Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ny bog i serien ?På sporet af historien?Det lettilgængelige undervisningsforløb om oplysningstiden stiller skarpt på værdier og dilemmaer, der er aktuelle også i dag. Bogen er rigt illustreret og indeholder en detaljeret forløbsplan.Til hvert kapitel er der:- Materiale til et undervisningsmodul med tekst og kilder - Spørgsmål til forberedelsen- Mange varierede opgaver og arbejdsforslag - Yderligere quizzer og arbejdsark på bogens website Det enkelte kapitel indeholder materiale til et undervisningsmodul med tekst og kilder. Der er spørgsmål til forberedelsen og forslag til opgaver, som gennem varierede arbejdsformer behandler kapitlernes temaer. Disse temaer er knyttet til faglige mål og kernestof i læreplanen for historie.Opgaver og arbejdsark bliver tilgængelige på lru.dk/paasporetafoplysningstiden (ved udgivelsen).
Denne udgivelse udgør et kort og let tilgængeligt undervisningsforløb om Romerriget. Med sine didaktiske hensyn er "På sporet af Romerriget" lige til at gå til: Hvert kapitel indeholder materiale til ét undervisningsmodul med tekst og kilder. I starten af kapitlerne er der forslag – der er forskellige fra kapitel til kapitel – til, hvordan den individuelle forberedelse kan foregå. Der angives også et fokus, der er knyttet til mål i læreplanen for historie. Bogen præsenterer til slut også opgaver og idéer til, hvordan man kan arbejde med alle kapitlerne.
Log på praxisOnline med dit UNI-login, og få et gratis lærereksemplar.Der er gennem tiderne skrevet mange lærebøger om den verdenshistoriske begivenhed, men denne lærebog er virkelig en bog, der vil tale til nutidens lærere og elever. Særligt eleverne i 1. og 2.g samt 1. HF. - Læs hele anmeldelsen i Noter.Columbus undrede sig: Var der en søvej til Indien? Andre i Europa undrede sig også: Var der menneskelignende væsener på den anden side af Jorden? Hvad kan deres fælles undren lære os om de store opdagelsers tid?Bliv klogere på spørgsmål som disse, og dyk ned i kapitler som ?De oprindelige amerikanere? og ?Slaveri i den nye verden?. Få indsigt i Danmark som kolonimagt, kvindernes rolle i den nye verden, og i sammenhængen mellem opdagelse, erobring og kolonisering. Bliv også bedre til at genkende arven fra opdagelserne i nutidens verden.Bogen er lige til at gå til: Samlet udgør den et let tilgængeligt undervisningsforløb, og hvert kapitel indeholder materiale til ét undervisningsmodul med tekst og kilder. I starten af kapitlerne er der forslag til, hvordan eleverne kan forberede sig hjemmefra.Til slut præsenteres også en rig variation af opgaver og idéer til, hvordan man kan arbejde videre med alle kapitlerne, herunder forslag til forløbsplaner.Ekstramateriale til På sporet af den nye verden findes her: https://prx.dk/dennyeverdenHer finder du link til webinar om På sporet af ...
Heksen lever endnu! I dag bruger både populærkulturen og etablerede kunstnere og forfattere heksen til kommercielle, politisk-ideologiske og kunstneriske formål. Emnet hekse er fascinerende og giver mulighed for at komme ind på centrale kerneområder og faglige mål; fx mentalitetshistorie og folkelige forestillingsverdener, forholdet mellem de gejstlige og verdslige myndigheder, reformationens betydning, retsvæsen og lovgivning, historiske forandringer og årsagsforklaringer, historiebrug og historiebevidsthed m.m. På sporet af Danmarks hekse inddrager samfundsfaglige teorier for at forstå de sociale udstødelsesmekanismer bag hekseforfølgelserne og diskuterer, om det er noget, moderne samfund har lagt bag sig. Her er også diverse forslag til arbejdsopgaver, som stimulerer elevernes historiebevidsthed og refleksionsevner. Nogle øvelser er ”klassiske” kildeanalyser, mens andre er mere ”kreative” og differentierede. Bogen indeholder et udkast til en forløbsplan på 11 moduler. Ekstra materialer kan tilgås på bogens hjemmeside: prx.dk/danmarkshekse
Hvordan kom nationer, der i slutningen af 2. verdenskrig i fællesskab bekæmpede og besejrede det nazistiske Tyskland, til at stå på hver sin side af det, Winston Churchill i 1946 kaldte et jerntæppe? Hvorfor fik kommunismen ikke et menneskeligt ansigt i Tjekkoslovakiet i 1968? Hvad var fodnotepolitikken i dansk udenrigspolitik i 1980’erne? Og ikke mindst hvordan hænger afslutningen på Den kolde krig og Berlinmurens fald i 1991 sammen med Ruslands angreb på Ukraine i februar 2022?Dyk ned i de forskellige faser af Den kolde krig i Europa i 10 velskrevne kapitler, der har fokus på konflikten i Europa i perioden 1945-1991.Bogen er lige til at gå til: Samlet udgør den et let tilgængeligt undervisningsforløb, og hvert kapitel indeholder materiale til ét undervisningsmodul med tekst og kilder. I begyndelsen af hvert kapitel er der forslag til, hvordan eleverne kan forberede sig hjemmefra.I et afsnit for sig er det muligt for eleverne at arbejde med eksamensforberedelse, hvor de afprøver forskellige roller i forbindelse med en eksamen.Til slut præsenteres også en rig variation af opgaver og idéer til, hvordan man kan arbejde videre med alle kapitlerne, herunder forslag til forløbsplan.
På sporet af antikkens Grækenland tager eleverne med tilbage til en oldtid, der i denne bog forekommer alt andet en fjern. Med emner som kønsroller, demokrati, religion, krig og arven fra det antikke Grækenland får eleverne rig mulighed for at arbejde med fortiden og med at perspektivere til den samtid, de lever i.Bogen indeholder et bredt udvalg af kilder, der kan give eleverne en viden om den tid og den kultur, som kilderne udspringer af dels i form af et kronologisk overblik over det antikke Grækenlands historie, dels gennem en tematisk indføring i forskellige aspekter ved antik græsk kultur.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.