Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
At forme ord er en storslået beskæftigelse. Ord kan skabe broer. Men de kan også skabe spærringer.Målet med denne bog er at udvide det sproglige fællesskab, udvide kredsen af mennesker, der kan og vil deltage i samtalerne om liv og samfundsforhold.Det gør vi bedst ved at bevare respekten for dagliglivets små ord.Bogen giver konkrete råd om skrivning og også om, hvordan man ikke bør skrive.Nils Christie er samfundsforsker. Han er en af Norges mest oversatte faglitterære forfattere.Nyt dansk forord af Allan Holmgren.
FUCK, EN LÆKKER RØV! ER EN SUPERFORENKLET GUIDE TIL DEN SVIGTEDE SPROGBRUGER. DU LÆRER ALT DET BASALE, SOM DU BURDE HAVE LÆRT I FOLKESKOLEN – OGSÅ AT SÆTTE KOMMAER UDEN AT DØ AF KEDSOMHED. OG DU KOMMER TIL AT FORSTÅ, HVORFOR DET ER VIGTIGT.BOGEN KAN LET OG SMERTEFRIT REDDE DIT LIV – I HVERT FALD KAN DEN REDDE DIT OMDØMME, JÆVNE VEJEN TIL DRØMMEJOBBET OG I DET HELE TAGET GØRE DIG MERE SKINNENDE LÆKKER PÅ SKRIFT, END TILFÆLDET ALLEREDE ER.FUCK, EN LÆKKER RØV! ER EN SPROGLIG MAKEOVER MED TURBO FOR ALLE, DER HVER DAG DUMMER SIG, NÅR DE SKRIVER.
De fleste af os har sproget i munden til daglig. Vi bruger det ustandseligt, tygger på det, spytter det ud, henvender os med det, meddeleler os i det. Det er derfor ikke underligt, at sproget, det daglige, talte og skrevne dansk er i stadig udvikling. Ord, vendinger og begreber opstår, og de forgår. Ord importeres, fordrejes, slides op. Der er simpelthen liv i sproget.KOVENDINGER. LIV I SPROGET er ikke en bog om korrekthed eller retskrivning, men en munter fortælling om, hvordan ord og vendinger undertiden løber vildt eller om, hvordan der pludseligt opstår nye, frugtbare eller skæve betydninger. Ord og vendinger kan ofte fortælle spændende historie, når man giver sig tid til at grave lidt i sproget.Bogen er langt fra at være en pedantisk redegørelse for sproget og dets historie. I stedet vender forfatteren pandekager med nogle af de ofte overraskende betydninger eller medbetydninger, der ligger i sproget, og som er med til, at sprogbrug kan blive en oplevelse af mangfoldighed og rigdom.Johannes Nørregaard Frandsen, født 1949, er professor og leder af H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Han har tidligere udgivet bøger om bl.a. ”de tre jyske tenorer” Jeppe Aakjær, Thøger Larsen og Johannes V. Jensen. Forfatteren er flittig foredragsholder samt klummeskribent ved Kristeligt Dagblad.
Gyldendal Latinsk-Dansk - Jensen og Goldschmidt, 2. udgave af M. J. Goldschmidt og J. Th. Jensen © Gyldendal A/S 2004 3. udgave forberedes og kan bestilles på information@gyldendal.dk
Grammatikken er afgørende, når man skal lære et nyt sprog. Spansk universitetsgrammatik. Former og kontekst beskriver spansk grammatik på universitetsniveau og viser hvordan de grammatiske formers betydning nuanceres og præciseres afhængigt af konteksten. Bogen illustrerer den spanske grammatik gennem et varieret eksempelmateriale. Alle eksempler præsenteres også på dansk, så læseren kan sammenligne de to sprogs grammatik.Spansk universitetsgrammatik. Former og kontekst er til studerende i spansk på universitetet, men kan også anvendes af spanskundervisere på ungdomsuddannelserne.
