Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Dette er en studieudgave af ”Dansk Privatret”, som nu foreligger i en revideret og ajourført 19. udgave.Denne udgave til studiebrug er primært tænkt som undervisningsgrundlag i de obligatoriske erhvervsjuridiske fag på HA og HD-uddannelserne. Den omfatter kapitlerne 1 til 17 fra den samlede udgave.Manuskriptet til bogen er afleveret i maj 2016, og materiale fremkommet efter den 1. maj 2016 er ikke inddraget. Indholdsoversigt Forord Oversigt over lovforkortelser DEL 1. Introduktion til retssystemet Kapitel 1. Retssystemet og retskilderne Kapitel 2. EU-retten Kapitel 3. Oversigt over retsplejen Kapitel 4. International privatret Kapitel 5. Skatteret – Grundlæggende principper DEL 2. Aftaler og erstatning Kapitel 6. Aftaler Kapitel 7. Mellemmandsret Kapitel 8. Erstatning uden for kontraktforhold Kapitel 9. Produktansvar Kapitel 10. Forsikring DEL 3. Køb og transportaftaler Kapitel 11. Køb Kapitel 12. Internationale køb Kapitel 13. Køb af fast ejendom DEL 4. Fordringer Kapitel 14. Fordringer Kapitel 15. Personskifte i skyldforhold Kapitel 16. Negotiable fordringer DEL 5. Kreditret Kapitel 17. Kreditaftaler Stikordsregister
I forbindelse med separation og skilsmisse indeholder de økonomiske forhold mange praktiske og principielle problemstillinger af stor betydning for samfundet og den enkelte. Bogen belyser disse problemstillinger og behandler bl.a.: Skilsmisserettens formål, betydning og udvikling samt betingelserne for separation og skilsmisse Vilkårene for separation og skilsmisse, herunder ægtefællebidrag og retten til lejeboligen Ægtefælleskiftet med bodelingen og de mange problemer, der følger heraf De stadig øgede muligheder for særeje i mange forskellige former samt andre aftaler forud for eller i forbindelse med skilsmisse Internationale skilsmissesager Fremtidsvisioner med forslag til revision af skilsmisseretten. Nyt i 2. udgave Bogen beskriver det nye regelsæt, der er gennemført med skiftereformen i 2011 og trådt i kraft 1. marts 2012. Med ægtefælleskiftereformen er indført et nyt, omfattende regelsæt, som på en lang række områder ændrer retsstillingen markant. Der er indført nye regler om skifteafgift, indførelse af bobehandler, nye frister for formuefællesskabets ophør og en lang række processuelle tvangsmidler, der kan lette skifteprocessen. Desuden er området for, hvad der kan inddrages under offentlig skiftebehandling udvidet betragteligt, f.eks. negative boer, enkelttvister, ægtepagters og særejebestemmelsers gyldighed, sager om rimelighedskompensation og pensionskompensation samt behandling af ”boer” for ugifte samlevende, der går fra hinanden. Målgruppe Bogen er primært udarbejdet til brug for undervisning.Herudover vil bogen være et godt arbejdsredskab for praktikere så som advokater, dommere, ansatte i statsforvaltningen, banker, forsikringsselskaber, pensionsselskaber m.v. Om forfatterne Linda Nielsen er dr.jur. og professor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, og har i mange år forsket og undervist i Familieret. Annette Kronborg er ph.d., LL.M. og docent i Familieret ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet.
Billede og salgstekst kommer snart.
RET PÅ TVÆRS introducerer til forskellige metodiske tilgange til juridiske problemstillinger med udgangspunkt i en juridisk virkelighed, både forskningsmæssigt og praktisk. Bogens kapitler baseres på en juridisk kernefaglighed med inddragelse af andre faglige perspektiver med det formål at skærpe den retsdogmatiske analyse. De bidrag, som er tydeligst integreret i en retsdogmatisk tilgang, indleder bogens første halvdel, mens de kapitler, der nærmere skal ses som et supplement til belysning af en juridisk problemstilling, udgør bogens anden halvdel. Bidragyderne kommer fra forskellige universitets- og forskningsmiljøer, og hvert kapitel præsenterer et selvstændigt, metodisk blik på en juridisk problemstilling. RET PÅ TVÆRS er en unik mulighed for at udforske tværfaglige tilgange til retsdogmatikken og forstå vigtigheden af interdisciplinær forskning. Uanset om du er studerende, forsker eller bare interesseret i emnet, vil denne bog give dig indsigtsfulde perspektiver – på tværs.
Intet samfund kan i længden opretholdes uden retsregler, idet retsreglerne skaber tryghed ved at begrænse den enkeltes valgmuligheder og dermed gøre andres adfærd forudberegnelig. Retsreglerne kan ikke blot anvendes til at løse konflikter, som er opstået de forebygger også, at konflikter overhovedet opstår.Nu foreligger den 18. udgave af "Dansk Privatret" som ny og revideret udgave og opdateret inden for de forskellige love, der samlet betragtes som privatret.
Dette er en studieudgave af ”Dansk Privatret”, som nu foreligger i en revideret og ajourført 19. udgave.Denne udgave til studiebrug er primært tænkt som undervisningsgrundlag på HA(jur.)-uddannelsen. Den omfatter kapitlerne 13 til 16, kapitel 18 samt kapitlerne 20 til 23 fra den samlede udgave.Manuskriptet til bogen er afleveret i maj 2016, og materiale fremkommet efter den 1. maj 2016 er ikke inddraget. IndholdsoversigtForord Oversigt over lovforkortelser DEL 3. Køb og transportaftaler Kapitel 13. Køb af fast ejendom DEL 4. Fordringer Kapitel 14. Fordringer Kapitel 15. Personskifte i skyldforhold Kapitel 16. Negotiable fordringer DEL 5. Kreditret Kapitel 18. Pant DEL 6. Tvangsfuldbyrdelse, konkurs og rekonstruktion Kapitel 20. Introduktion Kapitel 21. Udlæg og anden individualforfølgning Kapitel 22. Konkurs og gældssanering Kapitel 23. Rekonstruktion Stikordsregister
Professor, lic.jur. Hans Viggo Godsk Pedersen er fyldt 70 år. Denne begivenhed bliver højtideliggjort og fejret med dette festskrift.Hans Viggo har siden 1998 været ansat ved Syddansk Universitet (i 1998 Odense Universitet) som professor i formueret efter i mange år at have virket ved Handelshøjskolen i København og Handelshøjskolen i Aarhus. Hans Viggo har et ganske omfattende forfatterskab – bøger og artikler – primært inden for formueretten, obligationsret såvel som tingsret samt familie- og arveret. Hans Viggos forskning vidner om et meget betydeligt og grundigt kendskab til den traditionelle formueret, noget som med fremkomsten af de mange specialdiscipliner ikke længere er en given ting.Mange kollegaer, ph.d.-stipendiater og studerende på de juridiske uddannelser har gennem årene haft stor glæde ikke alene af Hans Viggos brede kendskab til og forståelse af grundlæggende juridiske discipliner og problemstillinger, men også af at døren til Hans Viggos kontor altid er åben. Man går meget sjældent forgæves, hvis man har behov for at drøfte en juridisk problemstilling med Hans Viggo, og man går altid derfra med en bedre forståelse af juraens mysterier.Den brede kreds af bidragsydere til dette festskrift vidner om de mange berøringsflader, som Hans Viggo har haft gennem de seneste 40 år.Bogen er udgivet med støtte fra Dreyers Fond.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.