Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen 'Fredet - Bygningsfredning i Danmark 1918-2018' er en arkitekturhistorisk fortælling gennem 100 år om dansk bygningsfredning. Værket fortæller om hvilke bygninger og hvilken arkitektur, der er blevet fredet gennem de 100 år der er gået, siden Danmark i 1918 fik den første bygningsfredningslov. Bogen undersøger hvilke bygninger og hvilken type arkitektur, der er blevet tillagt værdi på et givent tidspunkt, for at forklare, om der kan ses et særlig mønster i fredningerne. Hvilke vurderinger har haft indflydelse på beslutningerne? Og hvordan har nationale og internationale strømninger påvirket lovgivningen? Bogen forsøger altså at sætte de fredede bygninger ind i en arkitektonisk, kulturhistorisk og samfundsmæssig sammenhæng.Bogen er rigt illustreret med både originale arkitekttegninger, fotografier samt nyoptagelser ved arkitekturfotograf Jens Lindhe.Værket er et forskningsprojekt skrevet i samarbejde mellem professer ved Arkitektskolen Aarhus, Mogens A. Morgen og ph.d. og cand.mag. Jannie Rosenberg Bendsen.
Findes i en engelsk udgave – Secret Places (9788793604810)Hvad skal dine gæster se, når der er sat kryds ved verdenskendte ikoner som Amalienborg, Grundtvigs Kirke og Nationalbanken? Arkitekten Marie-Louise Høstbo viser os med denne bog 50 oversete bygninger i og omkring København. Særlige steder, som med garanti vil både overraske og udfordre.Med sit kreative blik deler forfatteren i 50 bygningsportrætter sin entusiasme og respekt for dansk arkitektur. Hun sætter værkerne ind i en historisk sammenhæng og viser, hvordan de er skabt med en omhu i relation til kontekst, materiale og detaljering, som opløser deres samtidighed, så en universel relevans træder frem. De udvalgte værker har en menneskelig skala og appellerer til brugeren — taktilt, finurligt, sanseligt og visuelt. De er alle en væsentlig del af den danske arkitekturtradition, som samfundet i dag er bygget op om, og de er alle holdbare såvel æstetisk som praktisk.Under temaerne Nordisk lys & funktionalisme, Tegl & monolitter, Mønster & farve, Geometri & komposition samt Brutalisme & konkretisme samler forfatteren ypperlige eksempler fra de seneste 90 års moderne danske arkitektur. Detaljer og vinkler peger på nye sammenhænge på tværs af tid, stil og sted, og for arkitekturelskeren vil byen forandre og åbne sig på ny.
København bliver tættere og højere end nogensinde før. Hvordan fungerer byens nye højhuse, hvordan bidrager de til livet omkring sig, og hvad gør arkitekturen for at mod- eller medvirke til byens stigende sociale ulighed? Mens vi samler os stadig flere på samme plads, stiger afstanden mellem rig og fattig.KAPITALEN handler om, hvordan hovedstadens arkitektur, bygninger og rum ændrer sig i denne situation. Foruden en indlevet præsentation af Københavns nye bydele byder bogen på klartseende analyser af, hvad arkitekturen gør, socialt og økonomisk, for byen omkring den.KAPITALEN er skrevet af Karsten R.S. Ifversen, arkitekturredaktør ved dagbladet Politiken, med nyoptagelser af den prisbelønnede arkitektur-fotograf Jens Markus Lindhe.
Vibrationer finder sted i og omkring bygninger. Gennem værker af Lundgaard & Tranberg Arkitekter viser Politikens arkitekturredaktør Karsten Ifversen, hvilken kunstart, det er at få arkitektur til at vibrere på stedet, i menneskene og med tiden. Med et filosofisk blik og i klart sprog besvarer han spørgsmålet: Hvad er god arkitektur?Tænk på Det kongelige Teaters skuespilhus ved vandet. Tænk på det cirkelrunde Tietgen Kollegiet i Ørestad. Tænk på CBS’ Kilen på Frederiksberg eller SEB Bank og Pensions hovedsæde ved Kalvebod Brygge. Alle byggerier, der forholder sig til, inddrager og tilfører omgivelserne, de er opført i, nye kvaliteter.“De tager udgangspunkt i en nordisk tradition og stedets betingelser, men deres vilje til at forny arkitekturen overskrider helt det blot lokale og bringer dem i klasse med nogle af verdens førende tegnestuer”, skriver Karsten R.S. Ifversen i bogen, hvor han forsøger at få greb om, hvad det er ved disse huse, der gør Lundgaard & Tranberg til tidens mest betydelige danske tegnestue.Med fotografier af Jens Lindhe.