Latinsk grammatik på dansk er en introduktion til latinsk grammatik, som kan læses og bruges uden særlige forudsætninger. Bogen er forsynet med klare oversigter over både regelmæssige og uregelmæssige bøjningsformer og giver præcise eksempler på sætningsanalysens begreber. Latinsk grammatik på dansk er desuden den første latinske grammatik, som sammenligner latin med dansk. I grå bokse bogen igennem giver grammatikken hjælp til at oversætte fra latin, og de vigtigste regler for sætningsbygning på dansk er gennemgået i et kort kapitel for sig. I en række tillæg bag i bogen behandles også middelalderlatin, romerske navne, stilistiske begreber m.m. Bogen er skrevet til de tre begynderniveauer i latinundervisningen, men kan også bruges af selvstuderende.
Self-Study Workbook with Answer Key is intended to be used together with Hjulmand and Schwarz's Concise Contrastive Grammar of English for Danish Students, which is a systematic and pedagogical introduction to English grammar for Danish students at bachelor level.A Concise Contrastive Grammar Of English Supplement til The workbook is divided into two parts: the first part contains exercises (different from those in the 2014 Workbook), the second part an answer key. The exercises are structured in such a way that each chapter in the grammar book matches a chapter in the self-study workbook. The answer key provides answers to the exercises, and in many cases also explains why it is the correct answer.There are exercises of many different kinds. Some aim at explanation and exemplification, others at awareness-raising and recognition of particular structures. Some aim at production, e.g. translation or insertion of particular forms or structures, others at recognizing differences between English and Danish. Finally, there are a number of exercises where students can practice identifying and correcting mistakes which are typical for Danish learners of English.Supplement til: A Concise Contrastive Grammer of English
I dette hæfte, som introducerer til området Sprog og kommunikationsundervisning (1.-6. klassetrin), redegør Mette Vedsgaard Christensen for forskellige perspektiver på sprog og deres konsekvenser for undervisning. Hæftet præsenterer tre forskellige teoretiske syn på sprog og deres relevans for danskundervisningen. Først gennemgås det formelt-strukturelle sprogparadigme, og dette paradigmes didaktiske muligheder og begrænsninger diskuteres. Dernæst gennemgås feltanalysen som beskrivelsesramme for dansk sprogbrug, inden det systemisk-funktionelle syn på sprog i teori og undervisning præsenteres. Formålet med kapitlet er todelt. For det første tegnes konturerne af det sprogteoretiske landskab. For det andet præsenterer hæftet en ny sprogdidaktik til danskfaget, en sprogdidaktik, som bygger på det systemisk-funktionelle sprogsyn. I denne sprogdidaktik er både sprogundervisningens indhold, målsætninger og undervisningsformer anderledes end i traditionel sprogundervisning, og derfor præsenterer hæftet konkrete eksempler på, hvordan den funktionelle lingvistik kan didaktiseres i undervisningen. Hæftet er et særtryk af et kapitel fra serien Lærerprofiler i dansk. Serien, som omfatter tre bind, introducerer til det nye danskfag i læreruddannelsen (2013), herunder de i alt otte kompetenceområder for hhv. 1.-6. klassetrin og 4.-10. klassetrin.
Grammatiktossens grammatik er et grammatisk opslagsværk udarbejdet og udgivet af Trine Andersen, som siden 2019 har leveret humoristiske, brugbare og letfordøjelige grammatiskeretningslinjer og regler samt oplysninger om dansk retskriv-ning fra sin Instagramprofil, @grammatiktossen.I Grammatiktossens grammatik finder du huskeregler, bøj-ningsformer, forklaringer på ordklasser, komma, tegnsætning samt forklaringer på mange af hverdagens små faldgruber.I afsnittet Hurtige svar på det meste ligger korte og præcise svarpå mange gængse spørgsmål i afabetisk orden. Her finder du fx hurtig hjælp til ligge/lægge, nutids-r, endelser, hans/sin,jeg/min, sammensatte ord, vidst/vist osv.Bogens indhold er sammensat på baggrund af indholdet fra Instagramprofilen, @grammatiktossen. Udfordringer og pro-blemstillinger bliver forklaret på en overskuelig måde i små afsnit, så alle kan være med.
