Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Lærebog i håndterapi beskriver de ergoterapeutiske tilgange, undersøgelser og interventioner, der kan bruges på tværs af diagnoser og uafhængigt af den kontekst personen modtager ergoterapi i. Intentionen har været at skrive en bog om praksis til praksis. At sætte ergoterapeuten i stand til at udføre en god helhedsorienteret undersøgelse og iværksætte interventioner ud fra patientens mål, behov og symptomer under hensyntagen til personen, dennes funktionsniveau og evt. restriktioner således, at patienten atter opnår at kunne udføre betydningsfulde aktiviteter.Bogen er primært målrettet studerende og ergoterapeuter, der er nye inden for området. Men mere erfarne ergoterapeuter vil også finde inspiration i bogen eller belæg for deres praksis. Bogen kan læses samlet som en grundlæggende introduktion eller oplæring i faget, men den kan også bruges som opslagsværk.
Grundbog om hjælpemidler er den første danske bog, der giver en samlet præsentation af de mange hjælpemidler, som er tilgængelige for mennesker med funktionsnedsættelser. Bogen er skrevet af en række forfattere, der til dagligt beskæftiger sig med hjælpemidler.Den primære målgruppe er ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende samt færdiguddannede terapeuter og andre faggrupper inden for social- og sundhedssektoren, fx socialrådgivere, pædagoger, sygeplejersker, SOSU-assistenter og læger.Grundbog om hjælpemidler er opdelt i en generel og en specifik del. Den generelle del definerer, afgrænser og beskriver hjælpemiddelområdet og relaterer det til samfundsmæssige forhold. Den specifikke del præsenterer de hjælpemidler, som alle terapeuter skal have et godt kendskab til, og deres egenskaber i forhold til konkrete brugergrupper.Bogen er rigt illustreret og giver mange konkrete eksempler på brug af hjælpemidler inden for forskellige hverdagsaktiviteter.
Kravene øges til ergoterapeuter i kommunerne om at arbejde systematisk og effektivt, at kunne dokumentere alle faser i et sagsforløb fra start til slut og at synliggøre den faglige vurdering, der ligger til grund for bevilling eller afslag.Denne 2. udgave af Metodebog i hjælpemiddelformidling har derfor fokus på at beskrive praksis ud fra en bredere vifte af metoder og modeller. Ønsket er at fremlægge en faglig palet af modeller i stedet for en enkelt model, således at læseren kan finde inspiration til systematisk sagsarbejde, uanset hvor man arbejder inden for hjælpemiddelområdet og uanset erfaringsgrundlag.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.