Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Kolonialisme og imperialisme

Her finder du spændende bøger om Kolonialisme og imperialisme. Nedenfor er et flot udvalg af over 731 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Mich Vraa
    93,95 - 119,95 kr.

    1787. På slavefregatten Haabet bryder et blodigt oprør ud blandt de sorte i lastrummet. Under dæk er to kvinder i de desperate menneskers vold: kaptajnens og den nygifte skibslæges unge hustruer. Inden slaveoprøret brutalt slås ned, har det ændret en række menneskeskæbner for altid. HAABET er en grum beretning fra en tid da Danmark skabte ny velstand på slavernes arbejde i de vestindiske sukkerplantager. Et kapitel i rigets historie som i mange år blev fejet ind under gulvtæppet, er her blevet til en fortælling om kynisk udnyttelse og ufattelig ondskab, men også om kærlighed og overlevelse under umulige vilkår.

  • - Nis Koch og sønderjyderne, der i 1. Verdenskrig blev sendt på en hemmelig mission til Afrika og endte som jaget vildt
    af Tom Buk-Swienty
    187,95 - 267,95 kr.

    Safari fra helvede er endnu en fængslende bog fra bestsellerforfatteren Tom Buk-Swienty. Her fortæller han historien om de knap 30 sønderjyder, der forklædt som danske sømænd i det tyske kejserriges tjeneste under 1. Verdenskrig blev sendt på en hemmelig, halsbrækkende mission til kolonien Tysk Østafrika. Foran sig på et maskeret skib havde de 25.000 sømil, Nordatlanten, Sydatlanten, Kap det Gode Håb og Det Indiske Ocean – og mod sig Royal Navy.Bogen handler om sønderjydernes dramatiske og farefulde sørejse og senere fodrejse gennem det afrikanske vildnis. Selv om alt det, sønderjyderne skulle igennem, næsten er for utroligt til at være sandt, er der tale om virkelige hændelser. De beskrives via deltagernes øjenvidneberetninger og erindringer og er baseret på samtidige og unikke dokumenter fra arkiver i Tyskland, England og Danmark.I den ene ende af skalaen er der verdenshistoriske skikkelser som Winston S. Churchill, dengang britisk marineminister, og den legendariske tyske general Paul von Lettow-Vorbeck, kendt og berygtet som ”Afrikas løve”. I den anden ende en flok ydmyge sønderjyder, hvis indsats skulle få afgørende indflydelse på krigens gang i dette fjerne hjørne af verdenskrigen.En gennemgående fortæller er den lune og beskedne fyrbøder Nis Kock fra Kegnæs på Als. Takket været hans usædvanligt levende vidnesbyrd om de i alt fem års sære og farlige begivenheder, han og kammeraterne blev hvirvlet ud i, kommer læseren helt tæt på dette ejendommelige og i dag så godt som glemte stykke verdenshistorie.

  • af Mich Vraa
    117,95 - 138,95 kr.

    Romanen PETERS KÆRLIGHED fortæller Peter von Scholtens utrolige historie. Den 14. juli 1827 tiltrådte Peter von Scholten embedet som generalguvernør på Sankt Croix i Dansk Vestindien. Præcis enogtyve år senere, den 14. juli 1848, forlod han øen i ly af mørket for at sejle til Danmark for sidste gang. Elleve dage forinden havde han - omgivet af mange tusind bevæbnede oprørere og imod den danske konges og regerings ønske - endelig sagt de ord der gjorde en ende på slaveriet i Dansk Vestindien: Now you are free! Peter von Scholten havde i tyve år delt bord og seng med sin store kærlighed, den farvede Anna Heegaard. Efter den 14. juli så han hende aldrig igen. PETERS KÆRLIGHED bygger videre på handlingen i Mich Vraas prisnominerede og anmelderroste roman HAABET fra 2016.

  • - En terapeutisk guidebog
    af Anna Neye
    72,95 - 164,95 kr.

    Emma Gad for hvide er en satirisk guidebog, der henvender sig til dig, hvide menneske, der er i tvivl om, hvilket hvidt ben, du skal stå på i en kompleks verden. Anna Neye giver dig gode råd til, hvordan du skal gebærde dig i en multikulturel verden, og indfører dig sjove og spændende emner som vores koloniale fortid, racehierarki, postkolonialisme og eksotisering. Anna Neye går i kødet på den danske nationale selvforståelse og udsætter generalguvernør Peter von Scholten for samtaleterapi med Freud himself, og så byder hun på postkoloniale meditationsøvelser, quizzer og en aldeles glimrende opskrift på hvid chokoladekage, der kan få det hele til at glide lidt lettere ned.