For første gang præsenteres denne del af velfærdsstatens udviklingshistorie med eksempler både på arkitektoniske mesterværker og anonyme, men velbyggede statslånshuse fra hele landet. For selv om vi måske ikke er bevidste om det, så har vi alle sammen set et, været i et – eller måske bor vi endda i et af dem. De er en del af vores kulturarv.Bogen er skrevet af arkitekturhistoriker Jannie Rosenberg Bendsen og arkitekt Dorthe Bendtsen. Førstnævnte har udgivet Fredet – Bygningsfredning i Danmark 1918 til i dag, Bellahøj – Fortællinger om en bebyggelse og senest Tingbjerg – vision og virkelighed. Kunst- og arkitekturfotograf Anders Sune Berg står bag bogens billedside.
Nykredit Fonds Arkitekturpris er Skandinaviens største arkitekturpris. Hvert år uddeles den, sammen med en bæredygtighedspris og en motivationspris, til en arkitekt eller tegnestue, hvis arbejde bidrager væsentligt til at højne kvaliteten i vores byggede omgivelser. Priserne er på 1 million kroner.Bogen Positioner i ny dansk arkitektur præsenterer de seneste 13 års prismodtagere og tegner et unikt, opdateret portræt af den allernyeste arkitektur, som den former sig netop nu. De 13 prisvindende tegnestuer er interviewet af skribent og redaktør Michael Juul Holm i et levende og lettilgængeligt sprog. Bogen rummer desuden et nyt essay af forlagsdirektør på Arkitektens Forlag Kristoffer Lindhardt Weiss.Bogen er rigt illustreret med mere end 130 fotografier af ny arkitektur fra Danmarks vigtigste tegnestuer, såsom BIG, COBE, SLA og Dorte Mandrup. Derudover præsenterer den også 2019’s spritnye prismodtagere.
Nu kommer de næste to bind i en bogserie om ny dansk arkitektur. Gennem 10 bind vil serien give et vitalt signalement af den nyeste danske arkitektur. Hvert bind udfolder et enkelt bygningsværk og portrætterer derigennem tegnestuen bag. De 10 bygninger repræsenterer desuden 10 aktuelle temaer i tidens arkitekturdebat. Gennem et essay og et dybdegående interview med arkitekten, kommer man helt tæt på. Samtaleformatet vil sikre en uformel beskrivelse, mens essayet vil supplere med baggrundsviden.”LEGO House er nok den bygning i hele vores karriere, hvor der er den største sammenhæng mellem form og indhold,” siger stjernearkitekten Bjarke Ingels. Den opsigtsvækkende LEGO House bygning midt i Billund er bygget op af 21 store klodser omkring et åbent torv i midten. Det skal både fungere som det sted, hvor ’LEGO-pilgrimme’ fra hele verden kan mødes, og som et sted, hvor indbyggerne i Billund frit kan skrå igennem eller opholde sig i.Over torvet er der så 12 forskellige gallerier, der viser forskellige vinkler på LEGOs filosofi om ’læring gennem leg’.
