Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen har til formål at hjælpe voksne børn fra familier med alkoholproblemer med at forstå alkoholproblemet, føle sig respekteret og forstået samt finde frem til de ressourcer, man har fået med sig i tilværelsen. Samtidig giver bogen konkrete forslag til, hvordan man overvinder kampen mod bl.a. angst, depression, lavt selvværd, problemer med at skabe relationer til andre og måske endda også alkoholmisbrug som konsekvens af at have levet i en familie med alkoholproblemer.Med udgangspunkt i den cirkulære systemteori beskriver forfatteren forskellige aspekter af den personlige og sociale udviklingsproces, som voksne børn fra familier med alkoholproblemer gennemgår. Bogen er bygget op i to dele, hvor første del handler om perspektiverne ved alkoholproblemet, mens anden del består af en samling casehistorier, der beskriver de forskellige problematikker, voksne børn fra familier med alkoholproblemer har i hverdagen. Læseren vil få forståelse af, hvad alkoholproblemer er, hvordan det påvirker børn og voksne, og hvad man skal være opmærksom på for at undgå at bære nogle uhensigtsmæssige reaktionsmønstre med sig videre i tilværelsen.Bogen henvender sig primært til voksne, der er vokset op i familier med alkoholproblemer men også til forældre med aktuelle/tidligere alkoholproblemer, alle som i deres omgangskreds har personer med alkoholproblemer samt behandlere, rådgivere og psykologer.
Fra 2010 til 2018 sniger en alvorlig sygdom sig ind på Birgit Trembacz. Hun er ellers en kompetent, aktiv, travl og succesrig psykolog med egen virksomhed. Hver dag i sommerperioden svømmer hun kilometerlange ture i det åbne hav, og i årets mørke måneder er hun ivrig vinterbader. Men en dag er det slut med at dyppe sig i det hav, hun nu kun kan beskue fra sin stue i Helsingør. Birgit Trembacz har ALS – en invaliderende sygdom, der i dag binder hende til en kørestol, en respirator og overvågning 24 timer i døgnet. Da de første symptomer dukkede op i 2010, vidste hun dog ikke, hvad der var galt. Hun kunne blot konstatere, at helbredet forværredes, og hun kunne ikke længere arbejde og være sammen med familie og venner så engageret som tidligere. Birgits gang blev også dårligere, hun fik smerter i ryggen, og hendes mentale overskud svandt ind, og jobbet som psykolog udmattede hende i stigende grad. Hvad var der galt? Ingen kunne give hende svaret, og forvirringen var udtalt hos såvel alternative som professionelle behandlere samt venner, bekendte og ikke mindst hos hende selv. Skyldtes Birgits symptomer forkert kost, borreliose, facetledssyndrom, forkert kropsholdning eller diskusprolaps? Under jagten på årsagsforklaringer stødte en hjernetumor til, og kort tid efter stak ALS-spøgelset sit grimme fjæs frem. På otte år bliver Birgit reduceret til et menneske, der hverken kan gå, stå, cykle, køre bil eller svømme … ALS-spøgelset er Birgits historie fortalt af hende selv. Og det er ikke udelukkende en trist historie, for den handler om andet og mere end lidelse og sygdom. Birgit er nysgerrig og finder stor tilfredsstillelse og glæde ved at være i kontakt med neurologer, læger og andet sundhedspersonale i hospitalsvæsenet og det kommunale system. Det er der kommet mange gode historier ud af. Humoristiske som kritiske. Derfor er hendes beretning relevant for alle, der måtte lide af en uhelbredelig sygdom, deres pårørende, sundhedspersonale samt studerende inden for mange forskellige hjælpeprofessioner.
Bo er meget glad for sin far. Når monstret ikke er der, er far både skæg og klog. Han er den klogeste af alle de voksne, Bo kender. Men når monstret kommer, bliver far helt anderledes.Børnebog, der knytter sig til Familier med alkoholmonstre. Bogen åbner for dialog med børn, der har en forælder, der drikker.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.