Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger i Historisk Bibliotek serien i rækkefølge

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • af Thomas Meloni Rønn
    119,95 kr.

    Christian den 4. er den længst regerende danske konge. Gennem et langt liv satte kong Christian sit præg ikke blot på sin samtid, men også på eftertiden bl.a. via en række smukke bygninger. Bogen ”Christian den 4.” fortæller historien om, hvordan kongen, der havde overtaget et velstående land i fremgang kunne efterlade det på fallittens rand.Historisk bibliotek er en serie temabøger om vigtige historiske begivenheder, danske som udenlandske. Bøgerne fortæller i et letforståeligt sprog om baggrunden for centrale begivenheder, der har præget såvel fortid som nutid.

  • af Thomas Meloni Rønn
    89,95 kr.

    Den 5. juni 1849 underskrev kong Frederik den 7. den første danske grundlov. Forud var gået et dramatisk forløb, der bl.a. havde kastet landet ud i en borgerkrig. Bogen fortæller historien om, hvordan Danmark fik en demokratisk grundlov, der kom i hus trods store interne stridigheder og modsætninger, og som stadig danner grundlaget for nutidens lovgivning.Historisk bibliotek er en serie temabøger om vigtige historiske begivenheder, danske som udenlandske. Bøgerne fortæller i et letforståeligt sprog om baggrunden for centrale begivenheder, der har præget såvel fortid som nutid.

  • af Thomas Meloni Rønn
    89,95 kr.

    Napoleon Bonaparte er noget nær en myte. Gennem en kort og hektisk periode satte Napoleon sit præg på Europa. Hans hære nåede helt til Moskva, og han reformerede Frankrig, inden han blev endeligt slået ved Waterloo. Bogen fortæller historien om, hvordan en dreng fra Korsika kunne vokse op og sikre sig ikke alene magten i Frankrig, men i det meste af Europa.Historisk bibliotek er en serie temabøger om vigtige historiske begivenheder, danske som udenlandske. Bøgerne fortæller i et letforståeligt sprog om baggrunden for centrale begivenheder, der har præget såvel fortid som nutid.

  • af Thomas Meloni Rønn
    89,95 kr.

    Den 2. april 1801 stod en række engelske skibe op i Kongedybet på Københavns Red, hvor danskerne havde lagt deres forsvarslinje. Snart var skibene indhyllet i røg fra kanonerne, og inde på land kunne københavnerne høre kanontordenen. Bogen ”Englandskrigene” fortæller historien om, hvordan Danmark kom i konflikt med tidens førende sømagt England, og hvordan konflikten kastede Danmark i armene på Napoleon og til sidst kostede 434 års rigsfællesskab med Norge.Historisk bibliotek er en serie temabøger om vigtige historiske begivenheder, danske som udenlandske. Bøgerne fortæller i et letforståeligt sprog om baggrunden for centrale begivenheder, der har præget såvel fortid som nutid

  • af Jesper Carlsen
    89,95 kr.

    Den 15. marts 44 f.Kr. myrdede en række senatorer Cæsar. De var bange for at Cæsar ville genindføre kongedømmet. Med mordet håbede de at genindføre den romerske republik. De tog fejl. I sit testamente adopterede Cæsar den relativt ukendte Octavian. Octavian sikrede sig snart magten og er måske mere kendt under navnet Augustus - Roms første kejser. Bogen ”Augustus” fortæller historien om, hvordan det lykkedes Augustus at sikre sig magten i datidens supermagt, Romerriget, reformere det og skabe en ny styreform, kejserdømmet.Historisk Bibliotek er en serie bøger om vigtige historiske begivenheder, danske som udenlandske. Bøgerne fortæller i et letforståeligt sprog om baggrunden for centrale begivenheder, der har præget såvel fortid som nutid.Historisk Bibliotek er skrevet for historieinteresserede læsere fra 12 år.

  • af Thomas Meloni Rønn
    89,95 - 198,95 kr.

