Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Farmakologi – hånden på hjertet giver en bred og grundlæggende indføring i faget farmakologi. Denne 2. udgave suppleres af en i-bog, en digital udgave af bogen som kan læses på fx en pc eller en tablet, overalt, hvor der er internetadgang. Bogen omhandler grundlæggende principper for, hvad der sker med et lægemiddel i organismen efter indtagelsen, dvs. hvordan lægemidlet optages, fordeles og udskilles samt hvilke virkninger, virkningsmekanismer og bivirkninger lægemidlet har. Bogens opbygning Farmakologi – hånden på hjertet er overordnet inddelt i tre dele: Almen farmakologi, der gennemgår generelle farmakokinetiske og -dynamiske forhold, bivirkninger, interaktioner og dosering af lægemidler. Lægemiddelhåndtering, der giver en indføring i sygeplejerskens ansvars- og kompetenceområde, relevante arbejdsmiljøregler og patientsikkerhedsaspekter, medicinrummets opbygning og funktion. Desuden indeholder kapitlet en introduktion til lægemiddelregning, en gennemgang af medicineringsprocessen, samt et kapitel om medicineringsfejl. Specialfarmakolgi, der gennemgår de enkelte lægemiddelgrupper i forhold til deres virkninger, virkningsmekanismer og bivirkninger. Målgruppe Farmakologi – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende og kan bruges gennem hele uddannelsen både i teori og i klinik. Andre studerende inden for det sundhedsfaglige område, fx jordmoder- eller radiografstuderende, kan også have glæde af bogen. Bogen kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale, som opslagsbog og som mulighed for at få opdateret deres viden på området.
Sygdomslære – hånden på hjertet er en grundbog i sygdomslære. Denne 2. udgave suppleres af en i-bog, en digital udgave af bogen som ud over bogens tekst og illustrationer bl.a. indeholder opgaver, animationer, quizzer, notesbog og meget andet ekstra materiale. Bogens opbygning Bogen er opbygget i forhold til kroppens organsystemer, og den dækker de hyppigste sygdomme. Alle kapitler har samme struktur. Først beskrives organsystemernes normale anatomi og fysiologi. Herefter forklares de observationer og symptomer, der er karakteristiske for de enkelte sygdomme, og de undersøgelser, som bruges ved diagnosticering. Til slut følger en gennemgang af de specifikke sygdomme, der er knyttet til de enkelte organsystemer. Der er især lagt vægt på sygdommenes patofysiologi, så læseren kan forstå, hvilke symptomer der er karakteristiske for de enkelte sygdomme, og hvordan man kan overvåge sygdomsforløbet hos den enkelte patient. Bogen præsenterer stoffet overskueligt og er rigt illustreret med figurer og fotos, der underbygger teksten. Layoutet er levende og pædagogisk opbygget, og læseren kan undervejs få uddybet stoffet med ekstra faktuelle, kliniske og opsummerende informationer. Målgruppe Sygdomslære – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende i faget sygdomslære og kan bruges gennem hele uddannelsen, både i teori og i klinik. Andre studerende inden for det sundhedsfaglige område kan også have stor glæde af bogen. Den kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale som opslagsbog med opdateret viden på området. Hånden på hjertet Hånden på hjertet er en bogserie inden for det naturvidenskabelige område, der foreløbigt tæller Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi og Mikrobiologi. Bøgerne suppleres af en fælles hjemmeside med tværfaglige cases.
Opgaver til sygdomslære – Hånden på hjertet er en opgavebog med afvekslende udfordringer, hvor man udfylder tomme felter, skriver egne svar etc. Bogen dækker alle kroppens organsystemer og de hyppigste sygdomme, og den er tæt knyttet til Sygdomslære – Hånden på hjertet, hvor den kan fungere som et kærkomment supplement i læsningen.Bogen er velegnet til eksamenslæsning, ligesom den er oplagt til selvstudie og som forberedelse til undervisning. Man kan teste og repetere sit faktuelle vidensniveau og kontrollere sine svar i bogens facitliste. Samtidig giver opgaverne en varieret og engagerende læring, så stoffet huskes bedre.Opgaver til sygdomslære – Hånden på hjertet er især henvendt til sygeplejestuderende, og den dækker pensum på grunduddannelsen. Andre kan også have stor glæde af bogen. Det gælder fx studerende, som uddanner sig til fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, bioanalytiker, farmaceut eller diætist.Test dig selv i disse opgavetyper: Ord i løbende tekst Navngivning Matchopgave Kombinatorisk matchopgave Sandt eller falsk Multiple choice Byt om på bogstaverne Vendespil Krydsord Sæt i korrekt rækkefølge Åbent spørgsmålHånden på hjertetHånden på hjertet er en bogserie inden for det sundheds- og naturvidenskabelige område. Serien omfatter Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi, Mikrobiologi og Ernæring. Bøgerne har en fælles hjemmeside med tværfaglige cases.
