Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger i Historiekanon serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • af Hans Hostrup & Søren Hemmingsen
    237,95 kr.

  • af Peter Bejder
    286,95 kr.

    Bogens fire kanonpunkter beskriver nogle af de hændelser og strømninger, der har fundet sted i det moderne Danmark – i samspil med den øvrige verden.• Energikrisen 1973 fortæller om dengang, danskerne måtte skrue ned for varmen og sadle om energipolitisk.• Murens fald har fokus på Berlinsmurens betydning under og efter den kolde krig – også i Danmark.• Maastricht 1992 fortæller om det danske nej til aftalen og i øvrigt Danmarks forhold til EF/EU både før og efter folkeafstemningen i 1992.• 11. september 2001 har naturligvis fokus på terrorangrebet i New York og konsekvenserne heraf. Muhammedtegningerne og følgerne er også et fyldigt fokuspunkt.Lærergide kan gratis downloades fra Alineas hjemmeside

  • af Einar Lund Jensen
    268,95 kr.

    ”Tre skud i kanonen” tager afsæt i folkeskolens historiekanon.Serien er tilpasset hele undervisningsforløbet fra 3. til 9. klasse således, at hver bog indeholder tre eller fire kanonpunkter, som læreren kan tilrettelægge sin undervisning ud fra.I dette hæfte gennemgås tre kanonpunkter fra 1700- og 1800-tallet, nemlig Stavnsbåndets ophævelse, Stormen på Bastillen og Ophævelsen af slaveriet, der alle udgør væsentlige dele af grundlaget for den politiske og økonomisk udvikling i Danmark helt op til vor tid. De tre kanonpunkter demonstrerer endvidere den store betydning, som kontakten til og påvirkningen fra den øvrige verden længe har spillet for forhold i Danmark.

  • af Niels Lysholm
    268,95 kr.

    De tre kanonpunkter i dette hæfte beskriver tilsammen Danmarks økonomiske, politiske og geografiske udvikling i perioden ca. 1800-1870. Målgruppen er 7.-9.klasse.Hæftet indledes med Københavns bombardement. Denne katastrofe førte til tabet af den danske flåde, krigen med Storbritannien, statsbankerot og afståelse af Norge til Sverige.I den efterfølgende periode udviklede de demokratiske tanker sig i Danmark. Det førte til, at enevælden blev afskaffet og Danmark fik sin første grundlov.Stormen på Dybbøl endte med et dansk nederlag der fik omfattende følger. Danmark måtte afstå Slesvig, Holsten og Lauenburg til Preussen og østrig. Danmark var nu en lille stat med meget begrænset betydning i europæisk sammenhæng.

  • af Birgit Knudsen
    268,95 kr.

    De tre kanonpunkter beskriver tilsammen de strømninger og brydninger, der var i det danske samfund fra midten af 1800 tallet og frem til begyndelsen af 1900 – tallet. Mange landarbejdere søgte til byerne, hvor de fik arbejde på de mange fabrikker. Den tidlige arbejderbevægelse var frem til Septemberforliget 1899 præget af mange konflikter. I Slaget på Fælleden bliver arbejderne mødt af politi til hest. På samme tidspunkt kæmpede kvinderne for at få lov til at stemme, når der var valg. For kvinderne var stemmeretten en vigtig del af ligestillingen mellem mænd og kvinder. Efter en lang og hård kamp fik kvinderne stemmeret.Først til menighedsrådene, så til kommunalvalgene og endelig til Rigsdagen.De blev samtidig valgbare til de råd de kunne stemme til.

  • af Claus Buttenschøn & Olaf Ries
    250,95 kr.

    I dette hæfte behandles tre kanonpunkter fra den sene middelalder og renæssancen, nemlig Kalmarunionen, Christopher Columbus og Reformationen. Alle tre kanonpunkter har haft stor betydning for udviklingen i Danmark.Kalmarunionen, hvor Danmark var den ledende magt i Norden i mere end 100 år, men hvor udviklingen i unionstiden førte til, at Danmark og Sverige blev fjender gennem flere hundrede år. Christopher Columbus, hvis rejser åbnede op for et helt nyt verdensbillede blandt middelalderens og renæssancens mennesker, og Reformationen, hvor den katolske kirke i Danmark blev smidt på porten og erstattet af den protestantiske, hvilket satte dybe spor i samfundet.Hvert kanonpunkt indledes med en problemstilling, der peger på nogle af de forhold, som kanonpunktet omhandler. Derefter ridses den historiske baggrund op som en forudsætning for at forstå, hvad der skete. Kanonpunkterne sluttes af med en kort beskrivelse af, hvilken betydning netop denne begivenhed eller dette forløb havde, og hvad det førte med sig.De tre kanonpunkter kommer i kronologisk rækkefølge, men arbejdet med de enkelte kanonpunkter er selvfølgelig betinget af, hvordan de passer med klassens øvrige arbejde.Teksten veksler mellem sammenhængende beskrivelser af det historiske forløb, afbrudt af små faktabokse med konkrete historiske fakta. Derudover er der et righoldigt billedmateriale af både historiske malerier og samtidige fotos. Endelig er der efter hvert kanonpunkt en dobbeltside med opgaver og elevaktiviteter.

  • af Hans Hostrup & Søren Hemmingsen
    232,95 kr.

    Tre skud i kanonen tager afsæt i folkeskolens historiekanon.Serien er tilpasset hele undervisningsforløbet fra 3. til 9. klasse således, at hver bog indeholder tre eller fire kanonpunkter, som læreren kan tilrettelægge sin undervisning ud fra. Her 4. klassetrin Kejser Augustus, Jellingstenen/Gorm den gamle og Absalon.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.