Sommerlandets arkitektur. Drømmen om det gode liv handler om sommerarkitekturens historie fra Frederik 2.s lille lystslot Lundehave ved Kronborg til årtusindskiftets primitive overnatningssteder i naturen. Udviklingen afspejler forskellige perioders og samfundsgruppers forestillinger om "det gode liv". Bogen undersøger deres baggrund og formidling i debatter, bøger og tidsskrifter. Den uddyber den historiske udvikling i forskellige dele af landet og dokumenterer de mange typer af bygninger og bebyggelser - fra landsteder, sommervillaer og typehuse til feriebyer, kolonihaver og campingpladser. I sommerlandet findes væsentlig kulturarv.Den øgede fritid har skabt nye bebyggelser og landskaber. Her er der historisk og nutidigt opstået anderledes livsformer med friere kropskultur i mere naturlige omgivelser. Som en form for nære utopier er der muligheder for at nærme sig det gode liv, om ikke hele livet, så dog i ”den frie tid” om sommeren. Sommerlivet kan føre til gentagelse af hverdagen, men det kan også opleves som frirum for sociale, arkitektoniske og indretningsmæssige eksperimenter, som kan pege frem mod mere uformelle livsformer og en lettere og lysere boligkultur og større bæredygtighed.Margrethe Floryan skriver om 1700-tallets forfinede salonkultur på Sophienholm og andre landsteder og Peter Thule Kristensen om borgerskabets både rekreative og sundhedsorienterede ferieformer i Cottageparken ved Klampenborg fra midten af 1800-tallet. Nan Dahlkild uddyber den fortsatte udvikling af borgerskabets landliggerkultur med store farverige sommervillaer og hoteller omkring 1900, der blev efterfulgt af demokratisering af friluftslivet i form af kolonihaver, vandrebevægelse og Dansk Folkeferies feriebyer. Vibeke Andersson Møller fokuserer på modernismens feriehuse. Efter 2. Verdenskrig har sommerlandet fået sine egne typefritidshuse og sommerlige parcelhuskvarterer, som beskrives af Jørgen Hegner Christiansen og Nan Dahlkild.Flemming Skude formidler årtusindskiftets arkitektoniske eksperimenter.Bogen og udstillingen Sommerlandets arkitektur. Drømmen om det gode liv er realiseret med støtte fra: A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene FormaalBergiafondenKøbenhavns UniversitetRealdaniaTømmerhandler Johannes Fogs FondAage og Johanne Louis-Hansens Fond.
Kulturmiljø handler om stedets fortælling. I hele landet findes fine bebyggede hel- heder, der hver især udgør et kulturmiljø med sin helt egen historie. Det kan for eksempel være et bykvarter, en landsby, en fabrik, et fiskerleje eller et kollegium. Fælles for dem er, at fortidens aftryk har formet en helhed, som vi i dag lever og færdes i.Kulturmiljø. Stedets fortælling mellem fortid og fremtid er historien om kultur- miljøbegrebets fremkomst og udvikling i dansk og international kulturarvshistorie, perspektiveret gennem byplanlægning, konventioner om kulturarv, lovgivning, lokale initiativer med videre. Bogen gennemgår de metoder, der anvendes til vurdering af kulturarv, og diskuterer den politiske og forvaltningsmæssige rådvildhed på området, som har hersket siden strukturreformen i 2007.For at gøre det enklere at tage vare på kulturmiljøerne i praksis præsenterer bogen en vejledning til metoden Screening af Kulturmiljøer (SAK), der kan anvendes ved den essentielle kortlægning, vurdering og afgrænsning. Arkitekturfotograf Rasmus Hjortshøj viser med nye optagelser af 35 udvalgte kulturmiljøer fra hele landet både forskelligheden og spændvidden i de mange lokale fortællinger, som ofte rummer store udviklingspotentialer.Forfatterne er Simon Ostenfeld Pedersen, Mogens Andreassen Morgen, Mathilde Kirkegaard, Sidse Martens Gudmand- Høyer og Nina Ventzel Riis, der står bag markante forskningssatsninger om kultur- miljøer ved Arkitektskolen Aarhus.
Et storværk, der samler nutidens hovedværker i dansk arkitektur. Gennem det seneste årti har de danske arkitekter igen slået deres navn fast på den internationale arkitekturhimmel – med blandt andre Bjarke Ingels, Dorte Mandrup og Lene Tranberg i spidsen.Med udgangspunkt i ti bygningsværker af ti tegnestuer er 'Ny Dansk Arkitektur' en milepæl, der stiller skarpt på hvad det er, der gør dansk arkitektur til noget særligt i disse år. Gennem interviews, essays, nyoptagelser og et rigt tegningsmateriale giver bogen et solidt indblik det, der ligger til grund for dansk arkitekturs nye guldalder.Bogen er en samlet udgave af bogserien 'Ny Dansk Arkitektur 1-10', der er udkommet gennem de seneste fem år. Med sine 992 sider er værket den største samlede dokumentation af en nyeste danske arkitektur i anledning af København som UNESCO Arkitekturhovedstad 2023.
