Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Agnes Henningsen var ikke bare kendt som forfatteren til en række kontroversielle romaner om kærlighed, feminisme og sex, men også som en ægte skandalemagerske og mor til det uægte barn Poul Henningsen, som kom til at spille en stor rolle i dansk kulturliv. Titlen på Bodil Wambergs biografi om Agnes Henningsen er velovervejet: "Letsindighedens pris" måtte den store forfatter og livsstykke betale gennem hele sit liv."Bodil Wambergs store fortjeneste med denne bog er, at hun ikke har kvalt Agnes Henningsen under analysen. Det er altid en fare, når livet, glæden, seksualiteten, letsindigheden puttes under mikroskop. Men ikke her. Wambergs fine, præcise, humoristiske sprog og hendes åbenlyse glæde ved hovedpersonen smitter af. I hvert fald på mig. Jeg blev lettere under læsningen." – Ekstra Bladet"En varm og indsigtsfuld bog om Agnes Henningsens liv og "fordærvelige" forfatterskab." – Berlingske Tidende"Smukt nuanceret portræt af mennesket og forfatteren Agnes Henningsen." – Politikenidden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlDen danske forfatter Bodil Wamberg (f. 1929) er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og arbejdede i en lang årrække som lektor på Danmarks Lærerhøjskole. Bodil Wamberg er særligt kendt for sine mange biografier om historiske personer, heriblandt Leonora Christine, H.C. Andersen, Grevinde Danner og Mathilde Fibiger.
Johanne Luise Heiberg var 1800-tallets største danske skuespillerinde, og hendes store selvbiografi "Et liv gjenoplevet i erindringen" har fået folk til på skift at kalde hende genial skribent og en stor løgner.Hvem var så denne fantastiske skuespillerinde, som var i stand til at fængsle og optage sin samtid i en grad, så hun ikke kunne bevæge sig et skridt uden at samle opløb?Udfra erindringsbøgerne og udfra hendes omfangsrige brevveksling skildrer Bodil Wamberg den store kvindes liv og tankeverden. Og det billede, der toner frem, er helt anderledes end de gængse forestillinger om hende.
I denne biografi sætter Bodil Wamberg spørgsmålstegn ved de gængse forestillinger om Leonora Christina. Den hengivne kongedatter, den elskende hustru og den omsorgsfulde moder havde også andre sider i sin natur, viser det sig, og frem toner et dobbeltmenneske, der uden at blinke kynisk higede efter magt, ære og penge. En valkyrie, som satte sporene i ægtemandens flanke, til han styrtede. Men også et stort kunstnerisk talent, der udskiftede sine masker med så suveræn en dygtighed, at det endnu i dag føles som et pietetsbrud at se ind bag alle forklædningerne.
Det måske allervigtigste forhold i H.C. Andersens liv var til embedsmanden Edvard Collin, som han skrev med gennem hele sit liv. På trods af den fortrolighed, der opstod mellem de to vidt forskellige mænd, nægtede den regelrette Edvard Collin at være dus med den store digter. Dette får H.C. Andersens erklæring i et af de mange breve "De er den jeg elsker højest" til at lyde lidt malplaceret. Samtidig er netop dette udbrud, der erklæres så inderligt og varmt, noget af det, der bedst betegner venskabet og den tone, der løber gennem hele Bodil Wambergs bog om det umage par.Den danske forfatter Bodil Wamberg (f. 1929) er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og arbejdede i en lang årrække som lektor på Danmarks Lærerhøjskole. Bodil Wamberg er særligt kendt for sine mange biografier om historiske personer, heriblandt Leonora Christine, H.C. Andersen, Grevinde Danner og Mathilde Fibiger.
