Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Historiker og forfatter Erik Overgaard Pedersens interview med fire vestjyder, om hvordan det var at være ung i gamle dage? Hvordan var livet i skolen? Gik hverdagen kun ud på hårdt arbejde på heden, eller var der også plads til fest engang i mellem? Måtte man have noget at gøre med det modsatte køn? De fire interview viser, at selv om livet var meget anderledes i begyndelsen af 1900-tallets Danmark, så er der alligevel mange tanker og følelser, der går igen fra dengang og til nu.Erik Overgaard Pedersen (f.1950) er en dansk historiker, oversætter, forfatter og lærer. Erik Overgaard Pedersen er født i Gråsten og er uddannet cand. mag i historie og engelsk fra Aarhus Universitet. Han har desuden erhvervet både en MA og en doktorgrad fra det prestigefyldte Ivy-league universitet Princeton i USA. Erik Overgaard Pedersens interessefelt er bredt, og han har i årenes løb beskæftiget sig med både kolonihistorie, 1960‘ernes amerikanske borgerrettighedsbevægelse, børn- og unges vilkår i Danmark omkring 1910 og 1920 og meget andet. Siden 2009 har Erik Overgaard Pedersen undervist på det danske gymnasium i Flensborg.
Agnes, Kirsten, Karolina og Esther fortæller om livet som ung pige i huset i mellemkrigsårenes Vestjylland. Samme tegner de fire kvinder et billede af en svunden tid, hvor man var nødt til at arbejde allerede som ganske ung og muligvis også flytte langt væk hjemmefra. Men de fire kvinders historier viser også, at selv om mange ting har ændret sig fra dengang til nu, så er der masser af tanker og følelser, der går igen. "Ung pige i huset" er anden del af Erik Overgaard Pedersens serie, om hvordan det var at være "Ung i gamle dage". Bøgerne kan læses separat.Erik Overgaard Pedersen (f.1950) er en dansk historiker, oversætter, forfatter og lærer. Erik Overgaard Pedersen er født i Gråsten og er uddannet cand. mag i historie og engelsk fra Aarhus Universitet. Han har desuden erhvervet både en MA og en doktorgrad fra det prestigefyldte Ivy-league universitet Princeton i USA. Erik Overgaard Pedersens interessefelt er bredt, og han har i årenes løb beskæftiget sig med både kolonihistorie, 1960‘ernes amerikanske borgerrettighedsbevægelse, børn- og unges vilkår i Danmark omkring 1910 og 1920 og meget andet. Siden 2009 har Erik Overgaard Pedersen undervist på det danske gymnasium i Flensborg.
Thorvald, Jens Peder, Niels og Jakob fortæller om deres barndom og ungdom i Vestjylland før mekaniseringen af landbruget. Her arbejdede de fire som hjordedrenge, og måtte bruge en masse tid på at hjælpe til derhjemme. Og da de blev ældre kom de ud at tjene på gårde, der godt kunne ligge langt væk. Men selv om livet på mange måder var meget anderledes end nu, så var der alligevel plads til et "unggilde" i ny og næ. "Hjordedreng og ung karl" er tredje del af Erik Overgaard Pedersens serie, om hvordan det var at være "Ung i gamle dage". Bøgerne kan læses separat.Erik Overgaard Pedersen (f.1950) er en dansk historiker, oversætter, forfatter og lærer. Erik Overgaard Pedersen er født i Gråsten og er uddannet cand. mag i historie og engelsk fra Aarhus Universitet. Han har desuden erhvervet både en MA og en doktorgrad fra det prestigefyldte Ivy-league universitet Princeton i USA. Erik Overgaard Pedersens interessefelt er bredt, og han har i årenes løb beskæftiget sig med både kolonihistorie, 1960‘ernes amerikanske borgerrettighedsbevægelse, børn- og unges vilkår i Danmark omkring 1910 og 1920 og meget andet. Siden 2009 har Erik Overgaard Pedersen undervist på det danske gymnasium i Flensborg.