Hvor i kroppen finder man a. carotis communis og cortex cerebri? Og hvad kan man bruge denne viden til?140 anatomikort – Hånden på hjertet er anatomiske vendekort, beregnet til indlæring af kroppens anatomiske strukturer og det tilhørende fagsprog. På den ene side vises illustrationer med anatomiske betegnelser, og på den anden side er betegnelserne fjernet, så man kan øve sig og terpe op til eksamen – enten alene eller samme med andre.Kortene er inddelt i ni kategorier, med hver sin farvekode, og alle kort er forsynet med ekstra klinisk info, som giver inspirerende eksempler på værdien af den anatomiske viden. Der er anvendt korrekte faglige betegnelser, men enkelte betegnelser er angivet på dansk, typisk hvor latin ikke foretrækkes i klinikken.140 anatomikort – Hånden på hjertet er redigeret og forfattet af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller, og alle illustrationer er hentet fra bogen Anatomi og fysiologi – Hånden på hjertet.
Opgaver til anatomi og fysiologi – Hånden på hjertet er en opgavebog med afvekslende udfordringer, hvor man udfylder tomme felter, skriver egne svar etc. Bogen dækker hele kroppens opbygning og de centrale funktioner, og den er tæt knyttet til Anatomi og fysiologi – Hånden på hjertet, hvor den kan fungere som et kærkomment supplement i læsningen.Bogen er velegnet til eksamenslæsning, ligesom den er oplagt til selvstudie og som forberedelse til undervisning. Man kan teste og repetere sit faktuelle vidensniveau og kontrollere sine svar i bogens facitliste. Samtidig giver opgaverne en mere varieret og engagerende læring, så stoffet huskes bedre.Opgaver til anatomi og fysiologi – Hånden på hjertet er især henvendt til sygeplejestuderende, og den dækker pensum på grunduddannelsen. Andre kan også have stor glæde af bogen. Det gælder fx studerende, som uddanner sig til fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, bioanalytiker, farmaceut eller diætist.Test dig selv i disse opgavetyper: Ord i løbende tekst Navngivning Matchopgave Kombinatorisk matchopgave Sandt eller falsk Multiple choice Byt om på bogstaverne Vendespil Krydsord Sæt i korrekt rækkefølgeHånden på hjertetHånden på hjertet er en bogserie inden for det sundheds- og naturvidenskabelige område. Serien omfatter Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi, Mikrobiologi og Ernæring. Bøgerne har en fælles hjemmeside med tværfaglige cases.
Mikrobiologi – hånden på hjertet er en grundbog i mikrobiologi. Bogen gennemgår de vigtigste hovedgrupper af mikroorganismer; bakterier, virus, svampe og parasitter samt deres grundlæggende egenskaber centrale emner som smittespredning og afbrydelse af smittekæden, kroppens forsvar samt diagnostik, behandling og forebyggelse af infektionssygdomme de vigtigste infektionssygdomme i de forskellige organsystemer, specielt relevante for vores breddegrader, samt vigtige og meget aktuelle emner som bakterieresistens og hospitalsinfektioner Bogen præsenterer stoffet overskueligt og er rigt illustreret med farverige figurer og fotos, der underbygger teksten. Layoutet er levende og pædagogisk opbygget, så læseren får mulighed for at få uddybet stoffet med ekstra faktuelle, kliniske og opsummerende informationer undervejs. Målgruppe Mikrobiologi – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende i faget mikrobiologi og kan bruges gennem hele uddannelsen både i teori og i klinik. Andre studerende indenfor det sundhedsfaglige område fx jordmoder- eller radiografstuderende kan også have glæde af bogen. Bogen kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale, som opslagsbog, og som mulighed for at få opdateret deres viden på området.
Dette er 2. udgave af Ernæring – Hånden på hjertet, som er en lærebog i ernæring målrettet til sygeplejestuderende. Bogen har i 2. udgave gennemgået en generel opdatering og er blevet skærpet både sprogligt og fagligt. Især brugen af fagsprog og definitioner er blevet mere konsekvent, og bogens strukturelle opbygning er desuden ændret markant – dels ved sammenlægninger af kapitler, dels ved ændring af rækkefølgen af kapitlerne og dels ved tilføjelse af nye kapitler. Den nye kapitelstruktur i 2. udgave er motiveret af dagligdagen på mange uddannelsessteder, hvor man typisk starter med basal viden om ernæring, hvorefter det er naturligt at bygge på med viden om mere praksisorienteret og klinisk ernæring. De sidste kapitler i bogen har fokus på ernæring i forhold til livsstil og sygdomme.Alle kapitler er rigt illustrerede, og layoutet er indbydende og pædagogisk opbygget, så teksten undervejs suppleres med tre typer af bokse, der uddyber faglige detaljer, kobler stoffet til den kliniske praksis og opsummerer væsentlige hovedpointer og definitioner.Ernæring – Hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejestuderende, og den dækker de nødvendige basiskundskaber indenfor ernæring i hele uddannelsen. Men andre studerende til fx fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder samt studerende på ernæring og sundhed vil også have stor gavn af den.Hånden på hjertetDenne bog er en del af Hånden på hjertet, som er en lærebogsserie om Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi, Mikrobiologi og Ernæring. På sigt udvides med Biokemi og genetik. Alle bøger i serien udgives både som fysiske bøger og som i-bøger, der kan tilgås fra tablet, smartphone eller pc. Her kan læseren tage egne noter, søge på nøgleord osv.
