Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Litteraturstudier: fra 1900 til 2000

Her finder du spændende bøger om Litteraturstudier: fra 1900 til 2000. Nedenfor er et flot udvalg af over 741 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • Spar 24%
    - Mit venskab med Karen Blixen
    af Thorkild Bjørnvig
    190,95 kr.

    Digteren Thorkild Bjørnvigs opsigtsvækkende erindringsbog der beskriver hans tætte og foruroligende venskab med Karen Blixen. En forbindelse, der efter fire år endte med et brud og fik personlige omkostninger for dem begge. PAGTEN fortæller om et utroligt venskab, en platonisk kærlighedshistorie mellem den karismatiske forfatterinde og den begavede lyriker.

  • Spar 24%
    - En fortællers liv
    af Judith Thurman
    152,95 kr.

    Biografi om Karen Blixens liv med litterære tolkninger, der viser, hvorledes hendes liv afspejles i fortællingerne. Ny udgave af den biografien, som stadig er den største og bedste.

  • af Søren Jessen
    165,95 kr.

    En ganske almindelig handelsrejsende, Gregor Samsa, vågner pludseligen morgen og finder sig forvandlet til et insekt.Franz Kafkas ”Forvandlingen” (”Die Verwandlung”), skrevet i 1912, harutvivlsomt en af litteraturhistoriensmest berømte indledninger. Og som i mange andre af Kafkas fortællinger slåstonen an for århundredets fortællinger – fiktive som nonfiktive - med temaersom fremmedgjorthed, den udsigtsløse kamp mod totalitærer autoriteter ogudstødelsens mekanikForfatteren og illustratoren Søren Jessen har omdannet Kafkasfortælling til en fejende flot visuel graphic novel, der i en ekspressivsort/hvid streg indfanger en stemning af klaustrofobi og fremmedgjorthed, ikkekun over sit liv og det omkringliggende samfund, men også familien på den andenside af døren, der følelsesmæssigt glider længere og længere bort frahovedpersonen.Søren Jessen har siden 1990 levet som fuldtidsforfatter ogillustrator med mere end 50 bøger bag sig i alt fra børne- og ungdomsbøger tillitteratur for voksne. For sin indsats har han blandt andet modtaget dettreårige arbejdsstipendium fra Statens Kunstfond og KulturministerietsIllustratorpris.Franz Kafka har i hele Søren Jessens liv haft en central litterærbetydning, og under arbejdet med ”Forvandlingen” udtalte han til AarhusStiftstidende, at ”Kafka arbejdede jo med præcis de samme ting som jeg:Menneskets mentale forviklinger og underlige selvopfattelser.”

  • Spar 23%
    - Dansk litteraturs historie
    af Johnny Kondrup, Knud Wentzel, Bjarne Sandstrøm, mfl.
    386,95 kr.

    Dette er en dansk litteraturhistorie, men det særlige er, at den ser sit emne fra så højt et fugleperspektiv, at detaljerne forsvinder og hovedkonturen - hovedsporet - træder frem. I én bog på 700 sider når vi fra Vølvens spådom og de islandske sagaer over Kingo, Holberg, Oehlenschläger og Hauch til Brandes, Blixen, Brøgger og Guldager. Arbejdsgruppen bag Hovedsporet - Jens Anker Jørgensen, Johnny Kondrup, Peter Olivarius, Bjarne Sandstrøm, Svend Skriver, Marianne Stidsen og Knud Wentzel - har skåret en principielt grænseløs historie ned til en stor, spændende fortælling om dansk litteratur.Denne e-bogsudgave er uden illustrationer.

  • af Alice Zeniter
    228,95 kr.

