Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Et skatkammer på Palsgaard virker som en magnet på tyveknægte, på Arreskov beviser Klatre-Per sine talenter, og på Frederiksberg Slot klager kongen over smørret...Tag med dine børn på tur til de danske herregårde og slotte lige inden sengetid: Fra Frederiksberg Slot til Palsgaard, Sønderborg og Arreskov – der findes mange slotte og herregårde i Danmark, men i "Det hemmelige skatkammer og andre fortællinger" får stederne en birolle i en fortælling om, hvordan livet ind i mellem former sig som et lille eventyr om at hjælpe andre og at bevise, hvad man dur til...Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Luften er tyk af spænding, krig og krudtrøg i 1800-tallets Danmark! Preussiske og slesvigholstenske soldater presser danskerne ved grænsen i adskillige kampe, landet forandrer sig og snart banker 1. verdenskrig på.Tag med dine børn på tur i Danmarks spændende historie i 1800-tallet lige inden sengetid! Det bliver ikke kedeligt, når I sammen dykker ned i "I sidste øjeblik og andre fortællinger" – eventyr om at tænke hurtigt, om at hjælpe andre, hvordan børn kan blive helte. Og om hvordan alting altid bliver godt igen...Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
En lykkegud, en klosterkælders hemmelighed, et sejrssværd og en gøglerdreng. De er alle sammen med i de små spændende historier om nogle af Danmarks flotteste herregårde, slotte og klostre.Tag med dine børn på eventyrrejse lige inden sengetid: Til Hirschholm Slot, Esrum Kloster, Knuthenborg, Vitskøl Kloster og mange flere. I "Sejrssværdet og andre fortællinger" er stederne kulisserne i eventyr om uventet hjælp, heltemod og om at gøre det rigtige.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.OTA-bøgerne er en samling af 160 titler, der var de mest udbredte børnebøger i perioden 1924-42. Hver især indeholder en række små opbyggelige fortællinger om steder, myter, sagn og klassevilkår i verdenshistorien. Hovedforfatterne bag serien var lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi og Ulrikka Eleonora Nørgaard. De fleste af bøgerne er illustreret af Oscar Knudsen (1898-1971).Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som tilsammen gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider - og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Åh skræk! Det skrin, Farao har bedt Sethos bevogte, er blevet væk i løbet af natten – "kast ham i fængsel", råber Farao. Men er Sethos skyldig? Hæren tørster under den brændende ørkensol, og Eumenes, Alexander den Store trofaste soldat bliver sendt ud for at finde en oase – men han bør ikke stole på alle...Pyramider, ørkener, faraoer, intriger –"Alexanders livdrabant og andre fortællinger" er lynrejser gennem Mellemøstens historie, hvor en trofast tjener er mere værd end guld ...Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Var de vilde? Var de milde? Snart her, snart der, snart alle vegne?Hvis du nogensinde undret dig over, hvordan de store danske konger og dronninger var som børn, så tag dig selv og dine børn med på en eventyrrejse med "På egen hånd og andre fortællinger": Følg Harald Blåtand, Regnar Lodbrog, Thyra Danebod, Kong Skjold og mange flere i deres børnefodspor i fortællingerne om bjørnejagter, ulvehunde, kampe, retfærdighed, stærke viljer og store ånder!Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
På en ridetur opdager dronning Margrete i sidste øjeblik, at hendes svenske ledsager har onde planer – da hjælpen kommer skydende... Valdemar Atterdag beviser sin far, hvor snu han er, og Christian den 2. gennemskuer en junkers planer.Vil du vide, hvordan de store danskere var, da de var små? Så tag på en rejse til kongernes og dronningernes barndomsland lige inden sengetid: Dronning Margrete den 1., Valdemar Atterdag, Christian den 2. – dyk ned i de små spændende eventyr om list og snilde og om at være det rette sted på rette tid i "Den lille falkoner og andre fortællinger".Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Den fattige svinedreng Søren fra Himmelbjerget kommer på sporet af en forbrydelse, mens fortidens spøgelser indhenter biskoppen fra Børglum, da en pilgrim fra Spanien ankommer i klosteret og er fuld af spørgsmål. Otto og Bernhard er på cykeltur, da de finder en hvid konvolut i skoven, hvor de har slået lejr. Først da Otto midt om natten vågner med hænder om struben, går alvoren op for vennerne...Foran et bagtæppe af Himmelbjerget, Aarhus og Randers over Børglum og Rold Skov tager "Pilgrimmen og andre fortællinger" dig med på en Danmarks-tur i sine spændingshistorier om ungdom, godhed og retfærdighed.