Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Sundhedsfremme er for alvor kommet på dagsordenen i de senere år, i politik, i praksis og i forskning.I denne bog handler sundhedsfremme om at ændre på menneskers handlemuligheder og magt over sundheden, og derfor er ulighed i sundhed og forskellig adgang til sundhed i fokus.Forfatterne forsøger at gøre op med den forståelse af sundhedsfremme, der alene rettes mod det enkelte menneskes sundhedsadfærd, men samtidig i evidensens navn vælger at se bort fra menneskers egne erfaringer og handlemuligheder. I stedet forsøger de at vise, hvordan sundhed er en dimension af samfundsforhold og det moderne hverdagsliv, men at det samtidigt er muligt og hensigtsmæssigt at orientere indsatserne mod det enkelte menneskes egne mål for sundhed.Sundhedsfremme - et kritisk perspektiv henvender sig til professionelle, studerende og forskere, der arbejder med sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering inden for sundhedssektoren, i kommunalt regi, i undervisningssammenhænge samt på arbejdspladser og i organisationer.
Op gennem 80'erne og 90'erne har miljøreguleringen spredt sig over mange felter, og den har overskredet traditionelle fagskel. Miljøreguleringens effektivitet er omdiskuteret, men også hele tiden mål for strategiske overvejelser hos dem, der rammes eller nyder godt af dens gennemførelse. Forfatterne til det tværfaglige studie, som denne bog udgør, repræsenterer mange forskellige discipliner, som fx geologer, økotoksikologer, sociologer, jurister og udviklingsforskere. Det fælles udgangspunkt er 20 års erfaring med tværfaglige, kritiske og planlægningsorienterede miljøstudier på Institut for miljø, teknologi og samfund (Teksam) på Roskilde Universitetscenter. Bogen rummer både teorihistoriske overblik, metodologiske og metodiske guides samt analyser og overbliksgivende kapitler om reguleringsmidler og -felter.
Sundhedsfremme er for alvor kommet på dagsordenen i de senere år, i politik, i praksis og i forskning. Der, hvor livet leves – i familien, på arbejdspladser, i skoler, i boligområder, i naturen – men også i mødet med sundhedsvæsenet, ligger potentialer for såvel at fremme sundhed som at forebygge de forhold, der begrænser den. I denne bog handler sundhedsfremme om at ændre på menneskers handlemuligheder og magt over sundheden, og derfor er ulighed i sundhed og forskellig adgang til sundhed i fokus. Bogen forsøger at gøre op med den forståelse af sundhedsfremme, der alene rettes mod det enkelte menneskes sundhedsadfærd, men samtidig i evidensens navn vælger at se bort fra menneskers egne perspektiver, erfaringer og handlemuligheder. I stedet forsøger bogen at vise, hvordan sundhed er en dimension af samfundsforhold og det moderne hverdagsliv, men at det samtidigt er muligt og hensigtsmæssigt at orientere indsatserne mod det enkelte menneskes egne mål for sundhed. SUNDHEDSFREMME – et kritisk perspektiv henvender sig til professionelle, studerende og forskere, der arbejder med sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering inden for sundhedssektoren, i kommunalt regi, i undervisningssammenhænge samt på arbejdspladser og i organisationer.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.