Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Ende Offen - Anne-Marie Fischer-Rasmussen - Bog

Bag om Ende Offen

I denne novellesamling følger læseren syv unge menneskers udfordringer i teenageårene. I denne fase af deres liv, hvor de hverken er barn eller voksen, befinder de sig mentalt og følelsesmæssigt i et overgangs- og ingenmandsland, hvor de søger efter deres identitet i en omverden, der er præget af muligheder, udfordringer og fristelser.  Den unge læser vil kunne genkende mange af de kampe, hovedpersonerne står i: at være medløber, at være udenfor, at hige efter anerkendelse, at sætte sig selv under pres, at stræbe efter uopnåelige mål, at give efter for farlige fristelser og at blive konfronteret med konsekvenser.   Novellerne giver den unge læser mulighed til at føle sig tæt på personerne og giver anledning til eftertanke og refleksion samt perspektivering.   Det sproglige niveau er målrettet 9./10. klasses elever. Der er lagt fokus på læsbarhed og autentisk sprogbrug, og læseren finder hjælp i gloselister.   Hver novelle indledes med et kort resume på dansk, som giver en tematisk forforståelse.   Opgaverne til før, under og efter læsning er præget af variation og gode differentieringsmuligheder med fokus på de kombinerede færdigheder inden for kompetenceområderne mundtlig kommunikation, skriftlig kommunikation og kultur og samfund. Alle noveller er indtalt og kan hentes via medfølgende link eller scanning af medfølgende QR-kode. Om forfatteren Anne-Marie Fischer-Rasmussen (f.1963 i København) er opvokset og uddannet i Tyskland. Hun er dr.phil. i tysk sprogvidenskab fra Universitet Paderborn. Hun har undervist i folkeskolen, på universiteter og handelshøjskoler og er siden 2009 lektor i tysk på læreruddannelsen UCN Aalborg. Hun er sprogpolitisk aktiv og har eget firma med tysk tekstproduktion og oversættelse. Seneste publikation: Deutschunterricht in Dänemark (IfB-Verlag Paderborn: 2017).

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788797032831
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 96
 • Udgivet:
 • 17. April 2019
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 172x245x8 mm.
 • Vægt:
 • 246 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 19. Juni 2024

Beskrivelse af Ende Offen

I denne novellesamling følger læseren syv unge menneskers udfordringer i teenageårene. I denne fase af deres liv, hvor de hverken er barn eller voksen, befinder de sig mentalt og følelsesmæssigt i et overgangs- og ingenmandsland, hvor de søger efter deres identitet i en omverden, der er præget af muligheder, udfordringer og fristelser.  Den unge læser vil kunne genkende mange af de kampe, hovedpersonerne står i: at være medløber, at være udenfor, at hige efter anerkendelse, at sætte sig selv under pres, at stræbe efter uopnåelige mål, at give efter for farlige fristelser og at blive konfronteret med konsekvenser.  
Novellerne giver den unge læser mulighed til at føle sig tæt på personerne og giver anledning til eftertanke og refleksion samt perspektivering.  
Det sproglige niveau er målrettet 9./10. klasses elever. Der er lagt fokus på læsbarhed og autentisk sprogbrug, og læseren finder hjælp i gloselister.  
Hver novelle indledes med et kort resume på dansk, som giver en tematisk forforståelse.  
Opgaverne til før, under og efter læsning er præget af variation og gode differentieringsmuligheder med fokus på de kombinerede færdigheder inden for kompetenceområderne mundtlig kommunikation, skriftlig kommunikation og kultur og samfund. Alle noveller er indtalt og kan hentes via medfølgende link eller scanning af medfølgende QR-kode.

Om forfatteren
Anne-Marie Fischer-Rasmussen (f.1963 i København) er opvokset og uddannet i Tyskland. Hun er dr.phil. i tysk sprogvidenskab fra Universitet Paderborn. Hun har undervist i folkeskolen, på universiteter og handelshøjskoler og er siden 2009 lektor i tysk på læreruddannelsen UCN Aalborg. Hun er sprogpolitisk aktiv og har eget firma med tysk tekstproduktion og oversættelse. Seneste publikation: Deutschunterricht in Dänemark (IfB-Verlag Paderborn: 2017).

Brugerbedømmelser af Ende OffenGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.