Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Når mor og far går fra hinanden, er det en helt ny og ukendt livssituation for deres børn. De skal omstille sig til nye hverdage med to hjem, mange skift og nye relationer, alt imens de skal lære at forstå og tackle de mange følelser, som uundgåeligt dukker op, så som savn og skyld, lettelse og bekymring. Bruddet er også et stort skridt for forældre, der gennemlever nogle af de samme følelser af forskellig grad samtidig med, at de skal tage vare på deres børn. Denne antologi er en inspiration og vejledning til både forældre, der skal samarbejde om en så tryg barndom for deres børn som muligt, og til fagfolk, der i sit daglige arbejde møder børn eller voksne, som har oplevet et brud. Bogen vil også være relevant for familie og venner til dem, som går igennem en skilsmisse. Far, mor og skilsmissen rummer bl.a. bidrag fra erfarne fagfolk som professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen, leder af BørneTelefonen i Børns Vilkår Bente Boserup, psykolog Renée Toft Simonsen og formand for børnerådet Lisbeth Zornig Andersen. I personlige interviews fortæller skuespiller Peter Myging og forfatter Katrine Marie Guldager om deres barndomserfaringer med familiebrud.
Som psykolog har Annette Due Madsen i mere end en menneskealderrådgivet om parforhold – og om udfordringerne ved athave et barn med særlige behov. Sidstnævnte mærker hun påegen krop, for hun og hendes mand er forældre til Frederik, derhar et alvorligt udviklingshandicap.Ud fra personlige fortællinger deler forfatteren refleksioner overlivet med et sårbart barn. Fra den første glæde til tiden medængstelse, udredninger og diagnoser til det lange seje træk ihverdagen med de praktiske, følelsesmæssige og eksistentielleudfordringer. Endelig er der de mange bekymringer og overvejelserom det voksne barns fremtid.Bogen er en personlig og professionel håndsrækning til forældre,der pludselig bliver udfordret over evne, og som står udenmanual. Kapitler om sorg, omsorg for søskende, parforhold ogøvrige relationer klæder læseren på til at kæmpe for et værdigtliv til sit sårbare barn.Kamp vil der være, men der er råd og empati at hente, ogsåtil at blive bedst muligt i stand til at møde de forskellige læger,sagsbehandlere, specialskoler og boinstitutioner. Og til at holdesammen på sig selv og familien.UDEN MANUAL henvender sig bredt til forældre og pårørende til etbarn med et udviklingshandicap og andre særlige behov. Bogenvil også være værdifuld for de mange fagfolk og beslutningstagere,som møder disse børn og deres familier.
Bedsteforældre fortæller ofte, at børnebørn kaster et nyt og uventet skær over livet. Familiens nye medlemmer er en gave, der spreder glæde og sætter tanker i gang. I Brev til mine børnebørn fortæller 14 kloge bedsteforældre hjertevarmt om det liv, der har formet dem, og giver erfaringer videre. Musiker og forfatter Elisabeth Gjerluff Nielsen pakker en rygsæk med gode minder og den danske sangskat, mens folketingspolitiker Bertel Haarder taler for frisind og folkestyre rundet af en opvækst i Sønderjylland efter Anden Verdenskrig, og familievejleder Lola Jensen tager pulsen på skiftende tiders børneopdragelse. Bogens breve oser af levet liv og tegner et mangfoldigt portræt af det 20. århundrede. En oplagt bog til alle bedsteforældre om dem, der vil hylde sammenholdet på tværs af genertionerne. Med plads til at nedskrive egne tanker og minder sidst i bogen. Mød: Ghita Nørby - Elisabeth Gjerluff Nielsen - Per Schultz Jørgensen - Lola Jensen - Bertel Haarder - Pia Kjærsgaard - Hilda og Keld Heick - Margrete Auken - Kjeld Holm - Annette og Jørgen Due Madsen - Margrethe Kähler - Samuel Rachlin
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.