Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Denne bog handler om livets største mysterium og mange menneskers største frygt – døden. De fleste mennesker tror enten på et liv efter døden eller tror ikke på dette, hvilket præger vores hverdagsliv og værdier gennemgribende, ofte uden at vi bemærker det. Flere mindre forskningsområder begynder at finde måder at opdage tegn på liv efter døden. Flere af disse forskningsretninger finder fænomener, som er uforenelige med troen på, at menneskets bevidsthed blot er et produkt af hjerneprocesser. Bogen belyser forskningen i efterlivet, og hvordan dette harmonerer med vores videnskabelige verdensbillede generelt. Filosofien bidrager med indblik i forskellige måder at forstå mennesket på i et efterlivsperspektiv. Den danske mystiker Martinus inddrages som et eksempel på et spirituelt verdensbillede, der sammenlignes med forskningen i efterlivet. Med anvendelse af videnskab, filosofi og spiritualitet er menneskeheden måske på vej mod løsningen af dødens mysterium? Det vil i så fald være livets største overraskelse.Uddrag af bogenDr. Joan Borysenko er biolog med speciale i kræftceller fra Harvard University. Borysenko befandt sig en nat på hospitalet sammen med sin søn Justin, hvor de sad ved siden af hendes døende mor. Omkring kl. 3 om morgenen oplevede de, at hele lokalet pludselig så ud til at bestå af lyspartikler, både hendes døende mor og loftet, alt var så smukt. Borysenko så tårer løbe ned af sønnens kinder, og han udstrålede overvældelse. Justin sagde: ”Mor rummet er fyldt med lys. Kan du se det?”. ”Ja, jeg ser det,” svarede Borysenko. Justin tilføjede: ”Det er mormor. Mormor holder døren til evigheden åben for os, så vi kan få et glimt.”Om forfatterenAlex Riel (f. 1962) er cand.mag. i filosofi og forfatter til flere bøger om, hvordan store filosofiske spørgsmål præger menneskers hverdagsliv og værdier. Alex antager, at alle mennesker er filosoffer, når vi skaber mening med vores liv, og at viden om dette er væsentligt, både for individet og for samfundet.
Gud i videnskaben er et opgør med adskillelsen af spiritualitet og videnskab. Naturvidenskabernes nyere opdagelser har i over hundrede år overrasket menneskeheden, hvor den overordnede konklusion er, at den fysiske verden ikke fungerer som en maskine i tid og rum. Naturvidenskaberne viser os en verden, der er forbundet, samt beskriver et univers, som beror på velkoordinerede naturlove. Inden for forskning i bevidsthed tyder det ligeledes på, at bevidstheden også formår at overskride tid og rum. Gud og videnskab begynder at nærme sig hinanden.Bogen beskriver, hvorledes nye måder at forholde sig til Gud og videnskab på medfører nye måder at leve på, der integrerer videnskab, filosofi og spiritualitet. Dette skaber rammerne for menneskers liv samt anviser nye måder at indrette samfund på. Det medfører også et nyt forhold mellem mennesker og natur, hvilket rummer potentialet til at skabe et bæredygtigt globalt samfund.Gud og videnskab er de to øjne, vi ser verden med, hvor man kan vælge at gå gennem livet med det ene øje lukket, med begge øjne lukkede eller med begge øjne åbne.Uddrag af bogenDen måde, man forholder sig til Gud og videnskab på, har således en afgørende indflydelse på de grundlæggende idealer, vores samfund er grundlagt på, og det påvirker ligeledes menneskers valg i hverdagen, hvilket vi ofte ikke bemærker. På denne måde er det vores forestillinger om forholdet mellem Gud og videnskab, som skaber vores værdier og dermed sætter rammerne for det liv, vi vælger at leve.Om forfatteren Alex Riel (f. 1962) er cand.mag. i filosofi og forfatter til flere bøger om, hvordan store filosofiske spørgsmål præger menneskers hverdagsliv og værdier. Han antager, at alle mennesker er filosoffer, når vi skaber mening med vores liv, og at viden om dette er væsentligt både for individet og for samfundet.
