Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den hellige Birgitta af Vadstena(1303-1373) er en af kirkehistoriens få kvindeskikkelser. Til gengæld lyser hunså meget, at det den dag i dag er en stærk oplevelse af læse om hende.BodilBusk Sørensen kommer omkring hele hendes spændende liv i denne udgivelse.Birgitta blev født ind iden svenske lagmandsadel og levede første halvdel af sit liv i Sverige. Hunville fra barndommen af have været nonne, men blev efter sin fars vilje gift ien alder af 13 år og fødte siden 8 børn. Birgitta lagde stor vægt påfromhedslivet og drog på adskellige pilgrimsrejser. Dette førte hende bla tilRom, Santiago de Compostela og Jerusalem.I Rom hvor hun levede anden halvdel af sit liv,vandt hun stor berømmelse som profet og forfatter. Hun stiftede sin egenklosterorden, Birgittinerordenen, der eksisterer den dag i dag. Der eroverleveret over 700 visioner, som Birgitta siges at have haft.
To af kirkehistoriens store skikkelser, Frans og Birgitta, har sat hinanden stævne på en bænk på en sommerdag i 2017. Bodil Busk Sørensen har inviteret os med på et eksperiment.Hvad ville Frans af Assisi og Birgitta af Vadstena tale med hinanden om, hvis de fik muligheden? Ind imellem samtalen bringer Lars Busk Sørensen en replik til dialogen i form af et digt. Det er således eventyrets tid. Det er fortid. Det er nutid. For når livets store og væsentlige spørgsmål skal debatteres, så ophæves tid og sted, rum og sprog. De har glædet sig til at møde hinanden. Til at udfordre hinanden. Til at berige hinanden. Og de lukker os ind i dette møde. Er man til ytringer om alt mellem himmel og jord, følsomme og krasbørstige betragtninger og levet liv på det lange stræk i middelalderen, så er dette en sjov og saglig lille sag, der udmærker sig ved det glidende og ubesværede forløb og den kønne aflevering af stoffet. - Kristeligt Dagblad
Birgitta blev født ind i den svenske lagmandsadel og levede første halvdel af sit liv i Sverige. Hun ville fra barndommen af have været nonne, men blev efter sin fars vilje gift i en alder af 13 år og fødte siden 8 børn. Birgitta lagde stor vægt på fromhedslivet og drog på adskellige pilgrimsrejser. Dette førte hende bla til Rom, Santiago de Compostela og Jerusalem.I Rom hvor hun levede anden halvdel af sit liv, vandt hun stor berømmelse som profet og forfatter. Hun stiftede sin egen klosterorden, Birgittinerordenen, der eksisterer den dag i dag. Der er overleveret over 700 visioner, som Birgitta siges at have haft.
Biografisk roman om Birgitta af Vadstena og det barske liv i middelalderen. Med udgangspunkt i de historiske fakta og Birgittas visioner, har forfatteren spundet en fortælling om denne særlige kvindeskikkelse i europæisk kirkehistorie, som betød meget for såvel kirkehistorien som for datidens kvinder. Blandt andet nedskrev hun reglerne for en ny klosterorden – regler, som hun fik dikteret af Kristus i en åbenbaring. I 1344 grundlagde hun et kloster i Vadstena i Sverige, som i de følgende århundreder blev et åndeligt centrum.Forfatteren er gået både videnskabeligt og skønlitterært til værks. Hun har fordybet sig i Birgittas ca. 800 skrifter. Hun har opsøgt de historiske steder, hun har været. Og så har hun digtet lidt, for at fylde hullerne og skabe en spændende roman.
Året er 1305. Stedet er Finsta i Sverige. Lagmand Birger Persson står og betragter sin gård og sine tjenestefolk. Den lille Birgitta er 3 år og siger sin første hele sætning. Bodil Busk Sørensen tager os med gennem Birgitta af Vadstenas liv gennem barndom, ungdom og voksendom. Gennem det baske liv middelalderen var.Gennem den kærlige forbindelse til faren. Gennem alle de tanker, der formerede det særlige kald, Birgitta havde. Og vi følger den historiske, religiøse og kulturelle ramme, der omkransede hendes liv.Forfatteren er gået både videnskabeligt og skønlitterært til værks. Hun har fordybet sig i Birgittas ca. 800 skrifter. Hun har opsøgt de historiske steder, hun har været. Og så har hun digtet lidt, for at fylde hullerne og skabe en spændende roman.Om forfatteren: Bodil Busk Sørensen er født i 1934 og er uddannet lærer. Hun har undervist i dansk og musik i hen ved 40 år! Gennem en årrække Amtsrådsmedlem. Har været med i oprettelsen af Museet for Religiøs kunst i Lemvig. Har et langt forfatterskab bag sig indenfor undervisning og pædagogik.Birgitta er indlæst af Rebekka Owe i 2015
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.