Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kunne du tænke dig at nå din idealvægt og holde vægten? Så har du løsningen i hånden. VBK 2.0 er en komplet guide til at nå dine mål – helt uden afsavn og mærkværdige kostprincipper.Christian Bitz og Arne Astrup har denne gang lavet en bog for dig, der er alene på kur. De har taget udgangspunkt i verdens største videnskabelige undersøgelse om kost og vægttab, Diogenes, der også var fundamentet i bestselleren Verdens Bedste Kur, og med erfaringer fra den har de skabt en bog med velsmagende mad, der slanker og gør dig sundere. Og denne gang er opskrifterne, der alle er til én person, endnu mere enkle. VBK 2.0 tager dig i hånden gennem en 4-ugers madplan, der garanterer et vægttab på 1-2 kilo om ugen. Herefter guides du videre til bogens mere end 80 lækre og nemme opskrifter, som giver dig lyst til at leve sundere, hvilket er fundamentet for en holdbar livsstilsændring, som er essentiel for et succesfuldt og vedvarende vægttab. Nogle gange kræver det lidt ekstra at nå idealvægten, og Bitz og Astrup opstiller syv ’slankesynder’, som man skal passe på undervejs. I bogen møder du syv tidligere overvægtige, der hver især har overvundet deres ’slankesynd’, som i årevis har spændt ben for et vægttab. De fortæller om deres succesoplevelser med kostprincipperne, og du får konkrete råd og viden, der én gang for alle fjerner enhver undskyldning, så du kan blive slank for altid. Læs bl.a. om, hvordan Gitte tabte over 40 kilo ved at følge principperne og opskrifterne i VBK 2.0. Christian Bitz (f. 1977) er uddannet cand.scient i human ernæring og har siden 2011 været forskningschef på Herlev og Gentofte Hospital. I 2008 startede han egen virksomhed med en klar mission om at gøre Danmark sundere. Han har optrådt som vært og ekspert på tv i adskillige programmer, hvilket bl.a. har indbragt ham Mad+Medier-prisen for kritisk madjournalistik (2014) for tv-programmet Bitz & Frisk. Arne Astrup (f. 1955), læge, dr.med., professor, leder af Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet. Er leder af en af verdens førende forskergrupper inden for fedme, diabetes og hjerte-karsyg-domme og har publiceret flere end 700 videnskabelige artikler, i bl.a. The Lancet, New England Journal of Medicine og Nature.
Hvor slank vil du være? Her er bogen, der får kiloene til at rasle af ogsørger for, at du aldrig tager dem på igen! Verdens Bedste Kur er skruet sammen af ernæringseksperterne Christian Bitz og professorArne Astrup, to af landets mest erfarne fagfolk inden for vægttab. Erfaringernefra verdens største videnskabelige undersøgelse om kost og vægttab, Diogenes, som ArneAstrup har stået i spidsen for, ligger til grund for kostprincipper og opskrifter i kuren. Kurens unikke program tager udgangspunkt i det nordiske køkken og indledes meden konkret 4-ugers madplan, som garanterer dig et vægttab på 1-2 kilo om ugen. Efterde 4 uger fortsætter du til fase 2, hvor du kan lave mad efter bogens 80 sunde og lækreopskrifter, som vil hjælpe dig til et yderligere vægttab. Fase 2 er den holdbare livsstilsændring,som er essentiel for et succesfuldt og vedvarende vægttab. Her er du selv med tilat bestemme, hvor slank du vil være. Verdens bedste kur bygger på helt enkle principper, der har dokumenteret effekt. Så duskal ikke tænke på kalorier, ekstreme sundhedsråd eller mystiske fødevarer. Du skalbare glæde dig over velsmagende mad, der gør dig og hele familien sundere og slankere. Så sæt dig til bordet, og nyd de velafbalancerede fakta og de mange saftige opskrifter idenne sunde slankebibel.