Dengang vestjyske Holger, Jens og Knud kom i håndværkerlærer, fandtes der endnu ikke elektrisk værktøj. Alt blev gjort i hånden og efter de gamle foreskrifter. Det betød også, at det tog meget længere tid at reparere og producere, end det gør i dag. Men efter anden verdenskrig ændrede meget sig, også for de unge håndværkere - og ikke kun ved høvlbænken. "Håndværker lærling og ung svend" er fjerde del af Erik Overgaard Pedersens serie, om hvordan det var at være "Ung i gamle dage". Bøgerne kan læses separat.Erik Overgaard Pedersen (f.1950) er en dansk historiker, oversætter, forfatter og lærer. Erik Overgaard Pedersen er født i Gråsten og er uddannet cand. mag i historie og engelsk fra Aarhus Universitet. Han har desuden erhvervet både en MA og en doktorgrad fra det prestigefyldte Ivy-league universitet Princeton i USA. Erik Overgaard Pedersens interessefelt er bredt, og han har i årenes løb beskæftiget sig med både kolonihistorie, 1960‘ernes amerikanske borgerrettighedsbevægelse, børn- og unges vilkår i Danmark omkring 1910 og 1920 og meget andet. Siden 2009 har Erik Overgaard Pedersen undervist på det danske gymnasium i Flensborg.
Evald, Anders og Arne har det til fælles, at de alle tre er vokset op i Vestjylland i 1920'erne, og kom i lære som fiskere i tiden inden mekaniseringen af fiskeriet slog igennem. I tre interview fortæller Evald, Anders og Arne hver især om deres ungdom i det vestjyske, om sammenhold og livet på havet. "Fiskerungdom og fiskere" er femte del af Erik Overgaard Pedersens serie, om hvordan det var at være "Ung i gamle dage". Bøgerne kan læses separat.Erik Overgaard Pedersen (f.1950) er en dansk historiker, oversætter, forfatter og lærer. Erik Overgaard Pedersen er født i Gråsten og er uddannet cand. mag i historie og engelsk fra Aarhus Universitet. Han har desuden erhvervet både en MA og en doktorgrad fra det prestigefyldte Ivy-league universitet Princeton i USA. Erik Overgaard Pedersens interessefelt er bredt, og han har i årenes løb beskæftiget sig med både kolonihistorie, 1960’ernes amerikanske borgerrettighedsbevægelse, børn- og unges vilkår i Danmark omkring 1910 og 1920 og meget andet. Siden 2009 har Erik Overgaard Pedersen undervist på det danske gymnasium i Flensborg.
Vesterhavet har altid haft en helt særlig betydning for folkene langs Jyllands vestkyst. Det kan ligge blikstille og skjule en kolde understrøm eller fråde vildt og skummende. I en række interviews fortæller de fem vestjyder Christian, Andreas, Clara, Søren og Herluf deres historie om, hvordan de kom ind i Redningsvæsnet i en tid, hvor livet som fisker stadig var forbundet med stor fare. "Samtaler med fem vestjyske redningsfolk" er sjette og sidste del af Erik Overgaard Pedersens serie, om hvordan det var at være "Ung i gamle dage". Bøgerne kan læses separat.Erik Overgaard Pedersen (f.1950) er en dansk historiker, oversætter, forfatter og lærer. Erik Overgaard Pedersen er født i Gråsten og er uddannet cand. mag i historie og engelsk fra Aarhus Universitet. Han har desuden erhvervet både en MA og en doktorgrad fra det prestigefyldte Ivy-league universitet Princeton i USA. Erik Overgaard Pedersens interessefelt er bredt, og han har i årenes løb beskæftiget sig med både kolonihistorie, 1960‘ernes amerikanske borgerrettighedsbevægelse, børn- og unges vilkår i Danmark omkring 1910 og 1920 og meget andet. Siden 2009 har Erik Overgaard Pedersen undervist på det danske gymnasium i Flensborg.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.