Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Bøger i Sygeplejeteorier serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • af Jacob Birkler
    86,95 - 168,95 kr.

    I denne lære- og debatbog udfordrer Jacob Birkler sygeplejefaget gennem en lang række spørgsmål og kærlige konfrontationer. Resultatet er en række nye veje til sygepleje, hvor filosofien fungerer som vejviser for spørgsmål i den sygeplejefaglige teori og praksis. Ideen er at se faget i et fugleperspektiv. Filosofien vil her kunne skabe overblik, men også sammenhæng og forståelse for den kontekst, sygeplejersker befinder sig i. Gennem de mange eksempler tydeliggøres muligheden for at udvikle de filosofisk-refleksive kompetencer, der er nødvendige for udførelse af en kompetent sygeplejefaglig praksis.

  • af Katie Eriksson
    218,95 kr.

    Tværfaglighed * Lidelse * Paradigmeskift Ved at flytte fokus fra diagnoser og symptomer til selve lidelsen vender sygeplejen tilbage til de grundlæggende forudsætninger for omsorg. Bogen indeholder både et tværvidenskabeligt og et sygeplejefagligt perspektiv på begrebet lidelse. Bemærk at denne udgave er et genoptryk af 1. udgave, men med en anden type omslag. Af produktionstekniske årsager er bogen forsynet med et nyt ISBN-nummer og defineres dermed som en ny udgave. Indholdet er dog nøjagtig det samme som i 1. udgaven.

  •  
    268,95 kr.

    Læseren bliver introduceret for Orems model og derefter præsenteret for fem praksisbeskrivelser, der analyseres med udgangspunkt i modellen. Bogen afrundes med en evaluering og kritik af modellen og kan læses som en introduktion til Orems bog Nursing – Concepts of Practice.Bemærk at denne udgave er et genoptryk af 1. udgave, men med en anden type omslag. Af produktionstekniske årsager er bogen forsynet med et nyt ISBN-nummer og defineres dermed som en ny udgave. Indholdet er dog nøjagtig det samme som i 1. udgaven.

  • af Ida Jean Orlando
    198,50 kr.

    Orlandos navn er uløseligt knyttet til sygeplejeprocessen, som hun anskuer som en reflekterende og rådførende proces, hvor hovedvægten er lagt på betydningen af samspillet mellem sygeplejerske og patient. I bogen formidles en teori, der beskriver en empatisk og omsorgsfuld sygeplejepraksis på en let tilgængelig måde.

  • af Joyce Travelbee
    368,95 kr.

    Mellemmenneskelige aspekter i sygepleje er en oversættelse af Interpersonal aspect of nursing som Joyce Travelbee skrev i 1966. Mellemmenneskelige aspekter i sygepleje er skrevet på baggrund af et eksistentialistisk menneskesyn ud fra den overbevisning, at det er vigtigere at fokusere på, hvad der sker med mennesker i sygeplejen end at fastholde en professionel afstand mellem sygeplejerske og patient. Joyce Travelbee uddyber, hvad der kendetegner mennesket og hvilken betydning, det har. Hun beskriver forholdet i lighed med et terapeutisk forhold, hvor hun fastholder sygeplejens egenart. Joyce Travelbee levede fra 1926-1973. Hun blev uddannet sygeplejerske 1946 på Charity Hospital School of Nursing i New Orleans, blev bachelor i sygeplejerskeuddannelse ved Louisiana State University i 1956 og master i sygepleje ved Yale Universitet i 1959. Hun var gået i gang med et udarbejde en doktorafhandling i Florida i 1973, da hun døde efter en kort sygdomsperiode. Ved sin død var hun leder af den videregående uddannelse (the graduate education) ved Louisiana State University School of Nursing.

  • - Om etik og sanselighed i sygeplejen
     
    268,95 kr.