I 'Drømmenes København' fører Holger Dahl os igennem den urealiserede arkitekturs København.Vi husker det, som var engang. Men hvad med alt det, der aldrig blev? Idéer, der kunne have forandret byen på godt og ondt. Nogle har vi lykkeligt undgået, mens andre på spektakulær vis udfordrer, hvad byen kunne have været i dag. Med Holger Dahl som kyndig guide ledes vi igennem en forestillet by, der rummer Jørn Utzons svømmehal ved Søerne, en mur af BIG-boliger langs Kløvermarken og Theo Bjergs udbygning til SMK.Den offentlige hukommelse er ubarmhjertigt kort, og sjældent skænker vi det ikke-byggede mange tanker. Det hukommelsestab udfordrer 'Drømmenes København'. Hvilke kvaliteter og ambitioner havde de urealiserede projekter? Valgte vi altid den rigtige løsning?
Arkitektur kan overraske, forundre og gøre os nysgerrige på mere. Den kan – særligt når vi går helt tæt på – formidle fortællinger om kreative arkitekter, visionære bygherrer, dygtige håndværkere og skildre sammenhænge på tværs af tid i en evigt foranderlig verden.Marie-Louise Høstbo tager dig med på en arkitektonisk opdagelsesrejse gennem 35 bygningsværker i det midtjyske – fra Ebeltoft i øst til Vemb i vest og fra Skive i nord til Askov i syd. Hemmelige steder – Arkitektens guide til særlige bygningsværker i det midtjyske viser dig de særlige detaljer og oversete historier, der ligger gemt i bygninger af høj arkitektonisk værdi på turen gennem Jylland.Forfatter og fotograf Marie-Louise Høstbo er arkitekt MAA. Hun har gennem mange år beskæftiget sig som design- og arkitekturspecialist. Høstbo arbejder med formidling af dansk design og arkitektur i ord og billeder.
Danish Architecture and Society gennemgår på dragende vis den arkitektoniske historie bag de institutioner og offentlige bygninger der har været med til at forme danskernes hverdag siden 1700-tallet og frem til i dag. Bogen beskriver hvordan disse institutioner opstod og har udviklet sig og følger de arkitektoniske og sociale idealer der under stadig forandring har haft indflydelse på design, interiør og organisering af institutionerne.Bogen prydes af mere end 200 illustrationer – både tegninger, skitser, plantegninger og fotografier, mange aldrig før udgivet – som tilsammen beskriver dansk arkitekturhistorie og dens rolle i skabelsen af den danske velfærdsstat.Danish Architecture and Society er en udvidet engelsk udgave af Huse der har formet os (2015).One of the primary strengths of this book is that it provides a broad overview of Danish public architecture that transcends formal tendencies or styles and includes a wide variety of architects. The emphasis on building types allows the authors a wide degree of latitude in choosing their examples from a variety of periods. For all these reasons and in all these ways, this book is a gift to future scholarship. While it provides another model for layered, interdisciplinary study, the book also contains significant source material for continued research into individual building types, buildings and architects, and will undoubtedly be cited in many later studies, including my own. Moreover, it provides a signpost towards the extraordinary collections of architectural material held in The Danish National Art Library, which contains the treasures for many lifetimes of productive research. As such, it is another link in a long chain of articles, journals and books that stretches into the past and will continue into the future, illuminating the intimate relationship between Danish architecture and the society to which it gives form, for worse and for better.— Fra forordet af Michael Sheridan
Trilogien bind 1 Sydhavnen 'Københavns Havnefront & Holmene'Værket er først og fremmest en hyldest til moderne dansk arkitektur, dens bygherre, arkitekter, landskabsarkitekter, ingeniører, mfl. der har været med til at muliggøre havnens forvandling fra industrihavn til en moderne metropol for private og erhvervslivet i form af arbejdspladser og boliger langs havnefronten.Jeg har med dette værk visualiseret alle bygningsværker, som er opført i perioden fra år 2000 langs havnefronten fra Nordhavn i nord til Sluseholmen i syd. Med smukke billeder og relevante tekster har jeg tegnet et indgående billede af de enkelte bygningsværker og dermed også af den arkitektoniske mangfoldighed, som har udfoldet sig i Københavns Havn siden årtusindskiftet. I bogen vises Kalvebod Brygge, samtlige billeder af Havneholmens bygninger, fremtidens Enghave Brygges -, samt Frederiks