Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Anna Holm

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Ingrid Egerod, Pia Dreyer, Anna Holm, mfl.
    338,94 kr.

    Sygepleje på intensiv beskriver sygeplejen til den intensive patient. Intensivsygepleje er et nyere speciale, der på få år har gennemgået store forandringer. Tidligere var der tale om pleje og behandling af sederede patienter, men nu er der overvejende tale om vågne patienter, der modtager sygepleje, behandling og rehabilitering. Ideen er at give et indblik i nyeste viden på området og bidrage med konkrete ideer til den daglige kliniske sygepleje.Bogen er forskningsbaseret, og målgruppen er sygeplejestuderende, undervisere og vejledere på bachelor- og kandidatniveau, ligesom bogen helt naturligt kan anvendes som grundbog på specialuddannelsen i intensivsygepleje. Den er også relevant for sygeplejersker, som til daglig arbejder med intensivpatienter. Studerende på andre sygeplejefaglige efter- og videreuddannelser kan også have gavn af bogen. Det samme gælder studerende og praktikere inden for andre fag, hvor man arbejder med pleje, behandling og rehabilitering af intensivpatienter.Sygepleje på intensiv er opbygget, så bogen samlet giver en bred introduktion til specialet, og den beskriver de mest centrale kliniske problemstillinger. Der er eksempler på sygepleje, som er anvendelige i klinisk praksis, og kapitlerne er forsynet med infobokse og definitioner. Der er også cases og studiespørgsmål, der kan give inspiration til undervisning, øvelser, opgaver og projekter.

  • af Anna Holm
    392,95 kr.

    Grilling er at tilberede noget på en grill eller åben ild, med en direkte varmekilde, med låget åbent. Lidt eller ingen røg er involveret i processen, og det bruges til ting, der koger godt over medium til høj varme.Grillning udføres med låget lukket, over lav, normalt indirekte varme, ofte involverer rygning som en del af tilberedningsmetoden. Den bruges til større udskæringer og led, der nyder godt af lange tilberedningstider og kan håndtere smagen af røg.GrilltipsA. Når du tilbereder bøffer, skal du bruge høj, direkte varme. Det betyder tilberedningstid mellem 9 og 12 minutter for en medium bøf.B. Til burgere, brug medium til høj, direkte varme. Det betyder 8 til 10 minutter for en medium burger.C. Til svinekød, brug, direkte varme. Det betyder, at en tykt skåret svinekotelet vil være færdig på cirka 12 minutter.D. Til kylling, brug indirekte varme. Selvfølgelig er det længere tilberedningstid, men det sikrer, at kyllingen er gennemstegt, og forhindrer, at den tørrer ud. Det betyder, at kyllingebryst er færdige på omkring 20-25 minutter.E. Hvis du bruger sauce, skal du bruge medium varme og vente til de sidste 5 minutter af tilberedningen. Sauce kan have meget sukker, og sukker brænder.F. Til pølse, brug indirekte varme. Fordi pølse har et højere fedtindhold, er dette vigtigt for at sikre, at det ikkebrænder/forkuller, mens det koger helt. Det betyder, at pølsen er færdig på cirka 25 minutter.G. Til fisk, brug høj, direkte varme. Det betyder, at en laksefilet er færdig på cirka 10 minutter.H. Du må ikke punktere dit kød. Stol på temperaturen og tilberedningstider.I. Skub ikke dit kød ned mod ristene. Dette fremmer opblussen. Opblusninger er farlige. De fører også til forbrænding af din mad.J. Til grøntsager, læg olie i, vend ofte og undgå for meget forkulning.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.