Grevinde Danner, født Louise Rasmussen, er en af danmarkshistoriens mest berømte kvinder. Hun brød samtidens strenge moral, da hun i 1840’erne indledte et kærlighedsforhold til og siden giftede sig med Frederik VII, som på det tidspunkt allerede havde to forliste ægteskaber bag sig.Det vakte skandale, fordi Louise ikke alene var fra arbejderklassen, men tillige havde brudt borgerskabets normer ved at få et barn uden for ægteskab med Carl Berling, som hun elskede og gennem hele livet bevarede en tæt forbindelse med.Bodil Wamberg går i sit portræt ind under huden på denne kloge, sensible kvinde, hvis liv på var præget af drama. Vi ser hende blomstre og siden lide som elskerinde til den mand, der ikke turde gifte sig med hende, og vi følger hende i rollen som kongens store kærlighed, der i årevis var hans holdepunkt og forhindrede ham i at gå til grunde i druk.Grevinde Danner betalte en høj pris for at følge sit hjerte og have et selvstændigt liv, og hun kæmpede som en løvinde for både sin egen og det spirende demokratis fremtid."En smuk bog om et bevægende menneske." – Information"Endnu en gang lever Bodil Wamberg op til sit ry som ’de store damers skildrer" ved at gå bag om storheden og ind i mennesket." – Jyllands-PostenDen danske forfatter Bodil Wamberg (f. 1929) er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og arbejdede i en lang årrække som lektor på Danmarks Lærerhøjskole. Bodil Wamberg er særligt kendt for sine mange biografier om historiske personer, heriblandt Leonora Christine, H.C. Andersen, Grevinde Danner og Mathilde Fibiger.
Agnes Henningsen var ikke bare kendt som forfatteren til en række kontroversielle romaner om kærlighed, feminisme og sex, men også som en ægte skandalemagerske og mor til det uægte barn Poul Henningsen, som kom til at spille en stor rolle i dansk kulturliv. Titlen på Bodil Wambergs biografi om Agnes Henningsen er velovervejet: "Letsindighedens pris" måtte den store forfatter og livsstykke betale gennem hele sit liv.Den danske forfatter Bodil Wamberg (f. 1929) er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og arbejdede i en lang årrække som lektor på Danmarks Lærerhøjskole. Bodil Wamberg er særligt kendt for sine mange biografier om historiske personer, heriblandt Leonora Christine, H.C. Andersen, Grevinde Danner og Mathilde Fibiger."Bodil Wambergs store fortjeneste med denne bog er, at hun ikke har kvalt Agnes Henningsen under analysen. Det er altid en fare, når livet, glæden, seksualiteten, letsindigheden puttes under mikroskop. Men ikke her. Wambergs fine, præcise, humoristiske sprog og hendes åbenlyse glæde ved hovedpersonen smitter af. I hvert fald på mig. Jeg blev lettere under læsningen." – Ekstra Bladet"En varm og indsigtsfuld bog om Agnes Henningsens liv og "fordærvelige" forfatterskab." – Berlingske Tidende"Smukt nuanceret portræt af mennesket og forfatteren Agnes Henningsen." – Politiken
I hele den danske kongerække træder Christian IV frem som den mest kendte og kontroversielle af alle regenter – han lever i vores bevidsthed som en myte. Vi kender ham som byggekongen med de tårnhøje ambitioner, det skrantende ægteskab, de lidenskabelige affærer og de horeunger, der følger med. Ud fra breve og samtidige beretninger tegner Bodil Wamberg et psykologisk portræt af manden bag de store bedrifter og de bloddryppende skandaler.Den danske forfatter Bodil Wamberg (f. 1929) er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og arbejdede i en lang årrække som lektor på Danmarks Lærerhøjskole. Bodil Wamberg er særligt kendt for sine mange biografier om historiske personer, heriblandt Leonora Christine, H.C. Andersen, Grevinde Danner og Mathilde Fibiger."Hun har gjort det igen. Bodil Wamberg … er helt på toppen med sin Christian IV-historie." – B.T."Det er blevet en varm og levende bog, en af de gode, hvor man hele vejen diskuterer med forfatteren …" – Politiken"Jeg mindes ikke at have set se varm en skildring af Christian …" – Ekstra Bladet
