Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Med efterord af Mikael Bertelsen.Fodrejse fra Holmens Kanal til østpynten af Amager i årene 1828-29 (udgivet 1829) er H.C. Andersens debut som romanforfatter.Bogen beskriver den unge digters rejse fra Holmens Kanal til østpynten af Amager en bidende kold nytårsnat i årsskiftet 1828-29. Og selvom afstanden er kort, udvikler turen sig hurtigt til en sand tour de force af en fantasirejse. Den blåøjede student lokkes af sin løbske fantasi ud i de utroligste oplevelser. Han kommer bl.a. til havets bund, er på visit i år 2129, ser ind i helvede, møder Satan selv og Døden med sin fulde karet. Han får syvmilestøvler på og låner et par superbriller med røntgensyn af selveste skt. Peder. Udgives her i Gyldendals Klassikerkollektion. En ny serie med klassikere fra Danmark og hele verden. Serien vil udkommer med små og store kollektioner. Denne kollektion samler sig om rejsen som tema. I samme kollektion er udkommet J.R.R. Tolkiens Hobbitten og Joseph Conrads Mørkets hjerte.
Det er Amalie Skrams ophold på Sankt Hans Hospital, der danner baggrund for romanen På Sct. Jørgen.I beskrivelsen af den bevidsthedsgørelse opholdet bliver for hovedpersonen, Else Kant, giver forfatteren dels en analyse af det, der sker, men anviser også indirekte nogle handlemuligheder. Systemet frister i første omgang Else Kant til at give sig hen i sin lidelse, blive en ”rigtig” patient, men samtidig opdager hun den værdi og støtte, der ligger i solidariteten med de andre kvinder, både ”de gale” og sygeplejerskerne.På Sct. Jørgen er anden del af Amalie Skrams selvbiografiske dobbeltroman om billedkunstneren Else Kant og er en klassiker i dansk litteratur. Den stiller med sin ubarmhjertige realisme de stadig aktuelle og foruroligende spørgsmål: Hvem er egentlig sindssyg, hvem kan definere det – og med hvilken ret?
Branners debutroman fra 1936 skildrer livet i et engrosfirma, der handler med legetøj. Men dens egentlige tema er løgnen og bedraget mellem mennesker, fremkaldt af angst og magtbegær. Firmaet er et minisamfund, et forfærdende billede på tiden i 30'erne med fascismens fremvækst.
Med efterord af Leif Davidsen.Doktor Zjivago er fortællingen om en mand og hans skæbne, hans kærlighedsoplevelser og nederlag i den mest bevægende periode i moderne russisk historie, tiden 1900-30. En stor romanklassiker.Udkommer i Gyldendals Klassikerkollektion - en ny serie med klassikere fra Danmark og hele verden. Første kollektion samlede sig om erindring som både tema og genre. Anden kollektion har fokus på kærlighed.
Ny pragtudgave af Tolkiens klassiker om hobbitten Bilbo Sækker, der meget mod sin vilje bliver udpeget af troldmanden Gandalf til at ledsage tretten dværge på deres generobringstogt af dværgekongens herredømme og enorme skat, der nidkært vogtes af dragen Smaug. Det bliver en farefuld færd. Smukt illustreret med helsides farveillustrationer og sort-hvide stregtegninger af Alan Lee. "Det er vitterligt et eventyrenes eventyr." - Klaus Rothstein, Berlingske Tidende. Besøg Gyldendals hjemmeside for Tolkiens forfatterskab. Her kan du læse mere om bøgerne samt uddrag, læse om Tolkien selv, se nyheder, deltage i konkurrencer og debatforum m.m. www.tolkien.gyldendal.dk
Gyserklassikeren over dem alle. Den udøde grev Dracula drager fra sit slot i Karpaterne til London for at mætte sin blodtørst.