Brygges Havnefront, Teglværkshavnen, Teglholmen, Sluseholmens øer med de spektakulære facader, de smukke byrum der indrammes af de enkelte karreer og anden etape af Sluseholmen og afslutningsvis via Bryggebroen til Islands Brygges Havnestad, med husene langs kajkanten, der afslutter bogen. Der er indendørs optagelser fra Nykredits Glaskuben & Krystallen SEB Bank & Pension, Allerhuset på Havneholmen og Kuben i Teglværkshavnen. Det er billeder der ’aldrig er blevet set før’ med undtagelse af de personer og arkitekter, der har været på netop det projekt og selvfølgelig af dem, som har deres daglige gang i bygningerne. Bogen er opdelt for hvert bygningsværk: Projektet, - Arkitekturen, - Konstruktionen - Byrummet, -Arkitekturen indenfor. Bogen er trykt af Narayana Press som er kendt for deres meget høje kvalitets-og kunsttryk. Der er 240 sider, formatet 24*30 cm, rigt illustreret med ca. 300 billeder, panoramabilleder over 2 sider, papir typen er Active volume White 150 g. (stor opacitet) Jeg bidrager med et stort et projekt om den nye arkitektur ved Københavns Havnefront, som er særdeles aktuel på nuværende tidspunkt og håber på, at læserne vil nyde bøgerne. Jeg er sikker på, at trilogien også vil blive et vidnesbyrd for eftertiden.
I år afsluttes Carlsbergfondets hidtil mest gennemgribende restaurering af J.C. Jacobsens private villa, væksthuse og have. Det fejres med en rigt illustreret publikation, hvor villaen, dens omgivelser og dens rige historie præsenteres af en række eksperter: husets arkitektur og haveanlæg, restaurering og videnskabshistorie.Hovedkapitlet af Birgitte Possing er en ny fortælling om J.C. og Laura Jacobsen og de værdier, de sammen byggede Carlsberg på. Helt ny læsning af eksisterende litteratur og kilder viser, at Carlsberg ikke blev bygget af én mand, men af det tæt samarbejdende ægtepar J.C. og Laura Jacobsen. Carlsbergs succes som et forbillede i erhverv, videnskab, arkitektur, kunst, kultur og mæcenvirksomhed skyldes dette indbyrdes samarbejde. Possing stiller derfor spørgsmålet, som alle viser sig at have overset: Hvorfor slettede J.C. Jacobsen alle spor efter hustruen Laura? Og hvorfor lod generationer af historikere Laura Jacobsen forsvinde i historiens tåger?
Ob vertäfelte Klosterbibliothek, Büchersaal einer altehrwürdigen Universität, berühmte Privatbibliothek oder die private Hausbibliothek, die die eigene Biografie abbildet - Büchersammlungen und Bibliotheken sind Wohlfühlorte, Oasen der Stille und zugleich überbordend vor Ideen, Möglichkeiten, Historien, alternativen Lebenswelten und unentdeckten Dingen. Sie bieten konzentrierter Arbeit, moderner Geisteswissenschaft und analytischem Denken Raum und sind doch auch Orte der Kontemplation, des Träumens und des Erinnerns.Auf dieser Fotoexpedition besucht Massimo Listri einige der ältesten und schönsten Bibliotheken der Welt, um deren architektonische, historische und fantasievolle Wunder zu enthüllen. Durch große Holztüren, über Wendeltreppen und entlang exquisiter, mit Regalen ausgestatteter Korridore führt er uns durch herausragende private, öffentliche, Bildungs- und Klosterbibliotheken, die bis ins Jahr 766 zurückreichen. Diese Institutionen aus dem Mittelalter, dem Klassizismus, dem Barock, dem Rokoko und dem 19. Jahrhundert beherbergen einige der wertvollsten Aufzeichnungen menschlichen Denkens und Handelns, die in Manuskripten, Bänden, Papyrusrollen und Inkunabeln niedergeschrieben und gedruckt sind. In jeder dieser Bibliotheken fangen Listris aussagekräftige Bilder die einzigartige Atmosphäre der Bibliothek ebenso ein wie die wertvollsten Bestände und Gestaltungsdetails.Zu den vorgestellten Bibliotheken gehören die päpstlichen Sammlungen der Vatikanischen Apostolischen Bibliothek und die Trinity College Library in Dublin, in der das Book of Kells und das Book of Durrow aufbewahrt werden. Die sorgfältigen Beschreibungen, die jede vorgestellte Bibliothek begleiten, informieren nicht nur über die erstaunlichen Bestände der Bibliotheken - aus denen einige Highlights abgebildet sind -, sondern auch über ihre oft bewegte, turbulente oder kontroverse Vergangenheit. So zum Beispiel das Franziskanerkloster in Lima, Peru, mit seiner Fülle an archivierten Inquisitionsdokumenten.Nach unserem XXL-Bestseller erscheint jetzt diese kompaktere Ausgabe: ein Augenschmaus für Bücherfreunde, eine Ode an das Lesen und die Schriftkultur und eine kulturhistorische Wallfahrt an die Stätten, die Archiv und Arche unserer Geschichte sind.