    **BESTSELLERROMAN****SOLGT I MERE END 400.000 EKSEMPLARER I FRANKRIG****VINDER AF GONCOURT-UNGDOMSPRISEN 2017 ****VINDER AF AVISEN LE MONDES LITTERATURPRIS 2017 **Fra sin plads på færgens dæk ser Naïma Algeriets kyst nærme sig. Bag sig har hun et Paris, der er rystet af terrorangreb, foran sig et land, som indtil nu kun har været et ubetydeligt baggrundstæppe i hendes liv.Naïmas farfar Ali var olivenbonde i Algeriet og måtte flygte ud af landet ved uafhængighedskrigens afslutning i 1962. Sådan gik det for mange algeriere, der havde samarbejdet med kolonimagten. I Frankrig blev de sat i lejre, inden de blev sluset videre til de nybyggede sociale boligområder og de dårligste jobs. Her voksede Naïmas far Hamid op, dybt splittet mellem sin gamle og nye kultur. For Naïma er alt dette fortid, men hvordan skal man forstå sin egen historie, når ingenting er blevet fortalt.Alice Zeniter har med Kunsten at miste skrevet en kraftfuld og modig fortælling, som er mere aktuel end nogensinde, om en familie, der er fanget af sin fortid. Men også om friheden til at være sig selv, på trods af personlige og sociale barrierer.Alice Zeniter (f. 1986) er forfatter, dramaturg og teaterinstruktør, uddannet fra eliteuniversitetet École normale supérieure i Paris. Hun voksede op i Normandiet med en fransk mor og en algerisk far. Kun 16 år gammel debuterede hun som forfatter. Siden da har hun skrevet yderligere fire romaner, der alle er prisbelønnede. Kunsten at miste markerede Zeniters helt store gennembrud i Frankrig. Den er solgt i mere end 400.000 eksemplarer, fik stor kritikerros og vandt bl.a. Goncourt-ungdomsprisen og avisen Le Mondes litteraturpris 2017.

  • Spar 15%
    - Et forelsket portræt ved Else Lidegaard. Breve og erindringer
    af Else Lidegaard
    238,95 kr.

    Her præsenteres et halvt hundrede breve, skrevet af den færøske digter William Heinesen, suppleret med adressaten, Else Lidegaards beskrivelser af de direkte møder imellem dem. Brevene er veloplagte skildringer af forfatterens egne oplevelser og humørfyldte kommentarer til adressatens færden rundt i verden, men også en vemodig beskrivelse af ”alderens hærgen”, der til sidst kun tillader brevskriveren at skrive med en finger. Heinesen har selv understreget, at et brev fra hans hånd er skrevet med samme omhu som en roman, så det er et lille stykke ægte litteratur, præget af den specielle Heinesenske livspoesi og store humor, der her stilles til rådighed for læseren. 

  • af Eduard Thurneysen
    213,95 kr.

    Det er fra fangehuller og fra klamme knejper, fra tøjter, mordere og sindssyge, at man skal høre sandheden. Det vidste Dostojevskij – og han viste det i sine værker. Derfor er han en stor forfatter. Så paradoksalt kan det udtrykkes, når Eduard Thurneysen, en af den dialektiske teologis fædre, i eksalteret og ekspressionistisk Weimarrepublik-stil kaster sig over Dostojevskijs forfatterskab. I anledningen af 200-året for den russiske forfatter F.M. Dostojevskijs fødsel og i 100-året for bogen Dostojevskij (1921) udgives den schweiziske præst Eduard Thurneysens (1888-1974) indflydelsesrige og sprængfarlige bog om Dostojevskijs hovedværker. Undervejs i teksten møder vi et fantastisk og fanatisk persongalleri med repræsentanter fra fortid og samtid. I flæng kan nævnes Vladimir Lenin, maleren El Greco, forfatterne Stefan Zweig, Hermann Hesse, Gottfried Keller, Lev Tolstoj, Henrik Ibsen, August Strindberg, J.P. Jacobsen, Søren Kierkegaard, Nietzsches Zarathustra, apostlen Paulus, evangelisten Lukas, den kontroversielle teolog Franz Overbeck samt – væsentligst – hovedpersonerne fra Dostojevskijs store romaner.

  • af Niels Bille Hansen
    236,95 kr.

    Musikken og især Richard Wagner spillede en meget stor rolle i Thomas Manns liv og forfatterskab. “Jeg skaber så megen musik, som man med rimelighed kan skabe uden musik”, skriver Mann. Han regner sig blandt digterne til musikerne.Denne bogs fire første hovedkapitler behandler romanen Buddenbrooks, novellerne Tristan og Vølsungeblod og romanen Trolddomsbjerget, alle ud fra synsvinklen ‘musikken’, hvilket langt hen ad vejen vil sige Richard Wagner. Det er ham, Thomas Mann tænker på, når han i sin store musikerroman Doktor Faustus skriver: “Den højeste passion gælder det absolut suspekte”, og om Manns livslange “entusiastiske ambivalens” i forhold til Wagner handler det femte kapitel, som også beskriver, hvor skæbnesvanger denne ambivalens blev for Thomas Mann og hans familie efter Hitlers magtovertagelse i 1933. Doktor Faustus er emnet for bogens sjette kapitel; romanen skildrer i en art parallelforløb komponisten Adrian Leverkühns og Tysklands skæbne i første halvdel af det 20. århundrede.Thomas Mann har gennem hele sit forfatterskab – direkte og indirekte – beskæftiget sig med musikken, dens væsen, dens gåde. Den store ironiker har fået sin livsholdning bekræftet og underbygget ved musikkens principielle tvetydighed.Niels Bille Hansen (født 1932) er cand.mag. i dansk og tysk. Har undervist i gymnasieskolen, lavet udsendelser i Danmarks Radio om Thomas Mann og musikken og undervist i Thomas Mann på Folkeuniversitetet. Medstifter af Det Danske Thomas Mann Selskab.