Skal du skære ned på fedt eller kulhydrater, når du vil tabe dig og holde vægten bagefter? Det har forskerne skændtes om de sidste 30 år, så der er ikke noget at sige til, hvis du er forvirret. Især hvis du har prøvet kur efter kur uden at opnå de resultater, du drømte om. Endelig har videnskaben fundet forklaringen: Hvem du er, og hvordan dit personlige sukkerstofskifte er indrettet, er helt afgørende for, hvilken kur der virker for dig. For nogle mennesker fungerer det fremragende at skære ned på fedtet og passe på portionsstørrelserne, mens andre opnår resultater ved at skære ned på mængden af kulhydrater eller vælge de rigtige af slagsen. Vælger man den gale strategi, bliver man typisk skuffet. Den virker ikke, og i værste fald tager man ligefrem på. Men nu er det slut med at spilde tiden på fejlslagne slankekure, lover Christian Bitz og Arne Astrup. I denne bog præsenterer de Danmarks første videnskabeligt dokumenterede guide til personlig ernæring, nemlig en køreplan i tre spor. De hjælper dig med at finde ud af, om du skal følge planen for Type A, B eller C og giver dig alle de redskaber og madopskrifter, du har brug for, til at opnå et effektivt og varigt vægttab med den kost, der virker bedst for dig. I bogen "Spis dig slank efter dit blodsukker" får du bl.a.: · Test: Er du Type A, B eller C? · Kostplaner til et effektivt vægttab for dig · Råvareguider · 50 nemme opskrifter - i A, B og C-version
Skal jeg skære ned på fedt eller kulhydrater, når jeg vil tabe mig og holde vægten bagefter? Det har forskerne skændtes om de sidste 30 år, så der er ikke noget at sige til, hvis du er forvirret. Især hvis du har prøvet kur efter kur uden at opnå de resultater, du drømte om. Endelig har videnskaben fundet forklaringen: Hvem du er, og hvordan dit personlige sukkerstofskifte er indrettet, er helt afgørende for, hvilken kur der virker for dig. Vælger man den forkerte strategi, bliver man skuffet. I bedste fald virker den ikke, i værste fald tager man ligefrem på. Men nu er det slut med at spilde tiden på fejlslagne slankekure. Find ud af, om du er Type A eller B ved at måle dit blodsukker. Så skal vi vise dig vejen til den rette kost for netop dig. Tit skal der ganske få ændringer til for at opnå dramatisk effekt. TYPE B Hvis du kæmper med din vægt og er en af de 750.000 danskere med et lidt forhøjet blodsukker. Du får: • Guide: Gode og dårlige madvarer for dig • Sådan bliver Type B bedst mæt • Forslag til dagens måltider • Testpersoner: Så godt virker det for os • Lækre opskrifter til Type B
Menneskets ernæring er en tværfaglig lærebog, der beskriver sammenhængen mellem de fysiologiske og biologiske processer, som er nødvendige for opretholdelse af liv.Ernæring er imidlertid meget mere end blot opretholdelse af liv, og bogen omfatter derfor også kapitler om bearbejdning af fødevarer, love og regler og de sociale, kulturelle og historiske forudsætninger for, hvad vi spiser, samt hvad der ligger til grund for de råd og anbefalinger om ernæring, der gives.Gennem livet har mennesker forskellige behov, og der er kapitler om ernæring i forbindelse med graviditet, børn og gamle og om de specielle behov, der opstår i forbindelse med sygdom, hvor ikke mindst de store livsstilssygdomme spiller en afgørende rolle.Bogens kapitler er skrevet af en række førende fagpersoner og forskere inden for deres respektive felt og inddrager nyeste nationale og internationale forskning.Menneskets ernæring, 4. udgave er gennemgribende revideret, opdateret i forhold til nyeste anbefalinger og forskning samt suppleret med en række nye kapitler om bl.a. kost og hjernens præstationsevne samt populære slankediæter og kostformer.Bogen er en grundbog inden for ernæring og sundhed og har en bredde og et omfang, som gør den velegnet ved en række mellemlange og videregående uddannelser, hvor faget ernæring indgår. Den kan desuden anvendes af fagprofessionelle, der ønsker opdateret viden på området.
Et boom i antallet af gode ølbarer og mikrobryggerier vidner om danskernes fornyede interesse for kvalitetsøl på fad og flaske. Samtidig har godt øl fra starten været en vigtig medspiller i det nye, nordiske køkkens visioner om at udforske den hjemlige naturs potentiale for nye smagsoplevelser.’Til øllet – sund med øl i glas og gryde’ er en opskrifts- og opslagsbog, der bringer svar på en lang række spørgsmål fra både nysgerrige øldrikkere og mere erfarne ølentusiaster. Den handler også om, at øl med måde har mindst de samme sundhedseffekter som vin!Bogen er delt op i tre hovedafsnit:Øllets kulinariske aspekterOpskrifterne og kokkeneØl og helbredBliv inspireret af lækre madfotos, gå i køkkenet med 18 danske stjernekokkes øl-opskrifter og bliv klogere på, hvorfor øl er sundere, end vi tror.
