Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Fjerde bind: Om forskellige statsforvaltningsforhold, monarkiets udvortes forhold, de fjernere statsdele m.m."Den danske Stats Statistik I-IV" (1844–1853) er et hovedværk i dansk økonomisk historie. Med en imponerende mængde analyseret data skildrer Adolph Frederik Bergsøe midten af 1800-tallets økonomiske forhold i Danmark, ligesom han giver en nøje gennemgang af dansk økonomis udviklingshistorie. Det samlede værk giver et udførligt indblik i, hvordan samfundet og økonomien så ud før industrialiseringen for alvor tog fart i sidste halvdel af det 19. århundrede.Statistik over den danske stats forhold i det 18. og 19. århundrede.Adolph Frederik Bergsøe (1806-1854) var en dansk statistiker, landstingsmand og forfatter. Han blev student fra Metropolitanskolen i København i 1825 og fortsatte på Københavns Universitet med at studere jura og statsøkonomi. Gennem en afhandling om greve Christian Ditlev Rewentlows politiske og økonomiske virksomhed tilegnede Bergsøe sig et stort og detaljeret indblik i Danmarks økonomiske udviklingshistorie og landboforhold. Dette førte bl.a. til udarbejdelsen af hans hovedværk "Den danske Stats Statistik", som blev udgivet i fire bind i 1844-1853. Udover at varetage sin stilling som professor, stod Bergsøe også bag de skønlitterære udgivelser "Den hjerteløse Skjønne" (1834) og "Hvormed skal jeg more mig" (1842).
Andet bind: Om den danske stats landboforhold, agerdyrkning, industri og handel."Den danske Stats Statistik I-IV" (1844–1853) er et hovedværk i dansk økonomisk historie. Med en imponerende mængde analyseret data skildrer Adolph Frederik Bergsøe midten af 1800-tallets økonomiske forhold i Danmark, ligesom han giver en nøje gennemgang af dansk økonomis udviklingshistorie. Det samlede værk giver et udførligt indblik i, hvordan samfundet og økonomien så ud før industrialiseringen for alvor tog fart i sidste halvdel af det 19. århundrede.Statistik over den danske stats forhold i det 18. og 19. århundrede.Adolph Frederik Bergsøe (1806-1854) var en dansk statistiker, landstingsmand og forfatter. Han blev student fra Metropolitanskolen i København i 1825 og fortsatte på Københavns Universitet med at studere jura og statsøkonomi. Gennem en afhandling om greve Christian Ditlev Rewentlows politiske og økonomiske virksomhed tilegnede Bergsøe sig et stort og detaljeret indblik i Danmarks økonomiske udviklingshistorie og landboforhold. Dette førte bl.a. til udarbejdelsen af hans hovedværk "Den danske Stats Statistik", som blev udgivet i fire bind i 1844-1853. Udover at varetage sin stilling som professor, stod Bergsøe også bag de skønlitterære udgivelser "Den hjerteløse Skjønne" (1834) og "Hvormed skal jeg more mig" (1842).
Første bind: Om den danske stats naturlige beskaffenhed og befolkning."Den danske Stats Statistik I-IV" (1844–1853) er et hovedværk i dansk økonomisk historie. Med en imponerende mængde analyseret data skildrer Adolph Frederik Bergsøe midten af 1800-tallets økonomiske forhold i Danmark, ligesom han giver en nøje gennemgang af dansk økonomis udviklingshistorie. Det samlede værk giver et udførligt indblik i, hvordan samfundet og økonomien så ud før industrialiseringen for alvor tog fart i sidste halvdel af det 19. århundrede.Statistik over den danske stats forhold i det 18. og 19. århundrede.Adolph Frederik Bergsøe (1806-1854) var en dansk statistiker, landstingsmand og forfatter. Han blev student fra Metropolitanskolen i København i 1825 og fortsatte på Københavns Universitet med at studere jura og statsøkonomi. Gennem en afhandling om greve Christian Ditlev Rewentlows politiske og økonomiske virksomhed tilegnede Bergsøe sig et stort og detaljeret indblik i Danmarks økonomiske udviklingshistorie og landboforhold. Dette førte bl.a. til udarbejdelsen af hans hovedværk "Den danske Stats Statistik", som blev udgivet i fire bind i 1844-1853. Udover at varetage sin stilling som professor, stod Bergsøe også bag de skønlitterære udgivelser "Den hjerteløse Skjønne" (1834) og "Hvormed skal jeg more mig" (1842).
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.