Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Morgan holder vejret. Han er dykker og skal ned på bunden for at redde delfiner. Han gisper efter vejret, da han kommer op igen. Han kan høre mor inde i stuen. Hun taler i telefon."Ophav er Morgans historie om at dykke dybt og kigge højt for at finde ud af, hvor man kommer fra og hvordan alting hænger sammen. En betagende illustreret historie – fuld af vand og liv. Mageløst.Af billedbøger har Anne Sofie Allermann tidligere skrevet de meget roste En fin sten (ill. Anna Margrethe Kjærgaard) og Tid (ill. Anna Jacobina Jacobsen). Gitte Gade har illustreret Hulder til Balder og KFPLC-præmierede Claras Bog (begge af Inge Duelund Nielsen).
”Indskriver sig i en hæderkronet børnekulturel tradition” Weekendavisen”Understreger elegant, at det er tiden sammen, der betyder noget, her og nu”Kristeligt Dagblad"Anne Sofie Allermann er stadig ny i billedbogsverdenen, men også hun har tiden for sig, og indtil videre er den givet rigtig godt ud. Anna Jacobina Jacobsen tegner sig ind i læserens sind, og der lagres hendes tegninger, der ikke altid er let tilgængelige, men som indeholder en kunstnerisk værdi og et frisind, som ligger indlejret i selveden fabulerende blyantsstreg” Bogbotten.dk”Du spørger, hvad tid er: Tid er sekunder, der går ét efter ét, og bliver til minutter, timer, dage, uger, måneder og år.”Tid er en farvestrålende samtale om tid, der kan måles i fx en kommode, som nogen engang fik til et bryllup, en anden malede grøn og en tredje voksede ud af og satte klistermærker på. På billedsiden måles tiden bl.a. i et halstørklæde, der strikkes længere og længere.Tid er en filosofisk billedbog begået af Anne Sofie Allermann, der billedbogsdebuterede med En fin sten (2020) og illustreret af Anna Jacobina Jacobsen, der har lagt blid blyant og fortrinlige farver til henved et dusin billedbøger med egne såvel som andres tekster.
”Det er dejligt at se på. Sammen med den ultrakorte tekst får bogen et yderst æstetisk udtryk” * * * * Gro Vase, Jyllands-Posten”Fuld af kløgt, humør og hjertevarme” ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Steffen Larsen, Politiken”En klog og dejlig billedbog, der på en letforståelig måde formår at formidle et tabubelagt emne”, Morten Halskov Jensen, Dansk BiblioteksCenterPå stranden finder Orla en fin sten, der ligner en pingvin. Orla laver et cirkus i sandet og leger, at pingvinen er cirkusdirektør. Set fra forskellige vinkler viser det sig, at stenen også kan ligne en sæl eller en haj. Det er lidt ligesom med Orla, der set fra forskellige vinkler også kan være et helt andet barn, end man lige antager.En sommervarm billedbog om en strandtur med familien, og om sprog og kønsidentitet, lysende illustreret af Anna Margrethe Kjærgaard; skrevet af Anne Sofie Allermann, der med historien om Orlas fine sten i 2019 vandt Grundtvigsk Forums børnelitteraturkonkurrence, hvor eneste krav var, at der skulle indgå en LGBT-karakter.
"Carls Fynske Barndom" er inspireret af Carl Nielsens erindringsroman "Min Fynske Barndom" fra 1927. Den handler om hans barndomsår på Fyn. Om hvordan han lærer at spille, og hvordan han udvikler sig musikalsk og som kunstner, før han som 18-årig tager det store spring til Musikkonservatoriet i København. Det er en fortælling i ord og billeder om en lille musikalsk dreng, der undrer sig over livet og om hvordan man kan give andre noget, uden man selv forstår, hvor værdifuldt det er.
Morfar har lavet dyreryg, og det er det bedste, Liv nogensinde har smagt. "Det her er min yndlingsret," siger hun. "Jeg vil aldrig spise andet end det." Morfar klør sig i skægget. Liv' er en filosofisk bog om et barns møde med naturens skønhed og iboende kompleksitet. Bogen lægger op til samtaler om, hvor vores mad kommer fra og om sammenhængen mellem kost og natur.
Ivan er på ferie hos Farmor Frida i hendes fantastiske verden langt inde i skoven i Finland. Dér keder man sig aldrig, for man må næsten alt, selv når man kun er 7 år: Snitte med dolk, lave bål, gå langt ind i skoven, gå ned til søen alene.Farmor ved nemlig, at Ivan passer godt på. Alligevel er ferien i Finland ikke, som den plejer at være.Bagest i Ivans tegnebog skriver han alle de spørgsmål, han gerne ville stille sin mor. Hvis han bare kunne.Hvorfor hedder jeg Ivan? er en fortælling om at lære at sørge og at leve videre med sorgen.Bibliotekerne (DBC) skrev: “En fin, hjertevarm og stilfærdig fortælling om en drengs sorg, skyldfølelse og vrede efter sin mors selvmord og en fortælling om vigtigheden af at tale om tabet”. Anne-Sofie Allerman blev i august 2019 kåret som vinder af Grundtvigsk Forums LGBT-børnelitteraturkonkurrence.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.