Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Leonora Christina Skov har haft vild succes med sin autobiografiske roman Den, der lever stille. Hør her, hvad hun altid bliver spurgt om, hvorfor hun fortryder sin tekst om faderen, og hvad man siger til hjemmehæklede gaver fra fans.
Mød de grumme skurke og hverdagens psykopater i denne uges ‘Tid til bøger’. Den svenske forfatter Thomas Eriksson fortæller om, hvordan du spotter psykopater iblandt os i anledning af sin nye bog.
Hvordan får man adgang til mere end 130 kilder, og hvordan indsamler man stof i en lukket verden til en dokumentarisk bog, der rekonstruerer menneskejagten på Omar el-Hussein - manden bag det første terrorangreb i nyere tid på dansk jord. Det fortæller forfatterne bag bogen Terroristen fra Nørrebro om i denne uges ‘Tid til bøger’. Medvirkende: Louise Dalsgaard, Mette Mayli Albæk og Natascha Rée Mikkelsen.
Sofie Jama debuterede med romanen Et andet menneske, et andet liv. En stor del af romanen blev til på Vesterbro i København, men handlingen tager også læseren med til blandt andet Syrien og Somalia. Hør med i denne uges ‘Tid til bøger’, hvor Sofie Jama fortæller om sin roman, stærke dufte i Somalia, flygtningebørn, sanselighed i erindringen, og hvordan hun bl.a. brugte røgelse og lammesteg i sin skriveproces.
Forfatter Morten Pape farer vild på Amager i denne uges ’Tid til bøger’, da vi tager ham med ud til en snak om karakterer, The Wire, fremmedhad, rå vold, sammenhold og sammenstød. Og så afslører Pape, hvad han skriver på lige nu – og sin fars noget mærkværdige reaktion på den til dels selvbiografiske Planen.
Lyt med i denne uges ’Tid til bøger’, hvor forfatter Dolly Alderton for første gang bliver interviewet af en mand om sin bog. På sit skønne britiske modersmål fortæller hun om bestselleren Alt hvad jeg ved om kærlighed, der på selvbiografisk og humoristisk vis beskriver datingkulturen i en digital tidsalder, venskaber som de ser ud i starten af voksenlivet, kampen for at få sig en karriere og en plads i verden.
Hvordan kommer Birgithe Kosovic videre i sit forfatterskab, efter at hun har været inde i Erik Scavenius’ hoved i otte år? I denne uges ‘Tid til bøger’ er vi i Birgithes farvestrålende hjem i Nordsjælland, i anledning af, at hun netop har vundet Politikens Litteraturpris for sin roman Den inderste fare. Birgithe Kosovic har ikke skrevet noget i tre måneder, fordi springet fra at skrive en historisk roman til at skrive selvbiografisk ikke er så ligetil, som hun havde håbet på, så hvordan kommer man videre?
Det vigtigste er ikke, at plottet er realistisk og kedeligt. Det vigtigste er, at det er underholdende. Lyt med, når Journalistparret Janni Pedersen fra TV 2 og Kim Faber fra Politiken fortæller om deres roste debutkrimi Vinterland, om gerningssteder, research, forbrydelser og om at tage sig kreative friheder i en roman.
Tid til bøger møder i denne uge musiker Allan Olsen i et orangeri på Vesterbro. Omgivet af eksotiske vækster, der ser ud til at længes mod Sumatra, fortæller han om altid – og med vilje – at komme uforberedt til sine koncerter, om den frygtelige fejl at skrive på sit eget sprog, og om alle dem han står på skuldrene af som sangskriver.
Lyt med i denne udvidede udgave at 'Tid til bøger', hvor forfatter Jens Andersen fortæller om sine møder med Kim Larsen og nogle af de anekdoter, der ikke var plads til biografien Kim Larsen - Mine unge år.Jens Andersen kalder Larsen for et naturtalent af en fortæller, og første del handler om spillemandens forhold til litteratur. Larsen kiggede nemlig over skuldrene på de største forfattere.
