Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Birte Bech-Jørgensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Birte Bech-Jørgensen & Søren Kristiansen (red)
    69,95 kr.

    En form for jubilæumsbog fra forskningsgruppen Arbejds- og Levemiljøer, der siden 1978 har været placeret på Aalborg Universitet. Antologiens fire hovedtemaer er 1) socialpolitik og socialt arbejde, 2) forandringsstrategier i organisationer for at forbedre et lokalt samarbejde mellem brugere i distriktspsykiatrien og ansatte i social- og sundhedsvæsenet, 3) kontakten mellem frivillige organisationer og det offentlige og 4) hverdagsliv - diskussion af forholdet mellem hjemløshed og normalitet. Der afsluttes med en teoretisk fremstilling af familiers hverdagsliv i et interaktionistisk perspektiv.

  • af Birte Bech-Jørgensen
    64,95 kr.

    Kultursociolog Birte Bech-Jørgensen undersøger i ”Noget med mennesker eller noget på et kontor” arbejdsløshedens betydning for unge kvinder i forstæderne. Med udgangspunkt i fem unge kvinder, der bor i det samme boligområde i Albertslund, ser hun blandt andet nærmere på venindeforholdets betydning, på konflikten mellem kærlighed og selvstændighed og på den psykologiske betydning, arbejdsløsheden har for det enkelte individ.Bogen udkom første gang i 1985.Birte Bech-Jørgensen (1939-2019) var kultursociolog og forfatter. Hun beskæftigede sig blandt andet med ungdomskulturer, især pigekultur, og med forstadsliv og arbejdsløshed.

  • af Birte Bech-Jørgensen
    73,95 kr.

    Det er det hverdagsliv, vi lever, opretholder og fornyer, genskaber og omskaber, der er emnet for denne bog, der udkom første gang i 1993.Hypotesen er, at dette liv ikke kan defineres - i det mindste ikke med sociologiske begreber. Det, der kan defineres, er dels hverdagslivets betingelser, dels de måder, hvorpå disse håndteres.I bogen analyseres de aktiviteter, hvormed hverdagslivets betingelser genskabes og omskabes, på baggrund af en empirisk undersøgelse blandt unge arbejdsløse kvinder. Heri vises det, at hverdagslivet ikke bare er rutiniseret og selvfølgeligt, men at det også er foranderligt og struktureret af betydninger.Bogen afsluttes med en diskussion af nogle betingelser for forandringer af hverdagslivet.Birte Bech-Jørgensen (1939-2019) var kultursociolog og forfatter. Hun beskæftigede sig blandt andet med ungdomskulturer, især pigekultur, og med forstadsliv og arbejdsløshed.

  • af Erik Christensen & Birte Bech-Jørgensen
    85,95 kr.

    Poul Bjerre (1924-97) var en ener i dansk samfundsdebat. Han var arkitekt og fungerede som socialfilosof uden for den akademiske verdens mure og opdelinger. Poul Bjerre blev landskendt i 1974, da han stod bag en plan om at omdanne landsbyen Krejbjerg i Salling til et andelssamfund. Projektet blev siden skrinlagt, men Poul Bjerre fortsatte med at virke som inspirator og igangsætter i forhold til en række nyere social-økologiske eksperimenter og var en af hovedkræfterne bage de såkaldte Skive-seminarer. Bogen består af et resumé af Bjerres humanistisk-økologiske filosofi: "Rebelske samfundsvidenskaber" samt en række analyser af Bjerres filosofi og dens sammenhæng med forskellige videnskabelige paradigmer. Desuden findes artikler om hans lokalsamfundsmæssige virke og erindringsskitser fra forfatterkollegaer.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.