Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kulturelle politikker og debatter

Her finder du spændende bøger om Kulturelle politikker og debatter. Nedenfor er et flot udvalg af over 10 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Hvordan vi genvinder modstandskraften
    af Bent Meier Sørensen
    237,95 kr.

    Hvordan kunne vi lade os invadere så let af Big Tech?Af professor Bent Meier Sørensen, forfatter til den anmelderroste Skærmens magiSkarp analyse af en vestlig kultur præget af grænseløs individualitet og digitaliseringEt opråb om handling og forandringI en global tidsalder præget af uro, brydninger og ulighed stiller forfatter og debattør Bent Meier Sørensen spørgsmålet: ”Hvordan kunne vi lade os invadere så let af skærmene og Big Tech?” Med en skarp og velunderbygget analyse viser Sørensen, hvordan vi har ladet os invadere af digitale platforme, der styrer vores hverdagsliv, indsamler vores data og former vores tanker uden modstand.Sørensen kaster et kritisk blik på den grænseløshed, der præger vores samfund, og undersøger, hvordan vi i løbet af de seneste ca. 50 år har nedbrudt de normer og strukturer, der engang skabte orden og stabilitet, og hvordan ”psykologmennesket” har erstattet tradition og kultur med selvoptagethed og terapikultur. Fra ungdomsoprør til nyliberalismens deregulering og digitalisering til moderne trusler om krig og imperialisme, trækker Sørensen linjerne op for, hvordan vi har gjort os selv sårbare over for både Big Techs dominans og globale kriser.De grænseløse er ikke blot en kritik, men også et opråb til handling. Med en kombination af historisk indsigt og personlig refleksion opfordrer forfatteren til, at vi genopbygger de europæiske grænser, der kan beskytte os mod kaos og usikkerhed.For alle, der interesserer sig for kultur, samfund og fremtiden, er De grænseløse en uundværlig bog, der inspirerer til eftertanke og debat.BENT MEIER SØRENSEN, født 1967, er ph.d. og professor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Handelshøjskolen i København, CBS. Han er en meget anvendt kommentator og er forfatter til den anmelderroste bog Skærmens magi. At træne modstandskraften i en digital tid (2018).

  • - Fordi vi skal tage børnebøger alvorligt
    af Mac Barnett
    248,95 kr.

    “Hvis man ikke mener, at børnebøger er rigtige bøger, mener man på sin vis heller ikke, at børn er rigtige mennesker.” Mac BarnettBarnet(t)s hemmelige dør er, kære læser, måske den vigtigste bog, De kommer til at læse om børnelitteratur. Ja, om litteratur i det hele taget – og om børn.Mac Barnett (f. 1982 i Californien) er forfatter til en lang række prisvindende børne- og især billedbøger, oversat til mere end 30 sprog, mange af dem illustreret af Jon Klassen, bl.a. de elskede – og Caldecott-præmierede – Svend og Valdemar graver et hul og Mere Garn.

  • - Housing First 2.0 med Relationer og Social Inklusion
    af Kirsten Trans
    418,95 kr.

    Housing First er en evidensbaseret hjemløshedsstrategi, som i betydelig grad har medført reduktion i antallet af mennesker i hjemløshed i en række lande. Strategien er politisk bestemt i Danmark.Denne bog beskriver lovgivningen og de overordnede teoretiske principper for Housing First og forklarer tilgangens metoder. Bogen er tiltænkt ledere og medarbejdere i kommuner, på forsorgshjem og andre fagprofessionelle i hjemløshedsindsatsen.Derudover er tilføjet forfatterens tillæg med Relationer og Social Inklusion i Housing First 2.0.

  • - Sådan skaber vi en bæredygtig verden
    af Jens-André P. Herbener
    328,95 kr.