Med efterord af Karen Fastrup. Amalie Skram er født i Norge 1846. Hun blev som 18-årig gift med en skibskaptajn Müller med hvem hun deltog i langfarter til Vestindien, Mexico, Australien, Peru m.m. Men ægteskabet var ikke lykkeligt. Amalie blev skilt og rejste til København, hvor hun 1884 blev gift med danskeren Erik Skram. Han opmuntrede hende til at skrive og 1885 debuterede hun med ægteskabsromanen Constance Ring. Arbejdet var ikke let for hende. Hun blev ind imellem dybt usikker og bange og efter flere nervøse sammenbrud måtte hun lade sig indlægge på Kommunehospitalets 6. afdeling, hvorfra hun senere overflyttedes til Sankt Hans Hospital. Romanen Professor Hieronimus bygger på Amalie Skrams eget ophold på Kommunehospitalet. Hovedpersonen er maleren Else Kant. Titelfiguren er et indirekte portræt af psykiateren Knud Pontoppidan, som var overlæge på 6. afdeling og docent ved universitetet. Bogen er ét langt opgør med behandlingssystemet, med lægens absolutte autoritet og hospitalet som en gennempatriarkalsk institution. Som kvinde og „sindsyg" er Else Kant dobbelt undertrykt. En undertrykkelse som hun deler med både medpatienter og sygeplejersker. Romanen, der er et optryk efter originaludgaven fra 1895, udsendes samtidig med På Sct. Jørgen, som beskriver Amalie Skrams ophold på Sankt Hans Hospital. Udkommer i Gyldendals Klassikerkollektion - en serie med klassikere fra Danmark og hele verden. Hører til kollektionen, der har fokus på erindring.
Syvende bind i Agnes Henningsens erindringsserie, Den rige fugl, indledes med en dramatisk skildring af en brandulykke. Livet er knap så muntert som før, og tiden omkring udbruddet af første verdenskrig er præget af spænding. Skygger over vejen er det ottende og sidste bind. Centralt her står skildringen af ægteskabet med Simon Koch. Med dette bind står Agnes Henningsens erindringsserie komplet i 4 bind i en indbundet udgave:Bind 1: Let gang på jorden / Letsindighedens gaveBind 2: Byen erobret / KærlighedssynderBind 3: Dødsfjende - Hjertenskær / Jeg er levemandBind 4: Den rige fugl / Skygger over vejen
Femte og sjette bind i Agnes Henningsens (1868-1962) erindringsserie i otte bind. I Dødsfjende-Hjertenskær befinder vi os i det 20. århundredes første årti. I centrum for begivenhederne står beretningen om kærlighedens forviklinger mellem to alt for forskellige mennesker.I Jeg er levemand indledes fortællingen med Holger Drachmanns sagnomspundne 60-årsfest i 1906 og fortsætter med en lang række portrætter af datidens teaterfolk og forfattere.
Tove Ditlevsens romandebut fra 1941 handler om en ung pige, der kæmper for at gøre sig fri af en ulykkelig hændelse i den tidligste barndom i form af et seksuelt overgreb.
Med efterord af Suzanne Brøgger. Erindringer om et forlist ægteskab og om de litterære koryfæer i tiden omkring 1900. Byen erobret er den tredje i rækken af Agnes Henningsens erindringsbøger. Tiden er 1895. I Kærlighedssynder er tiden 1902, og her fortæller hun om sine mange rejser og mødet med Georg Brandes i udlandet. Agnes Henningsens to første erindringsbind, Let gang på jorden / Letsindighedens gave - blev genudgivet i et samlet bind i november 2018. Udkommer i Gyldendals Klassikerkollektion - en ny serie med klassikere fra Danmark og hele verden. Serien vil udkomme med små og store kollektioner. Første kollektion samler sig om erindring som både tema og genre.