Bakkehusene er fortællingen om Danmarks første rækkehusbebyggelse fra 1900-tallet. Bogen udfolder historien om Bakkehusenes arkitektur, historie, beboerne og en opsigtsvækkende fredning. De 171 rækkehusboliger ved Bellahøj i København vakte stor opsigt i datiden, hvor man ellers byggede lejligheder i etagehuse.Bakkehusenes historie sættes ind i en større sammenhæng i forhold til tidens boligpolitik, Københavns udvikling og forskellige arkitektoniske strømninger. Bebyggelsens tilblivelseshistorie skildres, og arkitekterne Ivar Bentsen og Thorkild Henningsen præsenteres. Bogen indeholder desuden en rundbordssamtale med boligminister Kaare Dybvad, MF Uffe Elbæk og direktør i KAB Jens Elmelund om, hvad vi kan lære af Bakkehusene.Bogen er rigt illustreret med arkivmateriale og nyoptagelser af den prisbelønnede fotograf Tine Harden.
A NEW YORK TIMES, WASHINGTON POST, USA TODAY, AND PUBLISHERS WEEKLY BESTSELLER “[A] diverse and enlightening book . . . The 99% Invisible City is altogether fresh and imaginative when it comes to thinking about urban spaces.” —The New York Times Book Review“Here is a field guide, a boon, a bible, for the urban curious. Your city’s secret anatomy laid bare—a hundred things you look at but don’t see, see but don’t know. Each entry is a compact, surprising story, a thought piece, an invitation to marvel. Together, they are almost transformative. To know why things are as they are adds a satisfying richness to daily existence. This book is terrific, just terrific.” —Mary Roach, New York Times bestselling author of Stiff, Grunt, and Gulp“The 99% Invisible City brings into view the fascinating but often unnoticed worlds we walk and drive through every day, and to read it is to feel newly alive and aware of your place in the world. This book made me laugh, and it made me cry, and it reminded me to always read the plaque.” —John Green, New York Times bestselling author of The Fault in Our Stars and Turtles All The Way DownA beautifully designed guidebook to the unnoticed yet essential elements of our cities, from the creators of the wildly popular 99% Invisible podcast Have you ever wondered what those bright, squiggly graffiti marks on the sidewalk mean? Or stopped to consider why you don't see metal fire escapes on new buildings? Or pondered the story behind those dancing inflatable figures in car dealerships?99% Invisible is a big-ideas podcast about small-seeming things, revealing stories baked into the buildings we inhabit, the streets we drive, and the sidewalks we traverse. The show celebrates design and architecture in all of its functional glory and accidental absurdity, with intriguing tales of both designers and the people impacted by their designs. Now, in The 99% Invisible City: A Field Guide to Hidden World of Everyday Design, host Roman Mars and coauthor Kurt Kohlstedt zoom in on the various elements that make our cities work, exploring the origins and other fascinating stories behind everything from power grids and fire escapes to drinking fountains and street signs. With deeply researched entries and beautiful line drawings throughout, The 99% Invisible City will captivate devoted fans of the show and anyone curious about design, urban environments, and the unsung marvels of the world around them.