  • af Mich Vraa
    117,95 - 1.587,95 kr.

    Mich Vraa tog sine læsere med storm med første bind i Dansk Vestindien-trilogien HAABET, hvori vi blandt andet fulgte de tragiske skæbner og barske vilkår for slaverne under kolonitiden. Året efter fulgte PETERS KÆRLIGHED, som særligt fortæller historien om generalguvernør Peter von Scholtens mærkværdige liv. Nu er forfatteren klar med FAITH, fortællingen om den unge fotograf Faith Netlock fra Charlotte Amalie. Faith er bosat  i Charlotte Amalie mens overdragelsen af De Vestindiske Øer finder sted. Hun overværer overdragelsen af dem fra Danmark til USA med meget blandede følelser. Hun har nemlig aldrig følt, at hun var dansker, med hun ved samtidig også, at hun aldrig vil blive amerikaner. Faith er arving til Solitude-plantagen, men magtskiftet skal vise sig at få meget voldsomme konsekvenser for den unge kvinde. FAITH er beretningen om Danmarks koloni i Vestindien og tabet af samme, men endnu mere er det en intens fortælling om en stærk kvinde i et helt særligt øjeblik i historien.

  • - Striden om 2. Thule-ekspedition
    af Knud Michelsen
    247,95 kr.

    Anden Thule-ekspedition er den hårdeste og mest omkostningskrævende af Knud Rasmussens togter og spækket med elementær spænding og dramatik.Knud Michelsen skildrer ekspeditionens baggrund og forhistorie, dens forløb og dens konsekvenser, som endte med en dyb konflikt mellem Knud Rasmussen og geologen Lauge Koch. Og han søger på grundlag af såvel kendt som hidtil ukendt materiale at besvare de spørgsmål og opklare de gåder, som fortsat diskuteres, og som har gjort ekspeditionen til "en værkende tand". Bogen er flot illustreret med fotos og kort.Pressen skriver: »”En værkende tand” er en interessant fortælling, hvor forfatteren har gjort et enormt researcharbejde […] En læsværdig fortælling, der pirrer ens interesse for de danske polarforskere og deres forskellige ekspeditioner.«– Bogblogger

  • af Henrik Dupont
    487,95 kr.

    Den fantastiske historie om kortlægningen af Jordens største og mest utilgængelige ø. Grønland er enestående - også når det handler om kortlægning. Skønt den store ø har været beboet i mere end 4000 år, er der ikke fundet nogen kort produceret af lokale, før Hans Egede i 1721 bosatte sig på vestkysten og begyndte en primitiv kortlægning. Indtil 1700-tallet var de få eksisterende kort udfærdiget af folk, der sjældent havde været i land. Sparsomme kilder blev suppleret af gætværk. Efter Egedes ankomst blev korttegningen fortsat af missionærer, handelsfolk og kartografer på de mange forskellige grønlandsekspeditioner.Kortlægningen af Grønland fortæller om grønlandskort gennem tiderne - fra 1500-tallets fantasifulde kort op til det 19. og 20. århundredes gradvist mere korrekte gengivelser. Undervejs præsenteres mere end 100 historiske kort fra Claudius Clavus' nordenskort fra 1427, hvor en lille del af Grønland for første gang optræder på et kort, og op til den officielle dansk-grønlandske kortlægning næsten 600 år senere.

  • af Anne Kirstine Hermann
    93,95 - 259,95 kr.