Vil du være mor, eller er du allerede gravid? Så har du her en konkret guide til at få et sundt, harmonisk og velfungerende barn. Ved at spise den rigtige kost og få optimalt med næringsstoffer kan du give dit barn de bedste betingelser for at vokse sig sund og stærk inde i din mave. Derved kan du nedsætte risikoen for, at dit barn får en lang række problemer i form af blandt andet adfærds- og indlæringsproblemer, ADHD, overvægt og allergier. Samtidig vil kosten i Verdens sundeste mor og barn hjælpe dig til kun at tage de kilo på, du har brug for, og sørge for, at du efter fødslen hurtigt taber dem igen. Som sidegevinst nedsætter du din egen risiko under graviditeten for at få svangerskabsforgiftning, diabetes, spontan abort, kejsersnit og fødselskomplikationer, og så er du slankere 6 måneder efter, du har født. Der er ikke et eneste godt argument for ikke at følge bogen i planlægningen før, under og efter din graviditet.
Skal jeg skære ned på fedt eller kulhydrater, når jeg vil tabe mig og holde vægten bagefter? Det har forskerne skændtes om de sidste 30 år, så der er ikke noget at sige til, hvis du er forvirret. Især hvis du har prøvet kur efter kur uden at opnå de resultater, du drømte om. Endelig har videnskaben fundet forklaringen: Hvem du er, og hvordan dit personlige sukkerstofskifte er indrettet, er helt afgørende for, hvilken kur der virker for dig. Vælger man den forkerte strategi, bliver man skuffet. I bedste fald virker den ikke, i værste fald tager man ligefrem på. Men nu er det slut med at spilde tiden på fejlslagne slankekure. Find ud af, om du er Type A eller B ved at måle dit blodsukker. Så skal vi vise dig vejen til den rette kost for netop dig. Tit skal der ganske få ændringer til for at opnå dramatisk effekt. TYPE A Hvis du kæmper med din vægt og ved, at du har et normalt blodsukker. Du får: • Guide: Gode og dårlige madvarer for dig • Sådan bliver Type A bedst mæt • Forslag til dagens måltider • Testpersoner: Så godt virker det for os • Lækre opskrifter til Type A
Myte: Mættet fedt i kød, æg og smør giver hjertekarsygdomme og diabetes. Fakta: Mættet fedt i kød, æg og smør er sundt. Til gengæld er det et overforbrug af raffinerede kulhydrater, primært i form af kornprodukter, som bidrager til hjertekarsygdomme, diabetes og overvægt hos den almindelige dansker. Med denne nye, grundlæggende viden, som du kan læse alt om i den nye bog fra professor Arne Astrup og sundhedsguruerne Thomas Rode og Thilde Maarbjerg, kan du glemme alt, hvad du tidligere har lært om kost og sundhed - og selv blive sundere hurtigere end nogensinde. Du og din familie får også sundhed og velvære i form af opskrifter på perfekt afbalancerede kødretter, sunde fiske- og skaldyrsmåltider og ægte (optimale) vildtretter - mad med æg, nødder og sundt fedt i form af olivenolie, rapsolie, smør og kokosolie. Alt samme serveret med de lækreste grøntsags retter til som fx broccoli med spinat, æble og persille eller gulerod med macadamia nødder. Spis efter bogens principper og opskrifter og: tab dig få stabilt blodsukker få forbedret din insulinfølsomhed nedsæt din risiko for diabetes 2 boost dine naturlige væksthormoner, så din krop holder sig ung. Du får også veldokumenterede fakta på, hvorfor netop denne mad er den mest optimale at spise. Så nyd de 89 lækre opskrifter, der tager udgangspunkt i årstiden og nordiske råvarer af god kvalitet, og lev livet sundt. Om forfatterne: Thomas Rode Andersen (f. 1968), en af Danmarks bedste kokke, 1996-2014 køkkenchef og direktør for restauranten Kong Hans Kælder i København. Er desuden forfatter til bestsellerne Stenalderkost, Palæo og Funktionel træning. Thilde Jo Maarbjerg (f. 1981), har sammen med Thomas Rode Andersen ledet Kong Hans Kælder som Restaurantchef og Sommelier. Er desuden kåret som Årets Sommelier i Danmark og Nordens Bedste Sommelier. Er forfatter til bestselleren Palæo og Funktionel træning. Arne Astrup (f. 1955), er læge, dr.med., professor, 1990-2012 leder af Institut for Human Ernæring, fra 2012 leder af det nye store "Institut for Ernæring, Fysisk Aktivitet og Idræt", Københavns Universitet. Har opbygget en af verdens førende forskergrupper inden for fedme. Var 1992-2003 formand for Ernæringsrådet, 2005-2009 præsident for International Association for the Study of Obesity, 1999-2010 chefredaktør for Obesity Reviews, og 2011- medredaktør af American Journal of Clinical Nutrition. 'Fedmeprofessoren' er en ivrig debattør i medierne, foredragsholder og forfatter til flere bøger om vægttab, mad og sundhed.
