Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
”Når vi danske inden for vort eget lands grænser ville se klippenatur, må vi til vore yderste forposter Færøerne og Bornholm, men da det kun er de færreste, der kunne nå vort interessante klippeland i det fjerne nordvest, bliver det Bornholm, der går af med fordelen. Langt ude i Østersøen ligger denne, af turister mere og mere besøgte dejlige ø, ca. 20 mil fra København og ca. 5 mil fra den svenske kyst, smilende dansk af udseende, men med skandinavisk klippenatur i sig.”Bornholm bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, og både øens byer og naturen rummer enorm skønhed. ”Bornholm” er en rejsefører fra 1899, som fortæller, hvilke seværdigheder øen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Haderslev, som i ælde og historisk betydning ikke i nogen retning står tilbage for de øvrige byer, er kommet noget bedre med. Det har i de sidste åringer ikke været nogen ubetydelig turiststrøm, der har gæstet den, taget dens seværdigheder i øjesyn, dvælet ved de minder af ældre og nyere tid, der knytter sig til den og foretaget køreture i dens smukke omegn eller sejlture på dam og fjord.”Haderslev bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Haderslev og omegn” er en rejsefører fra 1898, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Rude Skov er en af vore mest interessante skove og for folk, der har ’skovforstand’, et rent Eldorado; den drives rationelt og har derfor intet parkagtigt over sig, som tilfældet et med store dele af Dyrehaven. Turisten vil i Rude Skov lægge mærke til adskillige lavninger; disse, der er udtørrede søer, har desværre berøvet skoven noget af sin skønhed; kun navnene (Skovrød Sø, Ebberød Sø, Stubbe Sø osv.) er tilbage af den forsvundne herlighed.”Holte bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Holte og omegn” er en rejsefører fra 1896, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Inderst inde ved en lille smilende fjord, omgiven af græs- og skovklædte bakker, ligger Fåborg, Fyns næstsydligste by. I en smal halvcirkel strækker den sig i retning vest-øst omkring fjorden, begrænset imod syd af denne, imod vest af det bakkede horneland og imod nord og øst af en lille indsø, sundet, på hvis anden side de såkaldte ’fynske alper’ hæver deres skovklædte kamme.”Fåborg bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Fåborg og omegn” er en rejsefører fra 1897, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Enhver, som har sans for naturskønhed, kan man intet bedre anbefale end at rejse til Mariager, hvor der findes så rig afveksling: idylliske skove med rislende kildevæld, stejle lyngbakker med milevide udsigter, – ikke at tale om de grønne engdrags yppige vegetation, de forfriskende bade i fjorden, kæmpegravene og det historisk berømte kloster – så der kort sagt findes noget for enhver smag.”Mariager bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Mariager og omegn” er en rejsefører fra 1898, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Malmø nævnes allerede i historien omkring år 1100, men fik først købstadsrettigheder i det 14. århundrede. I første halvdel af det 15. århundrede befæstedes byen, og den blev efterhånden det danske riges næststørste stad.”Malmø og Lund bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byerne rummer enorm naturskønhed. ”Malmø og Lund” er en rejsefører fra 1906, som fortæller, hvilke seværdigheder byerne og egnen bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Når den bekendte sang af ’Slægtningene’ slutter med de ord om Fanø: ’Du er den fagreste plet på vor jord’, så turde det måske nok være lige lovlig meget sagt; men ubestrideligt er det, at Fanø som kortere eller længere sommeropholdssted virkelig er en overmåde interessant og ejendommelig plet og i visse måder også godt kan kaldes ’fager’.”Fanø bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring øen rummer enorm naturskønhed. ”Fanø og omegn” er en rejsefører fra 1897, som fortæller, hvilke seværdigheder øen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Særdeles at anbefale de københavnere, som ikke kunne ofre lang tid ad gangen på sommerrejser, er en to dages tur til Roskilde. Mens Nordsjælland er gennemstrejfet i det uendelige på kryds og tværs, er Roskilde med omegn i virkeligheden kun lidet kendt.”Roskilde bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Roskilde og omegn” er en rejsefører fra 1905, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Som udgangspunkt vælger vi Hotellplatsen tæt ved statsbanegården. Herfra har vi kun få skridt til den smukke lille Brunnspark, hvor vi lægger mærke til Hasselbergs springvand med statuen ’la sémeuse’, der symboliserer foråret, opført 1883. Fra Brunnsparken drejer vi til højre over broen og har herfra en herlig udsigt over Stora Hamnkanalen og Gustaf Adolfs Torv. Midt på dette torv findes Gustaf II Adolfs statue, modelleret