DANSK I BRUG viser hvordan almensproget gennem tiden er blevet påvirket af specialiserede genrer som juridisk sprog, bibeloversættelser og salmer samt mere folkelige genrer som folkeviser, højskolesang og ordsprog. Bindet fortæller derudover historien om mediernes sprog – fra den første dansksprogede avis over radio- og tv-kanaler til nyere kommunikationsformer opstået med udbredelsen af internet og mobiltelefoni. Forfatterne gør undervejs rede for hvornår det blev almindeligt at kunne læse og skrive i Danmark, hvordan vi er blevet undervist i dansk, og hvordan den sproglige standardisering opstod. Fremstillingen bygger på kilder som breve, salmer og lovtekster foruden private festsange, telegrammer og radiomontager, sms’er, chats og Facebookopdateringer.
Skriveguiden ligger bag i At skrive, men kan også købes separat her. Skriveguiden indeholder oversigter med eksempler på nyttige udtryk og vendinger, eksemplariske modeltekster samt en stribe gode råd til selve skriveprocessen.
Grekisk græsk grammatik är avsedd att användas i gymnasiet och inom universitetens grundutbildning, även vid kurser i nytestamentlig grekiska. Den är avpassad efter nuvarande pedagogiska situation, och framställningen är tillgänglig även för användare med begränsade kunskaper i andra språk. Samtidigt har vetenskapeligt pacceptabla förenklingar undvikits, och nyare forskningsresultat har beaktats.
Grammatik i funktion viser, hvordan læreren kan undervise i grammatik tæt knyttet til elevernes arbejde med de tekster, de læser og skriver. Der er gennemgang af masser af teksteksempler og forslag til opgaver, man kan arbejde med i undervisningen. Dertil enkle forklaringer på grammatikken – klar til brug. Bogen handler om: didaktiske principper bag undervisning i grammatik i funktion ordklassers brug og betydning sammensatte ord og brug af morfemer ord, der farver: medbetydninger og billedbrug sætninger: det, de er sat sammen af og bruges til, og tegn omkring dem Bogen henvender sig til lærerstuderende, lærere og læsevejledere. Den kan danne grundlag for, at man i team drøfter, hvordan man kan støtte elever i at udvikle sprogligt forråd og sproglig bevidsthed.
Grammatiske termer indeholder 275 termer forsynet med en definition, relevante eksempler, synonymer og henvisninger til beslægtede termer. De 21 faktabokse og oversigter giver overblik og konkrete råd. Bogen viderefører den terminologi som den danske grammatiktradition bygger på, senest i Grammatik over det Danske Sprog.Samtidig udstyrer bogen sin læser med en nøgle fra andre grammatiske terminologier og traditioner til den danske. Over 400 henvisninger hjælper hurtigt læseren hen til det opslagsord hvor termen er defineret og beskrevet. Hvis ens viden om grammatik stammer fra undervisningen i et fremmedsprog, kan man have lært betegnelser som passer dårligt til beskrivelsen af dansk. Derfor kan man slå fx imperfektum op og få at vide at den term der er relevant for dansk, er præteritum (og datid). Desuden kan man læse nærmere om alle tempustermer under opslaget tempus.Grammatiske termer henvender sig i første række til studerende ved sprogfagene på universitetet og læreruddannelsen, men også grammatikinteresserede på andre niveauer vil kunne have gavn af bogen.Om forfatterne:Lars Heltoft er professor ved Københavns Universitet Eva Skafte Jensen er seniorforsker ved Dansk Sprognævn Ida Elisabeth Mørch er seniorkonsulent ved Dansk Sprognævn Jørgen Schack er seniorforsker ved Dansk Sprognævn
Puls 1 er nyeste skud på Puls-stammen. Som de øvrige Puls-bøger er den taskbaseret; denne henvender sig til DU3, modul 1. Som noget helt nyt knytter der sig et interaktivt træningssite til bogen; her kan man for sig selv derhjemme træne de ting, man netop har arbejdet med i skolen. Puls 1 er inddelt i 7 kapitler med emnerne: introdansk – hverdag – familie – bolig – mad og indkøb – året rundt – fritid. Materialet består af bog, website incl. lyd + trykt lærervejledning.
