Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I eksilet på St. Helena studerede Napoleon Bonaparte Cæsars beretning om gallerkrigene og kommenterede Cæsars strategi ud fra egne erfaringer. Selvom våbnene havde ændret sig betydeligt siden oldtiden, så Napoleon store ligheder mellem Cæsar og ham selv. Begge mænd stilede højt, havde mod til at foretage overraskende træk på slagmarken og forstod at opbygge stærke bånd til deres soldater. Basale, måske medfødte, lederegenskaber kendetegner langt de fleste af historiens store hærførere. Alle har de været målrettede, handlekraftige og kreative, men samtidig ofte også stædige og stolte, og på et tidspunkt har de fleste af dem i overmod sat alt over styr. Vi har her samlet en række spændende fortællinger om nogle af de hærførere, som har sat dybest aftryk i militærhistorien. Fra Alexander den Store, Hannibal og Jeanne d’Arc over Napoleon Bonaparte til stærke personligheder fra Anden Verdenskrigs frontlinjer som generalerne Patton, Zjukov og Montgomery.Alt om Historie tager dig med på en halsbrækkende rejse til tidligere tider, så du kan nyde historiens største begivenheder. Følg med tilbage i tiden – tilbage til frontlinjerne af 2. verdenskrig, vikingernes angreb og tilbedelsen af egypterne. Alt om historie er for dem, der vil vide mere om de spændende, dramatiske begivenheder i fortiden.
Med forførende talegaver og visioner for Tyskland som et mægtigt verdensrige kunne Hitler samle millioner af mennesker. Hvilket menneske kunne dog mønstre sådan en opbakning? Vi går her tæt på Hitler som menneske: hans ambitioner, daglige vaner, familieliv, kæledyr og private gemakker – fra luksushytten Berghof i den friske alpeluft til den beklumrede Førerbunker under Berlins gader. Ord som karisma og charme gik igen, når bekendte og partifæller beskrev mennesket Adolf Hitler. Men charmen stak ikke dybere, end at han nådesløst slog ned på enhver, som stod i vejen for nazismen, og kynisk gav ordre til 2. verdenskrigs massedrab.Alt om Historie tager dig med på en halsbrækkende rejse til tidligere tider, så du kan nyde historiens største begivenheder. Følg med tilbage i tiden – tilbage til frontlinjerne af 2. verdenskrig, vikingernes angreb og tilbedelsen af egypterne. Alt om historie er for dem, der vil vide mere om de spændende, dramatiske begivenheder i fortiden.
I dag har konger og dronninger ikke særlig stor magt – deres gøren og laden har ofte størst betydning for sladderpressens kulørte forsider. Men tidligere kunne den kronedes herskers personlighed, begavelse og ambition kaste et land ud i blodig krig, føre til samlingen af stærke riger eller kontakter med nye dele af verden. En kvinde på tronen var uhørt i Europas middelalder. Alligevel lykkedes det en dansk kongedatter at vinde sig hele tre riger og samle dem i en union. Takket være kløgt og styrke blev Margrete sidst i 1300-tallet den meste magtfulde person i Nordens historie. Godt hundrede år efter hendes død overtog Christian 2. det samlede Norden. Kongen var brutal, manipulerende og og fik rodet sig ud i en magtkamp med Gustav Vasa. Den unge svenske adelsmand og oprørsleder var af samme støbning som den danske konge – benhård og skruppelløs. De to dødsfjenders magtkamp trak et blodigt spor gennem Norden. Også på den engelske trone har været i hænderne på manipulerende og magtfuldkomne mænd. Ægteskabet med dronning Katarina måtte være imod Guds vilje. Sådan konkluderede den engelske kong Henrik 8., fordi hans hustru gennem 20 år ikke har skænket ham en søn. Kongen frygter for slægten Tudors beståen og kræver skilsmisse. For at være helt sikker på retssagens udfald bøjer han loven, forfalsker beviserne og køber dommerne. Hør her historierne om 18 konger og dronninger, deres nederlag, sejre – og elskerinder.Alt om Historie tager dig med på en halsbrækkende rejse til tidligere tider, så du kan nyde historiens største begivenheder. Følg med tilbage i tiden – tilbage til frontlinjerne af 2. verdenskrig, vikingernes angreb og tilbedelsen af egypterne. Alt om historie er for dem, der vil vide mere om de spændende, dramatiske begivenheder i fortiden.
Katarina den Store er ikke tilfreds i rollen som medhjælpende hustru for sin mand, den russiske zar. Med assistance fra indflydelsesrige elskere får hun i 1762 zaren kastet i fængsel og indtager selv tronen. Andre magtsyge kvinder bruger endnu mere brutale metoder for at nå til tops. Agrippina forgifter to ægtemænd og tvinger flere rivaler til selvmord for at sikre sin søn, Nero, kejsertronen i Rom. Heldigvis finder nogle kvinder fredeligere ruter til storhed. Marie Curie opdager radioaktivitet, og Florence Nightingale redder tusindvis af soldater i Krimkrigen. Alt om Historie tager dig med på en halsbrækkende rejse til tidligere tider, så du kan nyde historiens største begivenheder. Følg med tilbage i tiden – tilbage til frontlinjerne af 2. verdenskrig, vikingernes angreb og tilbedelsen af egypterne. Alt om historie er for dem, der vil vide mere om de spændende, dramatiske begivenheder i fortiden.
Det amerikanske valgsystem er svært at gennemskue – indimellem har taberen faktisk fået flest stemmer, men ikke flest valgmænd. Udemokratisk, kan man mene, men systemet er udviklet, for at landets mindst befolkede stater også har indflydelse, og er lige så gammelt som forfatningen fra 1787. I over 150 år har valget stået mellem kandidater fra USA’s to store partier, demokraterne og republikanerne. Amerikansk politik har altid tiltrukket farverige og indimellem decideret skøre personer, og det kan give udfordringer, når magten skal skifte hænder. Mød her et udvalg af USA’s ledere gennem tiden.Alt om Historie tager dig med på en halsbrækkende rejse til tidligere tider, så du kan nyde historiens største begivenheder. Følg med tilbage i tiden – tilbage til frontlinjerne af 2. verdenskrig, vikingernes angreb og tilbedelsen af egypterne. Alt om historie er for dem, der vil vide mere om de spændende, dramatiske begivenheder i fortiden.
Fantasi og stædighed førte nordmanden Thor Heyerdahl og hans besætning tværs over Stillehavet på en sivflåde. Trods alle eksperters advarsler om, at eventyrerne ville ende på havets bund. En god portion stædighed driver også newzealænderen Edmund Hillary og sherpaen Tenzing Norgay videre op ad Mount Everest, hvor det sidste stræk til toppen er en livsfarlig balancegang på en knivskarp bjergkam. Og udholdenhed og målrettethed var også afgørende for Vasco Da Gama, da han satte sig for at finde søvejen til Indien. Han nåede sit mål, men med en brutalitet og mangel på pli, som betød, at han vendte stort set tomhændet hjem. Vi har her samlet 20 dramatiske fortællinger om modige mænd, som var parate til at ofre alt for at udleve en drøm, bevise en teori eller aflive en myte.Alt om Historie tager dig med på en halsbrækkende rejse til tidligere tider, så du kan nyde historiens største begivenheder. Følg med tilbage i tiden – tilbage til frontlinjerne af 2. verdenskrig, vikingernes angreb og tilbedelsen af egypterne. Alt om historie er for dem, der vil vide mere om de spændende, dramatiske begivenheder i fortiden.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.