Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
At bruge urter til te er en tradition, vi har overtaget efter munkene. De lavede udtræk af planter med kogende vand, fordi de opdagede, at forskellige slags planteudtræk (te) kunne lindre, helbrede eller forebygge diverse skavanker. Urtete drikker vi, fordi det gavner kroppen og for nydelsens skyld. Munkene kaldte deres urteteer for lægedrikke, og mange husker sikkert, at de som børn fik bugt med forkølelse ved at drikke kamille- eller hyldeblomst te, som deres mor eller bedstemor serverede.Det er let selv at samle og tørre urter, men vigtigt at vide, hvilke der kan bruges, og hvad de gør godt for. Ved en skånsom tørring opnås, at de medicinske indholdsstoffer bevares. Den daglige kop urtete kan nemt blive et af dagens dejlige og afstressende små øjeblikke.Den kendte urteskribent Anemette Olesen giver her opskrifter på en lang række urteteer, som man selv kan samle eller dyrke planterne til. Og hun fortæller om de virksomme indholdsstoffer, og hvad de gør godt for.Nina Ferlov har tegnet omslaget og enkelte illustrationer inde i bogen.
Bierne er vigtige bestøvere af både vilde og dyrkede planter, men de vilde bier er gået voldsomt tilbage i antal. For at hjælpe bierne må vi beskytte vores vilde natur og tilbyde bierne gode levesteder. Det gør vi bl.a. ved at indrette haven bi-venligt og undlade at sprøjte med giftstoffer.Susanne Harding, der er entomolog, beskriver en række vilde biers levevis og de planter, der året igennem kan hjælpe bierne med at overleve.Illustreret med fotos og tegninger af adskillige kunstnere.
Denne bog præsenterer de almindeligste arter af sommerfugle i den danske natur og ikke mindst i vore haver. Her fortælles om deres interessante liv, som man selv kan iagttage, bare man ved, hvad man skal kigge efter, og om de planter, man med fordel kan anskaffe til haven for at få endnu flere sommerfugle.Dagsommerfugle er smukke, og de vækker uvilkårligt beundring med deres farvepragt og elegante flugt. Vi glædes ved synet af den første gule citronsommerfugl en solskinsdag i februar eller af den farvestrålende dagpåfugleøje, der flakser omkring i staudebedet.Men sommerfugle er også natsværmere, som man ikke ser så meget til, da de først er aktive om aftenen, og møl, der ofte er små, gråbrune kræ. Men også de har har deres egen skønhed og poesi, når man først får øjnene op for dem. De fleste af de sommerfugle, der omtales i denne bog, kan man træffe i en almindelig villahave, og med en blomsterrig have kan man lokke flere til.Illustreret med fotos og tegninger af Peter Nielsen.Forfatter er Susanne Harding, insektøkolog, der også har skrevet bogen "Vilde bier og biplanter" i samme serie bøger.
Kendte og mindre kendte fiskUd af de 35.000 fiskearter, der kendes på verdensplan, færdesomkring 200 i de danske farvande. Nogle er sjældne gæster, nogle bor her fast, og andre er begyndt at finde hertil på grund af klimaforandringerne. I denne lille bog præsenterer Lars Thomas de mest almindeligtforekommende arter i danske farvande fra fiskegrupperne: havmus, hajer, rokker, stører, ål, havål, laksefisk, sildefisk, glansfisk, sildekonger, vågmærer, torskefisk, langhaler, havtasker, multer, hornfisk, flyvefisk, beryxfisk, Sankt Petersfisk, hundestejler, nålefisk, rødfisk, knurhaner, ulkefisk, stenbidere, ringbuge, hestemakreller, muller, læbefisk, ålekvabber, langebarnfamilien, tangsprælfamilien, havkatte, tobiser, fjæsinger, fløjfisk, kutlinger, makrelfisk, sværdfisk, fladfisk, klumpfisk og rundmunde.Lars Thomas er zoolog og forfatter. Han har beskæftiget sig med mange sider af den danske natur, fra fugle til fisk, og fra snegle til insekter. Han har skrevet mere end 50 bøger om emner som koralrev, bakterier, byens dyreliv og naturfænomener. Bogen er gennemillustreret af Susanne Weitemeyer, der er uddannet på Skolen for Brugskunst og har mere end 40 årserfaring som naturillustrator.
Dyrkningstips og opskrifter”Slottet” er navnet på Jens Juhl og Sølva Falgrens kolonihavehus i Gladsaxe, og i slotshaven har de to forfattere siden 1994 eksperimenteret med at dyrke de allerbedste økologiske grøntsager. I denne bog introducerer de kort grundprincipperne i økologisk dyrkning og giver gode tips til at få succes med: agurk, tomat, peberfrugt, chili, squash, hokkaido, bladbede, spinat, salatplanter, bønner, hestebønner, gulerødder, hvidløg, kål, løg, porrer, knoldselleri, pastinak, persillerod, rødbede, kartofler, jordskokker, asparges og rabarber. Bogen indeholder 32 opskrifter på nemme og sunde retter med hjemmedyrkede grøntsager. Jens Juhl & Sølva Falgren er erfarne selvforsynere og holder hvert år mange foredrag om økologisk havedyrkning. De har tidligere skrevet bøgerne Økologisk have, Havealmanak, Økohøns, Økologisk drivhus og Økologiske byhaver.
Danmark er hjemsted for omkring 35.000 forskellige arter insekter og andre smådyr. I denne lille bog introducerer zoolog Lars Thomas et bredt udvalg af de arter, man finder i den danske natur, krydret med gode historier fra de små dyrs verden. I bogen, der indgår i serien af små hvide naturbøger, sammenligner Lars Thomas insekternes verden med livet på de afrikanske savanner eller i de tropiske jungler. Han fortæller begejstret om lynhurtige rovbiller, der farer rundt efter deres bytte med samme fart og vildskab som sultne løver. Om guldsmede, der fanger deres bytte i flugten med en lethed og manøvredygtighed, der burde få en jagerpilot til at blive grøn af misundelse. Og om snyltehvepse, der sniger sig ind på deres bytte og overlader dem til en skæbne, der er en gyserfilm værdig.Bogen omhandler: Lus og lopper Guldsmede og vandnymfer Græshopper Fluer Myg og stankelben Netvinger Dagsommerfugle Natsommerfugle Ørentviste og sølvkræ (sølvfisk) Vårfluer Slørvinger Døgnfluer Cikader Tæger Bladlus Springhaler Trips Barklus og boglus Bier Hvepse Snyltehvepse Myrer Galledannere Bark- og borebiller Bladbiller Blødvinger Kardinalbiller Klannere Løbebiller Mariehøns Oliebiller Rovbiller Smældere og pragtbiller Snudebiller Torbister Træbukke Ådselbiller Edderkopper Mejere Mider og mosskorpioner Orme Skolopendere og tusindben Bænkebidere Snegle
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.