    Da FN kom til verden i 1945 oven på Anden Verdenskrig, pålagde det internationale samfund lande at give deres kolonier selvstændighed. Det betød, at Danmark skulle forlade Grønland. Det skete bare aldrig, og skiftende regeringer?førte gennem 40erne og 50erne både grønlænderne og FN bag lyset for at bevare Grønland som en del af Danmark. Det gik hårdt ud over både den grønlandske kultur, det grønlandske sprog og ikke mindst de grønlandske børn.IMPERIETS BØRN fortæller for første gang den dramatiske og opsigtsvækkende historie om et af de mørkeste kapitler i dansk kolonihistorie og går tæt, hvad der skete, da politikere og embedsmænd besluttede at fordanske Grønland og gøre øen til en dansk landsdel. Det skete bl.a. ved at skjule sandheden om FN?s retningslinjer for grønlænderne, ved at gå imod danske topjuristers klare anbefalinger og ved at skabe en række reformer, der skulle gøre grønlænderne mere danske.Fortællingen om IMPERIETS BØRN er blevet til efter omfattende research i Rigsarkivet og Folketingets bibliotek i København, i FN?s arkiver i New York samt rejser i Grønland. Bogen er derfor også fyldt med øjenvidne beretninger fra grønlændere, der oplevede danskernes insisteren på at gøre de arktiske folk danske.?

  • af Edward W. Said
    197,95 kr.

  • af Alice Zeniter
    227,95 kr.

    **BESTSELLERROMAN****SOLGT I MERE END 400.000 EKSEMPLARER I FRANKRIG****VINDER AF GONCOURT-UNGDOMSPRISEN 2017 ****VINDER AF AVISEN LE MONDES LITTERATURPRIS 2017 **Fra sin plads på færgens dæk ser Naïma Algeriets kyst nærme sig. Bag sig har hun et Paris, der er rystet af terrorangreb, foran sig et land, som indtil nu kun har været et ubetydeligt baggrundstæppe i hendes liv.Naïmas farfar Ali var olivenbonde i Algeriet og måtte flygte ud af landet ved uafhængighedskrigens afslutning i 1962. Sådan gik det for mange algeriere, der havde samarbejdet med kolonimagten. I Frankrig blev de sat i lejre, inden de blev sluset videre til de nybyggede sociale boligområder og de dårligste jobs. Her voksede Naïmas far Hamid op, dybt splittet mellem sin gamle og nye kultur. For Naïma er alt dette fortid, men hvordan skal man forstå sin egen historie, når ingenting er blevet fortalt.Alice Zeniter har med Kunsten at miste skrevet en kraftfuld og modig fortælling, som er mere aktuel end nogensinde, om en familie, der er fanget af sin fortid. Men også om friheden til at være sig selv, på trods af personlige og sociale barrierer.Alice Zeniter (f. 1986) er forfatter, dramaturg og teaterinstruktør, uddannet fra eliteuniversitetet École normale supérieure i Paris. Hun voksede op i Normandiet med en fransk mor og en algerisk far. Kun 16 år gammel debuterede hun som forfatter. Siden da har hun skrevet yderligere fire romaner, der alle er prisbelønnede. Kunsten at miste markerede Zeniters helt store gennembrud i Frankrig. Den er solgt i mere end 400.000 eksemplarer, fik stor kritikerros og vandt bl.a. Goncourt-ungdomsprisen og avisen Le Mondes litteraturpris 2017.

  • - fra dansk koloni til amerikansk territorium
    af Rikke Lie Halberg & Bertha Rex Coley
    193,94 kr.

    En bog om Danmark som slavenation og koloniherre i Caribien. 2017 markerer 100-året for Danmarks salg af kolonierne Skt. Croix, Skt. Jan og Skt. Thomas til USA. Denne bog fortæller hisstorien om de knap 250 års dansk kolonihistorie, der gik forud for salget, og ser på US Virgin Islands i dag. Forfatterne diskuterer emner som magt og modstand, slaveri og abolitionisme,racisme og repræsentation. Og de ser på sprogbrugen før og nu (f.eks. ord som 'sort', 'neger' og 'slave'), på undskyldningsdebatten samt på synet på og brugen af historien om Dansk Vestindien – på begge sider af Atlanten.Bogen henvender sig til historieundervisningen på stx, hf og VUC, men kan læses af alle med interesse for Danmarks og Caribiens historie. Bogen indgår i serien his2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen på stx, hf og hhx. Som supplement til seriens bøger findes hjemmesiden www.his2rie.dk. Her har hver bog i serien sin egen del med kildetekster, litteraturlister, links med mere. På hjemmesiden findes også sider om historisk metode og kildekritik.Rikke Halberg er cand.mag i historie og engelsk. Hun er museumsinspektør ved Arbejdermuseet og har tidligere undervist ved Christianshavn Gymnasium. Bertha Rex Coley er cand.mag. i historie og engelsk. Hun underviser ved Gefion Gymnasium.