Adipositas – sygdom, behandling og organisation giver en omfattende gennemgang af alle aspekter omkring patienter med adipositas fra udredning og forebyggelse til beskrivelser af de forskellige former for behandling patienterne kan tilbydes og af sundhedsvæsenets organisation omkring adipøse. Der er kapitler om specielle forhold som fx dosering af lægemidler, hospitalsindretning og problemer i forbindelse med operation. Grupper, der kræver særlig opmærksomhed, er ligeledes beskrevet i selvstændige kapitler, fx børn, gravide og hjerteinsufficiente patienter.Vinklen er tværfaglig og alle kapitler er skrevet af specialister på deres felt. Bogen er en grundbog og et opslagsværk for den, der vil tilegne sig viden om adipøse patienter eller den, der er specialist på sit felt, men har brug for at opdatere sin viden om adipositas og arbejdet med disse patienter.
Tredje og sidste bog i Blodsukkerkurens ABC er en ny kostplan, der får mennesker med forhøjet blodsukker og type 2-diabetes (type C) til at tabe sig nemt og effektivt. Stik mod de traditionelle anbefalinger skal de spise masser af fed mad, viser den seneste forskning.Avocado, olivenolie, nødder, gode, saftige bøffer og fede oste: Så lækker lyder genvejen til en slankere talje og et sundere liv, hvis man lider af type 2-diabetes eller har så højt et blodsukker, at man er tæt på at udvikle sygdomme. Det lyder næsten for godt til at være sandt og absolut ikke som traditionel diabeteskost, men sidste år viste banebrydende forskning baseret på kæmpestore internationale studier, at det rent faktisk er afgørende for mennesker med diabetes-blodsukker at skrue godt op for fedtmængderne (og markant ned for kulhydraterne), hvis de vil tabe sig og få et mere normalt og sundt blodsukker. Vægttab er et af de mest effektive våben mod type 2-diabetes, som omkring 350.000 danskere lider af. Samme forskning viste, at mennesker med normalt fasteblodsukker (type A) taber sig bedst ved at spare markant på fedtet, mens dem med forhøjet blodsukker (type B) bl.a. skal have masser af grove kostfibre. Med andre ord: Et lille prik i fingeren og en enkel måling af sukkerindholdet i blodet inden morgenmaden kan afsløre, hvad vi hver især skal spise for at opnå en sund vægt. I efteråret 2017 udkom grundbogen Spis dig slank efter dit blodsukker og special-kogebøgerne til type A og type B. Nu fuldendes serien med Type C – spis dig slank efter dit blodsukker, hvor forfattertruppen Arne Astrup, Christian Bitz og Mads Fiil Hjorth er blevet forstærket med stjernekokken Thomas Rode, der med sin forkærlighed for palæokost er en oplagt bidragyder med opskrifter, der er rige på kød og andre proteiner og indeholder meget lidt kulhydrat. Type C-bogen rummer masser af målrettet hjælp til alle med diabetes-lignende blodsukker: Nyttige råvareguider, mæthedstips, tallerkenmodel, forslag til dagskost og ikke mindst 44 nemme opskrifter, der tilgodeser type C-menneskers behov helt perfekt.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.