“Without any doubt, London is one of the best cities in the world for modern architecture. But it is also one of the biggest cities in the world, and it does not make a display of its best things. A visitor looking for new buildings in the City and the West End might well be justified in turning away with a shudder. Yet delightful things may be waiting for him in Lewisham or St. Albans.” —Ian Nairn, from the foreword As one of the few architectural critics to eschew purely aesthetic modes of analysis, Ian Nairn’s timeless books on modern urban cities have been hailed as some of the most significant writing about contemporary Britain, while also being praised as alternative “guidebooks” for curious travelers. First published in 1964, Modern Buildings in London celebrates the character of buildings that were immediately recognizable as “modern” in 1964, many of which were not part of the well-known landscape of London but instead were gems that Nairn stumbled across.Written “by a layman for laymen,” Nairn’s take on modern design includes classic London buildings such as the Barbican, the former BBC Television Centre, and the Penguin Pool at Regent’s Park Zoo, as well as schools, old timber yards, ambulance stations, car parks, and even care homes.
Midt i København, på 6. sal i SAS-huset, ligger Værelse 606 som et velbevaret mikrokosmos af den danske arkitekt og designer Arne Jacobsens definitive mesterværk. Værelse 606 er i dag det eneste bevarede interiør i SAS-huset, som stod færdigt i 1960 og er designet af Jacobsen for SAS. Bygningen rummede både det luksuriøse SAS Royal Hotel og en lufthavnsterminal.SAS-huset er det mest helstøbte værk i Jacobsens karriere. Her udfoldede han alle sine talentersom designer af møbler, lamper, tekstiler, haver, typografi og bordservice. Som et fragment, der rummer hele bygningens essens, danner Værelse 606 afsæt for en rekonstruktion af Jacobsens forsvundne mesterværk i ord og billeder.Denne gennemillustrerede bog, som indeholder næsten 500 fotos og tegninger, tager læseren med på en virtuel rundvisning på SAS Royal Hotel og i lufthavnsterminalen, som de fremstod i 1960, og sporer SAS-husets inspirationskilder til en række tidligere bygningsværker og designobjekter. Den udforskning af Jacobsens værk, som indledes i Værelse 606, giver dermed en generel introduktion til hele hans karriere.Arkitekt Michael Sheridan, som bor og arbejder i New York, er en internationalt anerkendt ekspert i moderne dansk arkitektur og design og forfatter til blandt andet Mesterværker – enfamiliehuseti dansk arkitekturs guldalder (2011) og Louisiana – arkitektur og landskab (2017).
A landmark book documenting the first-ever art amusement park - launched in 1987 in Hamburg, Germany - in anticipation of its global reintroduction In the late 1980s, more than 30 of the era's most acclaimed artists - including Jean-Michel Basquiat, David Hockney, Roy Lichtenstein, Salvador Dalí, and Keith Haring - designed unique and fully operational fairground attractions specifically for the original park, including rides, interactive sculptures, games, performances, and music. Each artist's contribution is documented in photographs that show the artist at work, with details of the artworks, and showing the art in the context of the exhibition. Giving access to rare artworks that have not been widely viewed in 35 years, and accompanying the relaunch of Luna Luna in 2023, this book is being published for the first time in English with an updated preface.
The only comprehensive book on the fascinating life and work of the celebrated architectural designer, John Pawson This visual biography brings together John Pawson's architecture, life, clients, travel, photography, design, books, and ideas. Written by Deyan Sudjic, an architectural historian and long-time friend, it explores the full scope of Pawson's life, from his Yorkshire upbringing and time spent in Japan to the fashion years and the influence of art, and provides a thoughtful and intimate insight into his life, inspirations, and work. It features wonderfully engaging stories and anecdotes about Pawson's work with such clients as Bruce Chatwin, Calvin Klein, Karl Lagerfeld, Shiro Kuramata, Martha Stewart, and many more. The book features documents, photography and ephemera, including never-seen-before images from Pawson's personal and professional archives - richly illustrated, this is the ultimate book on John Pawson.
Make Do With Now eröffnet eine neue Sichtweise auf die japanische Architektur und stellt eine junge, bislang wenig bekannte Generation von Architekt:innen und Designer:innen vor. Geprägt unter anderem von der Erfahrung des Tohoku-Erdbebens und der Nuklearkatastrophe von Fukushima 2011 fordert diese eine direkte Auseinandersetzung mit sozialen, ökonomischen und ökologischen Problemen. Ihr kreativer Umgang mit begrenzten Ressourcen, vorgefundenen Materialien sowie bestehenden Bausubstanzen hilft ihnen bei der Suche nach Antworten auf die drängenden Fragen der Gegenwart.Die Publikation gibt anhand von Beiträgen und Fotoessays Einblickin über zwanzig aktuelle Projekte und stellt fünf Architekturbüros näher vor. Auf diese Weise entsteht ein vielfältiges Bild der innovativen Ideen, welche die Architektur in Japan heute vorantreiben.
