Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Mandag formiddag den 3. oktober 1988 blev der på ’’Strøget’’ – gågaden i København – forøvet væbnet røveri mod pengetransport til bankafdeling, hvorved 3 mænd under anvendelse af vold od 2 bankfunktionærer samt ved trussel med oversavet jagtgevær fik et udbytte på ca. 1,4 millioner kroner i kontanter – herunder udenlandsk valuta.Røveriet var forskellig fra andre, idet politiet grundet flere vidners henvendelser inden røveriet faktisk var på vej til gerningsstedet, men derudover måtte myndighederne gennem en langvarig procedure for at få udleveret den ene røver, som var flygtet til Sydamerika.
I sommeren 1984 forsvandt en ung mand pludselig fra sin lejlighed med sine to hunde. Det så ud som om, han var taget ud at rejse, men efterhånden som tiden gik, virkede hans forsvinden mere og mere mistænkelig. Først efter et omfattende efterforskningsarbejde blev hændelsesforløbet klarlagt, og de ansvarlige blev stillet til regnskab for ’’rejsen’’.I denne beretning er der benyttet opdigtede personnavne.
Datakriminalitet var indtil for få år siden et abstrakt problem for politiet. Det var noget, man læste om i aviser eller så i TV – og altid noget, der fandt sted uden for Danmarks grænser. Men i de senere år har denne kriminalitetsform også vundet indpas i vort land, hvorfor politiet har været nødt til at ’’opdatere’’ deres viden omkring efterforskning af disse slags sager.Der er ingen tvivl om, at denne kriminalitetsform vil forekomme hyppigere i fremtiden, og at den er tidskrævende og svær at efterforske på grund af, at den nogle gange ikke kender landegrænser – den foregår lynhurtigt ved datatransmission – og den er let at sløre og svær at opdage.I det følgende omtales vidt forskellige sager om datakriminalitet rettet mod det danske postvæsen.
Der har altid hersket en naturlig spænding omkring drab og mange andre voldsomme forbrydelser og omkring snedige berigelsesforbrydelser, men det er kun sjældent, at sådanne forbrydelser har haft nogen større samfundsmæssig eller politisk betydning.Noget andet har derimod til tider været tilfældet, når talen har været om lovovertrædelser bestående i kritisk omtale af forhold eller personer, der er blevet udbredt i bøger eller aviser. De har ofte bidraget til ændringer af samfundsmæssige systemer eller tilstande og har bragt mange indflydelsesrige personer til fald.
For mere end 20 år siden blev kriminalpolitiet i Gråsten og Rigspolitichefens Rejsehold sat over for en vanskelig opgave.Var den fundne døde person ’’afgået ved døden på en naturlige måde’’ eller havde vedkommende været udsat for en forbrydelse?Rejseholdets folk måtte pakke kufferten flere gange, inden de kunne rejse hjem efter en afsluttet sag.
Der er i artiklen lagt vægt på at belyse vigtige begivenheder, der berørte politiet og det danske samfund i besættelsesårene 1943-45.Artiklen gør ikke krav på at være udtømmende.
En jury, bestående af 12 nævninger, idømte i 1987 en 25-årig iransk statsborger 6 års fængsel i Vestre Landsret for adskillelige forsøg på voldtægt. Politiet havde sigtet den pågældende for en del flere forhold, bl.a. en fuldbyrdet voldtægt. Flere af forholdende blev forøvet under trussel med kniv.Her beskrives hvordan forholdene blev begået, og hvordan beviserne efterhånden, på trods af stejl benægtelse af alt, kom til stede, samt hvilke besværligheder opklaringen i øvrigt medførte.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.