"Georg Brandes opsøgte Victoria Benedictsson første gang, den 1. oktober 1886, klokken 11 om formiddagen på Hotel Leopold, der lå i en af de små sidegader til Kongens Nytorv. Her havde hun for en tid slået sig ned for at få ro til at skrive, gå i teatret og på udstillinger – og for at slippe for sin mand."Sådan starter Bodil Wamberg fortællingen om den kendte litteraturkritiker Georg Brandes og den svenske forfatterinde Victoria Benedictssons forhold – historien slutter to år senere, da Victoria begår selvmord på selvsamme hotel. Spekulationen om de to berømtheders forhold har floreret lige siden. Var Victoria en martyr i kønskampen med Georg Brandes, som agerede skurk og forfører? Eller var det Victoria, der jagtede sit naive offer som en anden femme fatale? Bodil Wamberg, der står bag en række biografier om historiske personer, forsøger i "Lykken er en talisman" at udrede trådene i de to litteraters gådefulde forhold for at finde frem til, hvad der førte til Victoria Benedictssons tragiske død.Den danske forfatter Bodil Wamberg (f. 1929) er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og arbejdede i en lang årrække som lektor på Danmarks Lærerhøjskole. Bodil Wamberg er særligt kendt for sine mange biografier om historiske personer, heriblandt Leonora Christine, H.C. Andersen, Grevinde Danner og Mathilde Fibiger.
"Gud tilgive mig min svaghed, menneskene kan ikke, men mit hjerte blev skabt til kærlighed. Jeg må elske eller dø."En fortælling om kærligheden mellem malerinden Eleonore Christine Tscherning og politikeren Anton Frederik Tscherning – krigsminister i 1848. Deres dramatiske kærlighedshistorie udspiller sig på baggrund af en af de mest tragiske perioder i danmarkshistorien, årtierne op til 1864.De var fætter og kusine, men mødtes først i 1838, da Nore var 19 år og Tscherning 41. Han var en omsværmet og politisk kontroversiel ungkarl, der havde svoret, at han aldrig ville gifte sig. Nore var en sårbar ung pige, der havde haft en forkvaklet barndom. Sympatien mellem dem var stor, men da han en dag i et anfald af letsindighed kom til at give den lille, sorthårede Nore et kys i entreen, var hendes skæbne beseglet: ham eller ingen.Men trods sin psykiske sårbarhed var Nore samtidig en sej og passioneret personlighed, der nu tog fat på en kærlighedskamp, som – foruden tilværelsens andre vanskeligheder – også havde Guldaldertidens konventionelle seksualmoral imod sig.Den danske forfatter Bodil Wamberg (f. 1929) er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og arbejdede i en lang årrække som lektor på Danmarks Lærerhøjskole. Bodil Wamberg er særligt kendt for sine mange biografier om historiske personer, heriblandt Leonora Christine, H.C. Andersen, Grevinde Danner og Mathilde Fibiger.
Det måske allervigtigste forhold i H.C. Andersens liv var til embedsmanden Edvard Collin, som han skrev med gennem hele sit liv. På trods af den fortrolighed, der opstod mellem de to vidt forskellige mænd, nægtede den regelrette Edvard Collin at være dus med den store digter. Dette får H.C. Andersens erklæring i et af de mange breve "De er den jeg elsker højest" til at lyde lidt malplaceret. Samtidig er netop dette udbrud, der erklæres så inderligt og varmt, noget af det, der bedst betegner venskabet og den tone, der løber gennem hele Bodil Wambergs bog om det umage par.Den danske forfatter Bodil Wamberg (f. 1929) er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og arbejdede i en lang årrække som lektor på Danmarks Lærerhøjskole. Bodil Wamberg er særligt kendt for sine mange biografier om historiske personer, heriblandt Leonora Christine, H.C. Andersen, Grevinde Danner og Mathilde Fibiger.
