Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Med tiden er en familiekrønike, der begynder i 1938, hvor tømrerlærlingen, Finn, ser en ung pige stå med sin cykel på hjørnet af Ågade. Ellen, hedder hun. Han kan ikke glemme hende igen.Ihærdigt søger han efter hende, og de bliver forelskede. Men krigen kommer og gør livet svært. Ellen og især Finn drømmer om at leve et andet og bedre liv end forældrenes. De kæmper for at klare sig bedst muligt i hverdagen, men overrumples af tab og sorger, der får Ellen til at vakle. Men deres handlekraft og energi er stor, samtidig med at de formår at skabe en særlig ånd af gæstfrihed omkring sig. Den dybe kærlighed til hinanden, sammenholdet i familien og gode venner bærer dem fremad.Anne Hjælmsø skriver gribende om livets svære spørgsmål, og hvordan parforhold og kærlighed bliver udfordret.Anne Hjælmsø er cand. mag i Nordisk Litteratur. Slægtsromanen Med tiden er hendes femte skønlitterære bog. Anne er aktiv i det litterære miljø og holder ofte foredrag om sine værker.
'Kvinder skriver gys' er en samling gysernoveller skrevet af nulevende danske kvindelige forfattere.Hvem elsker ikke det søde gys? Den kildrende uhygge, det kolde pust ned ad nakken, det sanselige spil mellem det fornemmede og det følte?Vi har bedt elleve kvindelige forfattere skrive deres bedste bud på et godt gys. En del af dem har tidligere skrevet gysere, mens det for andre er første gang.Novellerne spiller på køn, kønsroller, graviditet, børn, folketro, spøgelser, mystik og psyke. Gyset findes i det åndelige og sjælelige mere end i det fysiske og makabre. Det er antydningens kunst, de små sprækker i virkeligheden, det usagte.'Kvinder skriver gys' indholder noveller af Anne-Marie Vedsø Olesen, Stephanie Caruana, Estrid Dyekjær, Mikala Rosenkilde, Gudrun Østergaard, Sara Skaarup, Helene Hindberg, Rikke Schubart, Anne Hjælmsø, Sheila Eggenberger og Gry Oustrup.
Inderst inde er samlingen af de 28 vindernoveller fra Lykkedals novellekonkurrence. Novellerne er skrevet af en række forskellige forfattere og sprængfyldte med budskaber. Selv om antologien er fiktion, er en del af novellerne inspireret af forfatternes egne oplevelser. Hvordan går vi rundt og har det inderst inde?
Maja vil så gerne være glad. Hun er adoptivbarn fra Vietnam og har svært ved at forstå sine omgivelser. Gennem livet går hun rundt og venter på et forløsende klik, der skal få hendes verden til at hænge sammen. Hun prøver at tilpasse sig, smiler og er dygtig, men under huden kribler det uroligt. Hendes godtroenhed udnyttes på forskellig vis af andre, og hun må erkende, at hun har levet på en løgn. Desillusioneret flygter hun til Vietnam, hvor hun vil søge efter noget familie og måske finde et ståsted. Hun trives godt i sit fædreland, blomstrer op og føler sig nærmest lykkelig. Alligevel må hun erkende, at hun ikke kan fortsætte det liv. Hun må hjem til sin syge adoptivmor og hverdagen i Danmark. Trist men modnet vender hun tilbage til Eventyrkvarteret. Men hun har noget at kæmpe for nu og finder styrke til at få visse drømme opfyldt. Anne Hjælmsø er cand. mag. i nordisk litteratur. Hun debuterede i 2007 med sejler-romanen, ”Elsker til vanvid”. Romanen, ”Syvstjernen” blev en læsersucces, den udkom i to oplag, ligesom novellesamlingen, ”Det værste til sidst”. Noveller herfra anvendes jævnligt til undervisning og eksamensopgaver i gymnasier, sosu-assistentuddannelser og på erhvervsskoler.
Når vi taler om sproget i lyst og nød, tænker vi på sproget, når vi er glade, og sproget, når vi er kede af det, plus alle de nuancer, der er inden for de to udtryk. Men sproget kan også være i direkte nød – selve sproget – fordi det ikke bliver anvendt så godt, som det fortjener; det bliver ikke ordrigt, og det bliver ikke nuanceret, hvis vi sjusker og fortrinsvis bruger vanesætninger. Vi skal huske at komme rundt i hjørnerne. Sproget har en detaljerigdom, som ikke skal stå i skyggen af nye friske slangudtryk, som er knap så detaljerede, men rappe og lyder kvikke. Det vil jo sige, at der står en masse til rådighed, som ikke bliver brugt, mens andet bliver brugt igen og igen, til det er udpint. Et sprog i nød kan sammenlignes med en fisk, der snapper efter vejret og kun med besvær får sit iltbehov dækket. Sådan står sproget der i vandskorpen og vånder sig, og den sprogglade og -øvede bruger føler sig snydt. Der tales og gestikuleres, men der mangler noget.Indhold»Følsomhed og forståelse« af Anne Hjælmsø (s. 17-27)»Litteraturen gav mig en tryghed, jeg aldrig vil svigte« af Christian Jensen (s. 29-36)»Dansk som sproglig dannelse« af Mischa Sloth Carlsen (s. 37-44)»Sprogmusik« af Ebbe Preisler (s. 45-58)»Når døden har talt« af Jesper Stange (s. 59-66)»Sprogets terapeutiske indfarvning« af Jørn Henrik Olsen (s. 67-72)»Sproget i lyst og nød« af Jørgen Christian Wind Nielsen (s. 73-77)»Tonen og melodien« af Knud Lindholm Lau (s. 79-105)»Kærlig fyring i sorgens flow« af Niels Åkerstrøm Andersen (s. 107-118)
Rosa gemmer på en æske fuld af stjålne piller. Storcharmøren Einars tricks preller af på de smukke kvinder – eller gør de? Et ægtepar forsøger at forberede sig på det, ingen af dem kan lide at sige højt: at en af dem snart bliver nødt til at fortsætte alene. Hvordan føles det, når kroppen er slidt op, demensen presser på, men sanser og drifter stadig er intakte? Og hvad stiller man op som pårørende til et menneske, der mistrives på plejehjemmet, men ikke har kræfter til at tage kampen op mod personalet?Det værste til sidst er noveller fra livets sidste fase. Umenneskelige fortællinger med menneskene i fokus. Et stille råb om hjælp, inden tiden rinder ud.Anne Hjælmsø (f. 1949) er en dansk forfatter og foredragdsholder, der ligeledes har en baggrund som blandt andet bioanalytiker og erhvervsøkonom og certificeret yachtskipper. Anne Hjælmsøs forfatterskab består af romaner, noveller, essays og digte samt kronikker og indlæg i tidsskrifter og antologier. Temaerne spænder vidt, men kredser ofte om de eksistentielle vilkår, der klæber sig til dét at være et menneske.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.