Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Man bliver "chokeret over den verden af gru", Anna Erslevs fiktion viser, skriver dr. phil. Pil Dahlerup i sin skelsættende disputats "Det moderne gennembruds kvinder".I "Knud Persen og hans hus" stiler faderen mod en karriere som rigsdagsmand og planlægger i den anledning et stort gilde. Natten før festen dør hans svagelige søn, som han altid har foragtet. "Faderen låser da hustruen og den døde søn inde, mens han holder sin valgtale om at gøre noget for de små i samfundet... Det verdensbillede, Anna Erslev i sin fiktion ruller op, er en tilværelse, hvor barnet, den unge pige og den unge kvinde er konstante ofre for vold og forførelse".(Pil Dahlerup i "Det moderne gennembruds kvinder")
"Arving til borg og fæste og andre fortællinger" består af syv små historier fra Europa og Mellemøsten og udkom første gang som børnebog i 1909. Forfatteren tager læseren med til Sydeuropa, Persien, Bøhmen, England og det skotske højland, når hun fortæller om både bønder, adelige og digtere.Anna Erslev (1862-1919), dansk forfatter og redaktør, voksede op i et kulturelt præget hjem. En stor del af Erslevs forfatterskab består af små fortællinger og noveller til det helt unge publikum, men fra 1914 og frem til sin tidlige død i 1919 begav Erslev sig ud i et omfattende folkeoplysningsarbejde med værkerne "Tonekunstens mestre", "Billedkunstens mestre" og "Digtekunstens mestre". Bøgerne og kunstnerportrætterne er skrevet med stor omhu og ud fra en tydelig kærlighed til kulturens verden.
Da fru Kirstin sender sin datter Martha og sin steddatter Eva i kloster, bliver det begyndelsen på en tragedie. Ingen af de to piger kan finde sig til rette med klosterlivet, og samtidig er Martin Luthers ideer nået til Danmark, hvor de har vundet indpas – også hos pigernes far, ridder Oluf.Anna Erslevs skuespil ”Lehnsmandens hus” udkom første gang i 1901.Anna Erslev (1862-1919), dansk forfatter og redaktør, voksede op i et kulturelt præget hjem. En stor del af Erslevs forfatterskab består af små fortællinger og noveller til det helt unge publikum, men fra 1914 og frem til sin tidlige død i 1919 begav Erslev sig ud i et omfattende folkeoplysningsarbejde med værkerne "Tonekunstens mestre", "Billedkunstens mestre" og "Digtekunstens mestre". Bøgerne og kunstnerportrætterne er skrevet med stor omhu og ud fra en tydelig kærlighed til kulturens verden.
This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book.
This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book. ++++ The below data was compiled from various identification fields in the bibliographic record of this title. This data is provided as an additional tool in helping to ensure edition identification: ++++ ... Illustreret Legebog Anna Erslev E. Langhoffs forlag, 1897 Psychology; Developmental; Child; Games; Games / General; Play; Psychology / Developmental / Child
Med et ønske om at udbrede kendskabet til kunsthistoriens store mestre blandt den brede befolkning udarbejdede forfatter og redaktør Anna Erslev i perioden 1915-19 trebindsværket "Billedkunstens mestre I-III". Erslevs indgående viden om billedkunsten og sans for formidling gør opslagsværket levende og vedkommende for både kunstkendere og de uindviede. Første bind byder på en indledning om oldtidens og middelalderens kunst og bevæger sig videre til kunsten og kulturen fra den tidlige italienske renæssance og herfra videre til den nederlandske og tyske til højrenæssancen med kunstnerportrætter af blandt andet Leonardo da Vinci og Michelangelo.Anna Erslev (1862-1919), dansk forfatter og redaktør, voksede op i et kulturelt præget hjem. En stor del af Erslevs forfatterskab består af små fortællinger og noveller til det helt unge publikum, men fra 1914 og frem til sin tidlige død i 1919 begav Erslev sig ud i et omfattende folkeoplysningsarbejde med værkerne "Tonekunstens mestre", "Billedkunstens mestre" og "Digtekunstens mestre". Bøgerne og kunstnerportrætterne er skrevet med stor omhu og ud fra en tydelig kærlighed til kulturens verden.
Med et ønske om at udbrede kendskabet til litteraturhistorien blandt den brede befolkning udarbejdede forfatter og redaktør Anna Erslev dette værk om digtekunstens store mestre. Hun begynder ved oldtidens digtekunst og slutter af med et kapitel om Shakespeare. Bogen er oprindeligt udgivet i 1920, og bind to var ved Erslevs død ufuldendt.Anna Erslev (1862-1919), dansk forfatter og redaktør, voksede op i et kulturelt præget hjem. En stor del af Erslevs forfatterskab består af små fortællinger og noveller til det helt unge publikum, men fra 1914 og frem til sin tidlige død i 1919 begav Erslev sig ud i et omfattende folkeoplysningsarbejde med værkerne "Tonekunstens mestre", "Billedkunstens mestre" og "Digtekunstens mestre". Bøgerne og kunstnerportrætterne er skrevet med stor omhu og ud fra en tydelig kærlighed til kulturens verden.