    Åbenhed * Tillid Kari Martinsens budskab er, at udgangspunktet for sygepleje er omsorg som et moralsk, relationelt og praktisk begreb funderet på det sygeplejefaglige skøn. Bogen handler om livets store spørgsmål, og der sættes spørgsmålstegn ved videnskabens plads i den praktiske sygepleje.Bemærk at denne udgave er et genoptryk af 1. udgave, men med en anden type omslag. Af produktionstekniske årsager er bogen forsynet med et nyt ISBN-nummer og defineres dermed som en ny udgave. Indholdet er dog nøjagtig det samme som i 1. udgaven.

  • - Om forskellige former for evidens
    af Kari Martinsen & Katie Eriksson
    224,95 kr.

    At se og at indse tematiserer begrebet evidens – et begreb, som er nært forbundet med at vide. Evidens handler om, hvorvidt noget er gyldigt, og om det er til at stole på. Begrundelserne for dette må formuleres med ord. Derfor er de sproglige udtryk vigtige. Alt kan ikke siges i et formålsrationelt og teknisk sprog.Bogen henvender sig til alle inden for sygeplejen, men også bredt til de sundheds- og socialvidenskabelige fag, hvor evidensspørgsmålet spiller en fremtrædende rolle. Forfatterne spørger, hvorfor evidensbegrebet i dag er blevet så snævert, at det primært anvendes inden for de naturvidenskabelige traditioner og især synes at være begrænset til medicinsk evidens. Som modstykke præsenterer bogen en mangfoldig evidensbasering, som er forankret i den humanvidenskabelige tradition.

  • af Merry Elisabeth Scheel
    220,95 - 359,95 kr.

    Sygepleje befinder sig spændingsfeltet mellem human-, natur- og samfundsvidenskab. Gennem årtier har denne afklaring været en indfaldsvinkel til en nærmere præcisering af sygepleje, og referencen har været Merry Scheels bog Interaktionel sygeplejepraksis. Ifølge Merry Scheel kan alle sygeplejesituationer relateres til det æstetisk ekspressive, det moralsk praktiske eller det kognitivt instrumentelle område. Der vil selvfølgelig være forskellig vægtning, men i en eller anden grad er det meningsfuldt at medtænke dimensionerne, og det giver ikke mening at skelne skarpt mellem de tre videnskaber - at vide noget om naturen kan ikke adskilles fra viden om mennesket, samfund eller kultur. Merry Scheel uddyber her i 3. udgaven af Interaktionel sygeplejepraksis på baggrund af sin ph.d.-afhandling nogle af de teoretiske begrundelser for sammentænkningen af den teoretiske og praktiske sygepleje. Bogens sekvensopbygning er fastholdt i tre dele: · Filosofisk og videnskabshistorisk tilbageblik, · Vidensgrundlaget i den interaktionelle sygeplejes kommunikations- og handlingsparadigme · Den interaktionelle sygepleje som "praksis-teori" 3. udgaven indeholder en udbygning og videreførelse af Wittgensteins, Schöns og Merleau-Pontys filosofi med fokus på praksis, den menneskelige krop og perceptionen som tilgang til mennesket og verden set i relation til sygeplejerskens praksis og faglige kompetence.

  • - Mesterlighed og styrke i klinisk sygeplejepraksis
    af Patricia Benner
    288,95 kr.

    Bemærk at denne udgave er et genoptryk af 1. udgave, men med en anden type omslag. Af produktionstekniske årsager er bogen forsynet med et nyt ISBN-nummer og defineres dermed som en ny udgave. Indholdet er dog nøjagtig det samme som i 1. udgaven. Fra novice til ekspert er Patricia Benners banebrydende bog fra 1984 - den bog hvori indlæring og praktisk viden sættes i perspektiv. Med baggrund i Dreyfus-brødrenes teori viser hun gennem eksemplariske eksempler, hvordan sygeplejerskearbejdet ændrer sig med større viden og erfaring. Den erfarne og reflekterende sygeplejerske er således en afgørende faktor for udviklingen af den praktiske kliniske sygepleje. Patricia Benners teori har haft stor indflydelse på diskussioner blandt sygeplejersker og i sygeplejeadministrationer - også her i Danmark. Fra novice til ekspert indgår i Munksgaards sygeplejeteoretiske bibliotek. Bogen henvender sig til sygeplejersker og andre med interesse for fagets udvikling.