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Den store nordiske krig raser mellem Danmark og Sverige, mellem den danske konge Frederik den 4. og svenskerne konge Karl den 12, da krodrengen Jøns en stormende efterårsaften kommer på sporet af kroens luskede vært... I København raser en frygtelig ildebrand, og så erAne Marie ude at lege i sin gård, da hun må spærre øjnene op en ekstra gang: Foran sig ser hun en dreng, der ikke ligner nogen, hun før har set!Tag med dine børn på tur i røg og damp i 1700- og 1800-tallets Danmarkshistorie, når I læser "Mandarinens søn og andre fortællinger! Det bliver ikke kedeligt, når I sammen dykker ned i de små eventyr om at møde mennesker fra andre lande, Københavns ildebrand i 1728 og om krig – om at hjælpe sine venner, om at være snu og at være et barn med hovedet godt skruet på!Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Drengen Nikita må endelig komme med sin far i skoven, men derinde lurer en kæmpe fare ... Igor møder en sigøjnerdreng, og Pietro og Carl farer vild på St. Bernhardspasset.Tag på zig zag-kurs gennem Schweiz, Grækenland, Tyrkiet og Jugoslavien med de små eventyrhistorier i "Kara Georg og andre fortællinger" – godnathistorier om at være usandsynligt snedig, om store oplevelser og vild spænding!Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener og Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier: De kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt ...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som tilsammen gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider - og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
SOVEDRÅBERNEEt par sovedråber får en hel flok gendarmer til at sove, i Paris tigger Jean for sin overlevelse, og Svend far har en overraskelse i Rom...Tag på zig zag-kurs gennem Sydeuropa med de små eventyrhistorier i "Sovedråberne og andre fortællinger" – godnathistorier om at være usandsynligt snedig, om store oplevelser og vild spænding!Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
1658. Svenskerne belejrer København; den svenske konge Karl Gustav vil erobre hele Danmark. Livet går alligevel sin gang, men en dag støder Peter, en ung student og købmandssøn, på en mystisk franskmand ... Rigskansler Griffenfeld får besøg af en sømand, der vil være præst, og grevinde Leonora Christina får en lille pige som ven.Krige mod svenskerne, og Danmark på vej mod enevælde –kom med "Spionen og andre fortællinger" på eventyrrejse til Danmark i 1600-tallet, og mød tidens mægtigste og modigste mænd og kvinder. Og et par skurke ...Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener og Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier: De kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt ...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som tilsammen gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
År 1807. København er belejret af englænderne, og bomberne regner ned over den skræmte befolkning. Også købmanden Lund frygter for livet, da han pludselig hører, at forretningen brænder! I Spanien møder Alfredo en spændende dansk digter og hjælper ham godt på vej. Og så er der historien om dengang, da de danske bønder blev frie...Tag med dine børn på tur i røg og damp i 1700- og 1800-tallets Danmarkshistorie, når I læser "Under bomberegnen og andre fortællinger! Det bliver ikke kedeligt, når I sammen dykker ned i de små eventyr om bondefrigørelsen, om store danske mænds rejser, kanonbåde og Københavns belejring – om hjælp i rette tid og listige børn!Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Rejser, plyndringer og vilde krige – kom med "Sunes Estlandsfærd og andre fortællinger" på en eventyrrejse til Vikingetiden og Den danske borgerkrig, hvor kongerne Svend, Knud og Valdemar kæmper mod hinanden til den sidste blodsdråbe. Kun én kan vinde...Drengen Sune beviser sit mod for heltekongen Valdemar Sejr, og Hertug Knud fanger en røverdreng.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
En statue med ildøjne, en vild kamp med haj og i Frankrig strides Hugenotterne og katolikker!Kedeligt bliver det ikke, når du tager med "Den glade Miguel og andre fortællinger" til 1400- og 1500-tallet. Kom med til Tyrkiet, Frankrig, Spanien og Italien på en vild eventyrrejse i verdenshistoriens store drama.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
En ildebrand! På deres ridt gennem skoven opdager dronningen Thyra og hendes følge en brændende hytte, men er der nogen derinde? Ved Loire-floden i den varme eftermiddagssol vågner munken broder Augustin med et sæt, da en rytter råber "Normannerne kommer!" – nu er gode råd dyre. Og så møder Kong Harald Blåtands mænd en harpespiller, der behersker bue og pil som ingen anden ...Blodige kampe, plyndringer og vilde skibsrejser – kom med "Den springende løve og andre fortællinger" på en eventyrrejse til Stenalderen og Vikingetiden, hvor Harald Blåtand, Knud den Store og Thyra Danebod regerede og skabte de helt store (røver)historier!Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener og Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier: De kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt ...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som tilsammen gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider - og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