  • af Frantz Fanon
    187,95 - 247,95 kr.

    "Fordømte her på jorden" er Frantz Fanons enestående undersøgelse af racisme, kolonialisme, psykologisk trauma og revolutionær kamp. Bogen udkom første gang i 1961 under den algeriske revolution og blev betragtet som et farligt værk af kolonimagt-erne. Siden har "Fordømte her på jorden" inspireret til frihedskampe verden over.

  • af John Zubrzycki
    125,95 kr.

  • af Susan Williams
    189,95 - 264,95 kr.

  • af Monica Macias
    105,95 - 185,95 kr.

  • af Oluf Christian Molbech
    267,95 kr.

    "Skovens helte" handler om de indfødte amerikaneres historie. Da forfatter Oluf Christian Molbech i 1888 drog til USA, fandtes der ingen bøger på dansk om de faktuelle omstændigheder omkring europæernes kolonisering af Nordamerika og hvad det havde af konsekvenser for det oprindelige folk, der boede på kontinentet. Med denne bog ønskede Molbech at skildre historien og forholdene for de indfødte amerikanere med fokus på deres kamp for uafhængighed. Bogen er baseret på kilder fra amerikanske forskere i samtiden.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlOluf Christian Molbech (1860 - 1927) var en dansk forfatter. Han var søn af Christian K.F. Molbech, som var en anerkendt digter og oversætter af blandt andet Dantes guddommelige komedie. Oluf Christian Molbech rejste i 1888 til USA, hvor han bosatte sig i New York og blev gift med den danske kvinde Aasta Christiane Shack. Professionelt fulgte han i sin fars fodspor og blev forfatter. Han udgav en række brevromaner og fagbøger om de indfødte amerikanere, men nåede aldrig at nyde ligeså stor litterær anerkendelse som sin far. I 1899 vendte Molbech tilbage til Danmark, hvor han boede frem til sin død.

  • af Jamaica Kincaid
    197,95 kr.

    Den caribiske teenagepige Lucy kommer til New York for at arbejde som au pair hjemme hos Lewis og Mariah og deres fire børn.Parret lever på over- fladen et velsignet liv, de er smukke, rige og fremstår glade. Men alligevel fornemmer Lucy fra starten revner i facaden. Med en blanding af vrede og medfølelse gransker Lucy fejlslutnin- ger og sandheder i sine arbejdsgiveres tilværelse og sammenligner dem med virkeligheden hvor hun kommer fra. Lucy har ingen illusioner om sin fortid, men er heller ikke indstillet på at blive ført bag lyset af den amerikanske drøm. Selv bærer Lucy på en fortælling om opbrud fra hjemmet og et stærkt ønske om at skabe sin egen skæbne – en fortælling som ingen andre end hun selv kender til. Lucy er en af Kincaids mest læste romaner, etstærkt og originalt portræt af en ung kvinde som opdager og opfinder sig selv.Lucy er smukt oversat af Camilla Christensen og udkom første gang på dansk i 1993.

  • - Historien om den danske kolonilæge Agner Møller
    af Jesper Kurt-Nielsen
    72,95 - 247,95 kr.

    Den danske læge og passionerede samler Agner Møller (1892-1976) havnede i 1920’erne på den lille indonesiske ø Nias ud for Sumatras kyst. Agner Møller var langt mere interesseret i kulturen og etnografien end i at passe sit arbejde som læge – og en af Møllers bedrifter for eftertiden er, at han opkøbte et stort antal kulturgenstande og et helt høvdingehus, som han fik bugseret til København og Nationalmuseet.Den egensindige Møller giftede sig desuden med en purung høvdingedatter fra Nias, som han tog med hjem til Dan-mark trods stor modstand fra myndighederne og hustruen.Museumsinspektør på Nationalmuseet og forfatter Jesper Kurt-Nielsen har skrevet et biografisk portræt af en stor, kantet personlighed, hvis liv rummede mange konflikter og dramaer.Bogen er rigt illustreret.

  • - Erindringer om Dansk Vestindien og kravet om erstatninger for slaveriet
    af Astrid Nonbo Andersen
    43,94 - 247,95 kr.

