Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Sabber var en original kunstner, som mestrede kunstarten psaligrafi – i folkemunde kaldet papirklip.Med saksen frembragte han fantasifulde, fabulerende og finurlige papirklip af mennesker, dyr og underjordiske trolde. Nogle er decideret smukke. Andre fascinerende i deres detaljerigdom. Få nærmest Storm P.-agtige – tilsat lidt syre. Dybde og mørke finder man også i Sabbers papirklip – og humor. Hvor mange kunstnere finder på en titel som ”Mine Forældre diskuterer Begrebet Syltning uden Sukker”. Det gør Sabber.Sabber (1938-2005) var folkeeje, fortalte eventyr og klippede for mange. Han blev ofte sammenlignet med H.C. Andersen. Sabbers værker var dog langt mere raffinerede, men han oplevede ikke samme anerkendelse for sin kunst. Den kæmpede han for karrieren igennem. En karriere, som startede i Tivoli og som sluttede brat med en ulykke i Polen. Denne bog forsøger at give et nuanceret billede af den unikke kunstner og den meget specielle personlighed, som Sabber var. Dette gennem interviews med kunstnerkolleger, kunder, venner og familie – tilsat over 250 af Sabbers værker.Dertil faglig analyse af kunstneriske værker ved Ejnar Stig Askgaard Ph.d., seniorforsker og museumsinspektør ved H.C. Andersens Hus.
"Mit Bornholm – 13 personligheder" fortæller er en samling portrætter af markante bornholmere, som har sat deres præg på øen, dens kultur og udvikling igennem deres engagement og virke indenfor mange forskellige områder. Man kommer godt rundt om Bornholm med denne bog. Både geografisk og emnemæssigt, men også i tid.Nogle af de medvirkende har som børn mødt deres oldeforældre, og kan derfor fortælle om hændelser helt tilbage til starten af 1900-tallet. Læseren får derfor også et lille indblik i, hvordan det bornholmske samfund har fungeret og har forandret sig igennem det seneste århundrede.De medvirkende i bogen er:Anders Kofoed, biolog – Bjarke Mogensen, accordionist – Finn Ole Sonne Nielsen, chefarkæolog – Inge Lise Westman, billedkunstner – Ole Hertz, etnolog og biavler – John Anker, havnefoged på Christiansø – Kirsten Sonne Harild, forfatter – Magnus Cort, cykelrytter – Mikkel Marschall, kok og direktør – Niels Jørgen Riis, kgl. operasanger – Pernille Bülow, glaskpuster og forretningskvinde – Søren Hauch-Fausbøll, skuespiller og revydirektør – Winni Grosbøll, tidl. borgmester.
Ukraine-krigen set indefra: 15 eksperters fortællinger om Ukraine-invasionen.Personlige beretninger fra korrespondenter, eksperter, forsvarsanalytikere, ambassadører og politikere.I Nyt fra Ukraine får du et unikt indblik i, hvordan 15 eksperter personligt oplevede optakten til Ukraine-krigen og natten, hvor den brød ud. De fortæller, hvad der skete i “maskinrummet” i Folketinget, i Udenrigsministeriet, på redaktionen og på ambassaden.Bogen bringer dig helt tæt på de eksperter, som har dækket og formidlet Ukraine-krigen for danskerne i nu 1000 dage. Ved at læse deres personlige fortællinger får du en dybere forståelse for krigen og dens indvirkning på verden – samt et indblik i, hvordan formidlingen af så komplekse og alvorlige emner foregår.Hvor var du, da Rusland invaderede Ukraine den 24. februar 2022?De fleste kender svaret, for Vladimir Putins invasion af Ukraine ændrede verden og fik indflydelse på vores alles hverdag. Selvom Rusland i månedsvis havde oprustet militært langs den ukrainske grænse, kom det som et chok for resten af verden, da invasionen blev en realitet.Fra dag ét har mediernes korrespondenter, forsvarsanalytikere og andre eksperter med speciale inden for sikkerhedspolitik, det tidligere Sovjetunionen og diplomati gjort os klogere. De har forklaret krigens konsekvenser, udvikling og fremtidsperspektiver – og de har gjort det dagligt siden krigens udbrud for 1000 dage siden.I denne samling