GRAMMATIK- OG STAVEKURSUS beskriver det danske sprogs grammatik med fokus på at stave ordene og deres endelser korrekt. Hensigten med kurset er at give studerende den nødvendige viden og erfaring, der skal til for at kunne udtrykke sig klart og tydeligt, samt - ikke mindst - at score højt til eksamen i skriftlig dansk. Kurset er opbygget trinvist, således at man lærer lidt ad gangen. Efter hvert trin er der en eller flere opgaver. Ord og begreber bliver forklaret i almindeligt sprog. En masse tegninger hjælper med at forstå begreberne.
DETTE er, så vidt vides, den første nederlandske grammatikbog på dansk. Nederlandsk er den faglige betegnelse for det sprog, der i uformel daglig tale på dansk kaldes "hollandsk" og "flamsk". Bogen giver indsigt i sprogets opbygning og indeholder de vigtigste grammatiske regler for at kunne begå sig på nederlandsk, mundtligt og skriftligt. De mange illustrative eksempler viser, hvordan sproget anvendes i praksis. Samtidigt formidler lærebogen et stort antal gloser og daglige talemåder for at styrke læserens ordforråd.Målgruppen er dansktalende/skandinaver, der studerer eller gerne vil lære nederlandsk. Bogen er skrevet ud fra et skandinavisk perspektiv for at styrke målgruppens læring. En rent nederlandsk synsvinkel vil givetvis sine steder kunne give et andet grammatiksyn.Bogen kan også med held anvendes af nederlandsktalende, der studerer eller gerne vil lære dansk.
SPROGFAG I FORANDRING handler om undervisning i sprogfag: dansk og dansk som andetsprog, engelsk, fransk, spansk og tysk med afsæt i grundskolen og med et brobygningsblik ind i ungdomsuddannelserne.Denne 3. udgave består af to bind, der begge omhandler sprogfagenes hvad, hvorfor og hvordan. Bøgerne sætter fortsat fokus på den ofte vanskelige omsætning af læse- og læreplaner med afsæt i grundskolen til faktiske læringsprocesser i praksisrummet.Dette første bind har fokus på sprog- og kulturdimensionen i sprogfagenes eget teorifelt inden for sprog- og kulturteori, herunder ordforrådstilegnelse som fundamentet for tilegnelse af kommunikativ kompetence. En additiv pædagogik beskrives som et grundlæggende teoretisk og anvendelsesorienteret element for at tage afsæt i alle elevers sproglige og kulturelle kompetencer i en kritisk kulturdidaktik.SPROGFAG I FORANDRING henvender sig til sprogstuderende på professionshøjskoler og universiteter, sproglærere og -undervisere, master- og ph.d.-studerende kort sagt alle med interesse for udvikling af sprogfag i en dansk uddannelseskontekst med et flersproget og flerkulturelt perspektiv for øje.
Dette er både en grammatik og en lærebog. Grammatikdelen er en systematisk sprog-beskrivelse der kan bruges af både begyndere og viderekomne. Lærebogs-delen forudsætter ingen hebraisk-kundskaber og består af en samling øvelsestekster der i stigende sværhedsgrad beskriver alle almindelige fænomener i bibelsk hebraisk grammatik og introducerer det centrale ordforråd. Cand.theol., ph.d. Flemming A.J. Nielsen har udgivet en bog og en række artikler om den hebraiske bibel. Han har undervist på Københavns Universitet i flere år.Cand.mag., ph.d. Martin Ehrensvärd har skrevet bredt om sproglige emner i bibelsk hebraisk. Han har undervist i sproget på universiteter i Danmark og Israel siden 1990. Han arbejder i dag primært med kommunikation.