  • - hele historien
    af Lars Movin, Asger Schnack & Steen Møller Rasmussen
    289,95 kr.

    Storværket Dan Turèll – hele historien forener en komplet forfatterbiografi med en lang række samtaler med mennesker, der var tæt på enten forfatterikonet eller privatmennesket Dan Turèll. En flot indpakket litterær gavebog.I Dan Turèll – hele historien kommer en lang række af de mennesker, der kendte Dan Turèll personligt og kunstnerisk, til orde. Selv om hele Danmark var på kælenavn med forfatterfiguren Onkel Danny, var der paradoksalt nok meget få, som kendte Dan Turèll helt privat. I denne bog møder vi hans mor Inge Turèll, hans livsledsagerske gennem tyve år, Chili Turèll, og en lang række kendte danskere som Jørgen Leth, Per Højholt, Jan Kaspersen og Suzanne Brøgger, der kendte ham bedre end de fleste, og som alle selv spillede store roller i Dan Turèlls liv – og litteratur ikke mindst.

  • af Stan Lee, Jack Kirby & Roy Thomas
    288,95 - 415,95 kr.

  • af Frantz Fanon
    248,95 kr.

    "Fordømte her på jorden" er Frantz Fanons enestående undersøgelse af racisme, kolonialisme, psykologisk trauma og revolutionær kamp. Bogen udkom første gang i 1961 under den algeriske revolution og blev betragtet som et farligt værk af kolonimagt-erne. Siden har "Fordømte her på jorden" inspireret til frihedskampe verden over.

  • Spar 16%
    - i dansk litteratur omkring år 1900
    af Anders Ehlers Dam
    248,95 kr.

    Kunsten skal intensivere livet. Det er grundtanken i den vitalistiske strømning, der prægede dansk litteratur og kultur omkring år 1900, og hvis dyrkelse af livets kraft og dynamik var udbredt i hele Europa. Denne bog viser, at intensiteten ikke kun opstår af lys og livslyst: Vitalistisk litteratur er også tæt forbundet med tidens dekadente dyrkelse af forfald og opløsning.Driften i det strømmende liv står i centrum for periodens største forfattere, fra digtere som Johannes V. Jensen, Thøger Larsen og Sophus Claussen til kritikere som Vilhelm Andersen og Georg Brandes. Bogen sætter i en række nylæsninger deres værker i spil med århundredskiftets billedkunst og musik, repræsenteret af J.F. Willumsen og Carl Nielsen.Den livsdyrkende kunst i Danmark sættes desuden ind i sin internationale idéhistoriske sammenhæng. Her er de tyske filosoffer Arthur Schopenhauer og Friedrich Nietzsche i fokus.

  • af Jacob Mikanowski
    106,95 - 216,95 kr.

  • af Stan Lee & Jack Kirby
    246,95 - 415,95 kr.

  • af Stan Lee, Jack Kirby & Roy Thomas
    415,95 kr.

  • af Christopher A. Snyder
    288,95 kr.

    This book, originally published in 2013 and richly illustrated with photographs and artwork, was the first to connect all the threads of influence on Tolkien that infused his creation of Middle-earth--from the languages, poetry, and mythology of medieval Europe and ancient Greece and Rome to the halls of Oxford and the battlefields of World War I. Snyder examines the impact of these works on our modern culture, from 1960s counterculture to fantasy publishing, gaming, music, and beyond. The reissue has a gorgeous, updated cover design with a custom illustration on foil-stamped faux cloth and additional pages of material covering new developments.

  • - En biografi om J. P. Jacobsen
    af Kristian Himmelstrup
    236,95 kr.