    På øen St. Croix i byen Christiansted stod der i foråret 2012 et skilt skrevet på dansk: ”Vi har generobret øerne.” Skiltet var sat op i vinduet hos et dansk rejsebureau. Ved første øjekast kunne skiltet tolkes som en joke, som et: vi – rejsebureauet – har generobret et vigtigt turistmål. Men dette vi peger også tilbage på en anden historie, nemlig historien om slaveriet på de vestindiske øer, der fra 1754 til 1917 blev regeret af Danmark under navnet Dansk Vestindien. Langtidseffekterne af mere end hundrede års europæisk kolonitid viser sig også den dag i dag på Jomfruøerne. Øerne lider som mange andre tidligere kolonier under en skrøbelig økonomi, voldsom ulighed og ikke mindst en dyb politisk identitetskrise, der er forbundet med Danmarks afhændelse af øerne i 1917. Efterkommerne af de slavegjorte har derfor rejst krav om en erstatning og en officiel undskyldning fra de tidligere kolonimagter. Ingen undskyldning viser, at samme fortid bliver husket på vidt forskellige måder i Danmark og på Jomfruøerne. Den sætter diskussionen om erstatninger ind i en international kontekst og undersøger, hvordan den danske stat og regering har forholdt sig til dem. Danmark har ifølge Astrid Nonbo Andersen længe abonneret på forestillingen om, at den danske kolonialisme var af en særlig mild og venligtsindet art. Men den forestilling er i opbrud, og det skyldes blandt andet erstatningskravene. Bogen er et vigtigt indlæg i den aktuelle debat om, hvordan vi hidtil har fortalt og skrevet Danmarkshistorie – en forståelse der også trækker tråde til Danmarks nutidige rolle i Rigsfælleskabet med Grønland og Færøerne.

  • - Hverdagslivet og kapitalismens økologiske krise
    af Markus Wissen & Nina Ulrich Brand
    164,95 kr.

    Forfatterne viser hvordan den imperiale levemåde trænger ind i alle kroge af vores hverdagsliv i det globale Nord, og bygger på udbytning af mennesker og naturressourcer i det globale Syd.Det er en bog som rammer ind i den forvirring, stress og ængstelse mange mennesker føler i dag med de mangfoldige kriser vi står midt i. Den uden tvivl mest påtrængende krise er klimaforandringerne, som langt de fleste politikere lader som om ikke findes. Forfatterne bruger begrebet den socio-økologiske krise til at forbinde den økologiske krise, tab af biodiversitet m.m. med den voksende sociale ulighed både i de enkelte lande og på globalt plan. For at ændre på verdens tilstand er et opgør med kapitalismen og den imperiale levemåde nødvendig. Forfatterne giver også bud på en solidarisk levemåde, og en politik fra neden. En politik og en levemåde hvor også de ekskluderede kan få et godt liv.

  • af David Van Reybrouck
    165,95 kr.

    **Shortlisted for the Baillie Gifford Prize 2024**A story of staggering scope and drama, Revolusi is the masterful and definitive account of the epic revolution that sparked the decolonisation of the modern world.'Astounding . . . history at its best' Yuval Noah Harari'Utterly compelling . . . masterful' Financial Times'Superb' GuardianOn a sunny Friday morning in August 1945, a handful of tired people raised a homemade cotton flag and on behalf of 68 million compatriots announced the birth of a new nation: Indonesia.Four million civilians had died during the Japanese wartime occupation that ousted its Dutch colonial regime. Another 200,000 people would lose their lives in the astonishingly brutal conflict that ensued - as the Dutch used savage violence to reassert their control, and as Britain and America became embroiled in pacifying Indonesia's guerrilla war of resistance: the 'Revolusi'. It was not until December 1949 that the newly created United Nations finally brought the conflict an end - and with it, 350 years of colonial rule - setting a precedent that would reshape the world.Drawing on hundreds of interviews and eye-witness testimonies, David Van Reybrouck turns this vast and complex story into an utterly gripping narrative that is alive with human detail at every turn. A landmark publication, Revolusi shows Indonesia's struggle for independence to be one of the defining dramas of the twentieth century.'A magnificent fusion of oral history, sparkling analysis, and historical wisdom. Revolusi has it all: a masterpiece' Sebastain Mallaby'A magisterial and gripping account of events of urgent importance to us now' Jason Burke'A wonderful book' Peter Frankopan'Masterly' J M Coetzee**Shortlisted for the Cundill Prize**

  • af Jean-Baptiste Fressoz
    287,95 kr.