    Den 29. november 1618 lettede Ove Gjeddes skibe anker og satte kursen mod Indien. Forude ventede en flere måneder lang rejse mod det ukendte. Det var også begyndelsen på det danske kolonieventyr i troperne. Et eventyr, der betød Dannebrog vejrede over danske besiddelser i Asien, Afrika og Amerika, og som sluttede da det danske flag blev strøget den 31. marts 1917 i Charlotte Amalie på Skt. Thomas. En ceremoni, der overgav Dansk Vestindien til USA, og afsluttede Danmarks tilstedeværelse som koloniherre i troperne.Historisk bibliotek er en serie temabøger om vigtige historiske begivenheder, danske som udenlandske. Bøgerne fortæller i et letforståeligt sprog om baggrunden for centrale begivenheder, der har præget såvel fortid som nutid.

  • af Karsten Kjer Michaelsen
    89,95 kr.

    Danmarks Oldtid begyndte med en indvandring af rensdyrjægere sydfra og sluttede med vikingernes tab af England. Ind imellem opgav ”danskerne” det frie, omflakkende liv som jægere og samlere for i stedet at blive bofaste bønder. De byggede 1000-vis af storstensgrave og gravhøje, lærte at støbe lurer af bronze og drikke øl af fornemme romerske vinglas. Fremgang blev afløst af krise – og omvendt. Bogen ”Danmarks Oldtid” fortæller om den periode af Danmarkshistorien, der går fra ca. 12.500 f.Kr. til godt 1.000 e.Kr.Historisk bibliotek er en serie temabøger om vigtige historiske begivenheder, danske som udenlandske. Bøgerne fortæller i et letforståeligt sprog om baggrunden for centrale begivenheder, der har præget såvel fortid som nutid.

  • af Malene Mygind
    89,95 kr.

    Troen på trolddom går langt tilbage. I tidlig middelalder blev hekse dog betragtet som hedensk overtro. Derfor fordømte man dem, der jagede hekse og beskyldte andre for at have begået trolddom. Det ændrede sig imidlertid i 1400-tallet. Nu indledte man en storstilet klapjagt på hekse og deres sammensvorne. Magi var djævelens værk, og det skulle stoppes for enhver pris! Resultatet blev næsten 250 års hekseforfølgelse, hvor 40.000-60.000 mennesker, overvejende kvinder, blev tortureret og dræbt.Historisk Bibliotek er en serie bøger om vigtige historiske begivenheder, danske som udenlandske. Bøgerne fortæller i et letforståeligt sprog om baggrunden for centrale begivenheder, der har præget såvel fortid som nutid.Historisk Bibliotek er skrevet for historieinteresserede læsere fra 12 år.

  • af Henning Brinckmann
    119,95 kr.

    For mange år siden var Danmark og Sverige arvefjender, der udkæmpede en række blodige slag. I perioden fra 1563 til 1720 var der hele seks store krige. Nogle af krigene endte uden en egentlig sejrherre. De sluttede, fordi andre lande blandede sig og tvang parterne til at slutte fred. Men de fleste krige vandt Sverige, og Danmark måtte afgive store landområder.Historisk bibliotek er en serie temabøger om vigtige historiske begivenheder, danske som udenlandske. Bøgerne fortæller i et letforståeligt sprog om baggrunden for centrale begivenheder, der har præget såvel fortid som nutid

  • af Thomas Meloni Rønn
    89,95 kr.

    Den 14. juli 1789 stormede en rasende flok mennesker Bastillen i Frankrig. De var fattige, sultne og sat uden for indflydelse. Nu krævede de deres ret. Den franske Revolution var skudt i gang. Imens nød kongefamilien livet på gigantslottet Versailles uden for Paris.Det skulle dog snart få en ende. Kongen og dronningen blev afsat og henrettet, mens de franske revolutionshære under parolen ”Frihed, lighed og broderskab” forsøgte at eksportere revolutionen til resten af Europa.Historisk bibliotek er en serie temabøger om vigtige historiske begivenheder, danske som udenlandske. Bøgerne fortæller i et letforståeligt sprog om baggrunden for centrale begivenheder, der har præget såvel fortid som nutid

  • - Baggrunden, krigen, resultatet
    af Thomas Meloni Rønn
    208,95 kr.