’Tid til bøger’ møder krimiforfatter Elsebeth Egholm ved det nye Steinway i stuen, som hun spiller på, når hun skal koble af. Egholm er aktuel med sin anden bog i krimiserien om klatreren Rina og mener ærligt, det er den bedste bog, hun har skrevet. Hvorfor sender hun sin nye hovedperson ud i ekstremerne, er selvtægt ok, og hvordan forklarer man halvandet års research og arbejde på et par minutter? Uden at spoile plottet. Egholm sammenligner blandt andet Rina med en ny frakke, hvor man ikke helt kender alle lommerne endnu. Og spiller også lidt på sit Steinway.
Lyt med i denne udvidede udgave at 'Tid til bøger', hvor forfatter Jens Andersen fortæller om sine møder med Kim Larsen og nogle af de anekdoter, der ikke var plads til biografien Kim Larsen - Mine unge år.Jens Andersen kalder Larsen for et naturtalent af en fortæller, og første del handler om spillemandens forhold til litteratur. Larsen kiggede nemlig over skuldrene på de største forfattere.
Tid til bøger er taget til Krimimessen 2019 i Horsens Statsfængsel med en ribbenstegssandwich, røde net, den svenske krimirockstjerne, Hans Rosenfeldt, og den anmelderroste, britiske krimiforfatter Sarah Vaughan.
Vi er taget med ‘sankemesteren’ Thomas Laursen til Utterslev Mose for at lære at finde mad i naturen. Vi stikker næsen i småerotiske blomster, spiser mælkebøtter og løgkarse og får guides til sankeudstyr. Naturen byder nemlig på et skatkammer af spiselige sager, men husk: Du må aldrig spise noget, du ikke ved, hvad er!
Den norske forfatter Geir Gulliksen har med sin nye roman Se på os nu, skildret hovedpersonen Hans, som mislykkes gang på gang på de pinligste måder. I romanen bliver Hans forelsket i den unge kvinde Harriet, som han slet ikke kan lide, men som han alligevel har en uventet intim situation med.Gulliksen er i denne roman inspireret af TV-seriernes mange 'difficult men': Mænd der er børn indeni, og som lader sig falde.
Forfatter Carsten Jensen sætter i sin nye bog ansigt på flygtningene og hylder de hverdagsdemokrater i hele landet, som uanset partifarve rækker hånden ud. Tid til bøger har besøgt Carsten Jensens dagligstue til en snak om, hvordan vi taler om flygtninge, og hvem han har skrevet bogen til. Og om hans korte, om end dramatiske, karriere som aktivist.
I denne uges podcast har vi fanget Lars Løkke Rasmussen og Kirsten Jacobsen til en snak om surprise-samtalebogen Befrielsens øjeblik - en time inden pressemødet om samme. Lyt med her, hvor Løkke og Kirsten blandt andet taler om at sige, hvad man mener, hvad der er spin, hvornår der tales med versaler og hemmelighedskræmmeriet omkring bogen.
I en helt ny og anderledes bog om vejen til sundhed, vægttab og et bedr kropsbillede blander Michelle Kristensen fakta med fiktion, når hun skriver om Store Sonja. Inspiration og gode råd har hun fået fra krimiforfatter Sara Blædel, og her fortæller begge om at tabe sig med måde og (ikke) drikke 10 bajere.
Tid til bøger møder i denne uge forfatter Hanne Sindbæk, der har skrevet portrætbogen om Novo Nordisk: De renfærdige. Her fortæller hun den dramatiske historie om, hvordan opskriften til insulin kom fra Canada til Danmark og blev starten på Novo Nordisks 100-årige succeshistorie. Hun reflekterer over at skrive den første samlede fortælling om Danmarks største virksomhed, og over hvorfor det er nødvendigt, at vi kender til Danmarks erhvervsledere.
I en hurtig verden uden pausefisk elsker Sigurd Barrett at bruge bogen som medie til at formidle viden til børn med nærvær, tid og fokus på fortællinger. Lyt med her, når vi taler med Sigurd om at ville holde fast i roen, tallet fem, svære bogstaver og om den evige jagt på den bedste sang.