    Økokrati: Sådan skaber vi en bæredygtig verden giver en udførlig introduktion til den globale biodiversitetskrise og klimakrise, der i stigende grad truer de basale livsbetingelser på Jorden. Den forklarer, hvad der er krisernes historiske rødder og årsager. Og den fremlægger en visionær ni-punktskøreplan for, hvordan vi sikrer, at både mennesker og planetens millioner af andre livsformer kan overleve og trives.Bogens omdrejningspunkt er et grønt paradigmeskifte, der er karakteriseret af to centrale forhold: Vi skal afsætte halvdelen af Jordens areal til vild natur, og vi skal transformere og formindske menneskenes egne samfund. Målet er et økokrati, der er kendetegnet af både økologisk og social retfærdighed.Bogen er et overflødighedshorn af viden om de forskellige sider af den grønne transformation af verdens samfund. Samtidig indeholder den et hav af løsningsforslag til, hvad både folk i almindelighed, NGO'er, stater og internationale forbund kan gøre.Først og sidst giver bogen svar på det vigtigste spørgsmål i vor tid: Hvad skal der egentlig til - hvad er nødvendigt - for at redde Jordens liv?Med Økokrati: Sådan skaber vi en bæredygtig verden i hånden er du rustet til tænderne i kampen for at bremse både biodiversitetskrisen og klimakrisen.Dette er 4. revideret udgave, der er opdateret på en række områder, indeholder adskillige nye elementer og er 48 sider længere end 1. udgaven.Om forfatteren: Jens-André P. Herbener er cand.mag., mag.art. i religionshistorie og semitiske sprog. Han er forfatter af en række bøger, har skrevet fast om religion, klima og natur i Politiken og har været ansat ved Det Kongelige Bibliotek, Københavns Universitet og senest en årrække ved Syddansk Universitet.

  • af Stig L Andersson
    388,95 kr.

    Quite a few years back, I began to put pen to paper on what would be the first notes and records of what eventually became the theory of the Aesthetic Sense of Nature. In 2014, I formulated the difference between the built and grown environment with the Empowerment of Aesthetics Exhibition in the Danish pavilion at the Venice Biennale. When referring to the grown environment, I refer to all the living matter that isn’t controlled and maintained in a particular form or condition. The view of the designed world, the aesthetic sense of nature, and the grown environment as complementary has since formed the foundation for my activities.What began ten years ago is now compiled in this text. A text that gathers my reflections on, among other things, Kant’s philosophy, and thoughts on the beautiful, the sublime, and humanity’s capability of being affected, even change, through interactions with our surroundings. Most notably nature and its phenomena. Hannah Arendt’s view on the sense of community, Niels Bohr’s perspective on the complementary, and Asger Jorn’s view on our creative capabilities. The entire text is also inspired and affected by an ever-present yet implicit undercurrent of Chinese philosophy. These ideas, reflections, and perspectives on the world, life, and nature have shaped my perspective and work. My goal with this text is to gather this complex interplay of concepts and ideas to lay the foundation for a new and alternative understanding of our relationship with nature. I seek a new understanding of the relationship between it and us humans. I engage in thinking with other thinkers to find a new path that can free us from the notions currently preventing us from becoming free and living a life of freedom together with nature. Freedom is not just about doing what one feels like doing. Freedom as openness and forthcomingness. Freedom as showing empathy for everything, all species, and all life.

  • af Stig L Andersson
    328,95 kr.