af Fogelberg, rejst 1854.”Göteborg og Trollhattan bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byerne rummer enorm naturskønhed. ”Göteborg og Trollhattan” er en rejsefører fra 1905, som fortæller, hvilke seværdigheder byerne og egnen omkring bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Flensborg er hertugdømmet Slesvigs betydeligste by, ikke alene for sin størrelses skyld, men også for den rolle, den har spillet i historien, både i ældre og nyere tid. Mange store minder knytter sig til byen, og desuden er beliggenheden smuk og heldig, så det er intet under, at Flensborg har været og endnu den dag i dag er et meget søgt sted af turister.”Flensborg bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Flensborg og omegn” er en rejsefører fra 1899, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Fra Gustaf Adolfs Torv fører Norrbro over Helgeandsholmen til det kongelige slot. Helgeandsholmen antages at være den at Stockholms tre holme, der først blev bebygget. Ved broens vestlige side på Helligandsholmen ligger det nye rigsdags- og rigsbankhus, hvis arkitekt er Aron Johansson, fuldført i 1905.”Stockholm bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Stockholm og omegn” er en rejsefører fra 1906, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Dyrehaven er en af Danmarks smukkeste skove og udmærker sig særlig ved sine mægtige bøgetræer og store, ejendommelige tjørnebuske, der i blomstringstiden er af enestående skønhed. Dyrehavens sydøstlige hjørne indtages af Klampenborg Badeanstalt, stiftet af bataljonskirurg dr. Hjaltelin, hvem Christian VIII den 30, april 1844 gav privilegium.”Klampenborg, Skodsborg, Vedbæk bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Klampenborg, Skodsborg, Vedbæk og omegn” er en rejsefører fra 1899, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Fornemt tilbagetrukket fra den moderne alfarvej – jernbanen – ligger Sorø i de dejligste, i landskabelig henseende ægte danske smilende omgivelser; intet under derfor, at denne plet i sin tid blev valgt til klosterplads. D’herrer Munke havde ingen dårlig smag, når det gjaldt at vælge byggeplads, og det er dem, Sorø kan takke for sin tilværelse.”Sorø bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Sorø og omegn” er en rejsefører fra 1899, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Halvøen Sydsjælland hører ligesom halvøen Nordsjælland til de mest naturskønne egne i vort fædreland. Det naturlige midtpunkt i dette milde, yndige landskab med sine frugtbare jorder, mægtige bakkedrag, herlige bøgeskove, sit øfyldte bælt og sine mange historiske minder, er den lille, stille købstad Vordingborg, og den egner sig derfor i særlig grad til sommerophold og til udgangspunkt for ture i egnen.”Vordingborg bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Vordingborg og omegn” er en rejsefører fra 1898, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Det er en meget gammel by, hvis historie er begyndt længe før det 11. århundrede. At den allerede i det 12. århundrede havde betydning, viser den omstændighed, at den var Mønsted: Endvidere havde den flere milde stiftelser og klostre. Som de allerfleste danske provinsbyer har Horsens lidt meget under krig og ildebrand. I 1247 blev den plyndret, 1285 plyndret og brændt, i det 17. århundrede flere gange besat af fjendtlige tropper.”Horsens bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Horsens og omegn” er en rejsefører fra 1902, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Blandt alle smukke pletter i den fynske have, som fortjener at besøges for naturskønhedens skyld, indtager Kerteminde en fremragende plads. Naturen har her gjort sit bedste ved inden for en begrænset omkreds at fremtrylle en afvekslende rigdom af skønheder, som søger deres lige; her er stille idylliske skovinteriørs, storslåede udsigter over land og vand, snart de lave flodbredders græsklædte banker, snart de skovbevoksede skrænters bratte affald mod havet…” Kerteminde bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Kerteminde og omegn” er en rejsefører fra 1902, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Lyngby (benævnes også ’Kongens Lyngby’ fordi det var krongods) er en landsby, der dog meget ligner mange af landets mindre købstæder. Indbyggertallet var i 1890 over halvtredie tusinde. Byen ligger smukt ved begge breder af Mølleåen.”Lyngby bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Lyngby og omegn” er en rejsefører fra 1899, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Byen ligger højt i en skovløs egn, men gør ikke desto mindre et hyggeligt og venligt indtryk. Hertil bidrager de smukke parkanlæg: Christiansgave, anlagt som statsplantage i 1821, men skænket byen af Christian VIII. Her findes en bronzebuste af Frederik VII og en marmorbuste af den af byens fremvækst fortjente konsul Chr. H. Nielsen.”Hjørring bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Hjørring og omegn” er en rejsefører fra 1898, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Før Odsherredbanen blev bygget, kom der kun sjældent en turist til Odsherred. Rejsen var for besværlig. Nu er Odsherred blevet turisternes terra nova, hvortil i meget Odsherreds turistforening har bidraget. Egnen ejer store modsætninger. Bakkede højdedrag med prægtige udsigter side om side med lavninger som den udtørrede del af Lammefjorden, hvor Odsherredsbanens skinner ligger flere fod under dagligt vande i Isefjorden.”Odsherred bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser og rummer enorm naturskønhed. ”Odsherred” er en rejsefører fra 1903, som fortæller, hvilke seværdigheder egnen bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Når den bekendte sang af ’Slægtningene’ slutter med de ord om Fanø: ’Du er den fagreste plet på vor jord’, så turde det måske nok være lige lovlig meget sagt; men ubestrideligt er det, at Fanø som kortere eller længere sommeropholdssted virkelig er en overmåde interessant og ejendommelig plet og i visse måder også godt kan kaldes ’fager’.”Fanø, Esbjerg og Ribe bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom de nærliggende egne rummer enorm naturskønhed. ”Fanø, Esbjerg og Ribe” er en rejsefører fra 1906, som fortæller, hvilke seværdigheder området bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
"Kullaberg er rigt på sagn om trolde og underjordiske. Almindelig kendt er fortællingen om kullamanden, der skal have levet på Valdemar Sejrs Tid, og som forudsagde Dankongen den skæbne, han sønner skulle få."Kullen i Skåne har altid været kendt for sin vidunderlige og storslåede natur, og igen og igen dukker området op i både danske og svenske sagn. Den lille rejseguide fra 1895 fortæller om Kullen og den skønne omegns smukkeste naturområder, historie og kulturliv. Det er både interessant at se, hvad der har ændret sig siden dengang, men også hvor mange af de samme ting der stadig i dag trækker turister til.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
"København er Danmarks hovedstad, kongens residens, rigsdagens og højesterets sæde, landets eneste fæstning og flådestation samt vigtigste våbenplads, ligesom den er landets betydeligste handelsplads og industriby og på grund af universitetet, de andre højere læreanstalter og de rige samlinger det åndelige midtpunkt, hvorom videnskab, litteratur og kunst samler sig."Hvilke seværdigheder blev turister opfordret til at se i København i starten af det tyvende århundrede? Hvilke hoteller var de mest populære? Hvad kostede et måltid mad, og hvor tit gik sporvognen? Der er mange sjove og spændende oplysninger at hente i denne lille rejseguide fra 1913. Det er både interessant at se, hvad der har ændret sig siden dengang, men også hvor mange af de samme ting der stadig i dag trækker turister til.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
"For enden af statsbanestationens perron i Frederikshavn holder et lille, dukketøjagtigt tog; en lille maskine og nogle små vogne, dette er Skagenstoget, der siden sommeren 1890 har bragt Danmarks ultima Thule i livligere samkvem med omverdenen, måske noget på bekostning af idyllen, men absolut til fordel for den egn, banen gennemløber."Hvilke seværdigheder trak turisterne til Jyllands nordspids i slutningen af 1800-tallet? Skagen har med sin skønne natur og hyggelige små huse længe fascineret danskere og udlændinge, og meget af byens charme er bibeholdt fra dengang, denne lille rejseguide udkom i 1896 og helt op i vores årtusinde. Det er både interessant at se, hvad der har ændret sig siden dengang, men også hvor mange af de samme ting der stadig i dag trækker turister til Skagen og omegn.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
"Fredensborgs historie går tilbage til Christian IV’s tid, da Ladegården Østrup lå omtrent der, hvor nu ’Store Kro’ ligger. Her kom Frederik IV ofte og holdt hof i de små landlige stuer, der dog naturligvis ikke i længden kunne tilfredsstille, hvorfor kongen efter hjemkomsten fra en italiensrejse for alvor besluttede at opføre et lystslot herude."Hvilke seværdigheder skulle man som turist i Fredensborg og omegn i slutningen af det nittende århundrede? Hvor var de skønneste naturoplevelser, og hvad er historien bag byens berømte og imponerende slot? Den lille rejseguide fra 1897 beskriver Fredensborgs mest besøgte museer og bygningsværker og de smukkeste naturområder. Det er både interessant at se, hvad der har ændret sig siden dengang, men også hvor mange af de samme ting der stadig i dag trækker turister til.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
