Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Om franske kvinder siger man af og til, at de har det helt særlige ’je ne sais quoi’. Det tilfældigt elegante og appetitlige, som ikke kan defineres præcist og derfor er svært at genskabe. Det franske køkken er i den grad også i en klasse for sig, men heldigvis for os, der ikke er vokset op i en provencalsk baggård, kan maden godt sættes på formel via opskrifter.Fransk mad har gennem århundreder været forbundet med finere gastronomi, udsøgte råvarer og masser af fløde, fedt og smør. ’Le goût est dans la graisse’ – smagen sidder i fedtet! Men fransk madlavning er også trylleri, kunst og nyskabelse. Det er at omdanne ét til noget andet: Æg, mel og mælk bliver til en knejsende soufflé, et drys sukker til et knasende karamellåg. Uhyrlige mængder af smør pisket med æggeblommer danner en glat og cremet sauce hollandaise, og lige så uhyrlige mængder af smør æltet med mel bliver til croissantens tusind smuldrende lag. Der blancheres, braiseres, pocheres og sauteres. Frankrig har overvældende stolte traditioner for det gode måltid, og fransk mad sætter nydelsen før alt andet. Det er raffineret, det er traditionsrigt, det er fransk, og det er fristende!
Om franske kvinder siger man af og til, at de har det helt særlige ’je ne sais quoi’. Det tilfældigt elegante og appetitlige, som ikke kan defineres præcist og derfor er svært at genskabe. Det franske køkken er i den grad også i en klasse for sig, men heldigvis for os, der ikke er vokset op i en provencalsk baggård, kan maden godt sættes på formel via opskrifter.Fransk mad har gennem århundreder været forbundet med finere gastronomi, udsøgte råvarer og masser af fløde, fedt og smør. ’Le goût est dans la graisse’ – smagen sidder i fedtet! Men fransk madlavning er også trylleri, kunst og nyskabelse. Det er at omdanne ét til noget andet: Æg, mel og mælk bliver til en knejsende soufflé, et drys sukker til et knasende karamellåg. Uhyrlige mængder af smør pisket med æggeblommer danner en glat og cremet sauce hollandaise, og lige så uhyrlige mængder af smør æltet med mel bliver til croissantens tusind smuldrende lag. Der blancheres, braiseres, pocheres og sauteres. Frankrig har overvældende stolte traditioner for det gode måltid, og fransk mad sætter nydelsen før alt andet. Det er raffineret, det er traditionsrigt, det er fransk, og det er fristende!
Format: ePubSkal der være fest, så lad der være fest! Mad & Bolig har samlet de bedste og mest inspirerende gourmetmenuer til festlige dage og aftener i selskab med familie og venner.
De små retter egner sig særlig godt til alternative festopdækninger, dvs. de aftener, hvor man ikke lige sidder tolv mand bænket ved et langt bord med hvid dug. Når man spiser småretter, kan man sidde eller stå, hvor man vil, og det er oplagt til havefester, altanfester og til indendørs selskaber, hvor rammerne er lidt mere uformelle.Ikke mindst er småretter en gave til alle dem, der tidligere har haft svært ved at vælge én ret, siddet med menukortet i evigheder for derefter alligevel at skulle smage alle de andres mad. Nu kan du få lov at smage det hele helt uden at bede om lov!I Mad & Boligs ”Festlige småretter – de søde” finder du 15 opskrifter på små fristende desserter, portionskager og andre søde fristelser, som du kan spise i et par gode mundfulde. Og der er helt sikkert plads til at smage mere end én! Må vi foreslå en eftermiddag med søde tapas? Sønderjysk kaffebord, go home.
Små serveringer er populære verden over. Tænk på tapas, pindemadder, hors d’oeuvre, meze, antipasto, snacks, canapéer, amuse-bouches, appetizers, sliders, hapsere, fingermad … Kært barn har mange navne. Hvem vil ikke glædes over et bord fyldt med forskellige lækre småretter, den ene mere indbydende end den anden? Du kan bruge småretter som forretter, som en lille mellemret ved et større måltid, som snack ved siden af en drink, eller de kan samles og udgøre et helt måltid i sig selv, hvor alle sider af smagssansen bliver tilgodeset, og hvor der er god tid til at nyde, tale og lægge mærke til detaljerne. Det samme gælder i det søde køkken, hvor en perfekt komponeret dessertmenu uden tvivl vil sprede lykke blandt de inviterede.
Om franske kvinder siger man af og til, at de har det helt særlige ’je ne sais quoi’. Det tilfældigt elegante og appetitlige, som ikke kan defineres præcist og derfor er svært at genskabe. Det franske køkken er i den grad også i en klasse for sig, men heldigvis for os, der ikke er vokset op i en provencalsk baggård, kan maden godt sættes på formel via opskrifter.Fransk mad har gennem århundreder været forbundet med finere gastronomi, udsøgte råvarer og masser af fløde, fedt og smør. ’Le goût est dans la graisse’ – smagen sidder i fedtet! Men fransk madlavning er også trylleri, kunst og nyskabelse. Det er at omdanne ét til noget andet: Æg, mel og mælk bliver til en knejsende soufflé, et drys sukker til et knasende karamellåg. Uhyrlige mængder af smør pisket med æggeblommer danner en glat og cremet sauce hollandaise, og lige så uhyrlige mængder af smør æltet med mel bliver til croissantens tusind smuldrende lag. Der blancheres, braiseres, pocheres og sauteres. Frankrig har overvældende stolte traditioner for det gode måltid, og fransk mad sætter nydelsen før alt andet. Det er raffineret, det er traditionsrigt, det er fransk, og det er fristende!
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.