  • Spar 10%
    - The primacy of Caring
    af Patricia Benner & Judith Wrubel
    431,95 kr.

    Bogen er bemærkelsesværdig, fordi den formidler en sygeplejeteori, der udspringer af praksis, men også fordi den formidler en sygeplejeteoretisk vinkel på stress, mestring og omsorg, funderet i relationen mellem patienten og sygeplejersken.

  • - Mental sundhed, indsigelse og recovery
    af Phil Barker & Poppy Buchanan-Barker
    198,50 kr.

    The Tidal Model foreligger her første gang i dansk oversættelse. Der er tale om en ressource- og personorienteret guide til psykiatrisk sygepleje, som rummer mange lettilgængelige og praktiske bud på det kliniske arbejde. Modellen er udviklet af Phil Barker og Poppy Buchanan-Barker, og den betoner det aktive samarbejde mellem den sindslidende person og de professionelle.Modellen er oprindeligt udviklet inden for sygeplejen, hvor den bliver brugt inden for psykiatrien og socialpsykiatrien verden rundt. Men den er også relevant for mange andre faggrupper, som arbejder professionelt med recovery, fx ergoterapeuter, pædagoger, socialrådgivere etc. Bogen kan anvendes på alle uddannelsesniveauer, hvor dens enkle budskaber kan tydeliggøre værdien af de professionelle indsatser og inspirere til radikal nytænkning.The Tidal Model er en udgivelse i Munksgaards serie af sygeplejeteori. Danske psykiatriske sygeplejersker har længe søgt efter en relevant teori, som kan forklare og legtimere deres professionelle praksis, og denne bog præsenterer et godt bud på sådan en teori.

  • - Bemærkninger om sygepleje
    af Florence Nightingale
    260,95 kr.

    "Damen med lampen" hvad var det egentlig hun skrev om?Læs selv og få en spændende indsigt i Florence Nightingales udødelige tanker om sygepleje, sundhed og sygdom. Bogen er oversat fra den originale engelske udgave, og den er kommenteret af en række amerikanske sygeplejersker.

  • - Analyse og evaluering
    af Marit Kirkevold
    368,95 kr.

    Bogen beskriver sygeplejefagets teoretiske udvikling. Første del gennemgår, hvad man forstår ved sygeplejeteori, den historiske udvikling samt, hvorledes man kan analysere teorierne. I anden del præsenteres en række teoretikere, og forfatteren giver en klar fremstilling af, hvad deres sygeplejeteorier står for. Ud over dette fremlægger forfatteren et analyseredskab, som kan anvendes til at vurdere og forstå fagets teoriudvikling. Marit Kirkevold fremhæver betydningen af teori, og at arbejdet med teoriudvikling har bidraget til at synliggøre sygeplejefagets egenart og funktionsområde. Bogen foreligger nu i en ny og revideret udgave. Den har desuden fået to nye kapitler. Det ene behandler Florence Nightingales sygeplejefaglige tænkning, det andet beskriver og analyserer NANDA's arbejde med sygeplejediagnoser.

  • af Kari Martinsen
    288,95 kr.

    Bogen behandler tre hovedtemaer: historiens og kaldets genkomst i sygeplejen, etik og fagligt skøn og kvindeforskningen. Disse temaer bindes sammen gennem to ord som går som en rød tråd gennem artiklerne: øjet og kaldet. I bogen bliver forskellige kaldsforståelser diskuteret ud fra flere spørgsmål: Hvad kalder i kaldet? Hvad er magten i kaldet? Kan man sige, at kaldet menneskeligt forstået er en optagethed af livet, en fordring om at værne om livet? Og kan man da tale om øjets kald?Bemærk at denne udgave er en paperback, der ikke i øvrigt adskiller sig fra 1.udgaven. 

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.