af personlige beretninger ser 15 eksperter tilbage på markante begivenheder i krigen og deler deres personlige oplevelser ved fronten, ved massegraven i Butja eller i mødet med den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj. De fortæller om deres baggrund, deres arbejdsmetoder og de tanker, de gør sig, når de skal rapportere om en forfærdelig historie eller formidle en analyse til danskerne.De 15 eksperter er:Carsten Søndergaard, Tidligere ambassadør i RuslandCharlotte Flindt Pedersen, Direktør for Det Udenrigspolitiske SelskabClaus Borg Reinholdt, Korrespondent for TV2Claus Mathiesen, Lektor ved ForsvarsakademietFlemming Splidsboel Hansen, Seniorforsker ved DIISJakob Ellemann-Jensen (forord), Formand for Den danske Ukraine komité og tidligere vicestatsminister og forsvarsministerJeppe Kofod, Tidligere udenrigsministerKim Bildsøe Lassen, Vært på Krigens døgn DRLykke Friis, Direktør for Tænketanken EuropaMads Korsager, Forsvarskorrespondent i DRMykhailo Vydoinyk, Tidligere ukrainsk ambassadør i DanmarkOle Egberg Mikkelsen, Danmarks ambassadør i UkrainePeter Viggo Jakobsen, Lektor ved ForsvarsakademietThea Pedersen, Korrespondent bl.a. for Jyllands-Posten, Politiken og WeekendavisenValentyna Shapovalova, Forsker i russisk propaganda og desinformation ved Københavns Universitet
I denne levende lokalhistorie fortæller 12 betydningsfulde mennesker om deres liv på Bornholm. De beretter om deres eget liv og erindringer, og om de døde og nulevende bornholmere, der har gjort størst indtryk på dem. Gennem disse historier træder der flere og flere af øens nuancer frem, fra de mest kendte til de gemte og glemte. Alt dette viser klippeøens rigdom af fantastiske historier og steder, som både beboere og gæster vil kunne lære noget af. Her er blandt andet den tidligere Nexø-borgmester Annelise Motin, Steffen Brandt, den tidligere zoo-direktør Bent Jørgensen, fiskeskipper og erhvervsmand Kristian Barslund Jensen, keramiker Ursula Munch-Petersen, tidligere landbrugsminister Niels Anker Kofoed og en række andre mennesker, der hver giver deres indsigt i en helt særlig ø.Brian Christensen er født i 1971 i Roskilde og uddannet cand. mag. i historie og journalistik på Roskilde Universitet med speciale i biografier. Han har blandt andet skrevet lokalhistoriske samtalebøger om Roskilde og Bornholm. Christensen har tidligere arbejdet i DR som radiovært, tv-tilrettelægger og eventkoordinator. I dag arbejder han med sit eget forlag, og som journalist og studievært på TV 2 Bornholm.
"Mit Roskilde" er en bog om en by, der med sin rige historie har formet mange liv. Her fortæller 10 forskellige personer om deres tilknytning til byen, domkirken, fjorden og til hinanden. Alle har de sat deres personlige aftryk på Roskildes historie og har været en del af begivenheder, diskussioner og institutioner, som har haft en central rolle i mange roskildenseres liv og erindring. Bogen er en levende lokalhistorie, der både berører det værste og det bedste ved byen, og indeholder visioner for Roskildes fremtid. Samtidig giver bogen også et indblik i de medvirkendes faglige overvejelser og karrierer, der spænder over så forskellige erhverv som biskop, bilforhandler, sygeplejerske og forfatter. De 10 medvirkende er Anna Skov Hansen, Dan Hacke, "Fuzzy", Ib Michael, Jan Lindhardt, Jens Winther, Lis M. Frederiksen, Lise Nørgaard, Lotte Fang-Borup og Uffe Kornerup.Brian Christensen er født i 1971 i Roskilde og uddannet cand. mag. i historie og journalistik på Roskilde Universitet med speciale i biografier. Han har blandt andet skrevet lokalhistoriske samtalebøger om Roskilde og Bornholm. Christensen har tidligere arbejdet i DR som radiovært, tv-tilrettelægger og eventkoordinator. I dag arbejder han med sit eget forlag, og som journalist og studievært på TV 2 Bornholm.