    J. P. Jacobsen er en af Danmarks væsentligste forfattere. Han var berømt i sin samtid og blev ført frem som fanebærer for Det Nye af tidens betydeligste kritiker, Georg Brandes. Han introducerede Charles Darwins evolutionslære for det brede publikum i Danmark og oversatte hans hovedværker til dansk. Han var en anerkendt videnskabsformidler og blev en hyldet forfatter. Marie Grubbe og Niels Lyhne var de mest omtalte udgivelser, da de udkom, ligesom novellen "Mogens" – i hvert tilfælde i bakspejlet – betegnede et skel i litteraturhistorien. Man kunne allerede i samtiden se, at noget var på færde, selv om man ikke var sikker på hvad.I årene efter sin død fandt han endelig sin plads som den Excellence, han selvironisk betegnede sig som, mens han endnu levede. Han blev dekadencens mesterdigter, berømt og tilbedt som få, især i de tysktalende lande. Han var uden sammenligning Rainer Maria Rilkes yndlingsdigter, ikke kun fordi han var sprogets mester, men fordi man simpelthen blev dybere i troen på livet ved at læse ham:"En verden vil komme over Dem, en verdens lykke, rigdom og ubegribelige storhed. Lev for en tid i disse bøger, lær af dem, hvad der synes Dem værd at lære, men frem for alt, elsk dem. Denne kærlighed vil tusind og atter tusind gange blive gengældt, uanset hvordan Deres liv måtte forme sig." En sejlbåd for vindstille er den første biografi om J. P. Jacobsen, der er udkommet siden 1911.Kristian Himmelstrup (f. 1971) er cand.mag. og M.A. i skandinavisk litteratur. Han har undervist i dansk litteratur, skrivekunst og kulturformidling på universiteter i Danmark og USA og har udgivet flere bøger inden for de samme emner. Han har desuden udgivet tre romaner.

  • - Tendenser i dansk prosalitteratur 1990-2010
    af Erik Svendsen
    88,95 kr.

    En dansk litteraturhistorie én miniature og fortæller i seks kapitler om nogle af de vigtigste kampe, der har præget dansk kultur i nyere tid. Erik Svendsen viser, hvordan litteraturen er i tæt samspil med den samfundsmæssige udvikling, og hvordan den kan udvide vores virkelighedsforståelse.Nogle kampe har primært udspillet sig i den kunstneriske arena, mens andre viser hvordan samfundsproblemer får litterær form. Der er kapitler om, hvordan biopolitik og eksklusion af marginaleksistenser praktiseres af selv intellektuelle, om hvordan middelklassetilværelsen rummer sine skyggesider, og om hvordan autofiktiv biografisme kan være mere end selvpromovering. Der er kapitler, som afliver myten om henholdsvis den litterære minimalisme i starten af 90 erne og hjemstavnsdigtningen i udgangen af 00 erne, og der er et kapitel om den sammensatte realisme, som vandt frem i anden halvdel af 00 erne. Kampe om virkeligheden. Tendenser i dansk prosa 1990-2010 rummer blandt andet analyser af værker af Helle Helle, Christina Hesselholdt, Bent Vinn Nielsen, Jan Sonnergaard, Kim Leine, Kristian Ditlev Jensen, Morten Sabroe, Jens Chr. Grøndahl, Jens Smærup Sørensen, Solvej Balle, Carsten Jensen og Naja Marie Aidt.

  • af Ole Thyssen
    198,95 kr.

    En katastrofe er en overgang til en ny tilstand. At blive forladt kan være en katastrofe, som efterlader sjælen tom.Lukket inde i sig selv, svært ved at lukke op.Tomhed frigør angst for intet og begær efter at være.At tilsløre tomheden afslører tomheden.Maskespil, ironi, ensomhed, smagen af aske.Det modsatte af tomhed er tro, selv pervers tro.At se verden åbne sig og få retning.Tro er mere end religiøs tro.Tro kan gælde én selv og andre, principper og sager.Tro kan ikke kommanderes, så hvad er en lykkelig katastrofe?Ole Thyssen, f. 1944, filosof og professor emeritus fra CBS.

  • af David van Reybrouck
    166,95 kr.