    POLITICIANS AND SCIENTISTS HAVE DEBATED CLIMATE CHANGE FOR CENTURIES IN TIMES OF RAPID CHANGE

  • af Philip J. Stern
    327,95 kr.

  • af Noreen Masud
    105,95 - 165,95 kr.

  • af Amitav Ghosh
    192,95 - 267,95 kr.

  • af Merlin P. Mann
    Stream i AppenFysisk bog

    Rane og kongedatteren Gunhild har rejst frem og tilbage i tiden for at genskabe danmarkshistorien, men da Gunhild ikke vil tilbage til sin uvisse skæbne som forældreløs i middelalderen, ringer alarmklokkerne endnu en gang. I et desperat forsøg på at forhindre historien i at gentage sig, tager Rane og Gunhild et lille spring frem i tiden, men møder hurtigt overvældende konsekvenser.En skoletur til M/S Museet for Søfart i Helsingør afslører, at noget er helt galt, for historien bag et gammelt skibsvrag fra 1600-tallet ved navn Elefanten, er pludselig udvisket og glemt. Meget mod deres vilje er Rane og Gunhild nødt til at rejse tilbage til en tid med enorme sejlskibe og årelange dødsensfarlige sørejser syd om Afrika for at nå til Indien og den danske handelsby Trankebar. De vover mere end livet i jagten på hemmeligheden bag skibet Elefanten.De opdager dog også, at der gemmer sig mere end mørke under dækket på de gamle sejlskibe i kolonialiseringens tidsalder. Enhver handel har sin pris. En pris, der regnes i menneskeliv. Og samtidig er en gammel kraft på vej til at bryde sine lænker og udfordre historien, som vi kender den.

    Stream i AppenFysisk bog
  • af David Michael Smith
    245,95 - 1.237,95 kr.

  • af Rosa Luxemburg
    77,95 kr.

    Den tyske socialist Rosa Luxemburg nyder stigende anerkendelse. Hendes samlede værker er nu næsten færdige i en tysk udgave og en engelsk udgave er på vej, langsomt. Der er tale om et stort materiale – hun skrev på tysk uafbrudt i 20 år. På dansk findes hendes hovedværker: Kapitalens akkumulation, Socialreform eller revolution, Massestrejke, parti og fagforeninger og Den russiske revolution. Men næsten ingen af hendes artikler.Det udvalg, vi her bringer, stammer fra tiden omkring 1. Verdenskrig, hvor kampen mod imperialismen og krigen stod i centrum. Altså analyse af imperialismen og forslag til arbejderklassens kamp, herunder kvindekamp. Men centralt står de fem artikler om krigen, dens oprindelse og kampen mod militarisme og ufred. Tilsammen giver de et godt billede af, hvordan hun sammen med Karl Liebknecht formulerede den tyske venstrefløjs holdning til krig.Bogen har et forord af Peter Hudis om Luxemburgs to sider: Luxemburgs holdning til den antiimperialistiske og den demokratiske kamp. Den afsluttes af Judy Cox, der detaljeret går ind på Luxemburgs imperialismeopfattelse.Luxemburgs essays udsendes på dansk til minde om 100-året for hendes død den 15. januar 1918 ved fascistiske morderbander.

  • af Birgit Thiim Stricker
    247,95 kr.

    En almindelig kvindes ualmindelige liv. - Den 9-årige pige Frederiche Johanne bor med sin mor, moster og en storebror på Kronborg slot. På slottet bor også kommandanten, hans hustru og hans voksne børn. De bor alle i samme fløj, kaldet Nordre Længe. Fortællingen begynder omkring det for Danmark så skæbnesvangre år 1801, hvor englænderne angriber København ved Slaget på Reden. Så følger Københavns bombardement i 1807, tabet af flåden og Napoleons hær af spaniolere i Danmark, dernæst 1813 statsbankerot og 1814 fredsslutning i Kiel, hvor Danmark mister Norge. Meget af dette, men også en opblomstring af kulturlivet i Danmark, bliver den unge pige vidne til gennem sin mor, som er meget tæt knyttet til kommandanten. Herefter følger anden del af hendes liv, idet hun efter at være blevet gift med en nær slægtning rejser med ham og deres førstefødte til den danske koloni Trankebar. Her bliver hun indført i en vældig stor familiekreds. I den nye tilværelse møder Frederiche Johannes spændende og fremmedartede oplevelser.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.