glødende protester og 36 graders varme. Midt i det hele sker der et mord på en elskovssyg, ung mand fra Reunion, og byens tidligere politichef, der nu er politikommissær i Marseille, får igen brug for slagter Barbaroux til at opklare mordet med sine utraditionelle metoder. Og det gør han, men liget er overraskende nok forsvundet. Kan det findes, så livet atter kan gå videre i Clos-de-Provence?
Livet går sin vante gang i Clos-de-Provence, men der er optræk til alvorlige problemer. Otte nonner har installeret sig i et forfaldent slot uden for den lille by. At de har gjort det uden gejstlig tilladelse, er hvad det er, men at de tilsyneladende har en mandsperson boende hos sig, er noget, der kan sætte sindene i bevægelse. Og rygtet siger, at det ikke er en hr. hvem-som-helst, men selveste Guds søn.Ikke alle tror dog på den historie. Politichef Grely mener, at der er tale om en eftersøgt storsvindler, og ser i en anholdelse den mulighed for forfremmelse, han altid drømmer om.Desuden har Grely et horn i siden på nonnerne, fordi de lader hånt om banaliteter som fartgrænser og parkeringsbøder.Grely går til sin ven Barbaroux, som straks er klar til at hjælpe.Erik Pouplier (f. 1926) har ved siden af sit arbejde som journalist skabt sig et omfattende og mangfoldigt forfatterskab. Mange af Erik Poupliers romaner foregår i Provence i Frankrig, og han har endvidere skrevet flere uformelle og hyggelige guidebøger om regionen baseret på hans mange ferier og ophold der.Erik Poupliers dameglade slagter Barbaroux fra den provencalske landsby Clos-de-Provence bliver igen og igen midtpunkt for kriminalgåder i Provences ellers så idylliske omgivelser, mens han kæmper for at holde sin umedgørlige kone Florianne nogenlunde tilfreds.
En hedebølge på fyrre grader har indhyllet Provence i sløvhed, men ikke alle ligger på den lade side i varmen. Det erfarer beboerne i Clos-de-Provence, da den pensionerede playboy Alphonse Sylvestre findes myrdet. Kriminalkommissær Thibaud må nu slæbe sig i gang for at få opklaret mordgåden, mens den gode slagter Barbaroux og hans bysbørn ser til fra sidelinjen.Erik Pouplier (f. 1926) har ved siden af sit arbejde som journalist skabt sig et omfattende og mangfoldigt forfatterskab. Mange af Erik Poupliers romaner foregår i Provence i Frankrig, og han har endvidere skrevet flere uformelle og hyggelige guidebøger om regionen baseret på hans mange ferier og ophold der.
Landsbyboerne i Clos-de-Provence aner ikke uråd, da en flink gammel mand slår sig ned for at nyde sit otium i de dejlige provencalske omgivelser. Den gamle mand er intet ringere end samfundets fjende nummer ét, og han står bag en række spektakulære kup over hele Frankrig. Men den gamle gangster kan ikke slippe for sin fortid, og inden længe må han bede slagter Barbaroux om hjælp til at opbevare sine svimlende summer i hans fryserum, inden fortiden indhenter ham.
Livet går sin gang i den lille provencalske by, Clos-de-Provence, men der er sket visse forandringer. Slagter Barbaroux har solgt sin forretning til Francis og Nicole, som fører den videre med nye tiltag som færdiglavet mad, der kan bestilles pr. telefon, efter at kunden på nettet har studeret menuen. Barbaroux ryster på hovedet over de nye tider, og han har lidt svært ved at vænne sig til at være pensionist og også kun at drikke én pastis om dagen, som hans læge har påbudt ham. Nu får han tid til sammen med sin ven, grønthandleren, at gøre et forsøg på at afmystificere en ruin, som i mange år har været plaget af spøgelser og derfor ikke kan sælges. Men spøgelsesjagten går galt, de to mænd kommer for tæt på et mord og bringes i en alvorlig knibe. Den myrdede er en skrupelløs jordspekulant, og den slags er ikke populære i Provence. Der er flere mistænkte, bl.a. en russer der er kommet til byen for at købe ruinen og forvandle den til et mondænt slotshotel. Barbaroux beslutter sig til at tage en sidste tørn. Han vil skaffe beviset for, at den mand, som han mistænker for mordet, kan blive afsløret, men det bliver noget af et mareridt for ham.
Provence er kendt for sin gode vin, og slagter Barbaroux’ landsby Clos-de-Provence er meget stolte af både deres vin og deres køkken. Men nu truer en skandale regionens gode navn og rygte, og midt i det hele bortføres en journalist, der lader til at være på sporet af skandalens oprindelse."Panik i Provence" er en humoristisk og underholdende hyldest til den provencalske kultur og et glædeligt gensyn med Erik Poupliers muntre og charmerende slagter Barbaroux.Erik Poupliers dameglade slagter Barbaroux fra den provencalske landsby Clos-de-Provence bliver igen og igen midtpunkt for kriminalgåder i Provences ellers så idylliske omgivelser, mens han kæmper for at holde sin umedgørlige kone Florianne nogenlunde tilfreds. Erik Pouplier (f. 1926) har ved siden af sit arbejde som journalist skabt sig et omfattende og mangfoldigt forfatterskab. Mange af Erik Poupliers romaner foregår i Provence i Frankrig, og han har endvidere skrevet flere uformelle og hyggelige guidebøger om regionen baseret på hans mange ferier og ophold der.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.