I SANG OG BÆGERKLANG fortæller sanger, visevershusholder, sangskriver, julemand og guitarist Peter Vesth om et langt liv i musikkens tjeneste: om op- og nedture, fis og ballade, fup og fidus, røverhistorier og anekdoter (heraf er langt de fleste sande). Alt sammen fortalt af Peter selv i hans velkendte, veloplagte og humoristiske stil.Peter fortæller også om det mere end 30-årige, tætte samarbejde med sin kære bror, Thorkil, og deres oplevelser som troubadurer, spillestedsledere (bl.a. Tivolis ViseVersHus og Vesthhuset i Sorø), restauratører, bookere og meget mere. Selvfølgelig møder vi også de mange personligheder, som Peter har mødt på sin vej: danske kollegaer (John Mogensen, Erik Grip, Tørfisk, Sebastian og mange flere), amerikanske idoler og samarbejdspartnere (bl.a. John Denver, Janis Ian, Joan Baez, Jess Leary og Julie Burton) – og den hjemlige kulturpolitik får også et par ord med på vejen. SANG OG BÆGERKLANG er også kodeordene, når man omtaler Vesth Vennerne – Peter Vesths fanklub gennem 30 år. Klubben har for tiden cirka 500 medlemmer, som følger Peter Vesth på rejser og koncerter med mere. Historierne bindes sammen af mere end 250 fotos fra Peters karriere.Indlæst af Peter VesthDenne lydbogsudgave leveres i eksklusivt omslag indeholdende samtlige 12 cd'er samt 114 siders billedbog.
En bog om Roskilde by og 10 personligheders tilknytning til domkirken, fjorden og til hinanden. De fortæller om det værste og det bedste ved Roskilde og kommer med deres visioner for byens fremtid. De fortæller om nulevende og afdøde roskildensere, som de beundrer. Sidst, men ikke mindst, fortæller de også om deres karriere og liv, som kun kan afføde stor respekt. De 10 medvirkende er: Anna Skov Hansen, Dan Hacke, ´Fuzzy´, Ib Michael, Jan Lindhardt, Jens Winther, Lis M. Frederiksen, Lise Nørgaard, Lotte Fang-Borup og Uffe Kornerup. »Forhåbentlig vil bogen give dit Roskilde endnu flere nuancer, for byen er så rig på fantastiske historier og personligheder«, forfatter Brian Christensen. Læs mere på www.mitroskilde.dk
12 personligheder fortæller om deres liv, karriere og tilknytning til Bornholm. De 12 personligheder er: - Annelise Molin, fhv. borgmester og politiker - Bent Jørgensen, fhv. direktør for Zoologisk Have i København - Birger Rasmussen, politiker og fhv. formand for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening- Inge Lorentzen, præst og formand for Ældrerådet - Kristian Barslund Jensen, fiskeskipper og erhvervsmand - Lars Kærulf Møller, museumsdirektør for Bornholms Kunstmuseum - Lotte Svendsen, filminstruktør - Niels Anker Kofoed, fhv. landbrugsminister og EU-parlamentsmedlem - Ole Bjørn Almeborg, erhvervsmand - Peter Vesth, musiker, sanger og sangskriver - Steffen Brandt, musiker, sanger og sangskriver - Ursula Munch-Petersen, keramiker. De 12 medvirkende er valgt ud, således at bogen kommer bredt omkring det bornholmske samfund og emner som fiskeri, landbrug, turisme, natur, musik, malerkunst, kirke, keramik og politik. Hver især har de 12 personligheder i særdeleshed gjort sig gældende inden for hvert deres felt. Nogle har skabt arbejdspladser på øen, andre har kæmpet politisk, mens kunstnerne har udbredt kendskabet til Bornholm på fornemmeste vis i resten af landet. Derudover har flere af de medvirkende været en del af de begivenheder, som har en central rolle i mange bornholmeres liv og erindring. Eksempelvis bombningen af Rønne og Nexø, fiskeriets op- og nedtur og lukningen af natfærgen. Hver især fortæller de om det bedste og det værste ved Bornholm, de kommer med deres vision for øens fremtid og de beretter om nulevende og afdøde bornholmere, som de respekterer mest. Sidst, men ikke mindst, fortæller de om deres valg og beslutninger, som har sat sit aftryk på dét Bornholm, som vi kender i dag. »Forhåbentlig vil bogen give dit Bornholm endnu flere nuancer, for øen er så rig på fantastiske steder, historier og personligheder«, forfatter Brian Christensen. Læs mere på www.mitbornholm.dk
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.