Bogen handler om, hvorledes nye verdensbilleder er ved at opstå, som beror på bevidsthedens evolution. Forskning viser, hvorledes hele vores psyke forandrer sig evolutionært og er grundlaget for menneskehedens meningsudvikling.Menneskets bevidsthed forandrer sig via ændringer i vores bevidsthedsegenskaber, livsfilosofier, livsrum, mentale tilstande og seksualitet. Der argumenteres for, at dette fører til et nyt spirituelt erkendelsesniveau for hele menneskeheden, hvormed mennesket kan erkende livets mening.Læseren præsenteres for metoder, der gør det muligt at bidrage til en proces, hvor personlig udvikling og samfundsudvikling ikke kan adskilles. Bogens formål er således at vise, hvorledes bevidsthedens evolution er et nyt meningsudviklende paradigme, som man kan deltage i og anvende i hverdagen.
Efterlivsterapien baserer sig på menneskers møder med livet efter døden, der kan have positive og healende virkninger på sindet. Disse psykologiske forandringer kan erhverves af alle mennesker via indsigt i efterlivets healende processer. Mennesker, der ligger på deres dødsleje eller har nærdødsoplevelser, beretter ofte om møder med afdøde familiemedlemmer, åndelige guider og himmelske landskaber, hvilket kan medføre positive forandringer i sindet. I bogen belyses det, hvilke psykologiske processer møderne med efterlivet foranlediger, og hvorledes dette kan anvendes af alle mennesker. Det er ofte kun et eller få møder med efterlivet, som reducerer eller helt fjerner livslange, psykiske lidelser, og derfor er efterlivsterapien den mest effektive behandlingsform, der findes. Bogen beskriver efterlivsterapiens metoder via indlevende cases, øvelser og spørgsmål, hvormed læsning af bogen er begyndelsen på læserens egen proces. Formålet med efterlivsterapien er at leve et liv baseret på ubetinget kærlighed. Uddrag af bogen Døden synes således at være en terapi, der overgår alle andre terapier, og dr. Kerr udtaler: Der findes ingen antidepressiva eller samtaleterapier, der kan matche den menneskelige sjæls forbløffende evne til at helbrede sig selv og finde mening, tilgivelse og fred ved livets afslutning.” Om forfatteren Alex Riel (f. 1962) er cand.mag. i filosofi og forfatter til flere bøger om, hvordan store filosofiske spørgsmål præger menneskers hverdagsliv og værdier. Alex antager, at alle mennesker er filosoffer, når vi skaber mening med vores liv, og at viden om dette er væsentligt, både for individet og for samfundet.
Gud i videnskaben er et opgør med adskillelsen af spiritualitet og videnskab.Naturvidenskabernes nyere opdagelser har i over hundrede år overrasket menneskeheden, hvor den overordnede konklusion er, at den fysiske verden ikke fungerer som en maskine i tid og rum. Naturvidenskaberne viser os en verden, der er forbundet, samt beskriver et univers, som beror på velkoordinerede naturlove. Inden for forskning i bevidsthed tyder det ligeledes på, at bevidstheden også formår at overskride tid og rum.Gud og videnskab begynder at nærme sig hinanden.Bogen beskriver, hvorledes nye måder at forholde sig til Gud og videnskab på medfører nye måder at leve på, der integrerer videnskab, filosofi og spiritualitet. Dette skaber rammerne for menneskers liv samt anviser nye måder at indrette samfund på. Det medfører også et nyt forhold mellem mennesker og natur, hvilket rummer potentialet til at skabe et bæredygtigt globalt samfund.Gud og videnskab er de to øjne, vi ser verden med, hvor man kan vælge at gå gennem livet med det ene øje lukket, med begge øjne lukkede eller med begge øjne åbne.