Opgaver til mikrobiologi – Hånden på hjertet er en opgavebog med afvekslende udfordringer, hvor man udfylder tomme felter, skriver egne svar etc. Bogen dækker de vigtigste temaer inden for mikrobiologi, og den er tæt knyttet til Mikrobiologi – Hånden på hjertet, hvor den kan fungere som et kærkomment supplement i læsningen.Bogen er velegnet til eksamenslæsning, ligesom den er oplagt til selvstudie og som forberedelse til undervisning. Man kan teste og repetere sit faktuelle vidensniveau og kontrollere sine svar i bogens facitliste. Samtidig giver opgaverne en mere varieret og engagerende læring, så stoffet huskes bedre.Opgaver til mikrobiologi – Hånden på hjertet er især henvendt til sygeplejerskestuderende. Men andre studerende til fx fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, bioanalytiker og farmaceut samt studerende på ernæring og sundhed vil også have stor gavn af bogen.Test dig selv i disse opgavetyper: Ord i løbende tekst Navngivning Matchopgave Sandt eller falsk Krydsogtværs Multiple choice Sæt i korrekt rækkefølge FarvelægningHånden på hjertetHånden på hjertet er en bogserie inden for det sundheds- og naturvidenskabelige område. Serien omfatter Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi, Mikrobiologi og Ernæring. Bøgerne har en fælles hjemmeside med tværfaglige cases.
En grundbog af høj kvalitet, som gennemgår alle kroppens organer og de interne sammenhænge mellem organsystemerne. Her får du de bedste rammer for læring, så du kan klare dig godt på studiet og i klinisk praksis. Er primært til sygeplejestuderende, men kan også bruges af andre sundhedsuddannelser.Du får: 16 OPDATEREDE KAPITLER om kroppens basale opbygning og funktion PÆDAGOGISKE FORKLARINGER som skaber forståelse og sammenhæng VISUEL FORMIDLING med mange illustrationer, tabeller og modeller FAGSPROG som matcher klinisk praksis 1:1 LÆRINGSBOKSE som fremhæver det vigtigste og giver kliniske eksempler TJEKLISTER med overblik over centrale fagbegreber TEST DIG SELV med afvekslende opgaver og forståelsesspørgsmål KLAR STRUKTUR med præcise overskrifter og fremhævede nøgleord KRYDSHENVISNINGER på tværs af bøgerne og de enkelte fagområder ORDLISTE med alle de vigtigste begreber
En grundbog af høj kvalitet, som dækker alle nødvendige basiskundskaber i biokemi og genetik. Bogen giver dig de bedste rammer for læring, så du kan klare dig godt på studiet og i klinisk praksis.Med denne bog får du: 22 OPDATEREDE KAPITLER om grundlæggende biokemi og genetik PÆDAGOGISKE FORKLARINGER som skaber forståelse og sammenhæng VISUEL FORMIDLING med mange illustrationer, tabeller og modeller FAGSPROG som matcher klinisk praksis 1:1 LÆRINGSBOKSE som fremhæver det vigtigste og giver kliniske eksempler TJEKLISTER med overblik over centrale fagbegreber TEST DIG SELV med afvekslende opgaver og forståelsesspørgsmål KLAR STRUKTUR med præcise overskrifter og fremhævede nøgleord KRYDSHENVISNINGER på tværs af bøgerne og de enkelte fagområder ORDLISTE med alle de vigtigste begreber
Lægemiddelregning er 2. udgave af den populære bog Medicinregning.Bogen indeholder en lang række beregningsopgaver samt detaljerede løsningsforslag til alle opgaverne. Bogen er forsynet med en række nyttige formler og regnetrekanter, der gør regnearbejdet lettere. Denne del er i den nye udgave udvidet og gjort mere forklarende.Lægemiddelregning er en supplerende titel til Farmakologi – hånden på hjertet. Lægemiddelregning henvender sig primært til sygeplejerskestuderende og sygeplejersker, men kan naturligvis anvendes af alle, som har brug for at øve sig på medicinregning.
Denne casebog supplerer grundbøgerne i Hånden på hjertet-serien, som dækker pensum i de natur- og sundhedsfaglige fag på primært sygeplejeuddannelsen. Bøger i serien bruges dog også på mange andre sundhedsuddannelser, bl.a. uddannelserne i ergoterapi, ernæring og sundhed, fysioterapi, bioanalytiker, farmaceut og jordemoder. Alle cases er udvalgte ud fra de forskellige specialer, og indeholder med relevante kliniske data, fx dokumentation af vitale værdier, medicinoversigter, røntgenbilleder, laboratoriesvar og EKG.De enkelte cases i bogen rummer studiespørgsmål, så du både kan bruge dem til selvstudie, i din studiegruppe og i forbindelse med undervisningen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.