Das beste aus der Architektur von heute und die wichtigsten Projekte und Themen für die Welt von morgen - zusammengestellt von der weltweit meistbesuchten Website für Architektur.
A thrilling exploration of the world's most innovatively designed hotels with a special focus on food. This influential reference work-revered by architects, designers, restaurateurs, hoteliers and creatives around the world-contains exquisite images from leading photographers and expert commentary from the world's greatest food writers and culinary innovators. Their stories take the reader beyond the dish, the kitchen and the dining room to explore the holistic connectivity between food and locality; its provenance and production; the people, landscape and architecture. From regional terroir, through the kitchen, to the community, the stories gathered from the experts that created them detail their methods of production; work practices; and visionary hospitality. It poses questions such as, how can we travel more responsibly? How can hotels reduce their impact on the environment? How can travelers give back more than they take? Journeying from the ancient island of Crete; through traditions in Swiss and Japanese mountains; to cutting-edge culinary practices in the Caribbean-every hotel featured in this annual compendium is uniquely exquisite.
Shopping is history, in both senses of the word. As shopping shifts online and the economic shocks associated with the COVID-19 pandemic push bankruptcies to unprecedented levels, retail is facing its own version of the end of days. The arsenal of commercial techniques that retail has developed can no longer function as usual. The entangled worlds of architecture, fashion, business and art that supplied those techniques now appear to us in a new way, as a museum of a culture that is now becoming extinct. At the same time, retail's techniques of attraction and distraction have become visible in a new way. Stripped of their use value, they reveal themselves as techniques of pure display. Retail Apocalypse presents a compendium of case studies, interventions, and object lessons rescued from the bonfire of retail culture. It ranges from Friedrich Kiesler's display windows to Gae Aulenti's Fiat showrooms, from J. G. Ballard's dystopian fantasies to TELFAR's critical utopias, from Rem Koolhaas to Herzog & de Meuron.
Bispebjerg Hospital i København har et helt enestående haveanlæg, der siden indvielsen i 1913 har givet patienter, ansatte og besøgende mulighed for at finde ro.Den smukke have, der hver dag giver patienter og pårørende et pusterum, har siden 2019 været under kærlig behandling af landskabsarkitekt Charlotte Skibsted og arkitekt Erik Brandt Dam, som har samarbejdet om at bevare havens særlige ånd. Sammen har de med støtte fra A.P. Møller Fonden givet Martin Nyrop og Edvard Glæsels mesterlige haveanlæg nyt liv.‘Helende haver’ giver et indblik i havernes historie og frednings-værdier, og i hvordan arkitekterne har arbejdet. Den er samtidig en dokumentation af de konkrete ændringer, der er blevet udført med nænsom hånd.
In the center of Copenhagen, on the sixth floor of the Royal Hotel, Room 606 preserves the definitive masterwork of the Danish architect and designer Arne Jacobsen, in microcosm. Room 606 is the only surviving interior of the SAS House: the combined luxury hotel and satellite air terminal that Jacobsen designed for the Scandinavian Airlines System (SAS) and finished in 1960.The SAS House was the most complete commission of Jacobsen’s career, in which he exercised the full range of his talents as a designer of furniture, lamps, textiles, gardens, lettering and tableware. As the fragment that encapsulates the whole building, Room 606 serves as a lens for reconstructing Jacobsen’s vanished masterwork in words and images.Richly illustrated with nearly 500 photographs and drawings, this book guides the reader on a virtual tour through the Royal Hotel and SAS Air Terminal as they were in 1960 – and traces the origins of the SAS House to a series of earlier buildings and objects. As a result, the study of Jacobsen’s work that begins in Room 606 ultimately provides a general introduction to his entire career.New York-based architect Michael Sheridan is an internationally recognized scholar of modern Danish architecture and design. His books on these subjects include Landmarks: The Modern House in Denmark (2014) and Louisiana: Architecture and Landscape (2017).
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.