Let gang på jorden og Letsindighedens gave er de første to bind i Agnes Henningsens erindringsværk - her udgivet samlet. I dem fortæller hun med en forførende blanding af boblende lethed og litterær kraft om sin barndom og ungdom. Bogen udkommer i Gyldendals Klassikerkollektion, der er en ny serie med klassikere fra Danmark og hele verden. Serien vil udkomme med små og store kollektioner. Første kollektion samler sig om erindring som både tema og genre. Ingmar Bergmans Laterna Magica, der har efterord af Dorthe Nors, udkommer som den første i serien i september 2018. I oktober udgives to Tove Ditlevsen-romaner, den selvbiografiske roman Gift og Barndommens gade med efterord af henholdsvis Dy Plambeck og Pia Fris Laneth. Og så i november de to bind af Agnes Henningsen med efterord af Pia Juul. Resten af erindringsværket følger trop fra 2019. Næste kollektion bliver en kærlighedskollektion, der rummer værker af Marguerite Duras, Boris Pasternak og Emily Brontë. Gyldendals Klassikerkollektion er med omslag designet af det svenske designbureau Ulmaja Wilsson.
I sin tredje erindringsbog vender Tove Ditlevsen tilbage til sin ungdom og fortæller om det kærlighedsløse ægteskab med Viggo F., om forelskelsen i den sværmeriske Ebbe, som hun får sit første barn med, og om lægen Carl, som hun gifter sig med.
Marguerite Duras' berømte selvbiografiske roman om en purung fransk piges erotiske forhold til en rig kinesisk forretningsmand i 1920'ernes Indokina.
Med efterord af Mads Brügger. Mørkets hjerte bygger på Joseph Conrads egne oplevelser som flodskipper i Belgisk Congo - et stort stykke af det indre Afrika, erhvervet af den belgiske konge Leopold II, der udnyttede sin personlige koloni som et imperialistisk rædselsregime, der fik omliggende engelske og franske besiddelser til at ligne de rene børnehaver. En rejse der inspirerede ham til at skrive den umiddelbart simple fortælling om Charlie Marlow. På en båd ved Themsen fortæller Marlow fire venner om en rejse, han har været på som kaptajn på en flodbåd i Afrika. Her har Marlow fået til opgave at finde den udstationerede belgiske elfenbensjæger Kurtz, der har ry for at være en kompetent og retskaffen mand. Sandheden om Kurtz viser sig dog at være en anden: Han har udviklet sig til et monster, en egenrådig, grisk og morderisk imperialist, der blindt forgudes af de indfødte. Mørkets hjerte er en psykologisk roman, fyldt med symbolik, hvor handlingen, udover at være rejse på det ydre plan, også er en rejse ind i fortællerens, og måske læserens, eget indre. Desuden er det en forfaldsroman, hvor civilisationskritikken hænger som en stor mørk sky over europæiske værdier som etik og selvbeherskelse. Udgives i Gyldendals Klassikerkollektion. En ny serie med klassikere fra Danmark og hele verden. Serien vil udkommer med små og store kollektioner. Denne kollektion samler sig om rejsen som tema. I samme kollektion udkommer H.C. Andersens Fodrejse - Fra Holmens kanal til østpynten af Amager i årene 1828 og 1829 og J.R.R. Tolkiens Hobbitten.
Arthur Krasilnikoff (1941-2012) var uddannet filminstruktør på Den danske Filmskole. Han debuterede i ’66 med novellesamlingen Skyggehunde og har siden skrevet børne- og ungdomsbøger og en række romaner. Som landet ligger udkom oprindeligt i 1983. Det er en roman om en familie, der brød op fra landet for at skabe sig en tilværelse i storbyen.
En københavnsk baggårdspiges barndom og tidligste ungdom i 1930'erne, da hun forgæves stræber bort fra barndomsmiljøet.En af de helt store klassikere i dansk litteratur.
Indbundet udgave af romanen fra 1978, der har titel efter den allé, som fører op til den syvårige Majas mormor og morfars hus. Sammen med sine to yngre brødre Martin og Malthe oplever Maja en sommer og vinter hos deres morforældre i en midtsjællandsk landsby. Morforældrene er meget usædvanlige. Huset og haven er en verden for sig. Børnenes oplevelser er skildret med humor og ømhed. "Romanen er et snapshot af en lyksalig tilstand. Her er situation, leg, alvor, glæde og fare." - Thomas Bredsdorff, Politiken.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.