"Helsingørs naturskønne beliggenhed ved sundet og den henrivende omegn har gjort den til et almindeligt valfartssted for turister og landliggere; såvel syd som nord for byen ligger nu det ene badepensionat ved siden af det andet, og den for kort tid siden anlagte Hornbækbane, der vel nok er Danmarks smukkeste jernbanelinje, vil sikkert årligt forøge antallet."Hvilke seværdigheder skulle man se som turist i Helsingør og omegn i slutningen af det nittende århundrede? Hvor var de skønneste naturoplevelser, og hvad er historien bag Kronborg Slot, som danner bagtæppe for William Shakespeares "Hamlet"?Den lille rejseguide fra 1897 beskriver Helsingørs mest besøgte museer og bygningsværker og de smukkeste naturområder. Det er både interessant at se, hvad der har ændret sig siden dengang, men også hvor mange af de samme ting der stadig i dag trækker turister til.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
"Ved sin smukke omegn af ægte østjysk karakter – bakket, skovrig og frugtbar – sin mægtige slotsruin, den friske fjord, til hvis smukke kyster og dejlige bøgeskove der stadig går dampbåde, og ved Skamlingsbanken med sine historiske minder og sin storslåede udsigt er Kolding et af landets smukkeste udflugtspunkter, og det har med rette i stedse stigende grad tiltrukket sig turisternes opmærksomhed."Den lille rejseguide fra 1896 fortæller om Kolding og den skønne omegns smukkeste naturområder, historie og kulturliv. Det er både interessant at se, hvad der har ændret sig siden dengang, men også hvor mange af de samme ting der stadig i dag trækker turister til.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
"Nye egne inddrages stadig under turistlivet, og selv egne, der just ikke har særlig meget at byde den besøgende, søger på forskellig vis at drage turisterne til sig – men blandt de egne, der virkelig har ’noget’, skønhed, ejendommelighed m.m. indtager det prægtigt beliggende Jyderup ved den skovkransede Skarridsø en plads af rang, hvor de mange, der om sommeren drager ud for at indånde ny luft og få ny indtryk, her finder, hvad de søger; flere af vore kendte malere har her hentet mange motiver til deres nu landskendte billeder."Den lille rejseguide fra 1895 fortæller om Skarridsø, Jyderup og den skønne omegns smukkeste naturområder, historie og kulturliv. Det er både interessant at se, hvad der har ændret sig siden dengang, men også hvor mange af de samme ting der stadig i dag trækker turister til.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
"Sagnet fortæller, at da bisp Peder af Aarhus engang sejlede på Langsøen, som tillige med de omliggende skove og jorder tilhørte bispestolen, blæste vinden hans silkehue af; men da øjemedet med bispens sejlads var at udse et passende sted, hvor han kunne bygge sig en fast borg, så besluttede han, at der, hvor huen drev i land, ville han opføre borgen. Borgen blev altså bygget og fik navn efter silkehuen; den skal have ligget omtrent der, hvor nu papirfabrikken ligger, og i "Drewsens Have" har man fundet ruiner, som menes at være levninger af det ældste Silkeborg."Den lille rejseguide fra 1896 fortæller om Silkeborg og det skønne områdes smukkeste naturområder, historie og kulturliv. Det er både interessant at se, hvad der har ændret sig siden dengang, men også hvor mange af de samme ting der stadig i dag trækker turister til.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
”Mine første minder om Møn knytter sig til det skønne Rødkilde, hvortil jeg sammen med tre andre jævnaldrende bohemer var indbudt af den gamle høvding Frede Bojsen for at mucisere for højskolens elever, og hvor vi førte et kortvarigt herreliv – uforglemmelige dage med udflugter over landet, med sejlture i farvandene omkring øen og med aftener i den herlige park. Dette er mere end tredive år siden; men jeg fandt nu ved gensynet omtrent alt i samme skikkelse som den gang – på Rødkilde den samme stemning og fine gæstfrihed, kun med et nyt slægtsled vandret ind i det gamle hjem.”Den lille rejseguide fra 1903 fortæller om Møn og den skønne øs smukkeste naturområder og kulturliv. Det er både interessant at se, hvad der har ændret sig siden dengang, men også hvor mange af de samme ting der stadig i dag trækker turister til.Rejseguiden er skrevet af forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
"Selve Lillebæltsbroen, der med sine 6 kæmpepiller, sin mandshøjde over de højeste trætoppe på brinkerne og sin brede profil, der skal give plads til dobbeltspor, bilvej og fortove, er vel endnu ikke påbegyndt, da denne pjece skrives, men vil allerede fra sommeren 1929 være i sin første vorden for derefter at hæve sig fra havfladen og forenes højt i luften, indtil den i 1934 skal være fuldt færdig til brug."Den lille rejseguide fra 1928 fortæller om Middelfart og den skønne omegns smukkeste naturområder, historie og kulturliv. Egnen stod dengang over for store forandringer op til, at byggeriet af Lillebæltsbroen skulle påbegyndes, og det er interessant at se, hvad der har ændret sig siden dengang, men også hvor mange af de samme ting der stadig i dag trækker turister til.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.