    **Shortlisted for the Baillie Gifford Prize 2024**A story of staggering scope and drama, Revolusi is the masterful and definitive account of the epic revolution that sparked the decolonisation of the modern world.'Astounding . . . history at its best' Yuval Noah Harari'Utterly compelling . . . masterful' Financial Times'Superb' GuardianOn a sunny Friday morning in August 1945, a handful of tired people raised a homemade cotton flag and on behalf of 68 million compatriots announced the birth of a new nation: Indonesia.Four million civilians had died during the Japanese wartime occupation that ousted its Dutch colonial regime. Another 200,000 people would lose their lives in the astonishingly brutal conflict that ensued - as the Dutch used savage violence to reassert their control, and as Britain and America became embroiled in pacifying Indonesia's guerrilla war of resistance: the 'Revolusi'. It was not until December 1949 that the newly created United Nations finally brought the conflict an end - and with it, 350 years of colonial rule - setting a precedent that would reshape the world.Drawing on hundreds of interviews and eye-witness testimonies, David Van Reybrouck turns this vast and complex story into an utterly gripping narrative that is alive with human detail at every turn. A landmark publication, Revolusi shows Indonesia's struggle for independence to be one of the defining dramas of the twentieth century.'A magnificent fusion of oral history, sparkling analysis, and historical wisdom. Revolusi has it all: a masterpiece' Sebastain Mallaby'A magisterial and gripping account of events of urgent importance to us now' Jason Burke'A wonderful book' Peter Frankopan'Masterly' J M Coetzee**Shortlisted for the Cundill Prize**

  • af Jens Smærup Sørensen, Johannes Riis & Lasse Horne Kjældgaard
    298,95 kr.

    Det begyndte vel egentlig med Blicher, så kom J.P. Jacobsen, ”Den Jyske Bevægelse” med Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær, Marie Bregendahl og Thøger Larsen. Senere kom mange flere til, og en påfaldende stor og varieret gruppe forfattere fra Nordjylland har sat deres præg på dansk litteratur. I dag forholder det sig ikke meget anderledes: I årene 2001-11 tilfaldt De Gyldne Laurbær syv ud af elleve gange en forfatter med tilknytning til Nordjylland. I antologien går en lang række spillevende danske forfattere på opdagelse i Nordjylland som litterært fænomen gennem selvbiografiske tekster, forfatterportrætter, beskrivelser af landskaber og byer, analyser af enkeltværker og af forfatterskaber. Alle er de vidt forskellige tekster, der til sammen former et lysende billede af det litterære liv på toppen af Danmark. Blandt bidragsyderne er Hanne-Vibeke Holst, Kim Blæsbjerg, Mette Moestrup og Thomas Korsgaard.Johannes Riis (f. 1950) er tidligere forlægger og litterær direktør på Gyldendal. Han er mag.art. i litteraturhistorie og har oversat bøger af bl.a. Raymond Carver og George Orwell. Johannes Riis er vokset op på Mors. Jens Smærup Sørensen (f. 1946) er forfatter og cand.phil. i dansk. Han har udgivet en lang række anmelderroste romaner og fik i 2007 sit folkelige gennembrud med romanen Mærkedage. Jens Smærup Sørensen er vokset op i Staun ved Nibe. Lasse Horne Kjældgaard (f. 1974) er direktør for Carlsbergfondet og professor, dr.phil. i dansk litteratur. Lasse Horne Kjældgaard er født og vokset op i Hjørring.

  • - Efter Albert Camus' roman
    af Jacques Ferrandez
    206,95 kr.

    Meursault lever et passionsløst liv i Algeriet. Hans mor dør, men hun er gammel og på plejehjem, så det rører ham ikke videre. Han registrerer kvarterets beboere, passer sit job, bliver tilfældigt ven med den småkriminelle Raymond, og da den smukke Marie spørger, om han elsker ham, svarer han ”det betyder ikke noget, men det tror jeg ikke …”Tilsyneladende uden grund skyder og dræber Meursault en mand, han aldrig har mødt før, og da retssagen mod hans udåd indledes, angrer han ikke eller søger tilgivelse.Med temaer som tilværelsens meningsløshed og jegets fremmedgørelse er Albert Camus’ (1913-1960) litterære gennembrud fra 1942 en af den moderne romans mest berømte værker. Overført til tegneseriemediet af landsmanden Jacques Ferrandez, der i lighed med Camus er født op opvokset i Algeriet, gengives her en af det tyvende århundredes vigtigste fortællinger om menneskets vilkår.

  • af Rainer Maria Rilke
    173,95 kr.