    I 1864 kæmpede danske soldater for sidste gang for hertugdømmerne Slesvig og Holsten mod de forenede hære fra Preussen og Østrig. Krigen kulminerede i Stormen på Dybbøl den 18. april 1864. I bogen fortælles ikke blot om slaget på Dybbøl Banke, men også om det der var gået forud for slaget og ikke mindst resultatet af krigen i 1864, som satte dybe spor i den danske sjæl mange år efter krigens afslutning.

  • af Thomas Meloni Rønn
    178,95 kr.

    Den 5. maj 1872 kom det til sammenstød mellem utilfredse arbejdere på den ene side og politi og militær på den anden. Sammenstødet fik siden navnet Slaget på Fælleden og blev et symbol på kampen for bedre forhold på de arbejdspladser og fabrikker, der var resultatet af den spirende industrielle revolution. En revolution, der betød, at byerne voksede, nye tanker om samfundets opbygning så dagens lys og en spirende arbejderklasse, der ikke havde tænkt sig at lade sig udnytte. Striden resulterede i Septemberforliget den 5. september 1899 mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, hvori det stod skrevet at forholdene skulle ordnes indbyrdes mellem dem. Den danske Model var skabt. En model, der stadig danner grundlaget for det danske arbejdsmarked.

  • af Thomas Meloni Rønn
    178,95 kr.

    Den 9. april 1940 blev Danmark besat af Tyskland. Efter nogle få korte kampe i Sønderjylland opgav danskerne modstanden mod tyskerne. I stedet besluttede den danske regering sig for at samarbejde med tyskerne for at få Danmark lettest gennem krigen. Samarbejdspolitikken varede ind til 29. august 1943, hvor den danske regering gik af efter et tysk krav om at indføre dødsstraf.Danmark var nu for alvor i tyskernes vold, hvilket bl.a. sabotører fik at mærke, hvis de blev fanget.Der var også danskere, der gik i tysk krigstjeneste og kom i krig mod Sovjetunionen på Østfronten. De blev sammen med andre danskere, der havde samarbejdet med tyskerne, straffet efter befrielsen i et retsopgør, hvor der bl.a. blev dømt efter love, der var lavet med tilbagevirkende kraft.

  • af Lone Kølle Martinsen
    218,95 kr.

    Frederik den 6. regerede i mere end 50 år. Først som kronprins på vegne af sin sindssyge far, siden som enevældig konge i Danmark. Danmark gennemgik enorme forandringer gennem Frederiks regeringstid. Stavnsbåndet blev ophævet, København blev bombarderet, den danske flåde blev ranet, og man mistede Norge i forbindelse med Napoleonskrigene. Men det var også under Frederik, at kulturen blomstrede under Guldalderen, hvilket har været med til, at Frederik i dag står som en af vores mest omdiskuterede konger. I denne bog tegnes et portræt af mennesket Frederik, der er nødvendigt for at forstå, hvorfor kongen Frederik handlede, som han gjorde.

  • - Danske udvandrerhistorier
    af Karsten Kjer Michalsen
    218,95 kr.

    I perioden 1820 til 1960 udvandrede 350.000 danskere til USA. Ikke to udvandringer eller udvandrere var ens. Alle havde de deres egen personlige grund til at lade Danmark og deres familier og venner bag sig. Det er disse personlige fortællinger, som vi ser nærmere på i denne bog. Lige fra kærlighedstragedier, over ekstrem religiøsitet, fattigdom og håb til eventyrlyst.Ens for dem alle var, at udvandringen til USA blev starten på et nyt liv.

  • af Thomas Meloni Rønn
    238,95 kr.

    Den 5. juni 1849 underskrev kong Frederik den 7. den første danske grundlov. Forud var gået et dramatisk forløb, der bl.a. havde kastet landet ud i en blodig borgerkrig. Bogen Grundloven 1849 fortæller historien om, hvordan Danmark fik en demokratisk grundlov, der kom i hus trods store interne stridigheder og modsætninger, og som stadig danner grundlaget for nutidens lovgivning.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.