Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Krigen i Syrien og den generelle ustabilitet i den region i verden holder ikke op lige med det første. Og upåagtet at den brede befolkning givetvis er mere optaget af hverdagen, har konflikterne i den region direkte indflydelse på livet som det leves, også på vores breddegrader. I Diktatoren i Damaskus tager journalist og forfatter Adam Holm et andet greb på fortællingen om Syrien. Han tager udgangspunkt i den siddende diktator, Bashar al-Assad, og dennes vej til magten. Det er en dramatisk og besynderlig historie om en magtfuld familie, om etniske og religiøse konflikter, om kærlighed og flugt, om fædre og sønner og brødre. Og om at ende med at stå i centrum af en af de mest grusomme, voldsomme og ødelæggende krige i nyere tid.
Den henvises til den engelske version. ISBN: 9788794091206 Krigen i Ukraine er den største i Europa siden 1945. Krigsfotograf Jan Grarup og journalist og historiker Adam Holm har dokumenteret ukrainernes blodige kamp både i baglandet og ved frontlinjerne i det østlige Ukraine (Zaporizjzja, Donbas og Kharkiv). Gennem fotografier og reportage tegner de med bogen While we bleed et billede af krigen i et land, hvor døden dagligt gør sin høst. Et land, hvor frygten for en kommende atomkrig er reel, og hvor en generation af børn og unge udstyres med jodtabletter og modtager undervisning i kældre og bunkers. Jan Grarup (f. 1968), fotograf og forfatter. Jan har flere gange vundet såvel danske som internationale fotopriser, bl.a. Årets Pressefotograf og World Press Photo of the Year. Han har desuden udgivet en række bøger, bl.a. Hvor jernkorsene gror – en krigsfotografs erindringer (2018), And Then There Was Silence (2017) og Shadowland (2006). Jan har kontinuerligt dækket krigen i Ukraine for både Politiken og forskellige medier i Italien, Tyskland, Sverige og Norge. Han har tilbragt flere end tre måneder i de krigsramte egne af Ukraine.Adam Holm (f. 1969), forfatter, journalist, Ph.d. i historie. Adam er vært på P1 og DR2 og skriver kommentarer i Berlingske og anmeldelser i Weekendavisen. Han var i mange år vært på Deadline (2005-2016), han har lavet dokumentarfilm for DR2 fra krigene i Libyen (Generation Gadaffi, 2011) og Syrien (Rejsen tilbage, 2016). Han har skrevet flere bøger, bl.a. Endestation Europa (Gyldendal, 2017), En by i krig (Kristeligt Dagblads Forlag, 2017) og Diktatoren i Damaskus (Gyldendal, 2020). Adam har været i Ukraine tre gange siden 24. februar 2022 og har skrevet om krigen for Weekendavisen og Berlingske.Indbinding: hardcover med stofovertræk og folieprægPapir: 150 gr. fedrigoni tatami white, 100 gr. Tauro offset
Om ”En by i krig” lydbogMidt under den syriske borgerkrig er Adam Holm rejst ind i regimets hjerte i Damaskus for at finde svar på, hvordan befolkningen her fortsat kan støtte den brutale præsident Assad. Et personligt og udfordrende portræt af den smukke hovedstad og de hårdt prøvede borgere.Siden 2011 har den syriske befolkning været revet midt over i en krig, der år for år kun er blevet mere blodig og kompleks. Mange journalister har undersøgt, hvorfor oprørere og jihadister kæmper mod præsident Bashar al-Assad, mens færre har forsøgt at forstå, hvorfor store dele af den syriske befolkning stadig støtter diktatoren.Er det af frygt, kold beregning eller ægte idealisme?Størst er støtten i landets hovedstad, Damaskus. Adam Holm kender byen indgående fra en række ophold siden 1998. Efter krigens udbrud er han tre gange vendt tilbage for at tale med gamle antikvitetshandlere, unge aktivister, ofre og bødler, regimets generaler og sågar en højt placeret turistminister i et land med flere terrorister end turister. Hver gang har han åbent og kritisk spurgt ind til deres liv, situation og betragtninger om krigen.Jasminbyen, som Damaskus også kaldes, har i århundreder tiltrukket eventyrere, handelsfolk, forfattere og troende, men er i dag en skygge af sig selv. Med EN BY I KRIG tegner Adam Holm et personligt og udfordrende portræt af den smukke hovedstad og de hårdt prøvede borgere i regimets hjerte.ADAM HOLM (f. 1969) er historiker, ph.d. og journalist, tidligere vært på DR2 Deadline og nu tilknyttet P1, Weekendavisen og Berlingske. Han har tidligere udgivet interviewbogen "Endestation Europa".”En by i krig” er indlæst som lydbog af Martin Johs. Mølleri 2018 for Lytteratur hos AV Forlaget / Swann studio.