Vi kan ikke love 12 til eksamen. Men vi kan love, at du eller dit barn – med Den lidt større engelskhjælper i hånden – vil blive meget bedre til både skriftligt og mundtligt engelsk.Bogen er en hjælp i lektiecafeen, ved eksamenslæsning og for dig som forælder, hvis du ønsker at opdatere dine egne kundskaber, så du kan bakke op om dit barns læring.Den lidt større engelskhjælper gennemgår de grundlæggende dele af den engelske grammatik, der er særligt relevante for elever i 7.-10. klasse. Den skitserer kortfattet og overskueligt de grammatiske regler for blandt andet:HjælpeverberRegelmæssige og uregelmæssige navneord og udsagnsordKongruensAdjektiver og adverbierGenitivPronomenerPræpositionerTalordSætningsanalyseOrdstillingTegnsætningKirstine Brøndgaard er engelsklærer og underviser i udskolingen ved Bellahøj Skole.
Fokus 5 er et grundbogsmateriale til undervisning af kursister med dansk som andetsprog. Materialet er beregnet til kursister på Danskuddannelse 2, modul 5 og 6.Formålet med Fokus 5 er først og fremmest, at kursisterne får opbygget en så bred kommunikativ kompetence som muligt, samtidig med at de opnår viden om danske kultur- og samfundsforhold, så de har det nødvendige fundament til at kunne klare sig i hverdagslivet såvel som på arbejdsmarkedet i Danmark. Samtidig sigter materialet på at forberede kursisterne til modultesten og Prøve i Dansk 2 med emner, der anbefales i fagbeskrivelsen, og som kursisterne kommer rundt om på en grundig og testrelevant måde.Fokus 5tilgodeser alle fire færdigheder og har sideløbende fokus på grammatik og ud tale af nyt ordforråd som en altid integreret del af de emner, der arbejdes med.indeholder emner, der er relevante og tidssvarende, så kursisterne opnår nødvendig viden om det danske samfund.skaber en ramme for meningsfuld kommunikation og erfaringsudvekslinger - med bl.a. interview, holdundersøgelser, informationskløft, diskussioner og tværkulturelle sammenligninger.har særligt fokus på argumentation, hvor kursisterne opfordres til at diskutere og tage stilling, så de lærer at udtrykke og begrunde egne synspunkter.styrker automatiseringen af sproget, samtidig med at kursisterne får rig mulighed for selv at komme på banen og eksperimentere med sproget.veksler mellem en lang række forskellige, sjove og udfordrende opgavetyper, der tilgodeser kursisternes forskellige læringsstrategier og varierer samarbejdsformerne på holdet.har repetitionssider efter hvert kapitel med blandt andet minioplæg, CL-strukturer, underholdende spil samt test, som repeterer viden og ordforråd.optimerer kursisternes forberedelse til modultest og Prøve i Dansk 2 med prøvelignende opgaver inden for læsning, skrivning og mundtlig kommunikation.Fokus 5 er en del af Fokus-serien, som består af Fokus 1, 2, 3, 4 og 5 til modul 1-6 på Danskuddannelse 2.EkstramaterialeTil materialet hører lydfiler til fri afbenyttelse. Du finder lyttematerialet på praxisOnline.For at få adgang til lydfilerne, skal du oprette dig som bruger på praxisOnline.
Duet 6 er en grundbog, der primært henvender sig til kursister med dansk som andetsprog på DU1, modul 6 og forbereder kursisterne til PD 1 mundtligt og skriftligt. Materialet kan også anvendes til kursister på DU 2, modul 3- 4, der har brug for mere støtte i indlæringen. De tre kapitler hedder miljø, arbejde og rejser. Materialet tager fat på emner, der er komplekse, relevante og tidssvarende på en pædagogisk måde, så kursisterne er aktive i undervisningen. Duet 6 fuldender hele Duet-serien som dækker alle moduler på DU1. EkstramaterialeDu finder alle ekstramaterialer frit tilgængeligt her.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.