Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen omhandler den civile retspleje (civilprocessen). Den er navnlig udgivet med henblik på anvendelsen på de juridiske uddannelser, men kan også anvendes af praktikere. Bogen anvendes bl.a. på Københavns Universitet og på Århus Universitet. I bogen gennemgås bl.a. Domstolssystemet - opbygning og aktører Småsagsproces Den Europæiske Menneskerettighedskonvention Inkassoproces EU-retten Sagsomkostninger Dispositions- og forhandlingsprincippet Beviser Offentlighed Parts- og vidneforklaring Domstolenes saglige kompetence Edition Domstolenes stedlige kompetence Syn og skøn Samlet behandling af flere krav Immaterielrettigheder m.v. Sagens gang i første instans Bevis - herunder bevisførelse og bevisbedømmelse Voldgift Udeblivelse Retskraft Retsmægling
Bogen er primært udarbejdet til brug for undervisningen i tinglysning af rettigheder over fast ejendom på universiteterne og ved de videregående uddannelser. Bogens fokus er derfor på de i praksis vigtigste regler og problemstillinger I bogen behandles bl.a. følgende emner: Hvad forstås ved en ret over fast ejendom? Enhedsprincippet i TL § 10 Undtagelser fra tinglysningskravet Tinglysningens retsvirkninger, TL § 1 og § 27 Grundlaget for tinglysning Tingbogslegitimation Tinglysningsrettens reaktionsmuligheder Rettelse af tingbogen Betinget overdragelse af fast ejendom Claus Rohde er lektor, ph.d., ved Aarhus Universitet og har i en årrække beskæftiget sig nanvlig med tinglysning og panteretlige problemstillinger.
LandbrugsforpagtningMisligholdelse af parternes hovedforpligtelser
"Landbrugsloven" omhandler lov om landbrugsejendomme, der i 2010 undergik de mest omfattende ændringer siden 1967. Den er en lærebog til universiteter og andre højere læreanstalter samt til efter- og videreuddannelse.Endvidere er bogen - som følge af et udførligt noteapparat og registre - anvendelig som opslagsværk for den, der i praksis arbejder med sagsbehandling og rådgivning vedrørende landbrugsloven og tilknyttede bestemmelser. Bogen er derfor særlig anvendelig for jordbrugskommissioner, advokater, landinspektører og landbrugskonsulenter.Der gives en grundlæggende indføring i landbrugslovens komplekse regler samt i relevante bestemmelser i bl.a. planloven, naturbeskyttelsesloven, husdyrgodkendelsesloven, jordfordelingsloven, randzoneloven og lov om drift af landbrugsjorder. Bogen behandler bl.a. følgende emner: Landbrugslovens historie og formål Myndigheder, administration og dispensation Ansøgninger og erklæringsskemaer Begreberne landbrugsejendomme, landbrugsbedrift og jordløse husdyrbrug m.v. Notering og ophævelse af landbrugspligt Den upersonlige bopælspligt Drift af landbrugsejendomme (driftsloven) Personers, selskabers, fondes m.v. erhvervelse af landbrugsejendomme Forpagtning af landbrugsejendomme Omlægning af jorder mellem landbrugsejendomme Oprettelse af nye landbrugsejendomme Foruden stikordsregister indeholder bogen, domsregister og lovregister samt oversigter over landbrugslovens væsentligste regler. Endvidere er lovens tekst optrykt. Opslag i bogen er endvidere gjort lette, ved at teksten så vidt muligt følger lovtekstens opbygning med tydelig angivelse af lovhenvisninger i afsnitsoverskrifterne. Bogen er ajourført indtil den 15. juni 2011. Peter Mortensen er professor i formueret ved Københavns Universitet. Han har bl.a. skrevet fagbøger og artikler om landbrugsloven, om forpagtning af landbrugsjord og om ekspropriation.
Bogen indeholder seminaropgaver til brug for undervisningen i Tingsret på jurastudiet ved Københavns Universitet. Peter Mortensen er professor i formueret ved Københavns Universitet.