    Im Jahr 1902 erhält Rainer Maria Rilke Post von einem jungen Mann, Franz Xaver Kappus, einem literarisch begabten, 19-jährigen Offiziersanwärter. Kappus ist sich nicht sicher, welche Richtung er in seinem Leben einschlagen soll, und fragt daher den großen, nur wenige Jahre älteren Dichter um Rat. Rilke antwortet ihm - auf gänzlich unerwartete Weise. In den folgenden Jahren schreibt ihm Rilke neun weitere Briefe. Sie reden, mit der ihm eigenen bescheidenen Eindringlichkeit, von nichts Geringerem als dem richtigen Leben.Die von Kappus 1929 herausgegebene Sammlung der Rilke-Briefe hat Epoche gemacht und ganze Generationen immer wieder von Neuem inspiriert. Hier wird sie in der neuen, modernen Übersetzung von dem Rilke-Kenner Ulrich Baer vorgelegt.

  • af Ernst Robert Curtius
    213,95 kr.

    Marcel Prousts værk er åndens uendelige strøm. Den kender hverken til stagnation eller nogen form for død, skriver Ernst Robert Curtius i sit brillante essay fra 1925, skrevet tre år efter Prousts død, to år før det sidste bind af À la recherche du temps perdu (På sporet af den tabte tid) udkom. Curtius skriver endvidere, at Prousts stil er den åndelige energis triumf over oplevelsen. Den er indsigtens præcisionsinstrument, der gjorde ham i stand til at opdage nye nuancer af væren. Med sin kritiske metode sætter Curtius fokus på metaforik, på rum og tid, på kontemplationens betydning, på kærligheden som en sygdom, på æstetik og på kunsten som forløsende kraft. Curtius’ essay er et uomgængeligt bidrag til forståelsen af Prousts sætninger og åndelige orientering.

  • af Jørgen Haugan
    298,95 kr.

    "Min intention har været at rehabilitere kunstneren Nexø – og derigennem demonstrere, at man via et bedre kendskab til hans kunstneriske udvikling bliver sat i stand til at give en mere velfunderet biografi, hvor liv og værk kommer til at belyse hinanden på en ny og ganske uventet måde."Den store danske forfatter Martin Andersen Nexø (1869-1954) var på sin vis selv med til at skabe fortællingen om, at hans forfatterskab udelukkende var politisk inspireret. Jørgen Haugan har sammenholdt Andersen Nexøs breve, dagbøger og romaner og er kommet frem til en helt anden tolkning, nemlig at det var forfatterens erotiske liv, der drev og satte kursen for hans litterære produktion.Jørgen Haugan (f. 1941) er norsk forfatter og underviser og har skrevet en lang række biografier om skandinaviske forfattere. Han er lektor emeritus ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab ved Københavns Universitet, hvorfra han blev dr.phil. i 1977 for sin afhandling om Henrik Ibsen.

  • - Prosaens litterære laboratorium
    af Bergur Rønne Moberg
    248,95 kr.

    Prosaen er blevet kaldt den moderne litteraturs maskinrum, fordi den breder litteraturens virkefelt ud. Inden for nyere prosateori beskrives prosaen som verdensvendt, rummelig, operativ, genreoverskridende, virkelighedsudvidende og hybrid.Antologiens bidrag indeholder grundlæggende refleksioner over prosaen i en modernistisk kontekst og over dens forhold til lyrik og poesi. Det geografiske perspektiv i romaner og essays har særlig bevågenhed blandt bidragsyderne og kobles til en ekspanderende kontekst af opdagelsesrejser, kolonisering og globalisering og de dermed forbundne kulturmøder. I denne henseende repræsenterer bidragene et bredt udsnit af ældre og nyere, store og små litterære geografier i og uden for Europa. Prosaen spiller fint sammen med den opprioritering af sted og rum, som vi har set vokse frem inden for de senere årtiers litteratur og forskning i litteratur.Med denne antologi stiger vi ombord for at nærme os prosaens radierende felter. Der er undervejs stoppesteder i Island, Færøerne, Danmark, Norge, Sverige, Italien og Nord- og Sydamerika. Prosaen selv ser ud til at være ustoppelig.

  • - en undersøgelse af identitetsfilosofien i Henrik Pontoppidans roman Lykke-Per i lyset af Luthers teologi, Schopenhauers og Nietz
    af Børge Kristiansen
    358,95 kr.

