Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kan et menneske leve i to verdener? Kan et menneske det ene øjeblik slå ihjel og det andet øjeblik vende tilbage til kæresten, vennerne og alt det andet »normale«?Brandon Bryant forsøgte.I en mørk container i Nevada-ørkenen styrede han førerløse fly med missiler på den anden side af kloden som led i USAs krig mod international terrorisme. Slagmarken så han på en computerskærm, og med et enkelt klik på joysticket låste han flyets laser på det menneske, der skulle elimineres. Men krigen blev også til en krig i ham selv, for aldrig havde den stille mand fra Montana troet, at han skulle tage andres liv. For hvem var de egentlig, alle dem han slog ihjel? Fælles for dem var, at de skulle dø, mens han sad trygt i en stol med et joystick over 10.000 kilometer væk.Historien om Brandon er også historien om »dronerne«, der begyndte som skrøbelige overvågningsfly, men siden tog brodden af terrorceller i Irak og Afghanistan.
“Fra kold krig til lakridspiber” er EU-kommisær Connie Hedegaards personlige beretning om Europa.Det er i år 10 år siden, at EU blev udvidet med 10 nationer i Øst- og Centraleuropa - udvidelsen, som blev forhandlet på plads i december 2002 under det danske EU-formandskab i København. Det er også i år - 25. maj - at der er valg til Europa-parlamentet.Det har fået den danske EU-kommisær, Connie Hedegaard, til at tænke tilbage - og frem. Tilbage på dengang, hvor Danmark endnu ikke var med i det europæiske samarbejde og på sine mange rejser i de østeuropæiske lande op gennem 1980erne. Og frem mod det Europa, som vi skal satse på fremover.
I lidt over ti år led 64-årige Jørgen Nexøe-Larsen af en depression, uden at han vidste, hvad der plagede hans sind. I dag kender han stadigvæk ikke det fuldstændige svar på, hvorfor han fik den usynlige sygdom, og hvad der fik den til at forsvinde igen. Men årene med antidepressiv medicin, alternativ behandling og refleksion over sit eget liv har haft deres betydning. Først i dag føler han sig som et menneske med et hundrede procent raskt sind.Historien om Jørgens ophold i mørkeland er ikke kun et blik på, hvordan depression som samfundsfænomen har udviklet sig. Fra at være et lukket emne til noget man kan tale åbent om. Det er en usædvanlig fortælling om en mand, der én gang for alle måtte kappe båndene til sin overklassebaggrund fyldt med forventninger og erkende nederlaget i at miste den over 100 år gamle familievirksomhed Brødrene Andersen, så han kunne blive sig selv. Jørgen blev ikke fanget af depressionen. Turen ind i mørkeland gjorde ham fri.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.