Johanne Vilding bor sammen med sin mor i København, men da sommerferien står for døren, bliver hun sendt til Jylland som feriebarn. Hun skal bo hos Herredsfoged Bloch og hans familie, som tæller en børneflok på fem. Det står snart klart for Johanne, at det vil blive en begivenhedsrig ferie – og så kommer den oven i købet til at ændre hendes liv for altid.Anna Erslevs "Sommerferie" er oprindeligt udgivet i 1899 og er genudgivet som et historisk dokument med samtidens sprogbrug.Anna Erslev (1862-1919), dansk forfatter og redaktør, voksede op i et kulturelt præget hjem. En stor del af Erslevs forfatterskab består af små fortællinger og noveller til det helt unge publikum, men fra 1914 og frem til sin tidlige død i 1919 begav Erslev sig ud i et omfattende folkeoplysningsarbejde med værkerne "Tonekunstens mestre", "Billedkunstens mestre" og "Digtekunstens mestre". Bøgerne og kunstnerportrætterne er skrevet med stor omhu og ud fra en tydelig kærlighed til kulturens verden.
Med "Fremmed digtning", der oprindeligt blev udgivet i 1894, giver Anna Erslev en introduktion til verdenslitteraturen og dens største digtere. Hun begynder i oldtidens østen og bevæger sig derfra mod vest og frem i tiden og kommer på den måde fra Homer til Dante, Shakespeare og vores skandinaviske naboer og forfattere som Karl von Linné og Bjørnstjerne Bjørnson. Bogen er tænkt både til undervisningsbrug og til den alment interesserede læser.Anna Erslev (1862-1919), dansk forfatter og redaktør, voksede op i et kulturelt præget hjem. En stor del af Erslevs forfatterskab består af små fortællinger og noveller til det helt unge publikum, men fra 1914 og frem til sin tidlige død i 1919 begav Erslev sig ud i et omfattende folkeoplysningsarbejde med værkerne "Tonekunstens mestre", "Billedkunstens mestre" og "Digtekunstens mestre". Bøgerne og kunstnerportrætterne er skrevet med stor omhu og ud fra en tydelig kærlighed til kulturens verden.
Anna Erslevs "Skiftende emner", der oprindeligt blev udgivet i 1899, indeholder en række fortællinger og vers, der primært henvender sig til unge. Et gennemgående tema i historierne er samfundets sociale ulighed og den katastrofe, det kan resultere i, hvis det enkelte individ træder ved siden af, mens naturen, religionen og kærligheden indtager den centrale plads i digtene.Anna Erslev (1862-1919), dansk forfatter og redaktør, voksede op i et kulturelt præget hjem. En stor del af Erslevs forfatterskab består af små fortællinger og noveller til det helt unge publikum, men fra 1914 og frem til sin tidlige død i 1919 begav Erslev sig ud i et omfattende folkeoplysningsarbejde med værkerne "Tonekunstens mestre", "Billedkunstens mestre" og "Digtekunstens mestre". Bøgerne og kunstnerportrætterne er skrevet med stor omhu og ud fra en tydelig kærlighed til kulturens verden.
Med et ønske om at udbrede kendskabet til kunsthistoriens store mestre blandt den brede befolkning udarbejdede forfatter og redaktør Anna Erslev i perioden 1915-19 trebindsværket "Billedkunstens mestre I-III". Erslevs indgående viden om billedkunsten og sans for formidling gør opslagsværket levende og vedkommende for både kunstkendere og de uindviede.Tredje bind indeholder kunstnerportrætter af de store spaniere som Diego Velázquez og Bartolomé Esteban Murillo, italiensk kunst efter Michelangelo samt fransk barok- og rokokokunst i 1600- og 1700-tallet. Anna Erslev (1862-1919), dansk forfatter og redaktør, voksede op i et kulturelt præget hjem. En stor del af Erslevs forfatterskab består af små fortællinger og noveller til det helt unge publikum, men fra 1914 og frem til sin tidlige død i 1919 begav Erslev sig ud i et omfattende folkeoplysningsarbejde med værkerne "Tonekunstens mestre", "Billedkunstens mestre" og "Digtekunstens mestre". Bøgerne og kunstnerportrætterne er skrevet med stor omhu og ud fra en tydelig kærlighed til kulturens verden.
