Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Til C- og B-niveau i naturgeografi og NV på stx. Kan også benyttes i NF (geografi) og geografi på hf. Nu i 2. udgave med opdateret indhold!Den populære grundbog til naturgeografi udkommer nu i 2. udgave med opdaterede emne- og kernestofkapitler, der aktualiserer tekster og figurer. Velegnet til at kombinere emnebaseret undervisning med inddragelse af fagligt kernestof.Grundbogen er inddelt i to dele:Første del af bogen indeholder en række emner, hvor kernestoffet behandles og sættes i relation til aktuelle problemstillinger.Anden del går i dybden med kernestoffet og fagdisciplinerne. Desuden introducerer et metodekapitel eleverne for natugeografisk arbejde.Naturgeografi - vores verden kan bruges selvstændigt eller i sammenhæng med websitet iNaturgeografi.Naturgeografi - vores verden følger læreplanerne fra august 2010. Læremidlet var nomineret til Undervisningsmiddelprisen 2013.
A provocative study of the ‘non-space’ which defines our age’s love for excess of information and space
Naturen set fra Samsø – Landskaber og natursyn i forandring portrætterer den forunderlige og fantastiske natur på Samsø i tekst og smukke fotos. Bogen stiller spørgsmålet, hvordan vi skal passe på naturen, landskabet og biodiversiteten, når vi udnytter den til land- og skovbrug, til turisme og daglig rekreation?Istiderne har formet Samsøs landskaber, men blot gennem de sidste århundreder har den største forandringskraft været vi mennesker. Med klima- og biodiversitetskriser blæser nye vinde i balancen mellem natur, rekreation og landbrug.Samsø er kendt for sin storslåede natur, særligt Nordby Bakker og Stavns Fjord, men samtidigt også for sine kartofler og gode grøntsager dyrket i den samske muld. Konflikten i dette samspil handler ikke bare om mange sjældne og rødlistede arter i fare for at forsvinde, men også om vores afhængighed af helt almindelige fugle, bier, træer, regnorme, svampe og bakterier i mulden, der med deres funktioner i økosystemet giver os afgrøder, brød og smør på bordet.Naturen set fra Samsø spejler således den nationale og globale konflikt mellem natur og landbrug, hvor Samsø er et overskueligt mikrokosmos til den store diskussion.KNUD TYBIRK er biolog, ph.d., fra Aarhus Universitet. Tidligere ansat ved FAO i Sydamerika, forsker ved Danmarks Miljøundersøgelser, projektleder i Dansk Landbrugsrådgivning og i Samsø Kommune m.m. I dag er han senior innovation manager i Food & Biocluster Denmark, formand for Jordbrugsfonden SamsØkologisk og formand for Langemark Landsbylaug.BJARNE MANSTRUP er afdelingschef for Naturafdelingen, Samsø Kommune. Bjarne er lærer på Naturvejlederuddannelsen og samtidigt naturvejleder på Samsø. Han er ivrig naturfotograf, sejler m.m.
Til C- og B-niveau i naturgeografi og NV på stx. Kan også benyttes i geografi på hf.Kernestof til undervisningenMed grundbogen Naturgeografi – vores verden 3. udgave får du de bedste forudsætninger for atklæde dine gymnasieelever godt på i forhold til at forstå den verden, vi lever i. I bogen finder dublandt andet kapitler om klimaændringer, vejr, geologi og mange andre emner inden for naturfag.Revideret 3. udgave3. udgaven er opdateret med tal, statistikker og viden og rigt illustreret med mange nye figurer og fotos.Bogen sigter mod undervisningen i naturgeografi på de gymnasiale uddannelser og hf, men kan medfordel læses af enhver, der har interesse for faget.Grundbogen er inddelt i to deleFørste del indeholder en række kapitler, hvor kernestoffet behandles og sættes i relation til aktuelle problemstillinger.Anden del går i dybden med fagets discipliner og kernestoffet. Som eksempel på denne opbygning, så vil grundbogens emne Klimaændringer naturligt give behov for at læse om atmosfæren og temperaturforhold i fagdisciplinkapitlet Vejr og klima, og et emne som Jordanfloden vil give behov for at hente viden i fagdisciplinkapitlerne om geologi, vand og vejr og klima.
Med FISK – scaled-up får man et fuldstændig unikt billede af den dyregruppe, der befolker to tredjedele af vor klodes areal, her med specielt fokus på arter i danske farvande, og hvis livsbetingelser vi i højere og højere grad skal værne om. FISK – scaled-up er en reminder til os alle om deres skønhed og deres eksistensberettigelse.Bogens hovedattraktion er billederne, hvor Søren Skarbys objektiv har kunnet forstørre fiskene og tillade, at vi kommer helt, helt tæt på disse, overraskende, meget farvestrålende danske arter. Med sine utroligt skarpe og usædvanlige billeder og med tekstbeskrivelser af 27 danske fiskearter sættes der fokus på fisks skønhed og vores lokale havbiodiversitet. De 27 fotograferede arter repræsenterer de fleste fiskefamilier i både fersk- og saltvand herhjemme, og på den måde fortælles der om de fleste former for liv med finner i dansk farvand.Udgivelsen giver læseren mulighed for at se forskellige fiskearter med helt andre øjne og samtidigt læse en beskrivelse af hver enkelt art.Bogen er trykt med åben ryg (uden lim i ryggen), så fotografierne virkelig kommer til deres ret, når de breder sig over et helt opslag.Søren Skarby (f. 1964) er uddannet pressefotograf. Han har haft sin egen freelancevirksomhed siden 1990 primært med base i Svendborg, hvor han skriver og fotograferer for en lang række dag- og fagblade, magasiner, virksomheder og offentlige institutioner. Han har foretaget adskillige reportagerejser rundt i hele verden, men særligt Mellemøsten og Arktis har været et tilbagevendende rejsemål.
A VITAL COLLECTION FROM A KEY BATTLEGROUND IN THE ABOLITION STRUGGLE: THE COUNTY JAIL
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.