Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Brugen af nydelserne" er bind 2 i Foucoults store projekt om seksualitetens historie."Brugen af nydelserne" udforsker ideen om 'pleje af selvet' (en æstetisk praksis, hvor individet aktivt former sin egen adfærd og erfaringer) og hvordan denne ide og opfattelse af selvpleje og -styring er forbundet med seksualitet i antikken. Foucault ser på det skiftende forhold mellem nydelse, seksualitet, etik og det individuelle 'selv' igennem antikken.Foucault argumenterer for, at det græske samfund havde en meget forskellig opfattelse af seksualitet end den moderne vestlige kultur. Dette understreger hans teser om, hvordan koncepter om seksualitet og lyst er kulturelt og historisk bestemte. Bogen er en vigtig del af Foucaults bredere arbejde med magt, viden og individets rolle i samfundet.
Michel Foucault var en fransk filosof og idéhistoriker, der er bedst kendt for sine studier af sociale institutioner og arbejde omkring seksualitet. "Viljen til viden. Seksualitetens historie 1" er det indledende bind i et større værk om seksualitetens historie. Michel Foucault har skrevet fem bind i serien, men nåede ikke at færddiggøre sit værk før sin død.I "Viljen til viden. Seksualitetens historie 1" behandlede Michel Foucault vidensdannelsen, der refererer til seksualiteten og de magtmekanismer, som søger at regulere dens udøvelse. For Foucault er seksualitet ikke mere end det, som vi gør det til.Oversat af Søren Gosvig Olesen. som også ahr skrevet bogens indledning.
"Omsorgen for sig selv" er bind 3 i det store projekt om seksualitetens historie, som Michel Foucault lagde grunden til med Viljen til viden og nåede at følge op på med et bind 3, Omsorgen for sig selv. Mens man i Indien, Kina og Arabien tidligt indrettede sig med en´ars erotica´, en elskovskunst, har vi i Europa være meget optaget af en etik omkring det seksuelle, sekunderet af en ´scientia sexualis´, en seksualitetsvidenskad, der både vidste besked og gav anbefalinger om den rette.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.