Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger i Migration & Integration serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • - Indvandrernes sociale, religiøse og politiske mobilisering i Danmark 1965-2010
    af Flemming Mikkelsen
    276,95 kr.

    Indvandring og integration har længe været et omdiskuteret emne i den danske offentlighed og forskning. Oftest har fokus været på mødet mellem indvandrerne og det danske samfund. I Transnational identitet under forandring rettes blikket derimod mod de transnationale processer, som kendetegner indvandrerne og deres efterkommeres situation. Ved at fokusere på de transnationale mekanismer opnår vi en større forståelse for indvandrernes situation i Danmark – økonomisk, socialt, kulturelt, religiøst og politisk. Som begreb refererer transnationalisme i almindelighed til de mangesidige sociale, kulturelle, økonomiske, organisatoriske, religiøse og politiske relationer, indvandrerne skaber og vedligeholder, og som strækker sig over landegrænser og forbinder oprindelsesland med modtagerland. Forfatteren søger med begrebet mobilisering at favne de kollektive strategier, indvandrerne benytter i kampen om ressourcer, rettigheder og idealer. Mobilisering dækker i denne forbindelse over et bredt spektrum af organisationer, foreninger og bevægelser, der kan have meget forskellige forudsætninger og formål, men som alle er med til at definere indvandrernes kollektive identitet. Bogen argumenter for, at forandringer i indvandrernes kollektive identitet er afhængig af de mobiliseringsformer, de anvender, og at mobiliseringsprocessen skal forstås som et samspil mellem transnationale og nationale kræfter. Flemming Mikkelsen, postdoc, dr.scient.pol et cand.mag., er uddannet historiker, politolog og sociolog fra Københavns Universitet og University of Michigan, Ann Arbor.

  • - Vietnameserne i Danmark
    af Jørn Borup
    167,95 kr.

    Vietnamkrigens afslutning og kommunisternes magtovertagelse i Vietnam medførte, at en del af den vietnamesiske befolkning valgte at flygte på grund af politisk og religiøs undertrykkelse. Flere af de vietnamesiske flygtninge endte i Danmark. I Religion, kultur og integration. Vietnameserne i Danmark undersøger Jørn Borup denne befolkningsgruppe og dens position i Danmark med særligt fokus på relationen mellem religion, kultur, etnicitet og socialisering. Bogen giver et nyt perspektiv på diskussionen om indvandrere, integration og kultursammenstød, som mestendels er centreret omkring forholdet mellem kristne og muslimer. De vietnamesiske indvandrere har både buddhistiske og kristen-katolske tilhørsforhold og har derfor, foruden deres etnicitet, en anden kulturel baggrund. Netop religionen og dens betydning for vietnameserne som etnisk minoritet bliver grundigt analyseret i bogen. Borup konkluderer blandt andet, at danskere med vietnamesisk baggrund i højere grad føler en kulturel overensstemmelse med Danmark og danskerne end en reel samhørende identitet og etnicitet.Forfatteren baserer sin undersøgelse på samtaler og interviews med personer af vietnamesisk oprindelse, samt omdelte spørgeskemaer til forskellige vietnamesiske grupper i Danmark. Derudover inddrager han parallelle undersøgelser af andre grupperinger foretaget i Danmark og i udlandet. Bogen indeholder desuden et fyldigt teori- og begrebsafklaringsafsnit og et grundigt metodeafsnit, hvilket gør bogen velegnet til studerende inden for religions- og samfundsvidenskab.Jørn Borup, lektor, Afd. for Religionsvidenskab Teologisk Fakultet, Aarhus Universitet. Centerleder ved Center for SamtidsReligion, Aarhus Universitet.

  • - Religion, identitet og sikkerhed efter 11. september 2011
    af Marianne Holm Pedersen & Mikkel Rytter
    197,95 kr.

    Terrorangrebene den 11. september 2001 var en begivenhed, der i den offentlige bevidsthed knyttede terror sammen med islam og muslimer. I det sidste årti er udfordringer omkring flygtninge og indvandreres integration i det danske samfund derfor i stor udstrækning blevet betragtet som et spørgsmål om national sikkerhed.Islam og muslimer i Danmark belyser, hvilke konsekvenser denne udvikling har haft for hverdagslivet og samfundsdeltagelsen blandt muslimer i Danmark. I bogens tolv kapitler analyseres, hvordan enkeltpersoner, familier og religiøse grupper forholder sig til at være udpeget som del af en særlig problematisk religiøs minoritet. Forfatterne behandler på baggrund af aktuel forskning temaer som terrorbekæmpelse, mediedebat, religiøs beklædning, konversion og foreningsliv – og der viser sig ofte en modsætning mellem den fremherskende udlægning af islam og muslimer og danske muslimers egen opfattelse af deres religiøse praksis og position i samfundet.Islam og muslimer i Danmark viser ikke blot, hvordan muslimske minoriteter håndterer det at være muslim i Danmark efter 11. september 2001, men også hvordan begivenheden har udfordret og forandret forestillinger om religion, identitet og sikkerhed.Bidragydere: Connie Carøe Christiansen, Ulrik Pram Gad, Iram Khawaja, Lene Kühle, Jens Stensgaard Jakobsen, Tina Gudrun Jensen, Signe Kjær Jørgensen, Marianne Holm Pedersen, Catharina Raudvere, Mikkel Rytter, Garbi Schmidt, Jørgen Bæk Simonsen, Zachary Whyte.Marianne Holm Pedersen, ph.d. og ekstern lektor i Antropologi, Københavns Universitet.Mikkel Rytter, adjunkt ved Afdeling for Antropologi og Etnografi, Aarhus Universitet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.