Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Anders Broberg

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Tilknytningsteoriens anvendelse i forskning og klinisk arbejde
    af Anders Broberg, Pehr Granqvist, Tord Ivarsson & mfl.
    394,95 kr.

    Tilknytningsteorien betragtes i dag som den vigtigste psykologiske teori når det gælder menneskers forhold til nærhed, beskyttelse og omsorg på den ene side og selvstændighed, opdagerglæde og betoning af egne evner og formåen på den anden.   Tilknytning i praksis giver en grundig indføring i hvordan tilknytningsteorien kan anvendes i praksis. I bogen beskrives klinisk spæd- og småbarnspsykologi, forældreskab og familieliv og hvordan man kan måle tilknytningstryghed hos børn, unge og voksne. Forfatterne diskuterer psykoterapi ud fra et tilknytningsperspektiv og redegør udførligt for hvordan de forskellige tilknytningsmønstre påvirker det psykiske helbred i forskellige aldre.  Bogen henvender sig til studerende og professionelle inden for psykologi, medicin, psykiatri, psykoterapi, socialt arbejde, børnesundhedspleje og skole. I disse fag er det en del af arbejdet at træffe beslutninger der griber ind i menneskers hverdag og påvirker deres nære relationer. Disse beslutninger bør træffes på grundlag af den bedst mulige tilgængelige viden. Formålet med bogen er at stille en sådan viden til rådighed baseret på aktuel tilknytningsrelateret forskning.

  • - Betydningen af nære følelsesmæssige relationer
    af Anders Broberg, Pehr Granqvist, Tord Ivarsson & mfl.
    377,95 kr.

    Dette er en indføring i tilknytningsteori og vigtigheden af nære følelsesmæssige relationer for udviklingen af det psykiske liv. Siden grundlæggelsen hos den britiske psykolog John Bowlby og hans amerikanske elev Mary Ainsworth har tilknytningsteorien fået stadig større gennemslagskraft. I dag spiller den en helt central rolle i udviklingspsykologien. Bogen giver for det første en grundlæggende karakterstik af tilknytning. Her ses på biologiske, evolutionsmæssige og socialpsykologiske aspekter og på tilknytningens betydning for udviklingen af kognitive funktioner. For det andet gennemgår forfatterne tilknytningens betydning for den psykiske udvikling, både hos børn og voksne. Det beskrives, hvordan tilknytningen mellem spædbarnet og moderen har betydning for så forskellige fænomener som temperament, motorisk udvikling og fremtidige kærlighedsforhold. Bogen henvender sig til studerende og praktikere inden for psykologi, psykiatri og socialt arbejde og mere generelt til personer, hvis hverdag er præget af arbejde med menneskelige relationer. ANDERS BROBERG er psykolog, psykoterapeut og professor i klinisk psykologi på Göteborg Universitet.PEHR GRANQVIST er docent i psykologi ved Uppsala Universitet.TORD IVARSSON er overlæge og docent i børne- og ungdomspsykiatri ved Sahlgrenska Akademi.PIA RISHOLM MOTHANDER er dr.phil. i psykologi og forfatter.Alle forfatterne har forsket indgående i forskellige dimensioner af tilknytning. Oversat fra svensk efter Anknytningsteori – Betydelsen av nära känslomässige relationer af Ole Thornye.

  • af Anders Broberg, Kjerstin Almqvist & Tomas Tjus
    367,95 kr.

    I bogens 1. del gennemgår forfatterne grundlæggende begreber såsom tilknytning, udviklingspatologi, hukommelse og kognition. Desuden beskrives de forhold, der påvirker barnets udvikling, ud fra begreberne sårbarhed, modstandsressourcer, risikofaktorer og helbredsfremmende faktorer. 2. del af Klinisk børnepsykologi gennemgår de forskellige former for psykiske lidelser hos børn ud fra den måde, hvorpå børnene opleves af omverdenen. Det drejer sig om frygtsomme børn, skræmte børn og børn, der udsættes for omsorgssvigt, børn, der er kede af det, impulsive børn, vanskelige børn og børn, der ikke tænker som andre. Speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Ole Sylvester Jørgensen skriver i det danske forord til bogen: ”Med Klinisk børnepsykologi. Udvikling på afveje har vi fået en dansk oversættelse af et empirisk videnskabeligt funderet værk med stor aktualitet … Som børne- og ungdomspsykiater må man tage hatten af for bogens grundige gennemgang af de hovedgrupper af psykiske forstyrrelser, der kan opstå i barndommen.” Bogen henvender sig til praktikere og studerende inden for psykologi, psykiatri, pædagogik og det social- og sundhedsfaglige område. Anders Broberg, Kjerstin Almqvist og Tomas Tjus er alle forskere i klinisk børne-psykologi og har som psykologer og psykoterapeuter mange års erfaring i arbejdet med børn, unge og familier.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.