Bogen giver en grundlæggende og generel beskrivelse af kontraktansatte sportsudøveres retsstilling. Bogen sigter mod en bredere kreds af kontraktansatte sportsudøvere, og henvender sig således til fodboldspillere, håndboldspillere, ishockeyspillere, volleyballspillere, basketballspillere og andre professionelle sportsudøvere i kontraktsforhold. I bogen behandles følgende emner: Kontrakter i sporten EU-rettens betydning for sportskontrakter Sportskontrakters placering i ansættelsesretten Sportskontrakten Sponsorkontrakter Konfliktløsning for professionelle sportsudøvere Bogen er skrevet til brug for de mange aktører, der til dagligt beskæftiger sig med ansættelseskontrakter i sporten, herunder de mange sportsorganisationer og forbund, spillerforeninger, agentvirksomheder, sportsklubber, de enkelte sportsudøvere osv. Bogen egner sig desuden som lærebog i faget sportsret. Bogen anvendes som lærebog ved Den Merkantile Diplomuddannelse i Sportsmanagement. Simon Juul Pedersen er ansat hos DAHL Advokatfirma, Viborg.
Bogen omhandler kreditorernes stilling over for skyldneren og andre kreditorer. I bogen behandles de grundlæggende regler om udlæg, konkurs, rekonstruktion, tvangsauktion og gældssanering. I bogen behandles følgende emner: Udlæg Tvangsauktion Hovedretsvirkninger af konkurs og rekonstruktion Aktiver, der er undtaget fra kreditorerne Rekonstruktion og gældssanering Konkurs- og tvangsakkordordenen Omstødelse Modregning under konkurs- og rekonstruktionsbehandling Gensidigt bebyrdende kontrakter under konkurs- og rekonstruktionsbehandling Bogen er skrevet til brug for undervisningen i faget Sikkerheds- og Kreditorrettigheder på den juridiske bacheloruddannelse ved Københavns Universitet. Bogen er tillige velegnede for jurister og lægfolk, som har behov for en hurtig og lettilgængelig indføring i de grundlæggende regler om tvangsfuldbyrdelse af pengekrav. 2. udgave er ført ajour indtil 1. december 2013. Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen er professor, dr.jur. og ansat ved Københavns Universitet.
Bogen er en lærebog til brug ved universiteter og andre højere læreanstalter. Den gennemgår de grundlæggende regler om pantesikkerhed i fast ejendom efter indførelsen af digital tinglysning. Bogen anvendes bl.a. på Københavns Universitet, Syddansk Universitet og Aalborg Universitet. I bogen gennemgås bl.a. Panteretsbegrebet Sikringsakter Regler om transport og anden overførelse af panteret Forholdet mellem pantsætter og panthaver Panterettens omfang Prioritetsstilling mellem flere panterettigheder Ejerpantebreve og skadesløsbreve Panthavers fyldestgørelse Panterettens ophør Bogens anden udgave er ajourført frem til juli 2014 og er desuden forsynet med opgaveeksempler til de fleste kapitler. Bogens forfatter er: Professor, dr.jur. Peter Mortensen, Københavns Universitet.
Bogen beskriver under inddragelse af en omfangsrig retspraksis reguleringen af om ansættelsesklausuler, som pt. omfatter tre forskellige regelsæt afhængig af tidspunktet for indgåelsen af de pågældende klausuler.Bogen har særlig fokus på de regler, der trådte i kraft pr. 1. januar 2016 som følge af vedtagelse af Ansættelsesklausulloven. Forfatterne Erik Wendelboe Christiansen, Finn Schwarz og Maria Schmiegelow har tidligere skrevet bogen ”Konkurrencebegrænsningsaftaler i ansættelsesretten” og har fra deres daglige arbejde som advokater et indgående kendskab til den praktiske anvendelse af ansættelsesklausuler.
KONKURSRETTEN er en samlet fremstilling af dansk konkursret. Vægten er lagt på den materielle konkursret, men processuelle spørgsmål inddrages tillige. Dette sker dels i forbindelse med gennemgangen af de materielle regler, dels i et selvstændigt kapitel, hvor udvalgte emner behandles. Der er tale om en kompakt fremstilling, og vægten er lagt på at forklare de grundlæggende principper.Bogen behandler blandt andet konkursbetingelserne, konkursens virkning og konkursmassen, gensidigt bebyrdende aftaler, omstødelse, modregning samt konkursordenen.KIM SOMMER JENSEN er professor på Aarhus Universitet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.