Som midaldrende kvinde beslutter mellemkrigsbarnet Eva sig for at fortælle sin families historie, der gemmer på hemmeligheder og frustrationer under den polerede overflade. Eva beretter om sin egen opvækst som enebarn i København, men familiekrøniken giver også lyd til fjerne stemmer, nemlig Evas mor og mormor, der levede i en årrække i New York. De tre kvinder har levet forskellige liv, men fælles for dem er de snærende rammer, som samtiden har sat for kvinder, rammer som har konsekvenser for fremtidige generationer, selv når normerne forandrer sig.Den danske forfatter Bodil Wamberg (f. 1929) er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og arbejdede i en lang årrække som lektor på Danmarks Lærerhøjskole. Bodil Wamberg er særligt kendt for sine mange biografier om historiske personer, heriblandt Leonora Christine, H.C. Andersen, Grevinde Danner og Mathilde Fibiger.
Grevinde Danner, født Louise Rasmussen, er en af danmarkshistoriens mest berømte kvinder. Hun brød samtidens strenge moral, da hun i 1840’erne indledte et kærlighedsforhold til og siden giftede sig med Frederik VII, som på det tidspunkt allerede havde to ægteskaber bag sig. Det vakte skandale, fordi Louise ikke alene var fra arbejderklassen, men tillige havde et barn uden for ægteskab med Carl Berling, som hun elskede og gennem hele livet bevarede en tæt forbindelse med.Bodil Wamberg går i sit portræt ind under huden på den kloge, sensible kvinde, hvis liv på var præget af drama. Vi ser hende blomstre og siden lide som elskerinde til en mand, der ikke turde gifte sig med hende, og vi følger hende i rollen som kongens store kærlighed, der i årevis var hans holdepunkt og forhindrede ham i at gå til grunde i druk.Grevinde Danner betalte en høj pris for at følge sit hjerte og have et selvstændigt liv, og hun kæmpede for både sin egen og det spirende demokratis fremtid.Forfatteren Bodil Wamberg (f. 1929) er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og arbejdede i en lang årrække som lektor på Danmarks Lærerhøjskole. Hun er særligt kendt for sine mange biografier om historiske personer, heriblandt Leonora Christine, H.C. Andersen, Grevinde Danner og Mathilde Fibiger."En smuk bog om et bevægende menneske." – Information"Endnu en gang lever Bodil Wamberg op til sit ry som "de store damers skildrer" ved at gå bag om storheden og ind i mennesket." – Jyllands-Posten
Bodil Wambergs læsning af Leif Panduros forfatterskab udfordrer den gængse idé om, at romanerne hverken er mere eller mindre end humoristiske og groteske. I stedet når Bodil Wamberg frem til, at der både i romanerne og i tv-spillene gemmer sig dybe skildringer af både menneskelige og samfundsmæssige konflikter, og at Leif Panduros litterære verden rummede alt fra galskab til død.Den danske forfatter Bodil Wamberg (f. 1929) er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og arbejdede i en lang årrække som lektor på Danmarks Lærerhøjskole. Bodil Wamberg er særligt kendt for sine mange biografier om historiske personer, heriblandt Leonora Christine, H.C. Andersen, Grevinde Danner og Mathilde Fibiger.
Sophie Ørsted var digteren Adam Oehlenschlægers smukke søster. Hun levede for 200 år siden, hvor kvindeidealet var renhed og dyd. Kvindens arbejde lå i køkkenet og hjemmet - og sex var ikke noget, man talte om. Helst tiede man seksualiteten ihjel.Sophie Ørsted længtes væk fra sin ægtemand og sin kvinderolle. Men hun fornægtede også sig selv som kønsvæsen - indtil hun traf digteren Jens Baggesen.Bodil Wamberg fortæller den meget specielle kærlighedshistorie mellem den stolte, egenrådige Sophie Ørsted og forføreren Jens Baggesen.
En biografisk fortælling om Mathilde Fibiger, en af Danmarks første kvindesagskvinder, der allerede i 1850 krævede 'Damernes emancipation' og straks fik hele spidsborgerskabet på nakken. Hendes liv blev sørgeligt, præget af udstødelse, fattigdom og sult, men hun nåede at være med til grundlæggelsen af Dansk Kvindesamfund, inden hun døde i 1872 - 41 år gammel.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.