Denne bog handler om livets største mysterium og mange menneskers største frygt – døden. De fleste mennesker tror enten på et liv efter døden eller tror ikke på dette, hvilket præger vores hverdagsliv og værdier gennemgribende, ofte uden at vi bemærker det.Flere mindre forskningsområder begynder at finde måder at opdage tegn på liv efter døden. Flere af disse forskningsretninger finder fænomener, som er uforenelige med troen på, at menneskets bevidsthed blot er et produkt af hjerneprocesser. Bogen belyser forskningen i efterlivet, og hvordan dette harmonerer med vores videnskabelige verdensbillede generelt. Filosofien bidrager med indblik i forskellige måder at forstå mennesket på i et efterlivsperspektiv. Den danske mystiker Martinus inddrages som et eksempel på et spirituelt verdensbillede, der sammenlignes med forskningen i efterlivet.Med anvendelse af videnskab, filosofi og spiritualitet er menneskeheden måske på vej mod løsningen af dødens mysterium?Det vil i så fald være livets største overraskelse.Uddrag af bogenDr. Joan Borysenko er biolog med speciale i kræftceller fra Harvard University. Borysenko befandt sig en nat på hospitalet sammen med sin søn Justin, hvor de sad ved siden af hendes døende mor. Omkring kl. 3 om morgenen oplevede de, at hele lokalet pludselig så ud til at bestå af lyspartikler, både hendes døende mor og loftet, alt var så smukt. Borysenko så tårer løbe ned af sønnens kinder, og han udstrålede overvældelse. Justin sagde: ”Mor rummet er fyldt med lys. Kan du se det?”. ”Ja, jeg ser det,” svarede Borysenko. Justin tilføjede: ”Det er mormor. Mormor holder døren til evigheden åben for os, så vi kan få et glimt.”Om forfatterenAlex Riel (f. 1962) er cand.mag. i filosofi og forfatter til flere bøger om, hvordan store filosofiske spørgsmål præger menneskers hverdagsliv og værdier. Alex antager, at alle mennesker er filosoffer, når vi skaber mening med vores liv, og at viden om dette er væsentligt, både for individet og for samfundet.
Metameninghandler om hvordan mennesker skaber mening. I dag søger mennesker at realisere det meningsfulde liv på flere og flere områder, både i privatlivet og på arbejdet. Mening er således i centrum for menneskers liv, men hvad er mening egentlig for noget, og hvad er det, vi gør, når vi skaber mening?Metameningviser, hvorledes der findes fællesmenneskelige måder at skabe mening på, som skaber vores tanker og følelser, og som vi bruger til at forstå andre med.Metameninger først og fremmest en praktisk filosofibog, som anviser teorier og metoder, hvormed man kan udvikle en større selvindsigt i sin egen livsfilosofi og meningsudvikling. Bogen behandler emnerne: personlig livsfilosofisk udvikling, kommunikation, etik, organisationsudvikling og samfundsudvikling samt anviser metoder til livsfilosofisk vejledning. At have indsigt i menneskers måder at skabe mening på kan blive en afgørende faktor for, om menneskeheden formår at skabe en global fredelig sameksistens og tilpasse sig klodens økosystem. Uddrag af bogen "Dit liv er dit eksperiment, og det er din livsmening, du eksperimenterer med. Uden at vide noget om, hvad mening er, og hvordan mening forandrer sig, risikerer man at blive styret af mening. Med indsigt i metamening forstår man bedre, hvordan bevidstheden virker. Målet er at opnå en selvopmærksomhed rettet mod de forudsætninger, man skaber sit liv ud fra." Metamening s. 12 Om forfatteren Alex Riel (f. 1962) er cand.mag. i filosofi og forfatter til flere bøger om livsfilosofi. Alex Riel arbejder som foredragsholder og uddanner filosofiske vejledere, hvor forståelsen for menneskets livsfilosofiske udvikling er i centrum. For Alex er livsfilosofi ikke kun et fag, men en måde at leve på.
Dette er en filosofibog, der handler om Vestens syn på ånd og natur, som det har udviklet sig gennem mere end 2000 år. Vi følger de noetiske naturfilosoffer, som argumenterer for, at ånd og natur er forbundet på tværs af tid og rum, hvormed alt i naturen er levende.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.