"Kong Valdemar" fra 1890 er et lyrisk folkedrama om Valdemar den Store, der var konge af Danmark fra år 1157 og frem til sin død i 1182. I denne periode lykkedes det Valdemar at blive enekonge og få sin blodbroder Absalon valgt til ærkebiskop. Fortællingen "Kong Valdemar" foregår netop i året 1157, hvor hans kroning finder sted. Værket introduceres med en afhandling om danske historiske skuespil. Anna Erslev (1862-1919), dansk forfatter og redaktør, voksede op i et kulturelt præget hjem. En stor del af Erslevs forfatterskab består af små fortællinger og noveller til det helt unge publikum, men fra 1914 og frem til sin tidlige død i 1919 begav Erslev sig ud i et omfattende folkeoplysningsarbejde med værkerne "Tonekunstens mestre", "Billedkunstens mestre" og "Digtekunstens mestre". Bøgerne og kunstnerportrætterne er skrevet med stor omhu og ud fra en tydelig kærlighed til kulturens verden.
Med et ønske om at udbrede kendskabet til kunsthistoriens store mestre blandt den brede befolkning udarbejdede forfatter og redaktør Anna Erslev i perioden 1915-19 trebindsværket "Billedkunstens mestre I-III". Erslevs indgående viden om billedkunsten og sans for formidling gør opslagsværket levende og vedkommende for både kunstkendere og de uindviede. Andet bind beskæftiger sig med perioden omkring den nederlandske renæssance med fokus på hovedmesteren Rembrandts indflydelse på kunsthistorien. Herefter er bogen inddelt i genrer som for eksempel bondemalerne, malerne af borgerlivet, landskabsmalerne og malere af stillebenmotiver.Anna Erslev (1862-1919), dansk forfatter og redaktør, voksede op i et kulturelt præget hjem. En stor del af Erslevs forfatterskab består af små fortællinger og noveller til det helt unge publikum, men fra 1914 og frem til sin tidlige død i 1919 begav Erslev sig ud i et omfattende folkeoplysningsarbejde med værkerne "Tonekunstens mestre", "Billedkunstens mestre" og "Digtekunstens mestre". Bøgerne og kunstnerportrætterne er skrevet med stor omhu og ud fra en tydelig kærlighed til kulturens verden.
Med et ønske om at udbrede kendskabet til musikhistoriens mestre blandt den brede befolkning, har Anna Erslev skrevet dette tobindsværk om de største klassiske komponister. Forfatterens omfattende viden og hendes personlige engagement gør værket levende og vedkommende for både entusiaster og uindviede. Første bind giver et vidt historisk overblik, der spænder fra hellenerne og den ældste kirkemusik over de klassiske komponister som Bach og Händel samt nyklassicistiske kunstnere som Chopin og Brahms til operaens historie. Med Anna Erslevs egne ord er det hendes håb, at disse kunstnerportrætter vil blive læst i talrige hjem, hvor der næres interesse for musik, og at bogen især vil give unge mennesker lyst til at øge kendskabet yderligere til den klassiske musiks store værker. Anna Erslev (1862-1919), dansk forfatter og redaktør, voksede op i et kulturelt præget hjem. En stor del af Erslevs forfatterskab består af små fortællinger og noveller til det helt unge publikum, men fra 1914 og frem til sin tidlige død i 1919 begav Erslev sig ud i et omfattende folkeoplysningsarbejde med værkerne "Tonekunstens mestre", "Billedkunstens mestre" og "Digtekunstens mestre". Bøgerne og kunstnerportrætterne er skrevet med stor omhu og ud fra en tydelig kærlighed til kulturens verden.
Med et ønske om at udbrede kendskabet til musikhistoriens mestre blandt den brede befolkning, har Anna Erslev skrevet dette tobindsværk om de største klassiske komponister. Forfatterens omfattende viden og hendes personlige engagement gør værket levende og vedkommende for både entusiaster og uindviede. Andet bind omhandler den danske musikhistorie og indeholder portrætter af de største danske komponister samt giver indblik i dansk scenekunst, ballet og opera. Med Anna Erslevs egne ord er det hendes håb, at disse kunstnerportrætter vil blive læst i talrige hjem, hvor der næres interesse for musik, og at bogen især vil give unge mennesker lyst til at øge kendskabet yderligere til den klassiske musiks store værker. Anna Erslev (1862-1919), dansk forfatter og redaktør, voksede op i et kulturelt præget hjem. En stor del af Erslevs forfatterskab består af små fortællinger og noveller til det helt unge publikum, men fra 1914 og frem til sin tidlige død i 1919 begav Erslev sig ud i et omfattende folkeoplysningsarbejde med værkerne "Tonekunstens mestre", "Billedkunstens mestre" og "Digtekunstens mestre". Bøgerne og kunstnerportrætterne er skrevet med stor omhu og ud fra en tydelig kærlighed til kulturens verden.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.