1848. Revolutionerne raser i Europa, da Greven Wladimir Galatzin får besøg af sin gamle ven Gregor Ivanof, der beder ham passe på en lille røde fløjlsmappe. Men hvilken hemmelighed gemmer den på? Kejser Napoleon møder en ganske særlig af sine trofaste soldater. Og under den græske frihedskrig må den unge mand Demetrius finde en løsning – for alle tørster.Tag med "Den røde fløjlsmappe og andre fortællinger" på rejse i verdenshistorien og 1800-tallets kaotiske revolutioner i Europa. Og nyd eventyr om mod, soldaterhelte og den sidste udvej.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Hvide spøgelsesdamer, riddere og akrobater i Berlin! Tag på zig zag-krydstogt gennem Europas historie og oplev lande som Holland, Belgien, England, Polen og Tyskland med de små eventyrhistorier i "Piet og Nero og andre fortællinger" – godnathistorier om gode venner, gys og sjov!Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Vilde klatreture, en slet ikke så tøset dreng og en detektiv! Tag på zig zag-kurs gennem verdenshistorien og skut dig i Ruslands, Islands, Færøernes og Norges kulde med de små eventyrhistorier i "På Sæteren og andre fortællinger" – godnathistorier om at være heldig, gys og sjov!Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Solkongen Ludvig den 14. sender løjtnant Delacroix ud på en farlig rejse med et brev. Dronning Elisabeths armbånd bliver stjålet, men hvem er den skyldige? Og Don Pasquale frygter for den sorte munk, der vil sejle med ham fra Mexico til Europa – for han ved, at munken kommer fra den frygtede spanske inkvisitionsdomstol...Religiøse korstog, Trediveårskrigen og store omvæltninger – med de små eventyr i "Kong Ludvigs sendebud og andre fortællinger" kommer du på rundrejse i 1500- til 1700-tallets Europa og møder datidens store på klos hold!Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.tHar du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Spænd bæltet, for nu skal du og dine børn en hæsblæsende tur til det mystiske Østen og farvestrålende Asien lige inden sengetid! "Smørtyven og andre fortællinger" tager dig med til Sibiriens sletter, Kina, Japan, Indien og Persien i små fortællinger om held, om sømandsdrømme, om Daimioens skat, om en gylden buddha og om at gøre det gode for sine nære...Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Kan en snebold redde Gustav Vasa ud af det loftværelse, hvor hans lærere har spærret ham inde? Hvorfor begyndte Kopernikus at kigge på stjerner? Hvad havde Ludvig den 14. med indianere at gøre?Kopernikus, Gustav Vasa, Ludvig den 14. – nu kan du komme tæt på verdenshistoriens helt store, da de var små! Så tag dig selv og dine børn med på en rejse gennem Spanien, Polen, Frankrig, Italien og Sverige med "Snebolden og andre fortællinger" og gå på opdagelse i 1500- og 1600-tallets store personligheder lige inden sengetid. Læs de små dramatiske eventyr om astronomi, gode gerninger og held, der bringer jer Europa rundt.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
NIELS EBBESØNS FALKUlf har heldet på sin side, da han finder Niels Ebbesøns falk og kan sende en afgørende advarsel til Nørreris. På Gram Slot får Mikkel og Lisbeth en fransk gæst. Og i Glorup gemmer der sig et spøgelse i skoven – eller gør der?Tag med dine børn på tur til de danske herregårde og slotte lige inden sengetid: Fra Kronborg til Glorup, Nørreris og til Gram til Bregentved, Riberhus og bornholmske Hammershus – der findes mange slotte og herregårde i Danmark, men i "Niels Ebbesøn og andre fortællinger" spiller stederne en rolle i fortællinger om, hvordan livet ind i mellem former sig som et lille eventyr om uventet hjælp, heltemod og om at gøre det rigtige.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Gunde er slet ikke sød ved Bent, men kan en snehule lave om på det? Johan Friis, det danske riges kansler, finder sin arabiske lykkemønt igen. Kan den hjælpe ham? Og hvad er der med stedet Hald og Den blå ridder?Tag med dine børn på tur til de danske herregårde og slotte lige inden sengetid: Fra Frederiksborg Slot til Øm Kloster, Sparresholm og Nykøbing Slot – der findes mange beretninger fra slotte, klostre og herregårde i Danmark, men i "Snehulen og andre fortællinger" spiller stederne en rolle i fortællinger om, hvordan livet ind i mellem former sig som et lille eventyr om uventet hjælp, heltemod og gamle sagn...Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.OTA-bøgerne er en samling af 160 titler, der var de mest udbredte børnebøger i perioden 1924-42. Hver især indeholder de fire til syv små opbyggelige fortællinger om steder, myter, sagn og klassevilkår i verdenshistorien. Hovedforfatterne bag serien var lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi og Ulrikka Eleonora Nørgaard. De fleste af bøgerne er illustreret af Oscar Knudsen (1898-1971).Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Hvad lavede den svenske konge Karl Gustav i en røverhytte? Hvordan blev maleren Rubens berømt? Og hvad gjorde Frederik den 2., da han ødelagde kongens kridtpibe?Alle historiens store helte og heltinder har en ting til fælles – de var børn engang! Og nu kan du og dine børn læse om de store kunstnere, konger og sande heltegerninger med eventyrene fra "Røverhytten og andre fortællinger". Rejs tilbage til tiden omkring 1500-tallet, lær nye kongehistorier og tag på rejse i opdagelser og barnedrømme.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Sefi bliver sendt af sted på rejse til sin onkels hus, men bliver udsat for fristelser undervejs, Henry oplever en hvalfangst, og Inez taber sin elskede smukke perle.Tag på zig zag-kurs gennem Palæstina, Sibirien, ud på Verdenshavene og Chile med de små eventyrhistorier i "Sefis Løfte og andre fortællinger" – godnathistorier om store oplevelser, om at lære en lektie og vild spænding!Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Den mystiske sorte greve ankommer til Augustenborg, men pigen Anna opdager hurtigt, at han har en hemmelighed. Lille Svend kæmper mod sit øgenavn Splinten, og drengen Kunz kan kun tale sandt – men det bliver guld værd!Fra Christiansborg til Augustenborg, Gl. Estrup, Dragsholm og Hindsgavl – tag med dine børn på tur til slotte og herregårde i Danmark lige inden sengetid! "Den sorte greve og andre fortællinger" får stederne en birolle i de små eventyr om at være på vagt og at få de voksne til at lytte.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
To røvere prøver at tage Henriks båd fra ham, da en stærk munk dukker op, Niels Juels skibskiste fuld af skatter frister en svag sjæl, og drengen Eiler møder den gamle Skov-Mette – der har en spådom til ham.Tag med dine børn på tur til de danske herregårde og slotte lige inden sengetid: Fra Amalienborg Slot til Spøttrup, Gisselfeld, Hvedholm og Hjelm – der findes mange slotte og herregårde i Danmark, men i "Den stærke munk og andre fortællinger" spiller stederne en rolle i fortællinger om, hvordan livet ind i mellem former sig som et lille eventyr om uventet hjælp, heltemod og om at gøre det rigtige...Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Skrækslagen vågner prins Philip den 2., søn af Kejser Karl den 5., midt i natten! Hvad laver manden i den arabiske dragt og grøn turban i hans værelse? Hvordan redder bondepigen Jeanne d’Arc sit fædreland? Og kan Christoffer Columbus finde vin på Island?Alle historiens store helte og heltinder har en ting til fælles – de var børn engang! Og nu kan du og dine børn læse om de store opdagelser og sande heltegerninger i eventyrene med "Genfærdet i Sevilla og andre fortællinger". Rejs tilbage 1200-tallet, lær nye kongehistorier og tag på opdagelsesrejse til fjerne lande og barnedrømme.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Vil du vide, hvordan de store danskere var, da de var små? Så tag på en rejse til deres barndomsland lige inden sengetid: Kingo, Leonora Christines og Griffenfeldt – dyk ned i 1600-tallets "store" i de små spændende eventyr om at fælde tyveknægte, om at kæmpe for den lille mand, om gys og retfærdighed i "Pengeskrinet og andre fortællinger".Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.OTA-bøgerne er en samling af 160 titler, der var de mest udbredte børnebøger i perioden 1924-42. Hver især indeholder en række små opbyggelige fortællinger om steder, myter, sagn og klassevilkår i verdenshistorien. Hovedforfatterne bag serien var lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi og Ulrikka Eleonora Nørgaard. De fleste af bøgerne er illustreret af Oscar Knudsen (1898-1971).Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Hvad er det for en bog, Alfreds nye læremester Offa giver ham? Hvorfor mumler Harun Al Rashid om en månesang på sit sygeleje? Og hvorfor er Regnar så søvnig?Tag sammen med dine børn på drømmerejse til Orienten og vikingetiden med "Visdommens brønd og andre fortællinger" og mød historiens store mænd som små drenge – fuld af spilopper, mod og med verden for deres fødder.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.