    Henrik Pontoppidan er ikke nogen hjemmefødning, hvis forfatterskab begrænser sig til en skildring af danske forhold i slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede. Han har sit åndelige hjemsted i europæisk sammenhæng. Dette gælder ikke mindst for romanen Lykke-Per. I denne afhandling har Pontoppidans identitetsfilosofi i Lykke-Per en central placering - og med sin opfattelse af, at identitet forudsætter viljen til ikke at blive som ´de andre´, men i stedet turde være ""hiin Enkelte"", hører Pontoppidan hjemme i en tradition, der fra Heidegger, Nietzsche, Schopenhauer, Kierkegaard går tilbage til Goethe og Leibniz. Bogen er derfor ikke kun et bidrag til Pontoppidan-forskningen, men kan tillige læses som et opgør med (post)modernitetens identitetsløshed og ansvarsforflygtigelse.

  • - Johannes Møllehave som fortæller, forkynder og fortolker
    af Johannes Værge
    46,95 kr.

    Et overblik over, hvad der er på færde i Johannes Møllehaves omfangsrige og mangfoldige værk.

  • Spar 17%
    af Peter Lodberg, Søren Dosenrode & Hans Raun Iversen
    206,95 kr.

    Kaj Munk var en central person i dansk åndsliv i 1930’erne og de første år af besættelsen, en person med mange facetter, men i dag er han mest kendt for sin dramatik (specielt Ordet), sin modstand imod den tyske besættelse og sin voldsomme død (myrdet af en SS-gruppe under Anden Verdenskrig). Kaj Munks dramatik og det brutale mord på ham skygger på sin vis for hele personen Kaj Munk og hans samlede værk.Vil man forstå Kaj Munks liv og værk, må man forstå hans kristendomsopfattelse og hans selvopfattelse som præst, for selvom han til tider vippede imellem at være præst og dramatikker, var det altid præstekaldet, der gik af med sejren. Kaj Munk forstod sig først og fremmest som præst, og det afspejlede sig i det meste af hans gøren og laden. Derfor er det påfaldende, at de teologiske facetter af Kaj Munks liv kun er blevet behandlet meget sporadisk, sammenlignet med digteren og modstandsmanden Kaj Munk. Dette specielt fordi Kaj Munk selv udgav en række prædikensamlinger såvel som andre værker af teologisk karakter imedens han levede, og dertil kommer, at det kristne livssyn gennemsyrede hans dramatik. Målet med denne bog er at bidrage til forståelsen af teologen Kaj Munk, også selvom, eller måske netop fordi Munks eget forhold til teologi til tider var anstrængt: ”Teologi er den nederdrægtigste Forvanskning af Kristendommen! Alt sandts arge Fjende!”.Bogen falder i fire dele. Første del der er en indledende; samlet analyse af Kaj Munks teologi. Anden hoveddel omhandler de åndsstrømninger og begivenheder, der i særlig grad har præget ham både i det store, og i det små, på det mere personlige niveau. Tredje del er dedikeret til teologiske aspekter i Kaj Munks Dramatik, og endelig vil fjerde del af bogen bidrage til forståelse af præsten og prædikanten Kaj Munk. Bogen afsluttes af en opsamling og perspektivering.

  • Spar 17%
    - Manden og Værket
    af Søren Dosenrode
    248,95 kr.

    Kaj Munk er en central person i det kulturelle og politiske landskab i Danmark i 1930’erne og frem til mordet i januar 1944.Få har som han delt danskerne i det 20. århundrede, både i sin levetid og efter sin død. Eksempelvis blev han på den ene side kaldt ’charlatan’ af Christian Reventlow, og på den anden side skrev Tom Kristensen:Midt i en Tid, hvor næsten alle danske Kunstnere var afkristnede, opstod der en Præst med digteriske Evner, der nærmede sig det geniale, og erobrede den danske Skueplads med en Anakronismes Voldsomhed. Han virkede splittet, for han var baade kristen og moderne og diktatorvenlig og national, ligesom han både var Præst og Journalist og Digter […].I dag tænker vi ofte kun på Kaj Munk som dramatiker og modstandsikon, men han var også meget andet: Lyriker, præst, samfundsdebattør m.m.Denne bog forsøger at tegne et bredt billede af Kaj Munk, og gør det dels ved korte introduktioner og dels ved Kaj Munks egne tekster. Introduktionerne er skrevet af forskere, der har arbejdet med Kaj Munk. Målet er at give læseren indblik i Kaj Munks værk og dermed indirekte også i hans samtid.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.