Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hugo Hørlych Karlsen nærlæser klassisk kinesiske værker i deres oprindelige klassisk kinesiske sprog med fokus på ”Den Gule Kejsers klassiker om indre medicin”, ”Klassikeren om de vanskelige områder” og ”Daode jing”. Bogen bliver samtidig en indføring i deres unikke sprog, deres begrebsbrug og den livs- og verdensforståelse, de repræsenterer. Der er en nøje gennemgang af, hvad disse grundlæggende værker egentlig siger om meridianerne. Hvordan de betegnes, og hvordan deres eksistens passer ind i teksternes opfattelse af himlen, jorden, mennesket, qien og sygdom og balance.
Hugo Hørlych Karlsen præsenterer fire store værker fra den kinesiske litteraturs arkaiske og klassiske periode, 1100 f.v.t.-200 e.v.t. De grundlæggende træk ved det arkaisk- og klassisk-kinesiske tegnsprog og de problematikker, der er forbundet med at lære at læse det og at oversætte det, beskrives. Desuden behandler bogen med danske og kinesiske eksempler spørgsmålet: Hvad er sprog, og hvordan læres og oversættes et fremmedsprog? Værker: "Digtenes klassiker", "Daode Jing", "Den Gule Kejsers klassiker om indre medicin", "Klassikeren om de vanskelige områder".
Hugo Hørlych Karlsen præsenterer Rhonda Changs epokegørende analyser af Kinas politiske og kulturelle udvikling gennem årtusinderne og konsekvenserne, det har fået for den kinesiske medicin i Kina selv og i Vesten. Med fokus på den klassiske medicin, 醫 (yi), og den måde, hvorpå den nye Traditionel Kinesisk Medicin fjerner de klassiske teorier og metoder, giver Rhonda Changs bøger en uhyre præcis, dybt researchet og medrivende beskrivelse af de politiske og kulturelle kampes konsekvenser for nutiden, lige ned til behandlingsmetoderne og deres teoretiske baggrund.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.