Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Anna Karlskov Skyggebjerg

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Helene Høyrup, Anna Karlskov Skyggebjerg, Anette Øster, mfl.
    32,95 kr.

    Jubilæumsnummeret rummer artikler om nogle af de emner og synsvinkler, som præger børnelitteraturforskningen i dag. Der er plads til generelle studier af eksempelvis billedbogens, poesiens og literacy-begrebets historie, og der er rum for mere analytiske og polemiske studier af historie- og kristendomsformidlingen i børnelitteratur. Forskningen i børnelitteratur viser sig i høj grad at være et tværfagligt anliggende, idet elementer fra fx historie- og medievidenskab, kunsthistorie, pædagogik og litteraturvidenskab bliver sat i spil. Nedslag i Børnelitteraturforskningen 10 er udkommet i en skriftserie, som Center for Børnelitteratur udgiver i samarbejde med Roskilde Universitetsforlag.

  • af Anna Karlskov Skyggebjerg
    207,95 kr.

    BIOGRAFIER er et genrehæfte til folkeskolens ældste klasserBIOGRAFIER giver eleverne en tydelig og inspirerende introduktion til biografien som genre. De hører om genrens historie og særlige kendetegn. Hvem biograferes, hvad indgår i en biografi, og hvad er egentlig en selvbiografi? Eleverne får mulighed for at overveje, hvad man bruger en biografi til, hvem de kunne tænke sig at læse en biografi om, og hvem der burde findes en biografi om. Midtvejs møder eleverne en præsentation af fire biografier - to af dem er selvbiografier. Præsentationerne er ment som appetitvækkere til et mere omfattende arbejde med biografien læst som et helt værk. Hæftet er tilrettelagt fleksibelt, så klassen samlet kan vælge én bestemt biografi at arbejde med, eller eleverne kan vælge at dele sig op i grupper og arbejde med forskellige biografier. Hæftet indeholder et særskilt oplæg til dette analyse- og fortolkningsarbejde under overskriften Fremgangsmåde.BIOGRAFIER rummer et stillads til en fælles gennemgang (med indlagte læse-, skrive- refleksionsopgaver) af selvbiografien Jeg er Malala (2014), og hvor eleverne får mulighed over længere tid at fordybe sig i en fælles bog. Medtaget er også citater og eksempler fra biografier om Zlatan Ibrahimovic, Astrid Lindgren og Eske Villerslev. I uddraget fra Jeg er Malala fortæller Malala om den mest skelsættende dag i sit liv. Hendes fortælling er oplagt til at demonstrere nogle af de elementer, som ofte indgår i en biografi/selvbiografi.Materialet er skrevet af Anna Karlskov Skyggebjerg, der er lektor, ph.d. og ansat på Aarhus Universitet, Faculty of Arts, samt uddannelsesleder for Kandidatuddannelsen i didaktik og koordinator for Masteruddannelsen i børnelitteratur. Forfatter til artikler om litteraturpædagogiske emner, adskillige undervisningsmaterialer om litteratur- og forfatterskabslæsning på mellemtrinnet – seneste udgivelser er Hvad er meningen? i serien MÆRKER og undervisningsforløb på dansk3-6.gyldendal.dk.

  • - Litteraturundervisning 5.-6. klasse
    af Anna Karlskov Skyggebjerg
    317,95 kr.

    Indtryk – udtryk – aftryk Litteraturen er mærker sat af en forfatter, og teksterne kan afsætte mærker i den læser, der tager livtag med dem. Det kræver en danskundervisning, hvor eleverne inviteres til at være på mærkerne. Undervisningen skal sikre, at eleverne bider mærke i litteraturen – at de tager stilling til sprog, værdier og holdninger, som det kommer til udtryk i digte, eventyr, noveller, billedfortællinger og hele værker. De skal også diskutere, udvikle deres kritiske sans og lære at stille spørgsmål til teksterne og deres egen virkelighedsopfattelse. Kort sagt skal eleverne lære selv at sætte mærker.I Hvad er meningen? af Anna Karlskov Skyggebjerg er der fokus på tekster, malerier og illustrationer af: Ken Denning, Shaun Tan, Tina Sakura Bestle, Bent Haller, Louis Jensen, Lilian Brøgger, Trine Andersen, Els Cools og Jens Teglers. At søge efter mening er det tematiske omdrejningspunkt i bogen, hvor det er en pointe, at skabelse af mening fremstår varieret og med et flertydigt budskab. Temaet behandles i mange forskellige genrer fra poesi til science fiction, og det anskues fra forskellige vinkler. Den tematiske gennemspilning spænder fra individets undring over sin egen placering i universet over tabet af mening i hverdagen til den pludselige refleksion over mening i mødet med det fremmede.De læsemåder, materialet lægger op til, tager hensyn til elevernes forudsætninger og forsøger at bygge bro mellem teksternes verden og elevernes. Der er både opgaver, som specifikt træner eleverne i at læse fiktive tekster og giver et fagsprog til tekstfortolkningen, og der er opgaver, som bringer teksterne i dialog med elevernes eget liv og ansporer dem i deres egen meningsdannelse.Kommunikationskritiske kompetencer i dansk MÆRKER-serien er tematisk strukturerede litteraturbøger til 3.-4. klasse og 5.-6. klasse. Arbejdsark til eleverne, yderligere inspiration til læreren og omtale af forfatterne er gratis tilgængeligt på maerker.gyldendal.dk.I MÆRKER bliver eleverne ansporet til at bringe deres egne værdier og holdninger i spil som en del af fællessamtalerne og makkeropgaverne omkring de læste tekster. Forløb rundes af med elevpræsentationer/-udstillinger/-produkter, der har andre modtagere end klassen selv.Materialet lægger op til en vekselvirkning mellem at læse, tænke, tale, skrive og være kreativ omkring temaet fx med inddragelse af web 2.0-værktøjer.Anna Karlskov SkyggebjergAnna Karlskov Skyggebjerg er lektor på Aarhus Universitet, Institut for Uddannelse og Pædagogik. Hun er forfatter til bøger og artikler om børnelitteratur og litteraturpædagogiske emner, og hun har skrevet adskillige materialer til litteraturundervisningen på mellemtrinnet (fx Fantastiske forvandlinger, DANSK ER … og undervisningsforløb på dansk3-6.gyldendal.dk).

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.