Midt under en af årtiers mest blodige krige er Adam Holm rejst ind i det syriske regimes hjerte for at finde svar på, hvordan befolkningen her fortsat kan støtte en brutal diktator, der myrder sine landsmænd med kugler, bomber og giftgas. Bashar al-Assad er svær at blive klog på. Han skulle slet ikke have været diktator, men da hans storebror pludselig døde i et biluheld, måtte Assad forlade tilværelsen som øjenlæge i London for at forberede sig på at overtage magten efter sin far. Mange havde store forhåbninger til den unge Assad, men med borgerkrigens udbrud i 2011 blev det tydeligt, at æblet ikke er faldet langt fra stammen. Med uhyrlig brutalitet har han i en årrække bekæmpet sin egen befolkning. Mens mange journalister har søgt svar på, hvorfor oprørere og jihadister kæmper mod Assad, er det sværere at forstå, hvorfor store dele af den syriske befolkning stadig støtter diktatoren. Er det af frygt, kold beregning eller ægte idealisme? Størst er støtten i landets hovedstad, Damaskus. Siden krigens udbrud har Adam Holm tre gange besøgt byen og talt med folk for at forstå regimets side i konflikten. Han har mødt gamle antikvitetshandlere, unge hackere, ofre og bødler. Han har talt med regimets generaler og en højt placeret turistminister i et land med flere terrorister end turister. Hver gang har han åbent og personligt spurgt ind til deres liv, situation og syn på konflikten. Damaskus’ smukke gamle bymidte har i århundreder tiltrukket forfattere, kunstnere og eventyrere – også mange danskere gennem Det Danske Institut. Herunder også Adam Holm, der tabte sit hjerte til byen ved sit første besøg i 1998. Siden er han vendt tilbage flere gange. Med ”En by i krig” tegner han et personligt og oprigtigt portræt af den overdådige hovedstad og de hårdt prøvede borgere, der forsøger at få en hverdag til at hænge sammen med krigen som nabo. OM FORFATTEREN Adam Holm, født 1969, er journalist, kritiker og ph.d. i moderne historie fra Københavns Universitet. Adam Holm er kendt som en skarp iagttager af internationale forhold, senest med bogen Endestation Europa. Han har fulgt mellemøstlig politik gennem mange år og bidraget til flere bøger om regionen.
Europa var engang verdens ubestridte centrum, i dag er det et kontinent præget af politisk splittelse, voksende social ulighed og svære økonomiske udfordringer. Dertil kommer en lederskabskrise i EU, nationalistiske partier med vind i sejlene, Brexit, store flygtningestrømme og et stadig mere aggressivt og uforudsigeligt Rusland. I Endestation Europa taler historiker og journalist Adam Holm med en række fremtrædende europæiske intellektuelle om, hvor vi er på vej hen – venter afgrunden forude eller er der håb? Blandt de ti medvirkende er Nobelprismodtageren i litteratur, Svetlana Aleksijevitj, hendes finske kollega Sofi Oksanen, den tysk-franske politiker og anarkist, Daniel Cohn-Bendit, den hollandske historiker Geert Mak, den franske filosof Bernard-Henri Levy og den engelske historiker Antony Beevor.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.