    Kritik af den æstetiske naturfølelse er en samling af Stig L Anderssons tankegods. I værket samler han trådende fra tidligereudgivelser, udstillinger, værker og tekster vedrørende mennesketsrelation til naturen, og naturens relation til mennesket.Teksten er på én gang en kulturkritik, en filosofisk udredning og etkampskrift for en livsform sammen med naturen. Publikationen indgår i et samlet formidlingsprojekt, der tager afsæt i de tanker og ideer om dennaturbaserede tilgang til design, urbanisme, og livsvilkår som Stig harudviklet gennem sit mangeårige virke som designer, professor, kurator,tænker og kunstner om menneskets relation til naturen. Netopmenneskehedens forhold til naturen, har aldrig været mere aktuel end idag, hvor klimaforandringerne og biodiversitetskrisen tvinger os til atrevurdere vores adfærd og måde at tænke og interagere med verden på.Kritik af den Æstetiske Naturfølelse, er med andre ordgrundforskning inden for æstetikkens rolle i den grønne omstilling, ogdermed et centralt bidrag til samfundets videre udvikling og mulighederudi at finde nye naturbaserede designløsninger. Publikationen udgivessammen med teksten Efterskrift, som er en eftertanke til førstnævnte, hvor relationen mellem menneske og natur betragtes fra naturens side.En bog, hvor indhold og indpakning spiller tæt og uadskilleligtsammen. Ved at insistere på æstetikkens selvstændige og komplementærebetydning for vores beslutningsevne såvel som vores livskvalitet, viserbogen – både som filosofisk udsagn og som fysisk objekt – en ny vej tilet liv og et samfund, hvor det rationelle og æstetiske har lige værd ogvægt.Stig L Andersson (f. 1957) er professor, landskabsarkitekt maa, mdl,grundlægger af og kreativ direktør i den internationalt anerkendtetegnestue SLA. Han er bl.a. tildelt Ny Carlsbergfondets Hæderslegat(2023), C.F. Hansen Medaillen (2014) og Eckersberg Medaillen (2001).

  • - udvalgte artikler
    af Thorkild Kjærgaard
    202,95 kr.

  • af Asmund Havsteen-Mikkelsen
    169,95 kr.

    Huset står i flammer. Naturen går amok. Verden er under hastig forandring, og politikerne har droppet ideen om at holde temperaturstigningerne til kun 1,5 grad. I den kontekst har vi brug for en ny kunst og et nyt forhold til vores omgivelser.I Planetarisk æstetik præsenterer kunstner Asmund Havsteen-Mikkelsen visionen for en samtidskunst, der arbejder med planeten som en levende entitet, og samtidig advokerer han for en kunst, der kæmper for planetens bevarelse, dens iboende skønhed og for de mange ikke-menneskelige livsformer.

  • af Linda Nochlin
    122,95 kr.

    Linda Nochlin var en amerikansk kunsthistoriker og feminist, der er bedst kendt for dette banebrydende essay, oprindeligt udgivet i 1971. Her udfordrer hun den traditionelle kunsthistorie, som i vid udstrækning har anerkendt mandlige kunstnere som de store mestre. Nochlin påpeger de strukturelle og institutionelle barrierer, der har begrænset kvinders muligheder for både at praktisere og blive anerkendt som kunstnere. Essayet er en central tekst inden for feministisk kunstkritik og har haft en varig indflydelse på både kunsthistorien og kønsstudier.

  • Spar 12%
    - Et kritisk opgør med fælleskabsidealet i de frie skoler
    af Christian Hjortkjær
    149,95 kr.

    Der er noget grundlæggende galt med den måde, vi tænker fællesskaber på. Det er nu hver syvende elev, der dropper ud af efterskolerne med den begrundelse, at de har for svært ved at indgå i fællesskabet.Problemet er, at vi i årtier har arbejdet på fællesskabet, hvor alle er med. Helt fra børnehaven bliver vi instrueret i, at hvis nogen spørger, om de må være med, så skal du sige ja. Det efterlader de unge med en forbudthedsfølelse over for små fællesskaber, som jo er der, hvor alle mennesker opbygger det, de længes efter og trænger til: tillid, åbenhed, fortrolighed, sårbarhed og trygheden i at vide, at her bliver jeg ikke dømt ude.Den sætning, Christian Hjortkjær hører oftest som højskolelærer, har affødt bogens titel: ”Jeg er sådan en, der har brug for at trække mig.” Det bliver altid sagt undskyldende. Som om det ikke burde være sådan. Som om, der er noget galt med dem. Men der er ikke noget galt med de unge – der er noget galt med den måde, vi strukturerer fællesskaber på, som afføder skyld, skam ogutilstrækkelighed.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.