Tid til bøger er i denne uge hjemme hos forfatter Jussi Adler-Olsen for at varme op til udgivelsen af den ottende bog i serien om Afdeling Q. Jussi er bekymret for sin biperson Assad, hvis hoved læserne kommer ind i for første gang. Der er grund til bekymring, og Jussi har i årenes løb flere gange ændret Assads karakter for at afspejle virkelighedens gru med krig og terror. Med Offer 2117 er det nu endelig blevet Assads tur til at levere et ordentligt knockout.
Mellem hundredvis af bøger, der skal signeres, har vi fanget Jussi til en snak om, hvorfor hans nye bog ‘Offer 2117’ har været hård at skrive. Hvad han tror, læserne får ud af bogen, hvem Assad egentlig er, og hvilket forhold Assad og Carl har. Og ikke mindst hvad forskellen er på en krimi og en thriller. Bare rolig: Ingen spoilere.
Forfatter Lasse Holm er vild med vikingetiden. Så vild, at han har skrevet tre historiske kriminalromaner om Lodbrogsønnerne. Om drama, mord og overlevelse i vikingetiden. Om fejlslagne togter, sværdkampe og mysterier. Her fortæller han mere om fede vikingeskibe, tabte slag, trælle og bestialske mord, mens vi har bortført ham til Vikingeskibsmuseet i Roskilde.
Vi møder Johan Harstad i gården på Politikens Forlag for at tale om hans seneste udgivelse Max, Mischa og Tet-Offensiven. Johan har selv haft fire år til at forstå romanen, og fordi den 1100-sider lange bog er pakket med både handling og temaer, så deler vi programmet op i to. Første afsnit handler om at flyve, at føle sig hjemme og at improvisere.
I andet afsnit taler vi om, hvordan man placerer en norsk pianist midt i Vietnamkrigen. Vi kigger på et amerikansk maleri og taler om, at Johan harstad har en kæmpe respekt for Mischa Grey.
I dette program har Tid til bøger talt med den islandske forfatter Sjón. Sjón hylder litteratur i alle genre, så det gør vi også i dette program, når vi giver anbefalinger til din sommerferie, og samtidig kigger tilbage på den første sæson af Tid til bøger.
Tid til bøger er taget på stranden med forfatteren Thomas Rydahl. Det er en af årets varmeste dage, så scenen er perfekt til det, vi skal tale om. Thomas Rydahl er aktuel med den tredje bog i sin serie om eneboeren Erhard, som har bosat sig på de Kanariske øer. Bogen hedder De tre paver og i den finder vi ud af, hvad der fik Erhard til at flygte fra Danmark. Nu reflekterer Thomas over spørgsmålet: Hvor meget skal der til, før man ikke kan blive tilgivet?
I denne uge er Tid til bøger med til bogbloggermøde hjemme hos forfatteren Mads Peder Nordbo. Mads Peder Nordbo er aktuel med krimien Kvinden med dødsmasken, som er den tredje roman i hans Grønlands-trilogi. Vi taler om Grønland, smager på hvalspæk og kigger på den kæmpe narrehvaltand, der hænger i vinduet. Bøgerne er oversat til 20 sprog og har fået kæmpesucces i udlandet, fordi læserne elsker at høre om Grønland.
I denne uges Tid til bøger taler vi med forfatteren Puk Damsgård og skuespilleren Esben Smed om filmatiseringen af Ser du månen, Daniel. Ser du månen, Daniel handler om fotografen Daniel Rye, som bliver holdt i fangenskab i 13 måneder af Islamisk Stat. Det var den sværeste bog for Puk Damsgård at skrive, så hvordan er det, at se sit hjertebarn på det store lærred? Og hvorfor er Esben Smed den perfekte i rollen som Daniel Rye?
I Mordet på en havfrue bliver H.C. Andersen trukket ind i en brutal drabssag i Købehavns gader i 1830'erne. I denne uges Tid til bøger taler vi med trioen Rydahl og A. J. Kazinski (Anders Klarlund og Jacob Weinreich), som ud fra H.C. Andersens dagbøger og eventyrene Den lille havfrue og Den lille pige med svovlstikkerne har skrevet en helt ny slags krimifortælling. Hvordan gør man en myte til menneske? Og var H.C. Andersen datidens realitystjerne?Vært: Janus CamaraUdgivet af Politikens Forlag
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.